Glazen gootsteen – prachtig en stijlvol sanitair (26 foto’s)

De verscheidenheid aan wastafels is niet langer verrassend. Echter, de glazen gootsteen voor de badkamer blijft niet verbazen met schoonheid en ongewoon. De transparantie van de schaal of het spel van kleur op het oppervlak is fascinerend en heerlijk.

Glasgoot origineel ontwerp

Glazen gootsteen op het voetstuk

Wastafels van alle materialen hebben voor- en nadelen. Minpunten en plussen zijn ook bij glazen wasbakken.

Glazen gootsteen voor gebroken glas

Glazen spoelbak

Ronde glazen spoelbak

voordelen:

 • kracht - de visuele kwetsbaarheid van de kom is behoorlijk misleidend, omdat fabrikanten geïnteresseerd zijn in het maken van veilige sanitaire uitrusting. Voor de productie van sanitair wordt alleen gehard glas gebruikt. Dit betekent dat de verwerking van het materiaal hoge temperaturen heeft gebruikt. Wanneer een zwaar voorwerp in een kom valt, zal het glas gewoon barsten, maar het breekt niet in fragmenten;
 • weerstand tegen chemische agentia. Om voor het oppervlak te zorgen, volstaat het om een ​​gewone spons en vloeibare wasmiddelen te gebruiken. Het wordt afgeraden om de leidingen te reinigen met metalen borstels of met schuurmiddelen, anders kunnen er krassen zijn;
 • absolute veiligheid. Voor veel kopers zijn glazen voorwerpen onvrijwillig geassocieerd met scherpe randen en sneden. In het geval van wasmachines zijn dergelijke angsten echter helemaal niet logisch. Omdat de randen van alle producten grondig in de fabriek worden gemalen;
 • een breed scala aan kleuren en een verscheidenheid aan vormen. Bij het kiezen van een schaal kun je je fantasie niet beperken, omdat de plasticiteit van het materiaal je in staat stelt om de meest onverwachte en creatieve oplossingen te realiseren, en het gebruik van ongebruikelijke kleurovergangen zorgt voor een prachtig kleurenspel op het oppervlak;
 • veelzijdigheid - deze glazen spoelbak harmonieert harmonieus in het interieur van de kamers, in verschillende stijlen gerijpt;
 • transparante kommen zijn ideaal voor het decoreren van kleine gebieden, omdat ze de ruimte niet visueel bezetten;
 • licht gewicht vereenvoudigt de levering van het product en de installatie ervan aanzienlijk.

De nadelen zijn onder andere de behoefte aan constante zorg voor dingen uit helder glas, omdat de waterscheidingen merkbaar blijven (zelfs op het zwarte oppervlak). Als er geen tijd of wens is om de doorzichtigheid van de gootsteen nauwkeurig te bewaken, dan kunt u producten van matglas installeren.

Glazen gootsteen met opdruk

1

Glazen gootsteen rechthoekig

Glazen gootsteen met een afbeelding

De kosten van dergelijke schalen zijn veel hoger dan die van metaal of aardewerk, maar de stijlvolle exclusieve uitstraling en duurzaamheid van het materiaal kost duidelijk deze kosten.

Glazen gootsteen Waterlelie

Glas zinkt zwart

Glazen gootsteen met decor

Manieren om een ​​glazen gootsteen te installeren

De structuren die worden gebruikt in de rangschikking van de gootsteen kunnen worden onderverdeeld in verschillende typen: opgehangen, boven het hoofd en ingebouwd.

De hangende glazen gootsteen (met het effect van de lucht in de lucht) bespaart aanzienlijk ruimte in de kamer. Deze modellen zijn aan te raden om te installeren in compacte kamers. Om het visuele effect van "gewichtloosheid" te behouden, is het raadzaam om aandacht te schenken aan de vermomming van alle bevestigingselementen en afvoersystemen.

Glazen spoelbak blauw

Glazen spoelbak staat

Glazen gootsteen met tafelblad

De glazen bovengoot kan van het monolithische type zijn of het uiterlijk hebben van een gootsteen met een stoeprand, waar alle communicatie verborgen is. Deze vrachtbrief op het tafelblad ziet er robuust uit.

Ingebouwde modellen bevinden zich zowel in het tafelblad van het meubilair als in een apart nachtkastje, waar het hele leidingsysteem is verborgen. Dergelijke modellen worden aanbevolen om te worden geselecteerd voor voldoende ruime badkamers, omdat een vergelijkbare set van meubels en sanitair groot is.

Vierkante glazen gootsteen

Ontwerp van een glazen gootsteen

Glazen spoelbak in ecostijl

Verscheidenheid aan technologieën voor het maken van schelpen

Deze wastafels zijn sinds kort in de mode. De standaard vormen van producten zijn echter al gedefinieerd - ovaal, rechthoekig. Vierkante en ronde kommen komen minder vaak voor. Door de plasticiteit van het materiaal is het mogelijk om een ​​individueel wastafelmodel te bestellen. Voor de vervaardiging van sanitair worden drie methoden voor het werken met glas gebruikt, die de kleur en textuur van het oppervlak van de producten bepalen.

 1. Smelten en verharden. De technologie zorgt voor het voorsmelten van individuele stukjes gekleurd glas. Vervolgens wordt de gekleurde laag geblust door een plotselinge temperatuurverandering. De uiteindelijke vorm wordt verkregen door het product wanne
  er de glaslaag wordt verwarmd en snel wordt gekoeld. De methode wordt gebruikt voor het maken van matte en transparante kommen van verschillende kleuren.
 2. Geblazen glas heeft een compleet andere productietechnologie. Producten krijgen een opgeblazen vorm door het gebruik van speciale apparatuur en apparaten. Vervolgens wordt het werkstuk gedurende ten minste twee dagen bij een hoge temperatuur gehard. Modellen hebben in de regel een transparante uitstraling, hoewel er soms kleine insluitsels kunnen zijn.
 3. Mozaïek wasbakken. Voor het maken van een schaal worden afzonderlijke veelkleurige elementen in willekeurige volgorde geplaatst en op de bodem van een dunne kom gehard glas geplakt. Het product wordt vervolgens afgevuurd. De vrije ruimte tussen de glasstukken wordt opgevuld met een speciaal voorbereid mengsel (zand + geverfd cement). Het gehele oppervlak is zorgvuldig bedekt met een kit en een beschermende laag van speciale vernis.

De keuze van kleuren hangt af van de artistieke smaak van de kunstenaar en de wensen van de klant. Composities kunnen schilderijen, patronen en ornamenten vormen. Dankzij een speciale technologie produceren schelpen, waarvan het oppervlak marmer simuleert, voor dit gebruik glas van ten minste drie tinten.

Glazen gootsteen in ethno-stijl

Glazen gootsteen van ongewone vorm

Gegoten glazen spoelbak

Aanbevelingen voor het kiezen van een glazen kom

Om ervoor te zorgen dat de aankoop leuk en verantwoord is, is het raadzaam om rekening te houden met verschillende tips:

 • Voordat het type omhulsel en de installatiemethode worden gekozen, is het noodzakelijk om de communicatiesystemen in de badkamer te beoordelen. Als er grote reparaties gepland zijn met het vervangen van pijpen en het leggen van een nieuwe vloerbedekking, dan kan elk schaalontwerp worden gekozen. Anders moet rekening worden gehouden met de mogelijkheden en kenmerken van watervoorziening en riolering;
 • Voordat u een schaal koopt, moet deze zorgvuldig worden geïnspecteerd op fiches of luchtbellen in het glas. De aanwezigheid van dergelijke defecten kan een teken zijn van slechte productkwaliteit;
 • zorg ervoor dat de fabrikant een garantie biedt. Voor dergelijke schelpen is het meestal een tot vijf jaar;
 • De vorm en afmeting van de schaal worden geselecteerd op basis van het oppervlak van de kamer;
 • het is erg belangrijk om een ​​model te kiezen dat een harmonieuze aanvulling vormt op de badkameromgeving.

Bij het reinigen van het oppervlak is het onwenselijk om reinigingsmiddelen met schurende additieven te gebruiken. Om de glazen gootsteen voor de badkamer niet slordig te laten lijken, moet je hem constant wassen en de sporen van waternevel afvegen. Het is niet aan te raden om kokend water te gieten om geen risico op scheuren te creëren.

Kleine glazen spoelbak

Sink matglas

Glazen bovengootsteen

Vaak leidt een onjuiste installatie van een glazen omhulsel tot splijten, daarom is het voor een professional wenselijk om de installatie van het product toe te vertrouwen. Dan zal de glazen kom van de schaal de badkamer echt lang versieren en de inzittenden verrukken met een verfijnde uitstraling.

Weduwe van dik glas

Wastafel van getint glas

Glazen gootsteen met kast

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 1 = 4