Compacte opslag in de keuken (53 foto’s): eenvoudige ideeën om de bestelling te organiseren

Ongeacht het grote of kleine formaat van de keuken, vaak voor zijn eigenaar, rijst de vraag: waar kunnen alle keukengerei en huishoudelijke artikelen worden bewaard? De keuken is immers een oneindig aantal items: ontbijtgranen, messen, bestek, gerechten, kruiderijen, groenten - en tussen al deze dingen moet u orde op zaken stellen, zodat ze altijd bij de hand zijn.

Goede opslag in de keuken maakt het veel gemakkelijker om te koken en schoon te maken in de keuken

Opslag van huishoudelijke chemicaliën in de keuken

Compacte opslag in de keuken

Compacte opslag in de keukenkast

Compacte opslag van koffiemachine in de keuken

In feite heeft de keuken veel meer ruimte dan op het eerste gezicht lijkt en we bieden u enkele ideeën die u helpen uw ruimte correct te organiseren door alle kasten, muren en hoeken te gebruiken.

Rekken en planken

 • Open planken. Je kunt ze met je eigen handen maken en op veel verschillende manieren plaatsen: op vrije muren, rond de deur, in de hoek, onder het plafond, tussen de modules van de keukeneenheid. Deze oplossing creëert extra ruimte in uw keuken. Prachtig plaatsen op de planken bekers, glazen, schepen met granen en lepels, boeken, u bespaart niet alleen ruimte en houdt de volgorde, maar ook de keuken versieren.
 • Mezzanine. Gebruik de keukenmezzanine om dingen die u minder vaak gebruikt, op te slaan dan andere. Het werkelijke idee voor een hangkast is om het open te maken, waardoor het niet gemakkelijk wordt. Als u geen mezzanine of een plaats voor het hebt - leg een plank boven de deur waar u dingen in geschikte laden zult opslaan.
 • "Opgeschorte" rekken. Met dit idee kun je je van de muur afkeren en koken, communiceren met dierbaren. Verplaats uw headset weg van de muur en organiseer met moderne metalen structuren open systemen. Daar kun je flessen, potten, vaten met losse granen, containers met vorken en lepels zetten, snijplanken en pannen ophangen.
Open donkere planken in de keuken
Open planken in een keuken in Scandinavische stijl
Open schappen met heldere schalen zullen de hele dag de stemming opheffen

Open schappen met heldere schalen zullen de hele dag de stemming opheffen
De open plank voor flessen en een hangende kast zal de ontmoeting van de gasten aanzienlijk vergemakkelijken
Scharnieren en open schappen in de lichte keuken
In de open planken kunt u een magnetron of een mand plaatsen voor opslag
Handig opbergsysteem voor de keuken
Kasten in beige keuken
Kasten in een klassieke keuken

Compacte opslag van containers in de keuken

Compacte opslag van granen

Compacte opslag in de keuken in de loft-stijl

Keukenmeubels

Ongebruikte plaatsen

De keuken heeft veel lege stoelen die wijs kunnen worden gebruikt:

1
 • De uiteinden van de kasten helpen bij het organiseren van een systeem voor het opbergen van sanitaire apparaten: een bezem, dweilen, reinigingsmiddelen. Vooral goed voor dit idee zijn high-end kasten, vaak naast de koelkast. In het bovenste gedeelte plaatsen we rekken voor wasmiddelen, op de bodem - haken voor een dweil en andere. Ook aan de uiteinden kun je zakken ophangen voor opslag, die je met een zachte hand kunt naaien met je eigen handen. In hen kunt u handdoeken en papieren zakken bewaren.
 • De wanden zijn een uitstekende plek om potten en pannen op te slaan die niet in kasten en laden passen. Een interessant idee is een metalen paneel met gaten, waarin haken voor borden worden geplaatst, hier kunt u messen bewaren. Het paneel kan worden geverfd in de kleur van uw keuken en worden gebruikt als een modern kunstobject. Vergeet niet dat de op deze manier geplaatste vaat altijd in perfecte staat moet zijn en er esthetisch aantrekkelijk uit moet zien.
 • Lagere laden kunnen onder de keukenmodules worden geïnstalleerd. Meestal is er een decoratieve lat waarachter de meubelpoten verborgen zijn. Maar deze ruimte kan ook worden gebruikt. In dergelijke dozen is het handig om platte voorwerpen op te
  bergen, bijvoorbeeld pannen, pakketten met handdoeken, sponzen, enz.
Plaats aan het raam kan gemakkelijk worden omgezet in een werkoppervlak met behulp van kleine planken, waar u kruiden, een messenrek of een koffiemolen kunt bewaren. Om de toegang van daglicht door een klein venster niet te blokkeren, kunt u glazen planken gebruiken.
Keukenraam kan worden versierd met bloemen
Planten op het keukenraam
Opslagsysteem in de keukendoos
Intrekbare opslagsystemen in de keuken
De binnenkant van de deuren van de keukenset is eenvoudig te voorzien van haken, waarop je borstels, handschoenen en poetslappen kunt hangen om te reinigen.

Metalen rekken in de keuken

Open opslag in de keuken

Keukenhanddoekrek

Extra modules

 • Verplaatsbaar werkblad kan uw werkplek in de keuken zijn. Op de onderste planken is het handig om borden, bestek, messen en andere gebruiksvoorwerpen op te bergen. Bovendien wordt het gemakkelijk een eenvoudige eet- of serveertafel. Je kunt zo'n tafelblad in een hoek opslaan waar niemand wordt gestoord.
 • Als je keuken is gemaakt in een klassieke stijl, dan is het, zeker, versierd met kolommen of portieken. Deze schijnbaar onbeweeglijke systemen kunnen worden uitgerust met ingebouwde planken en daar kruiden, lepels, vorken, granen, flessen en producten in verticale containers bewaren.
 • Het tafelblad kan ook enigszins worden getransformeerd. Ten eerste kunt u met de hulp de messen gemakkelijk en veilig opslaan - maak er een gleuf in waar u ze invoegt. Als het materiaal van het aanrecht niet kan worden gezaagd, gebruik dan een houten inzetstuk. Ten tweede kun je op het aanrecht een doos neerzetten die tegen de muur leunt. Deze doos verandert in een extra hoek voor opslag: vaten met granen, borden, vorken, lepels en ander keukengerei. Je kunt er haken aan vastmaken en er iets op hangen. Ten derde kunt u in het aanrecht extra kasten voor huishoudelijke apparaten monteren.
 • De kast voor teeltkruiden kan aan de muur worden gehangen. Normaal gesproken worden specerijen op een raam gegroeid, maar door ze te verplaatsen naar een kast met open planken (die je met je eigen handen kunt maken), maak je de kostbare ruimte van de vensterbank vrij, waar in de juiste volgorde andere dingen worden geplaatst.
Leuningen - een onmisbaar ding in de moderne keuken. Hun multifunctionaliteit is indrukwekkend. Klassiek zetten ze haken op en hangen ze potten, pannen, mokken, containers met bestek. Sommige hebben plaatsen voor rolhanddoeken, enz. Op magnetische rails is het erg handig om messen op te bergen en papieren recepten te bevestigen.
Handige opslag in de keukenkast

Opgeschorte opslag in de keuken

Compacte opslag op keukenplanken

Compacte opslag van gerechten in de keuken

Compacte opslag in de keukenkast

Opslag van groenten en andere producten

Voor vers brood is een broodmand nodig, maar deze versluiert onze kostbare ruimte. Er zijn verschillende ideeën voor het bewaren van brood, die u met uw eigen handen zult uitvoeren. U kunt een extra houten kist in de tafel monteren met een handig deksel en deze daar opslaan - altijd bij de hand. Een lade kan ook worden gebruikt om brood te bewaren, het is handig om een ​​glazen bord half breed erin te plaatsen en er brood op te snijden.

Vergeet niet dat niet alle groenten de warmte goed verdragen, probeer geen grote kasten onder zich te nemen om kilo's op te slaan. Een interessant idee is om de groentehoek direct op de keukenmuur te decoreren. U kunt katoen of linnen zakken voor groenten naaien en ze aan haken hangen. Aan de muur kun je mooie manden ophangen.

Het is handig om groenten in laden naast het snijgebied op te slaan, dat wil zeggen in de buurt van de gootsteen. U kunt een dergelijke doos zelf maken of de headset vooraf bestellen.

Opslag van groenten in de keuken
Opslag van voedsel en brood in de keuken
Groenten moeten worden opgeslagen in rieten manden, houten kisten of geventileerde dozen.

Verplaatsbare tafel met planken in de keuken

Compacte opslag van borden in de keuken

Compacte opslag van apparaten in de keuken

Compacte opslag in een hoekkeukenkast

We plaatsen dingen op orde in de kast

Vaak is het gebrek aan ruimte een banale puinhoop en de verkeerde organisatie van de ruimte in je kasten en keukenhoeken. Gebruik de volgende tips om alles in orde te brengen.

 • Alle bulkproducten: granen, suiker, specerijen, zout en andere moeten in glazen of plastic verpakkingen en borden worden geplaatst. Door inscripties op de banken vindt u eenvoudig het juiste product en handhaaft u de bestelling.
 • Ontdoe u van overtollige ongebruikte gerechten, gooi de gebroken borden en bekers weg.
 • Bij hoge schappen worden items gebruikt die minder vaak worden gebruikt dan andere. Daar kun je alles regelen wat in flessen wordt bewaard.
 • Het is rationeel om hoge schepen dichter bij de muur te plaatsen, dan middelgrote en de kleinste bij de deur.

Een goede opslag en plaatsing van gerechten in de kasten bespaart veel ruimte en houdt orde - zet pannen, pannen en borden in elkaar, afhankelijk van hun grootte.

Opslag van compacte waren
Compacte opslag van producten
Compacte opslag van gerechten in een lade

Compacte opslag in een smalle lade

Ingebouwde kast in de keuken

Laden in de keuken

Compacte opslag in de instrumentendoos

Gesloten opslag in de keuken

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

5 + 4 =