Badkamerkast: soorten en ontwerpen (52 foto’s)

Heel vaak bij het ontwerpen van een badkamer, prioriteit wordt gegeven vrije ruimte ten koste van de opslagruimte, maar in bijna elk huis zal onvermijdelijk "Plant" kasten voor de badkamer, wasmanden, planken: ze nodig zijn in de economie, zelfs als niet passen in het ontwerp ruimte. Veel praktischer om in eerste instantie te maken van het project meer meubels en ruimte voor parfums en cosmetica: geen corner opgeëiste in de badkamer worden gelaten.

Badkamer kast
Badkamer kast
Badkamer kast

Badkamermeubel zwart

Houten badkamermeubel

Badkamermeubel met poten

Badkamermeubel blauw

Het is een serieuze taak om een ​​kwalitatief hoogwaardig ontwerpproject voor de badkamer te maken, inclusief alle benodigde meubels, zelfs voor ervaren uitvoerders. Waarschijnlijk heeft geen enkel type meubel zoveel varianten van uitvoering, modificaties en nuances in de fabricage, het ontwerp en de installatie, zoals badkamerkasten.

Badkamer kast

Badkamer kast

Badkamermeubel met laminaat

Badkamerkast ontwerpen

Volgens het ontwerp, is badkamermeubilair verdeeld in:

 • open (kast zonder deuren, afzonderlijke planken);
 • gesloten (met deuren, laden, gordijnen);
 • Gecombineerd, waar er open en gesloten modules zijn voor opslag.

De deuren zijn kapot, zoals oude trolleybussen en bussen, opklapbaar, slingerend, schuivend, dubbel. Toegang tot de bak kan worden uitgevoerd vanaf de voorzijde, en met het uiteinde (er ingebouwde kasten waarin de deuren geopend aan twee kanten, bijvoorbeeld, zowel de badkamer en toilet). Het ontwerp van het kluisje hangt grotendeels af van de materialen die zijn gekozen voor de fabricage.

Badkamer kast
Badkamer kast

Materialen voor de vervaardiging van badkamermeubels

Badkamer kast
Badkamer kast

Badkamermeubel van massief hout

1

Badkamermeubel in de nis

Locker voor badkamer geschorst

Badkamermeubel onder de gootsteen

Badkamermeubel blauw

Van de juiste materiaalkeuze hangt af van het ontwerp van de kamer en de levensduur van het product. Het wordt daarom niet aanbevolen om het te gebruiken in natte ruimtes, die bij de badkamer horen, onderhevig aan vernietiging door vochtige materialen. Elk materiaal is kwalitatief en onder de maat; Zelfs de duurste, geëxtrudeerde spaanplaat kan echter niet concurreren om vochtbestendigheid met conventionele houten panelen. De vochtigheid van de spaanplaat lijdt het ergste, dan komt de spaanplaat en pas dan MDF. Als het geld het toelaat, is het beter om een ​​badkamermeubel te kopen dat is gemaakt van een houten schild.

Badkamer kast
Badkamer kast

Er zijn kluisjes volledig gemaakt van glas of zelfs metaal, maar dit is exclusief. Plastic en glazen hebben geen invloed op veranderingen in temperatuur en een hoge luchtvochtigheid, hoewel de plastic niet liefhebbers van natuurlijke materialen en glas passen - de minst veilige materiaal in een bad.

Badkamer kast

Badkamer kast licht

Badkamermeubel voor hoek

Wenge badkamermeubel

Badkamermeubel groen

Soorten badkamerkasten

Badkamer kast
Badkamer kast

Bij wijze van installatie is het mogelijk om dergelijke lockers toe te wijzen:

 • bijlagen;
 • verzonken;
 • afzonderlijk staan;
 • kluisjes geïnstalleerd onder de gootsteen.

Hang de locker kan onder het plafond zijn, in de hoek van de kamer (de zogenaamde hoekkast), onder het aanrecht. In elk geval is gekozen voor een speciaal ontwerp, optimaal voor elk individueel geval.

Badkamer kast
Badkamer kast

Het bouwen van een kluisje kan ook op verschillende manieren: de ruimte van een kleine nis vullen of een groot deel van de badkamer beslaan, die toegankelijk is via een gewone binnendeur. Het ontwerp van de kast kan anders zijn.

Badkamer kast
Badkamer kast

Hieronder zullen we de meest populaire en eenvoudige soorten badkamerkasten nader bekijken, op basis waarvan u alle ontwerpoplossingen kunt ontwikkelen.

Badkamer kast

Klassieke kastenwand

Dit is de meest voorkomende aanpassing van badkamermeubilair. Elke sanitaire warenwinkel biedt u de keuze uit tientallen van dergelijke modellen en honderden opties zijn beschikbaar onder de bestelling. Vierkant en rechthoekig, met een of twee deuren en meerdere planken, kan een badkamerkast in bijna elke badkamer worden geplaatst. Het zal geen ongewenste aandacht naar zich toe trekken, als het met succes wordt gekozen op basis van grootte en kleur.

Badkamer kast

Hoekkast in de badkamer

Badkamer kast

De installatie van een hoekkast is vaak zowel om ontwerp- als ruimtebesparende redenen gerechtvaardigd. De "lade" van de klassieke wandkast past niet in elke badkamer, maar er is altijd ruimte voor een hoekkamer. Opgemerkt moet worden dat er niet zo veel ruimte in zit, maar dat het praktisch geen "dode zones" heeft. In combinatie met een hoekwastafel ziet de hoekkast er fantastisch uit.

Badkamer kast
Badkamer kast

Kast-stoeprand onder de gootsteen

Badkamer kast

Houten kast-kabinet onder de gootsteen in de badkamers

In de kast onder de gootsteen kunt u accessoires voor de badkamer bewaren en tegelijkertijd de sifon van de gootsteen "verbergen". Het is beter om een ​​wieg met laden van onderaf te kiezen, anders is toegang tot dingen aan de achterwand van het kluisje moeilijk. Controleer voor het kopen het ontwerp op ergonomie: als u zich niet op uw gemak voelt bij het aanraken van de wasbak achter het kluisje, is dit niet uw optie.

Badkamer kast

Kastframe voor de spiegel in de badkamer

Spiegel in de badkamer is een basisbehoefte. Een aanzienlijk deel van de parfum wordt direct voor de spiegel aangebracht, het is handig om het in de buurt te houden. En de spiegel met het kluisje ziet er interessanter uit. Verberg de locker logisch achter de spiegel of maak het frame van de spiegel smalle potloodcassettes. In tegenstelling tot de klassieke versie, kan een badkamerspiegel de dominante van de kamer worden, benadrukkend de stijl waarin de badkamers wordt gemaakt. De beste plaats voor hem is een deel van de muur boven de gootsteen.

Badkamer kast
Badkamer kast

Ingebouwde badkamerkast

Het kastje is niet altijd een afzonderlijk architectonisch element van de badkamer. Als het is ingebouwd in een nis, een scheidingswand of toegewezen in de badkamerruimte in een aparte ruimte, wordt het niet als meubilair gezien. Dit zijn allerlei "geheime" ingebouwde kluisjes - ze creëren het effect van open, vrije ruimte in de badkamer. Ingebouwde kast bespaart materiaal.

Badkamer kast

Nuttige tips bij het kiezen van een kluisje

Er zijn een aantal belangrijke punten waar u op moet letten bij het kiezen van opslagoplossingen in de badkamer. De drie walvissen waarop u moet vertrouwen, zijn esthetiek, functionaliteit en duurzaamheid.

Badkamer kast

Esthetiek van meubels in de badkamer

 • Eén stijl. Zelfs het mooiste badkamerkabinet
  ter wereld ziet er niet goed uit als het niet overeenkomt met het interieurontwerp van de badkamer. Klassieke stijl vereist terughoudende tonen en vormen, hi-tech is ondenkbaar zonder glas en chroom, enz.
 • Kleur. De kleur van de wanden van de badkamer moet overeenkomen met de kleur van het kluisje. Als het meubilair een vergelijkbare kleur heeft, maar niet overeenkomt met de tint van de verf, is het beter om een ​​andere kleur te kiezen, maar met een harmonisatietoon.
 • De textuur. Als u glanzende tegels van de vloer tot aan het plafond hebt, is het beter meubels met een glanzende afwerking aan te schaffen. Een houten locker met een nobel patroon is zeer geschikt voor de reliëfcoating van de badkamer.
 • Afmetingen en oriëntatie in de ruimte. Natuurlijk is een enorme kast zo praktisch, maar in een normale badkamer "eet" het gewoon ruimte op, en je zult je daar ongemakkelijk voelen. Oriëntatie in de ruimte van invloed op de perceptie van de ruimte metingen: Als u de lange en lage kasten aan het plafond te laten, zal de muren van de kamer breder lijken en plafonds - lager zijn dan ze werkelijk zijn.
Badkamer kast
Badkamer kast
Badkamer kast

Badkamerkastfunctionaliteit

Badkamerinrichting moet tot het laatste zelftappen worden doordacht, omdat comfort en comfort in de badkamer naar de eerste plaats gaan.

Badkamer kast

Het is noodzakelijk om zelfs de kleinste details aandacht te geven: aan welke kant de deuren opengaan, hoe soepel en zacht ze gesloten zijn, of de locatie goed gekozen is, wat de nuttige ruimte is en. enz. Hiervoor is het noodzakelijk om het proces van het bedienen van het kluisje goed voor te stellen, de showroom te bezoeken, waar het wordt geïnstalleerd in de omgeving van sanitair, overleg met familieleden.

Badkamer kast

Duurzaamheid badkamerkast

Wat bepaalt de levensduur van meubels in de badkamer? Kwaliteit en correcte locatie. Materialen, fittingen, montage kunnen van zeer verschillende niveaus zijn. Om geen problemen te ondervinden met de badkamerkast, aarzel dan niet om deze grondig te bekijken alvorens te kopen. Zelfs in de producten van het premiumsegment kan een huwelijk stiekem plaatsvinden en vervanging onder de garantie is een extra probleem.

Badkamer kast

Installeer het kastje niet dicht bij de badkamer en leg het op een warme vloer zonder benen - dan zal het beduidend meer dienen.

De kast, waarvan de deur is uitgerust met strakke lussen, en de bewegingsbaan passeert door het bad, zal snel worden samengevat en zijn uiterlijk verliezen. Duurzaamheid houdt rechtstreeks verband met de veiligheid van meubels.

Badkamer kast

Veiligheid van badkamermeubels

Het lijkt een beetje ongebruikelijk om te praten over de veiligheid van zo'n onschadelijk soort meubilair, zoals een badkamerkast, maar er zijn een aantal belangrijke aspecten die moeten worden vermeld.

 • Hoeken, deuren in geopende toestand. In de badkuip is het gemakkelijk om te glijden, en vallen op de open deur van het kluisje kan zeer rampzalige gevolgen hebben. De veiligste optie is een horizontale hangkast boven het hoofdniveau met de deuren naar boven openend.
 • Bedrading in de kast. Vaak is er in de kluisjes ingebouwde verlichting, stopcontacten. U moet ervoor zorgen dat er nergens open gedeelten van de elektrische bedrading zijn, de stopcontacten zijn voorzien van waterdichte deksels en het kastje is zo geïnstalleerd dat er geen water in kan komen.
 • Onschadelijke materialen. Misschien moet je niet streven naar milieuvriendelijk, maar nog steeds gebruikt in het bad meubels gemaakt van spaanplaat is alleen in het uiterste geval - de invloed van warmte en stoom kan het vrijkomen van schadelijke stoffen veroorzaken van.
 • Installatie van hoge kwaliteit. Het is vreselijk om te denken wat er zal gebeuren als een glazen badkamerkast op de tegelvloer instort. Zorg ervoor dat de beugels voor het kluisje correct zijn geïnstalleerd en correct zijn opgehangen.
Badkamer kast
Badkamer kast

De keuze voor badkamermeubels is een verantwoordelijk bedrijf. Als je het serieus aanpakt, onderzoek dan zorgvuldig alle hierboven genoemde aspecten van deze zaak, een positief resultaat is gegarandeerd!

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

80 + = 83