Economisch ontwerp van een kinderkamer (50 foto’s)

De meest populaire vraag van jonge gezinnen is hoe een economisch ontwerp van de kinderkamer te maken? Bovendien is het niet alleen van belang voor de financiële component van het probleem, maar ook voor de algehele schoonheid, het comfort en de functionaliteit van de kinderkamer. Maar eigenlijk is het niet zo moeilijk om dit allemaal te bereiken.

Economisch ontwerp van een kinderkamer beige

Economisch ontwerp van een kinderkamer met een slaapzolder

Economisch ontwerp en inrichting van de kinderkamer

Economisch ontwerp van een kinderkamer voor een meisje

Als u de algemene principes van het maken van een interieurontwerp volgt, kunt u uw kleine kind de kamer van zijn dromen geven. Bovendien combineert het op laconieke wijze alle noodzakelijke interieurartikelen, en het ontwerp zal uw kind dagelijks verrassen. Het belangrijkste is om speciale aandacht te besteden aan de details van het project, in het bijzonder de objecten van het decor. Vaak geven ze de kinderkamer een zekere charme en creëren ze harmonie met de algemene sfeer in de kamer.

Economisch ontwerp van een kinderkamer

Economisch ontwerp van een kinderkamer voor twee

Economisch ontwerp van een kinderkamer met een dubbeldekkerbed

Economisch ontwerp van een kinderkamer met een multiplex kast

1

Economisch ontwerp van de kinderkamer paars

Het algemene concept van het creëren van een economisch ontwerp

Allereerst moet u beslissen op welke zaken u zich moet concentreren, zodat u een budgetversie van het interieur krijgt. Immers, de uiteindelijke kosten van het project zijn afhankelijk van veel ogenschijnlijk onbeduidende factoren. En alleen met volledige inachtneming van alle details en trivialiteiten ontvangt u een project van economy class.

Eerst moet je een plan maken voor het maken van een goed interieurproject. Een goede planning is immers al de helft van het succes. Dus, hoe moeten we het project van de economy class van de kinderkamer implementeren:

  • Ruimte in de ruimte en rationeel ruimtegebruik.
  • Regeling van een gezellig slaapgedeelte.
  • Creëren van een comfortabele woonkamer.
  • Correcte locatie van het werkgebied.
  • Een kinderkamer decoreren met economy class.
  • Volledige stilering van de kinderkamer: hightech.

Economisch ontwerp van een kinderkamer in Franse stijl

Economisch ontwerp van de kinderkamer functioneel

Economisch ontwerp van een kinderkamer met een geometrisch patroon

Economisch ontwerp van de kinderkamer blauw

Elk project van economy class, met name als het gaat om het creëren van een interieur van een kinderkamer, vereist speciale aandacht voor alle kleine kleinigheden. Immers, vaak komt het door de kleine dingen dat een enkele stilering van de hele ruimte wordt gecreëerd. Dus, als u een goed economisch ontwerp van de kinderkamer wilt maken, wees dan bereid om speciale aandacht te besteden aan het inrichten van de kamer van uw kind in het ontwerp.

Zonering en ruimtebeheer

Elk ontwerp van de kinderkamer met hun eigen handen, en niet alleen die van henzelf, begint met de indeling van de kamer. In het bijzonder speelt de zonering van de kinderkamer een belangrijke rol. Het is tenslotte voor kinderen heel belangrijk, althans op visueel vlak, om de ruimte af te bakenen.

Een van de meest voorkomende oplossingen is om de hele kinderkamer te verdelen in een slaapkamer, een woonkamer en een werkruimte. Dankzij deze aanpak kunt u maximaal comfort en gemak voor uw kind garanderen. Bovendien kan zonering op verschillende manieren worden uitgevoerd.

De meest voorkomende hiervan is visuele zonering. Met deze benadering verdelen we de zones tussen elkaar door meubels te plaatsen of het kleurenschema te gebruiken. Als de ruimte van de kinderkamer dit toelaat, is het mogelijk om de ruimte fysiek in te delen. Met deze technologie worden vaak verschillende scheidingswanden gebruikt, of het nu gaat om schermen, gordijnen of andere interieuronderdelen.

Economisch ontwerp van het interieur van de kinderkamer

Economisch ontwerp van een kinderkamer met een afbeelding

Economisch ontwerp van een kinderkamer met een tapijt

Economisch ontwerp van een kinderkamer met een bed van multiplex

Economisch ontwerp van een kinderkamer

Los daarvan moeten we het hebben over het belang van het raam in de kinderkamer. Het is tenslotte dankzij hem dat de ruimte gevuld is met licht en warmte. En het is heel belangrijk dat het raam in de kinderkamer maximaal wordt toegewezen. Dat wil zeggen, probeer het niet te blokkeren met meubels en gebruik geen massieve gordijnen. Het raam is immers niet alleen een bron van natuurlijk licht, maar ook een prachtig element van het interieur.

Regeling van een gezellig slaapgedeelte

Een goede slaapkamer is noodzakelijk voor iedereen, inclusief kinderen. Het zit er immers in dat we na de laatste dag rusten en sterker worden voor onze toekomstige heldendaden. En het is erg belangrijk, vooral als het om kinderen gaat, om niet alleen een mooi, maar ook een comfortabel slaapgedeelte te maken.

Het slaapgedeelte uitrusten is een gebied dat klein genoeg is. Het enige dat echt van belang is, is immers het bed. Tegenwoordig is het gebr
uik van verschillende stapelbedden erg populair. En het is niet nodig om twee kinderen te hebben. Er zijn veel modellen met opties op twee niveaus, waaronder een bed en een bureau. En dit is op zijn beurt een economy class, in termen van de ruimte die wordt besteed.

Over het algemeen wordt stapelbedmeubilair de laatste tijd steeds populairder. Naast de toegenomen functionaliteit neemt het een vrij klein gebied in beslag. En dit is een belangrijk criterium, vooral voor kleine appartementen. En de kosten van dergelijke opties zijn precies goed voor de economy class.

Het is noodzakelijk om het slaapgedeelte uit de buurt van het raam te houden. Immers, natuurlijk fel licht kan de slaap van een gezond kind verstoren. Hoewel u de originele oplossing voor dit probleem kunt gebruiken. U kunt bijvoorbeeld een overkapping over het bed van het kind plaatsen.

Wat betreft de technologie om een ​​kinderkamer in te richten, is de beste optie om een ​​slaapgedeelte in groene kleuren te maken. Het is tenslotte deze kleur die de emotionele component van een persoon gunstig beïnvloedt. En dit bevordert op zijn beurt een gezondere slaap. Daarnaast is het de groene kleur en verschillende groene tinten die bij vrijwel elk gemaakt interieur passen.

Economisch ontwerp van een kinderkamer voor een jongen

Economisch ontwerp van een kleine kinderkamer

Economisch ontwerp van een kinderkamer voor een peuter

Economisch ontwerp van een kinderkamer op de zolder

Het creëren van een comfortabele woonkamer

De volgende stap op weg naar het creëren van een gezellige en comfortabele kinderkamer wordt het organiseren van een woonkamer of een recreatiegebied. De naam van zo'n zone spreekt voor zich - om gasten te ontvangen en op zichzelf te rusten. En in ons geval met de kinderkamer zijn er veel ideeën voor de realisatie van de woonkamer.

Een van de opvallende voorbeelden is de toewijzing van een klein gebied voor het creëren van een zachte hoek in de woonkamer. Deze oplossing wordt meestal gebruikt voor jonge kinderen. Het is immers niet alleen handig, maar ook veilig. Om ook zo'n hoek uit te rusten, zal niet werken. Het is genoeg om zachte vloerbedekking en, wederom, zacht speelgoed voor entertainment te gebruiken.

Als een woonkamer kan handelen en een kleine hoek met speelgoed. Om een ​​dergelijke oplossing te implementeren, volstaat het om een ​​klein gebied toe te wijzen en een mand met speelgoed te plaatsen. Het is de moeite waard om te begrijpen dat de kinderkamer en de woonkamer voor volwassenen fundamenteel anders zijn. Allereerst moeten kinderen plezier maken en plezier maken. Het is hiervan en u moet verder bouwen bij het kiezen van een ontwerpoplossing voor de woonkamer in de kinderkamer.

Economisch ontwerp van een kinderkamer van MDF

Economisch ontwerp van een kinderkamer met meubilair

Economisch ontwerp van kinderkamer in Art Nouveau-stijl

Economisch ontwerp van een kinderkamer met modulair meubilair

Economisch ontwerp van een kinderkamer met behang

In tegenstelling tot het slaapgedeelte, kan de woonkamer al dichter bij de bron van natuurlijk licht worden geplaatst. Deze aanpak wordt vaak gebruikt voor jonge kinderen die geen werkruimte nodig hebben. In alle gevallen zijn echter uitzonderingen mogelijk, omdat alles afhangt van het aantal vensters en de grootte van de ruimte zelf.

Meubels in de woonkamer kunnen heel divers zijn en je kunt er helemaal zonder. Afhankelijk van de leeftijd van het kind en uw budget, kunt u die of andere opties kiezen. Vaak is het in de woonkamer kleine plankjes of zachte stoelen.

Het interieur van de speelkamer voor de kinderen en de woonkamer kan anders zijn. Als we het hebben over de kleuroplossing, dan zal, zoals in het geval van de slaapzone, de meest optimale kleur groen zijn. Maar hier kunt u zelfs nog donkerdere tinten groen gebruiken. Hoewel het niet nodig is om zich eraan te houden, vooral omdat de donkere toon, evenals de lichte toon van groene kleur, perfect gecombineerd wordt met veel andere kleuren, waardoor het mogelijk wordt om een ​​verscheidenheid aan de kinderkamer te brengen.

Als decor zullen verschillende ambachten gemaakt van vilt er geweldig uitzien. Gevoeld zijn, immers, is een ongewoon materiaal dat je in staat stelt om bijna alles te creëren. Het gaat ten koste van deze eigenschap van vilt en je kunt een bepaalde pit in de woonkamer maken.

Economisch ontwerp van een kinderkamer met decoratieve panelen

Economisch ontwerp van een kinderkamer in pastelkleuren

Economisch ontwerp van een kinderkamer met rieten meubels

Economisch ontwerp van een kinderkamer met een podium

Correcte locatie van het werkgebied

Bovenal is het werkgebied noodzakelijk voor kinderen in de schoolgaande leeftijd. In deze periode van hun leven beginnen kinderen immers actief mee te doen. Hoewel in sommige gevallen de voorschoolse leeftijd de opstelling ervan vereist. Het is in ieder geval een belangrijk en noodzakelijk element van de indeling van de kinderkamer.

Om een ​​werkruimte te creëren, is veel vrije ruimte en meubilair niet nodig. Het is voldoende om een ​​klein gedeelte toe te wijzen voor de installatie van een bureau. Om de nodige kleinigheden op te slaan, kunt u verschillende hangende kasten gebruiken, de rest van het meubilair is al geïnstalleerd op basis van uw eigen mogelijkheden en behoeften. En in het geval van het gebruik van een gecombineerd stapelbed, is het probleem van het organiseren van een dergelijke zone tot niets teruggebracht. Dat bespaart op zijn beurt ruimte, tijd en budget.

Het belangrijkste om te onthouden is dat het belangrijkste doel van het werkgebied is om de focus te maximaliseren op de taken die worden uitgevoerd. Het is om deze reden dat de maximale concentratie van de aandacht van uw kind noodzakelijk is. En dit kan alleen worden bereikt door de bevoegde zonering van het pand en de afwezigheid van afleiding.

Het werkgebied bevindt zich meestal bij het raam. Het zijn immers de vensters die ons een grote stroom natuurlijk licht geven, wat een positieve invloed heeft op het succes van het kind. E
n wat betreft gezondheid, het natuurlijke licht dat uit het raam komt, verergert het zicht van uw kind niet.

Aangezien we ons hebben verplicht om de kamer in groen te onderscheiden, zal het hier geen uitzondering meer zijn. Immers, zoals eerder vermeld, heeft groene kleur een gunstige invloed op het vermogen van het kind op psychologisch niveau. Het enige hier is om lichte kleuren te gebruiken of een combinatie met meer delicate kleuren.

Economisch ontwerp van een kinderkamer met planken

Economisch ontwerp van een kinderkamer is eenvoudig

Economisch ontwerp van een kinderkamer voor kinderen van verschillende geslachten

Economisch ontwerp van een kinderkamer in retrostijl

Economisch ontwerp van een kinderkamer met gesneden meubilair

Een kinderkamer verfraaien met economy class-producten

Misschien is het meest creatieve aspect van het versieren van een kinderkamer met hun eigen handen. En met een speciale aanpak en de meest budgettaire. Maar het is net zo belangrijk om de kwestie van versieren met volledige ernst te benaderen. Inderdaad, hierdoor verdunnen we het algemene interieur van de kamer met ongewone elementen.

Een van de meest economische oplossingen is het gebruik van klassieke papieren achtergronden. Vanwege de ruime keuze aan verschillende kleurenopties en de mogelijkheid van extra decoratie, is deze optie erg gewild. En als u fantasie opneemt, kunt u een echt exclusief interieur maken, omdat het papier vrij breed is. Het is bijvoorbeeld deze eenvoudige achtergrond meestal gedecoreerd met verschillende stickers of tekeningen.

Een grote populariteit bij het maken van het decor van muren in de kinderkamer wordt gebruikt en papierbehang ontworpen om te tekenen. Dankzij deze aanpak kun je je kind niet alleen het ontwerp van zijn kamer voorzien van tekeningen, maar ook bepaalde talenten ontwikkelen. Bovendien zijn het deze papieren achtergronden die eenvoudig kunnen worden vervangen.

Economisch ontwerp van een kinderkamer met een afbeelding

Economisch ontwerp van de kinderkamer roze

Economisch ontwerp van de kinderkamer grijs

Economisch ontwerp van een kinderkamer met een kledingkast

Als een klassiek decor, vanuit het oogpunt van economie, zijn meestal verschillende ambachten gemaakt van vilt en papier. Immers, op zichzelf zijn gevoelde en papieren materialen goedkoop en respectievelijk, en het ambacht ervan kost behoorlijk goedkoop. En mooi gemaakte dingen gemaakt van vilt en papier zullen altijd in de schijnwerpers staan. Nou, als je het zelf kunt doen, dan kun je de kosten van het versieren vergeten. En het is niet noodzakelijk dat je jezelf of jezelf creëert van vilt of papier, je kunt je kind vragen om heel veel tekeningen te maken van verschillende thema's, die heel geschikt zijn voor decor.

Volledige stilering van de kinderkamer: hightech

Het ontwerpen van een kinderkamer in de stijl van hightech is in de eerste plaats een functioneel gebruikte ruimte in combinatie met terughoudendheid en de technologische toestand. Deze benadering wordt meestal gebruikt voor hyperactieve kinderen. Per slot van rekening is voor hen vooral belangrijk een grote vrije ruimte voor hun vermaak. Bovendien is hightech een van de meest conservatieve, in termen van kosten, stijlen van projecten.

De inrichting van de kinderkamer in de stijl van hi-tech is goed omdat het een kleine ruimte nodig heeft voor decoratie. Wat is de onbetwiste prioriteit in kleine appartementen. En het proces van hightech styling van de kamer is vrij eenvoudig.

Houd bij het kiezen van meubels de nadruk op compactheid, eenvoud en functionaliteit. Gladde rechthoekige oppervlakken en gelijkmatige lijnen van het interieur - de belangrijkste kenmerken van een hightech-stijl. Meubelstijl probeert de meest technologische te kiezen, zodat deze harmonieus gecombineerd wordt met het algehele interieur van de kinderkamer.

Economisch ontwerp van een kinderkamer met een plank

Economisch ontwerp van een kinderkamer met een papieren decor

Economisch ontwerp van een kinderkamer met een multiplextafel

Economisch ontwerp van een lichte kinderkamer

Economisch ontwerp van een kinderkamer met textiel

Als materialen van een hightech-stijl kunt u verschillende opties gebruiken. Maar de nadruk ligt vooral op moderne materialen - metaal, kunststof en beton. En in het geval van het gebruik van andere materialen van hightech-stijl, is het noodzakelijk om hun stilering uit te voeren.

Wat betreft het kleurenschema van de kamer, ingericht in hightech-stijl, dan gebruiken ze in de kinderkamers een niet-standaard benadering. Als over het algemeen high-tech stijl koude en strikte kleuren zijn welkom, dan moet het totale bereik van kleuren worden verdund met heldere en kleurrijke kleuren. Een van de meest populaire oplossingen is het gebruik van verschillende donkere tinten groen, maar verwar dit niet met marsh-kleur. Vanwege de positieve eigenschappen is groene kleur een van de favorieten bij het versieren van een kinderkamer.

De inrichting van de kinderkamer, ontworpen in deze stijl, leidt tot een minimum. De nadruk ligt immers op de functionaliteit en het algehele ontwerp van het pand. Echter, de klassieke inrichting, hoewel minimaal, maar nog steeds aanwezig. Voor budgettaire opties kunt u ook verschillende ambachten van vilt of papier gebruiken. Met de juiste styling en kleurontwerp, zal zelfs vilt en papier er goed uitzien in hightech stijl.

Economisch ontwerp van het kinderkamer-thema

Economisch ontwerp van een kinderkamer met hoekmeubilair

Economisch ontwerp van een kinderkamer met een speelhoek

Economisch ontwerp van de kinderkamer groen

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

18 − = 9