Douchekachel met loopplank: het apparaat en de toepassingsmogelijkheden in de badkamer (20 foto’s)

Een doucheplaat is een rechthoekig, vierkant of halfrond product, in de regel is het gebaseerd op een sterk, dicht, geschuimd polystyreen. Een integraal onderdeel van het ontwerp is een lineair of compact afvoerkanaal, de zogenaamde gangway. Het oppervlak van het product is afgewerkt met een waterdichtingsplaat, die zorgt voor een uitgebreide dichtheid en betrouwbaarheid van de douchecabine. Vallen worden aangevuld met sifons met verhoogde doorvoer.

Douchekachel met een ladder in de badkamer in avant-garde stijl
Douchekachel met loopplank in beige badkamer

Specificiteit van toepassing doucheplaten

Aan alle kanten heeft het product een kleine helling naar de drainageopening, ontworpen tijdens ontwerp en productie, waardoor er geen risico bestaat dat water wordt gemorst en de gebruikte vloeistof tijdig in de juiste richting wordt afgevoerd. Het ontwerp is uitgerust met een sifon die in staat is om elk volume water te verwijderen - deze toestand is vooral belangrijk voor degenen die de bovenste regendouche gebruiken, vaak inclusief hydromassagepanelen.

Douchekachel met ladder en zijkant

Douchekachel met een ladder onder een boom

Belangrijkste voordelen:

 • snelle en eenvoudige installatie;
 • geen behoefte om de concrete oplossing te drogen;
 • Er is geen noodzaak voor een afzonderlijke ontwikkeling van een helling die het terugtrekken van water vergemakkelijkt.

Douchekachel met een lineaire ladder en aangepast met een compacte afvoer - beide ontworpen om de douche uit te rusten zonder de beruchte pallet. Deze beslissing is gewild bij mensen met speciale behoeften, en het wordt vaak geïntroduceerd in openbare hygiënische voorzieningen: in de ziel van hotels, ziekenhuizen, sportfaciliteiten. Platen hebben geen drempelwaarde, wat de toegang tot waterprocedures vergemakkelijkt.

Douchekachel met ladder in badkamerontwerp
Douchekachel met een ladder in de badkamer in de stijl van eco

Kenmerken van de introductie van structuren

De douchekachel met de loopplank wordt geïnstalleerd in het stadium van afwerking tijdens het gieten van de vloer. Zodra de plaat op de daarvoor bestemde ruimte staat, is het mogelijk om onmiddellijk geconfronteerd te worden met keramiek of andere materialen die bedoeld zijn voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid.

Pit douchecabine met gangpad
Douchekachel met een loopplank in een retro interieur

Speciale coating, de bovenste laag van het waterdichtingsdoek, heeft een hoge mate van hechting met de standaard tegellijm. De set bevat een speciaal patroon dat de procedure voor het zagen van keramische tegels aanzienlijk vereenvoudigt: zo wordt de douche-installatie veel sneller uitgevoerd dan bij een pallet.

Voor de productie van de basis wordt versterkt polystyreen gebruikt, dat voldoende sterk en bestand is tegen vervorming voor deze zone. Bovendien verschilt een veelgevraagde douche met een compacte ladder van een lineaire analoog, voor het grootste deel alleen een vorm van aftappen.

Douchekachel met een ladder in het badkamersbinnenland
Douchecabine met een loopbrug

Een beetje over de apparaatladder

De eenvoudigste aanpassingen zien eruit als plastic, metalen of metalen plastic apparaten die zijn ontworpen voor het verzamelen en verwijderen van vloeistof van de vloer in een vochtige ruimte. Ze hebben een eenvoudige configuratie, handig, probleemloos en relatief goedkoop.

Douchekachel met ronde loopplank
Doucheplaat met een ronde laddervorm

Het product bestaat uit verschillende componenten:

 • waterinvoer trechter (het wordt aangevuld door een flens) - water wordt erin verzameld, in het onderste deel bevindt zich een uitlaat aftakleiding die leidt naar de riolering. Met behulp van een flens wordt een waterdichtingsmembraan gefixeerd;
 • decoratieve grill - verwijderbaar onderdeel, screening groot afval;
 • De sifon dient als waterslot en laat geen onaangename geuren uit de riolering in de kamer binnendringen.
Douchekachel met een vierkante ladder

Naast het direct afvoeren van water, voert de ladder de volgende taken uit:

 • voorkomt de vorming van blokkades als gevolg van het binnendringen van vuil in de rioolbuis;
 • creëert handige
  omstandigheden voor het regelmatig reinigen van de gootsteen;
 • beschermt de kamer tegen het binnendringen van vocht en geuren uit de rioolbuis.

De loopplank kan zich in het midden van de doucheruimte bevinden (een kleine afwijking is toegestaan ​​voor een van de muren). In dit geval moet de vertekening van alle kanten zichtbaar zijn.

1

Afvoer, verborgen in een hoek, zal niet opvallen, met deze variant moet de helling van twee vlakken gaan, zodat de afvoer naar de juiste zone gaat.

Douchekachel met een kleine ladder
Douchekachel met een ladder in de Art Nouveau

Als de loopbrug zich aan de muur bevindt, is er een helling vanaf één vlak voorzien. Zorg er in de regel voor dat slots met een grote capaciteit worden gebruikt. Dergelijke modellen hebben een esthetische prestatie en zijn zelden verstopt.

Het luik in de ladder kan droog of nat zijn. Dit laatste is ongemakkelijk doordat, met een lange eenvoudige douche, onaangename geuren de kamer beginnen binnen te gaan. De droge sluiter is efficiënter, het isoleert de kamer volledig van het gecentraliseerde netwerk.

Douchekachel met een gangpad, betegeld met mozaïek
Douchebak met loopplank

Mogelijkheden van kennismaking met het interieur

Fabrikanten bieden een verscheidenheid aan douchebereiken, ze kunnen met succes in elk deel van de badkamer worden gebruikt, dit geeft een bepaalde ruimte voor het plannen van de kamer. De producten zijn erg in trek bij moderne ontwerpers:

 • er is geen pallet dat de toegang en bewegingsvrijheid beperkt;
 • laconieke uitvoering van een rijk assortiment aan roosters bevordert de volledige implementatie van zelfs niet-standaardprojecten.

Doucheplaten zijn raadzaam om te gebruiken in kamers die zijn ontworpen voor personen met speciale behoeften. Er is hier geen drempel, dus u kunt gemakkelijk een rolstoel in de hygiënische zone plaatsen.

Douchekachel met verborgen loopplank
Douchekachel met loopplank

Op openbare plaatsen, zoals fitnesscentra, sportscholen, ziekenhuizen, zwembaden, douches met kachels, is het veel gemakkelijker om op nat gebied te zorgen. Met name de afwezigheid van holten en extra hoeken versnelt het schoonmaken van de kamer. Ten slotte is het ook belangrijk dat de platen een hoge mate van weerstand tegen mechanische stress hebben en niet bang zijn voor intensieve exploitatie - zelfs nalatigheid zal de functionele en esthetische kwaliteiten van de producten niet beïnvloeden.

Douchekachel met een ladder in de badkamer

Douchekachel met een lineaire ladder

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

32 − = 26