Hoe een keuken in chaletstijl aankleden? Kenmerken van stijl (25 foto’s)

Het interieur van de keuken in de stijl van het chalet absorbeerde onnavolgbare elegantie en eenvoud. Voor het eerst ontstond deze richting op de grens van Zwitserland en Frankrijk, waar ongewone huizen werden gecreëerd, waarvan het ontwerp erop gericht was om comfortabel en veilig te leven. Iets later trok de originele stijl ontwerpers aan die er met succes gebruik van maakten om een ​​aantrekkelijk interieur te creëren.

Keuken in chaletstijl
Keuken in chaletstijl
Keuken in chaletstijl

Opvallende kenmerken van stijl

Het is niet moeilijk om deze richting te leren, omdat het heel anders is dan alle andere. Een van de karakteristieke kenmerken is het vermelden waard:

 • Het gebruik van uitsluitend natuurlijke materialen voor de montage van de structuur en voor de binnenafwerking. Als het gebruik van natuurlijke materialen onmogelijk is, is het de moeite waard ze te vervangen door kwaliteitsimitatie. Massief massief meubilair en een ruig design creëren een speciale sfeer die typerend is voor de stijl van het chalet. Het is gepast om te eindigen met steen, hout, keramiek.
 • Het verouderende effect is inherent aan veroudering. Het wordt bereikt door speciale materialen of antieke meubels, antieke decoratieve elementen.
 • Het gebruik van een steen om een ​​metselwerk, decoratie, decoratie te maken - een functie waarmee de stijl van het chalet onmiddellijk herkenbaar is. De gebruikelijke kookplaat wordt vervangen door een echte of kunstmatige haard.
 • Een voorwaarde voor het ontwerp is de unificatie van de eet- en werkruimtes. De conditionele verdeling van de ruimte kan worden bereikt door te spelen met licht- of kleurtinten. Niet geschikt voor deze vloerbedekking, het moet noodzakelijkerwijs monofonisch en glad zijn over het hele oppervlak van de kamer.
 • Een geschikte decoratie van de kamer zullen knuffelbeesten zijn, schilderachtige landschappen in ruwe houten frames en verzamelwapens. In een extreem geval kunt u zich beperken tot lampen en foto's in de originele frames.
 • Textiel past natuurlijk: tapijten en spreien gemaakt van wol, servetten en tafelkleden van linnen doek. Harmonisch in dit interieur kijken gordijnen van dichte materie met inzetstukken van leer.
Keuken in chaletstijl
Keuken in chaletstijl
Keuken in chaletstijl

Keuken in chaletstijl

Verscheidenheid van kleurenpalet

Stylistics van het alpine huis betekent het gebruik van natuurlijk hout, steentinten en aangrenzende tinten. Deze omvatten melk, grijs, zand, bruin:

 • voor elementen van hout - vloer, meubels en balken - worden meestal donkere kleuren gebruikt;
 • gips op de muren kan wit zijn, zand, beige, in zeldzame gevallen - bruin;
 • Bakstenen en steen - licht en donker om uit te kiezen;
 • vloeren - het is beter om de kap donker te maken, als de muren en het plafond licht zijn. In het geval dat het plafond is afgewerkt met houten panelen en het meubilair is uitgevoerd in donkere tinten, is de ideale optie een lichte vloer.
Keuken in chaletstijl

Keuken in chaletstijl
Keuken in chaletstijl

Ondanks het feit dat bijna alle tonen in het huis natuurlijk zullen zijn, moeten er heldere accenten in het interieur zijn die de ruimte naar de kamer brengen. Dit kunnen comfortabele kussens, kleurrijke ornamenten op de borden, handgemaakte tapijten of tafelkleden met borduurwerk zijn.

Keuken in chaletstijl
Keuken in chaletstijl
Keuken in chaletstijl

meubilair

Het ontwerp van de keuken in de stijl van het chalet omvat de installatie van sets met eenvoudige vormen en duidelijke lijnen. De textuur van het meubilair is solide en betrouwbaar en enigszins onbeleefd. Overweeg de belangrijkste kenmerken die belangrijk zijn om te overwegen bij het kiezen van het juiste meubilair:

 • Materiaal. Natuurlijk wordt het voordeel gegeven aan producten gemaakt van natuurlijk massief hout van sterke rassen: essen, eiken, beuken, meranti. Het is acceptabel om goedkope kunstmatige analogen te gebruiken.
 • Meubilair moet een schaduw van vintage, oudheid hebben. Eenvoud en ruwheid van de textuur van producten zijn altijd welkom.
 • Houten gevels zijn zelden bedekt met verven en vernissen. Vaak passen ze eenvoudig een laag vlek of lak toe. In modernere varianten worden gevels geverfd en vervolgens bedekt met patina. Harmonieuze metalen afwerking en decor in de vorm van houtsnijwerk.
 • Eettafel. Dit meubelstuk neemt een centrale plaats in in het interieur van de keuken. In de regel heeft het een rechthoekige vorm en is het gemaakt van een houtmassief. Meestal geven huiseigenaren de voorkeur aan modellen met rec
  hte zijden van het deksel en schuine benen.
 • Stoelen. Ze moeten noodzakelijkerwijs houten en massief zijn. Vaak gebruikt voor hun ontwerp lederen inzetstukken en klinknagels.
 • Ontwerp van huishoudelijke apparaten. Het is de moeite waard om de apparaten te selecteren, gestileerd antiek en retro. Een andere geschikte optie is de locatie van de apparatuur binnen de houten gevels.
Keuken in chaletstijl
Keuken in chaletstijl
Keuken in chaletstijl

Optionele accessoires

Laconië en volledigheid thuis interieur geven verschillende decoratieve elementen, dus ze hebben een speciale rol. Het is niet moeilijk om ze te kiezen, het belangrijkste is dat de accessoires niet nieuw zijn en niet van plastic zijn. Experts raden het gebruik van de volgende technieken aan voor het ontwerp van de ruimte:

 • Keukengerei. Metalen potten en pannen zijn niet verborgen achter meubels fronten, en zijn gemonteerd op een speciale rack of haken, dus het is altijd in zicht.
 • Om de motieven in landelijke stijl te versterken, worden banken met voorbereidingen voor woningen blootgesteld aan open rekken. Op de hellingen van het meubilair staan ​​trossen knoflook of uien, boeketten gedroogde granen en kruiden.
 • Keuken decoratie zal mooi porselein: vazen, beeldjes, borden met schilderijen, maar ook tanks voor de opslag van bulkproducten en kruiden.
 • De verlichting moet zacht en aangenaam zijn, het gebruik van fluorescentielampen is onaanvaardbaar.
 • De armatuurkoffers zijn gemaakt van metaal - brons of gietijzer, plafones - van transparant of semi-transparant glas. Om over het eetgedeelte te hangen, zijn oude hangende kroonluchters in de fabriek of "tiffany" -schaduwen geschikt.
 • Mixers. Past het best in het ontwerp van retro-designkranen met kleppen. De mixers zijn gemaakt in brons en hebben de vorm van de letter "G".
 • Tafelblad. In de stijl van het chalet wordt vaak een werkoppervlak met een donkere kleur gebruikt met dezelfde donkere meubelset en omgekeerd. Wat betreft het materiaal, kies een natuurlijke of kunstmatige steen.
 • Schort. Voor de vervaardiging ervan is geschikte keramische tegels en steen. Het is niet wenselijk om materialen zoals glas of plastic te gebruiken.
Keuken in chaletstijl
Keuken in chaletstijl
Keuken in chaletstijl

Speciale kenmerken van het ontwerp

Er zijn enkele functies die een negatief effect kunnen hebben op het eindresultaat van het ontwerp van de keukenruimte. Moderne apparaten kunnen bijvoorbeeld de speciale sfeer die inherent is aan de stijl van het chalet volledig vernietigen. Zonder handige instrumenten, natuurlijk niet, dus het is de moeite waard om ze te maskeren achter de meubelgevels of met behulp van speciale stickers.

Het gebruik van deze stijl in kleine kamers - hoewel niet eenvoudig, maar met de juiste aanpak, zal het interieur aantrekkelijk en origineel zijn.

In het begin kan het ruwe ontwerp van de keuken afkeer veroorzaken, maar als je de stijl van het chalet leuk vindt, kun je veilig wijzigingen aanbrengen in je smaak, experimenteren met materialen en accessoires.

Keuken in chaletstijl
Keuken in chaletstijl
Keuken in chaletstijl

Overtreding van harmonie is mogelijk vanwege het landschap dat zich buiten het raam van het stadsappartement opent. In het ontwerp van een chalet, past deze richting integendeel perfect.

Keuken in chaletstijl
Keuken in chaletstijl
Keuken in chaletstijl

De keuken in de stijl van het chalet ziet er altijd origineel en kleurrijk uit. Interieur wordt geassocieerd met de warmte van het huis en gezelligheid. Een ontspannen sfeer, een speciale intieme sfeer, eenvoud en elegantie in alles - dit trekt veel fans van stijl aan.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 4 = 2