Directe keukenunit: voordelen en functies (23 foto’s)

De indeling en het aantal vierkante meters in de keuken bepalen vaak de hoofdrol bij het bepalen van de functionaliteit van de ruimte en het vullen met meubilair. Daarom is er geen sprake van klassieke ergonomie en plaatsing van objecten hier. Mensen vinden een uitweg uit elke situatie, waardoor de keuken altijd gezellig, functioneel en vol is van alles wat een goede huisvrouw nodig heeft. Het is voor langwerpige en rechthoekige kamers, ideaal voor directe keuken. Hij heeft maximaal stijlvol en compact in zijn lijn alle benodigde meubelmodules en inbouwapparatuur ingebouwd.

Directe witte keukenunit
Directe keuken in klassieke stijl

Waar installeer ik een directe keuken?

Als het gebied van de keuken dat toestaat, voeg dan vaak aan de directe keuken kleine elementen toe in de vorm van een eiland, schiereiland of bar. Ze verdunnen de algehele geometrie en maken de ruimte vollediger functioneel. Als de beelden van de keuken klein zijn, is het het beste om de resterende ruimte te vullen met een tafel, stoelen, planken of een zachte hoek. Directe keukenset is een uitstekende optie in de volgende gevallen:

 • u bent de eigenaar van de keuken in slechts 3-8 vierkante meter ("Chroesjtsjov" of een klein appartement);
 • De keuken is erg smal en langwerpig, met nissen, ramen en deuren op ongemakkelijke plekken;
 • de keuken wordt gecombineerd met de woonkamer in de gemeenschappelijke studio;
 • het aantal familieleden is niet meer dan twee;
 • de wens om in de keuken niet alleen functioneel meubilair te installeren, maar ook een eethoek met een zachte hoek te creëren;
 • Het ontwerp van het meubilair zelf neemt een direct uiterlijk aan.

Je kunt niet bouwen op de algemeen aanvaarde meningen en gewoon een directe keuken naar eigen keuze installeren. Als u van mening bent dat de keuken een ideaal uiterlijk en ontwerp heeft, alle functies uitvoert en geen overruimte inneemt, kunt u veilig een directe keukenset bestellen of kopen.

Directe keukenset van hout
Directe keukenset van violette kleur
Directe keukenset met fotoprint

Voor- en nadelen

De keuken van de directe bestemming, zoals elk meubel, kan zijn voor- en nadelen hebben. Elke persoon evalueert ze persoonlijk voor zichzelf en kiest de beste optie bij het vullen van het huis met meubels en andere dingen. De voordelen zijn onder meer:

 • een eenvoudig en eenvoudig ontwerpproject dat geen kosten en nauwgezet werk vereist;
 • ontwerp in dergelijke keukens kan onafhankelijk worden gedaan, zelfs zonder de kennis van grafische editors;
 • Directe keukens zijn altijd het goedkoopste in meubelcatalogi en -winkels vanwege het ontbreken van complexe vormen en hoekmodules;
 • De directe suite is altijd compact, comfortabel en ruim vanwege de afwezigheid van hoeken;
 • alles heeft directe toegang tot de "uitgestrekte hand" en wordt niet geblokkeerd door onnodige voorwerpen;
 • 3 meter directe keuken kan eenvoudig worden afgeleverd en onafhankelijk worden geïnstalleerd, waardoor een aanzienlijke hoeveelheid geld wordt bespaard;
 • Directe set past perfect in elk gebied en indeling.
Glanzende directe suite in de keuken
Directe keuken in hightech-stijl

Een direct ingestelde keuken kan echter ook ernstige tekortkomingen hebben, die voor velen belangrijk zijn bij het kiezen van meubels voor uw huis. De minnen omvatten:

 • de ideale ergonomie van de keuken wordt geschonden, het "driehoeksprincipe" werkt niet;
 • als de lengte van de keuken meer dan 3 meter is, zal het tijdens gebruik veel moeite en moe zijn om snel te koken;
 • belangrijke elementen (koelkast, gootsteen, fornuis) zullen ver van elkaar verwijderd zijn;
 • in een rechte keuken van een kleine lengte zal het moeilijk zijn om een ​​koelkast en andere huishoudelijke apparaten te plaatsen, waardoor het werkoppervlak "verbroken" zal worden en de keuken een aantal malen visueel zal verminderen.

In de keukens van deze configuratie zal elke persoon zich anders voelen. Iemand zal geïrriteerd raken door minimalisme en duidelijkheid van lijnen, en iemand zal zich verheugen over het gevoel dat de keuken lang is geworden en lijkt op een professionele werkruimte.

Directe keuken in landelijke stijl

Directe keuken rood ingesteld
Lineaire keuken

Belangrijke tips

Professionele keukenprofessionals hebben lang een hele lijst gemaakt met dingen die in overweging moeten worden genomen door hun eigen zone uit te rusten voor opslag en koken.

Directe suite in een kleine keuken
Directe suite in een minimalistische stijl
Directe suite in art-nouveaustijl

Installeer de gootsteen niet in de buurt van de muur zelf. Dit is
beladen met veel ongemakken: de elleboog zal altijd tegen de muur vechten, waterspetters zullen de randen van meubels en behang vervuilen en de plaats waar je de afwas doet, wordt onmiddellijk met de helft verminderd. Het is noodzakelijk om een ​​plaats voor afwassen achter te laten in de vorm van een aanrecht vanaf de zijkant van de muur. Het wassen zelf kan het beste professioneel en diep worden gedaan, waardoor de gehele hoeveelheid vaat wordt geplaatst en de keuken tijdens het wassen niet met water wordt gevuld.

In directe keukens is het het beste om diepe en ruime voetstukken te maken, waar u alle keukengerei en klein keukengerei kunt plaatsen. Bij het ontwerpen of selecteren van keukenmodules moet er rekening mee worden gehouden dat er een ruimte van ongeveer 1 meter tussen de headset en de tegenoverliggende muur of meubels moet zijn. Anders wordt de keuken krap en ongemakkelijk om te gebruiken.

Directe modulaire keukenset
Directe keuken met eiland
Directe keuken in Provençaalse stijl

Het belangrijkste werkgebied in de keukens is 3 meter - dit is de plaats tussen de gootsteen en de kachel. Alle producten worden hier verwerkt, de gerechten worden gesneden of gevormd. Het is het beste als dit gebied de grootste en ruimste in de hele headset is.

Directe keukenunit
Directe keuken in roze kleur

Kachel en koelkast mogen niet in de buurt zijn. Als dit niet kan worden vermeden, laat dan een tussenruimte van ten minste 15-20 centimeter tussen hen in. Dit is noodzakelijk in termen van veiligheid en beschermt de koelkast ook tegen vet en verbranding van het fornuis tijdens het koken.

Directe keuken in modern design
Directe keukenset met donkere gevel

Verberg, indien mogelijk, alle huishoudelijke apparaten in speciale kasten-kolommen. Daar kunt u een boiler, een gaskachel, een wasmachine, een afzuigkap of een magnetronoven plaatsen. Ze zullen het uiterlijk van de keuken verbeteren en deze items beschermen tegen de opeenhoping van vuil en stof op hun muren.

1
Directe suite in een smalle keuken
Directe keukenset met afzuigkap

Dergelijke trucs helpen een directe keukenset heel handig en praktisch in gebruik te maken. De keuken inrichten met functioneel en ergonomisch meubilair dat perfect past in de keuken van elke vorm en beeldmateriaal.

Directe keuken set van gele kleur
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

9 + 1 =