Douchedeuren in het interieur van de badkamer: wat te kiezen (23 foto’s)

Als u de ruimte van de badkamer rationeel wilt gebruiken, is het raadzaam om een ​​douche te installeren. Voor kleine ruimtes helpt dit ontwerp ruimte te besparen, en voor grote ruimten - om de kamer comfortabeler te maken.

Een van de belangrijkste elementen bij het ontwerp van douchecabines zijn douchedeuren. Je moet ze verstandig kiezen, omdat hun kwaliteit afhangt van de staat van je badkamer. Allereerst is het noodzakelijk om aandacht te schenken aan het materiaal waaruit ze zijn gemaakt.

Douchedeuren
Douchedeuren

Glas - de optimale oplossing voor deuren

Het meest betrouwbare materiaal is slagvast glas. Het wordt vervaardigd met behulp van een speciale technologie, waardoor het zo veilig mogelijk wordt voor huishoudelijk gebruik. Dankzij een speciale binnencoating wordt het canvas duurzamer. Dit glas is volledig bestand tegen mechanische en fysieke invloeden. Als het glas breekt met een sterke inslag, brokkelt het niet over de badkamer in kleine stukjes. Daarnaast is het mogelijk om andere voordelen van het materiaal aan te wijzen:

  • Glas heeft uitstekende waterbestendigheid.
  • Het is bestand tegen verschillende temperatuurschommelingen.
  • Oppervlakteafwerking kan zeer divers zijn.
  • Indien nodig kan een patroon op het glas worden aangebracht. Dit materiaal is perfect te combineren met elk ontwerp.
  • De glazen deuren voor de douchewand zijn eenvoudig te onderhouden.
Douche deur
Douche deur

Glas voor de douche kan anders zijn. Het kan kleurloos, donker, gematteerd, met een patroon zijn. Een enkel glas verschilt in een luchtige en lichte uitstraling. Het heeft geen beperkende componenten. De vorm wordt ondersteund door de hoge sterkte van het materiaal.

Het frame voor glas is in de regel gemaakt van aluminium, dat bovendien is gecoat met een corrosiewerende coating. In het aluminium frame kan een breed scala aan maten worden geïnstalleerd, afhankelijk van de parameters van de douche. Correctie van het aanbrengen van de bladen wordt uitgevoerd door het gebruik van siliconen of PVC.

Douche deur
Douche deur

Voor de productie van hutten met een glazen deur worden twee glassoorten gebruikt: triplex en verhard. De dikte van het glas ligt in het bereik van 6-12 mm. In de regel begint de hoogte van glazen deuren vanaf 150 centimeter, maar kan de meest uiteenlopende zijn. Ze kan zelfs het plafond bereiken.

Douche deur
Douche deur

Gehard glas door blootstelling aan hoge en lage temperaturen. Dankzij deze technologie krijgt glas hoge sterkte-eigenschappen. Dergelijk materiaal is moeilijk te doorbreken. In het geval van vervorming wordt een dergelijk materiaal niet onderworpen aan restauratie.

Douche deur

Triplex-technologie vereist de aanwezigheid van twee of meer lagen glas. Een speciale film wordt tussen de lagen geplaatst. Om douchedeuren te breken van een dergelijk glas is uiterst moeilijk, maar mogelijk. Wanneer ze zijn gebroken, blijven alle fragmenten op de film staan, wat de veiligheid garandeert. Glas, gemaakt door technologie-triplex, is duurder en heeft veel gewicht, maar het model met een glazen deur is betrouwbaar en duurzaam. Het is eenvoudig te bedienen en ziet er indrukwekkend uit.

Douche deur

Plastic: voor- en nadelen

Kunststof is een goedkoper materiaal voor het maken van deuren voor douchecabines. Dergelijke modellen worden gekenmerkt door een rijke kleurenkeuze en zijn geschikt voor niet-standaard stijloplossingen.

De productie van kunststof deuren wordt uitgevoerd op basis van het gebruik van materialen zoals polystyreen, polycarbonaat. Ze hebben goede technische kenmerken, maar ze zijn inferieur aan het geharde glas.

Op kunststof ontwikkelt zich na verloop van tijd een ongewenste coating, omdat leidingwater een grote hoeveelheid onzuiverheden in de samenstelling heeft. Zorg voor plastic is vereist met behulp van speciaal gereedschap dat geen agressieve ingrediënten bevat.

1
Douche deur

Swingdoor-modellen: voordelen

Afhankelijk van de installatiemethode worden verschillende modellen douchedeuren onderscheiden. De meest populaire zijn de klapdeuren. Ze onderscheiden zich door de aanwezigheid van twee openende flappen. Om dergelijke structuren te installeren, moet de badkamer voldoende ruimte hebben. Het is uitermate belangrijk dat de opening van de deur niet interfereert met vreemde voorwerpen.

Douche deur

Bevestiging van schommelende modellen wordt gemaakt aan een metalen frame of aan een muur. De flappen van een dergelijke structuur liggen voldoende dicht naast elkaar. Hiervoor worden speciale afdichtingen gebruikt, die zorgen voor een hoge afdichting van de douchecabine. Vaak zijn scharnierende structuren uitgerust met excentrische mechanismen.

Douche deur

Als lussen kwalitatief worden gebr
uikt, is het proces van sluiten en openen volledig stil. Duurdere modellen hebben een lagerprofiel in hun structuur. Het zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het gewicht over het gehele oppervlak van de structuur. Dankzij dit mechanisme, wijkt de deur niet af gedurende de hele gebruiksperiode.

Douche deur

Schuifdeurmodellen: belangrijkste verschillen

Schuifdouchedeuren helpen om rationeel de vrije ruimte te gebruiken. Dergelijke modellen kunnen in absoluut elke badkamer worden geïnstalleerd. Ze openen gemakkelijk en vrij zonder ruimte te maken. Het schuifmechanisme werkt volgens het principe van het verplaatsen van de deuren op de wielen met de geleiders geïnstalleerd.

Douche deur

Afhankelijk van de ontwerpeigenschappen, kunnen de deuren voor douchecabines een ander aantal secties hebben. Als de cabine op een nis is geïnstalleerd, is een model met twee secties perfect. De dikte van de muur van een dergelijke deur ligt in het bereik van 4-12 mm. De toegang tot de cockpit is ongeveer 45% van de totale afmeting.

Deuren die uit drie elementen bestaan, zijn driedelig. De breedte van de doorgang is gelijk aan 75% van het totale oppervlak van de constructie. Er zijn ook vierdelige deurmodellen. Ze bezetten ongeveer 43% van de totale oppervlakte van de cabine.

Douche deur

Andere populaire deurmechanismen

Ook op de consumentenmarkt van vandaag kunt u een vouwdeur kopen. Volgens externe gegevens lijkt dit vouwproduct op een accordeon. Wanneer de deur wordt geopend, wordt de vleugel gevouwen. Dit model ziet er indrukwekkend uit en helpt de ruimte in te ademen. Zo'n vouwstructuur bestaat uit een groot aantal elementen, dus de installatie ervan is vrij arbeidsintensief.

Ook kunt u desgewenst een pendeldeur voor de douche installeren. Hij draait langs de verticale as en ziet er aantrekkelijk uit, maar hij wordt alleen in grote cabines geïnstalleerd.

Douche deur
Douche deur

Vormen van douchedeuren

Alle douchedeuren zijn geclassificeerd in symmetrisch en asymmetrisch. Symmetrische modellen onderscheiden zich door de aanwezigheid van gelijke parameters vanuit alle hoeken. Asymmetrische deuren hebben verschillende gegevens, zowel in lengte als in breedte.

Douche deur

Tegenwoordig proberen gebruikers voor de badkamer zuinigere en praktischer modellen te kiezen die de omringende ruimte rationeel gebruiken. Dus voor een kleine kamer is het het beste om halfronde douchedeuren van een schuiftype te gebruiken. Dit model ziet er stijlvol uit en helpt om de originaliteit van het ontwerp te benadrukken. Het glas moet schokbestendig, transparant, mat of met een patroon zijn.

Douche deur
Douche deur

Als u naar de winkel gaat waar douchedeuren worden verkocht, zult u een rijke keuze aan deze producten tegenkomen. In dit opzicht zult u niet beperkt zijn in het kiezen van het best passende model. Moderne deurmodellen kunnen met of zonder pallet worden geïnstalleerd. Modellen zonder pallets helpen bij het wegwerken van het ongemak tijdens het bedienen van de cabine. In deze constructie zal er geen drempel zijn. Deze optie is het meest geschikt voor ouderen.

Douche deur

Als uw badkamer afwijkt in niet-standaardafmetingen, kunnen douchedeuren op bestelling worden gemaakt. De aankoop van een douchedeur om te bestellen kost meer, maar u kunt een model maken dat optimaal aan uw eisen voldoet.

Douche deur
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

91 − = 86