Een plek om te lezen in het appartement: maak een gezellige hoek (26 foto’s)

Veel fans van fictie vragen zich af hoe ze een plek goed kunnen uitrusten om boeken te lezen in een klein appartement of een ruim huis. Immers, voor zo'n vakantie heb je een speciale sfeer nodig, en ten eerste heb je privacy nodig. Als de woning geen bibliotheekkamer of speciale ruimte heeft, moeten mensen lezen waar het licht, stil en zacht is. Maar wanneer er een aparte zone is, een comfortabele plek, die helpt bij het creëren van een ritueel van het genieten van intellectueel eten, wordt het proces nog aangenamer en boeiender.

Een plek om te lezen op het balkon
Een plek om te lezen in het interieur van een privéwoning

Ga naar het licht: we rusten de vensterbank uit

De eerste stap is altijd om een ​​afgelegen plek te vinden, waar rust en stilte heersen. Veel mensen zitten graag op de vensterbank in een kamer waar geen animatie is (het is vooral erg moeilijk om te lezen in de keuken of in de woonkamer, als de familie talrijk is) - dit is de beste optie om overdag rond te hangen. Natuurlijke verlichting heeft een gunstig effect op het zicht en de psyche, het uitzicht buiten het raam zal helpen ontspannen, spanning verlichten, afleiden van het dagelijks leven.

Een plek om met bloemen te lezen
Een plek om te lezen in de kinderkamer

Om het comfortabeler te maken om bij het raam te zitten, is het de moeite waard om een ​​zachte deken of dikke deken op de vensterbank neer te leggen, op decoratieve kussens te slaan. Als er een mogelijkheid en vrije ruimte is, kun je een boekenkast in de buurt plaatsen, er zal ook een beker zijn met een geurend drankje. Als de hoogte van de vensterbank meer dan 45 cm bedraagt, kan deze een volledige tafel worden.

Sofa om te lezen
Een plek om te lezen in het interieur van het huis

Meer afgezonderde ruimtes

Bij goed weer moet u naar een balkon of terras gaan om een ​​gezellige sfeer te creëren, u zult ook huistextiel nodig hebben. Rust in de lucht, natuurlijk, zeer aangenaam, maar alleen als de behuizing zich niet in een dichtbevolkt gebied bevindt - het straatgeluid zal afleiden.

Als er op zijn minst een kleine zolder is, kun je hier een volledige ontspanningszone creëren - een speciale configuratie van de kamer, de aanwezigheid van niet-standaard vensters, de afwezigheid van vreemde geluiden die op een speciale manier zijn ingesteld, zodat je dieper in de fictieve wereld kunt duiken. De kameratmosfeer is een favoriete plek voor introverte mensen om te lezen. Op de zolder, kunt u organisch rekken voor boeken rangschikken, een comfortabeler stoel meenemen, de lamp plaatsen.

Een plek om te lezen bij het Franse raam
Een plek om te lezen in de woonkamer

Wanneer er slechts één kamer in de woning is om intimiteit te bereiken, kunt u schermen, scheidingswanden of kasten gebruiken. Het is het beperkte gebied dat je helpt sneller uit de realiteit weg te komen en de fictieve wereld in te gaan.

Een plek om te lezen in het interieur
Plaats om op kantoor te lezen
Leunstoel om te lezen

Hoe de juiste plaats te kiezen?

Je kunt het lezen terwijl je op een stoel, bank, bank of bank zit, maar niettemin is de fauteuil de meest geschikte optie, vooral als deze is uitgerust met onderlagen en een voetsteun (deze laatste kan equivalent zijn aan een zachte poef). Ontwerpers bieden steeds vaker niet-standaard modellen van fauteuils aan, die mini-bibliotheken zijn - het niveau van comfort wordt verhoogd door ingebouwde compartimenten voor het opbergen van boeken en bijbehorende kleinigheden.

Een plek om te lezen in een appartement
Een plek om onder de trap te lezen
Een plek om te lezen op de zolder

Iedereen bepaalt zelf dat hij geschikt is om lang te lezen: iemand zit graag lang in een schommelstoel, op een bank of op de kist, anderen moeten een stoeltroon of een hangende gevlochten constructie op een rond frame proeven. Als de voetsteun nog steeds niet nodig is, is het de moeite waard om het kleed zo te leggen dat het zacht en warm is.

Een plek om te lezen in het interieur van de Art Nouveau
Nis voor lezen in de slaapkamer

Grondbeginselen van de organisatie van het licht

In de omstandigheden van het binnenlandse klimaat kunnen alleen de zuidelijke regio's bogen op een lange dag van licht en mooi weer, in de meeste gevallen moeten medeburgers zich aanpassen aan de atmosferische omstandigheden. Daarom zijn echt comfortabele plaatsen om te lezen uitgerust met kwaliteitslampen, dicht bij daglicht - ze zullen u helpen comfortabel te voelen, zelfs bij langdurige belasting van de ogen.

Apparatuur om te lezen in het huis
Een plek om te lezen aan het raam

Schansen, staande lampen, waarin u de hoogte kunt aanpassen - het is de keuze van fans om liggend te lezen, dergelijke apparatuur wordt meestal geïnstalleerd in de buurt van het bed, de bank of de bank. Degenen die liever tijd doorbrengen in de stoel of aan het bureau, kunt u de lampen op het lange been adviseren: door de hoek van hun kanteling aan te passen, is het gemakkelijk om de meest comfortabele positie te bereiken wanneer het licht op de pagina valt en niet in de ogen snijdt.

Een plek om te lezen in het interieur van het landhuis
Verlichting van een plek om te lezen

Om de spanning te verminderen, is het de moeite waard om je terug te trekken in gebieden met een lichte omringende afwerking - in een dergelijke omgeving worden de stralen gelijkmatig verspreid.

1
Vensterbank als leesplaats
Een plek om te lezen in het binnenland van de Provence

Waar kan ik anders lezen?

Het is de moeite waard om originele oplossingen te benadrukken:

  • "Sofa" op de trap - indien in een privé huis in dit gebied grote ramen, in de regel, de dorpels laag zijn, kunnen ze worden uitgerust met een comfortabel zacht platform;
  • onder het plafond - op de manier van een speciaal soort hangmatten, dat zeer uitgerekt is op het gaas, kunt u op een dergelijke structuur klimmen door een raster te bevestigen;
  • op een hangbed - een interessante optie voor een tuin bij mooi weer. Het bed is een verlengde schommel uitgerust met een matras, servies en decoratieve kussens;
  • in de kast onder de trap - een afgelegen plek voor degenen die eenzaamheid verkiezen. Het belangrijkste hier is om een ​​volledige, maar niet overmatige verlichting te creëren om de aura van onthechting van de wereld te behouden;
  • Een gebruikelijke hangmat, geïnstalleerd in een appartement of op een gesloten balkon tussen twee muren;
  • een berg kussens op de vloer en een baldakijn - een romantische, magische setting;
  • zolder (vooral geïsoleerd) - een echte springplank voor degenen die besloten om een ​​persoonlijke plek te creëren met de juiste attributen.

De beschouwde site heeft niet alleen een functionele belasting: het is belangrijk om stilistische proporties te observeren en zich te houden aan het reeds bestaande interieur, het is de moeite waard om te voorkomen dat de ruimte wordt opgeruimd.

Sofa om in het interieur te lezen
Een plek om te lezen in de slaapkamer

Alle elementen moeten in een rustig kleurenschema worden bewaard, een kleine hoeveelheid heldere accenten is welkom. Als de plaats in de ruimte beperkt is, kunt u de schappen in de manden vervangen. Dit zijn netjes gestapelde boeken - deze oplossing helpt verwarring voorkomen.

Leunstoel in de hoek om te lezen
Een plek om te lezen in een landhuis
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

9 + 1 =