Badkamerdecoratie in een privéwoning: lay-outfuncties (23 foto’s)

Het is lang geleden dat de badkamer in een privé-huis een pijpdroom leek. Tegenwoordig zijn bewoners van de private sector belast met veel minder beperkingen bij het implementeren van wensen voor de inrichting van gebouwen dan de eigenaren van stedelijke appartementen. Om nog maar te zwijgen van de nieuwe huizen, waarvan de grootte en de lay-out de mogelijkheid biedt om eventuele innovaties te integreren, kunnen de eigenaars van langgerekte gebouwen de nodige aanpassingen aan het project doen. Het betreft ook een sanitair gebouw: een toilet en badkamers.

Badkamer in een landhuis

Moeilijkheden die kunnen ontstaan, kunnen eenvoudig worden overwonnen als een objectief en consistent actieplan wordt opgesteld. Er is geen verschil - in een houten, stenen of monolithisch huis is het de bedoeling om een ​​badkamerinrichting te maken, je zou slechts 5 treden moeten doen zodat een comfortabele, comfortabele badkamer de deur opent voor zijn gebruikers:

  1. Maak een project voor de openbare levering van sanitaire ruimtes.
  2. Ontwikkel een project voor de plaatsing van badkamers en sanitaire voorzieningen in het huis.
  3. Identificeer de materialen die het plafond, de muren en de vloer zullen verwijderen.
  4. Maak een keuze voor bepaalde soorten sanitaire apparaten en meubels.
  5. Bereken het conceptbudget voor het arrangement.

Het concept van gemeenschappelijke levering

Een vakkundig gemaakt plan en voltooide gemeenschappelijke ruimteservices zijn de belangrijkste vereisten voor een betrouwbare en comfortabele bediening. Tot de nutsvoorzieningen behoren: koudwatervoorziening, warmwatervoorziening, riolering en waterverwijdering, stroomvoorziening, waaronder systemen voor het leveren van elektriciteit en warmte, een systeem waarmee wordt geventileerd.

menger

Koudwatervoorziening in een privéwoning in afwezigheid van beschikbare gecentraliseerde engineering- en nutsnetwerken wordt verzorgd door autonome pompstations van putten of putten. De badkamer in een houten huis kan worden voorzien van warm water, hetzij van een individuele elektrische of gasboiler of van een gemeenschappelijk systeem dat is ontworpen om het hele gebouw van warmte en warm water te voorzien.

Het project van het leggen van leidingen om sanitaire voorzieningen te voorzien van warm en koud water moet worden geïntegreerd in het algemene ontwerp van het waterleidingnet thuis. Het is noodzakelijk om afsluiters in de pijpleidingen op te nemen voor noodgevallen bij noodsituaties.

tubes

Afvalwater en sanitaire voorzieningen in een houten huis zijn steeds minder afhankelijk van gecentraliseerde systemen als gevolg van de constante verhoging van de tarieven. De markt biedt veel effectieve autonome systemen voor een willekeurig aantal geplande rioleringsputten.

De ventilatie van de badkamer speelt een belangrijke rol bij het handhaven van een gezonde atmosfeer in de kamer. In een goed geventileerde ruimte is er minder kans op het ontstaan ​​en de ontwikkeling van pathogene microflora-, schimmel- en schimmelinfecties.

Badkamerverlichting

Het elektrische ontwerp moet worden uitgevoerd in overeenstemming met veiligheidsvoorschriften. Alle elektrische apparaten moeten correct worden geaard en er moeten beschermende kortsluitingen in het circuit worden opgenomen.

Accommodatie van sanitaire ruimtes op de kamer

Het wordt aanbevolen om de badkamers in de buurt van het toilet te plaatsen. In gebouwen met meerdere verdiepingen worden sanitair-hygiënische ruimtes boven elkaar geplaatst. Deze lay-out maakt besparing mogelijk op legpijpleidingen voor drainage- en kanaalinrichtingen, waardoor ventilatie wordt verschaft.

1

Ventilatie in de badkamer

De wanden van de badkamer moeten worden geïsoleerd als ze naar buiten zijn gericht. Koude muren zullen niet alleen thermisch ongemak veroorzaken, maar ook condenseren op hun oppervlaktewater, dat al overvloedig aanwezig is in kamers met een hoge luchtvochtigheid. Naleving van dezelfde omstandigheden vereist een plafond. Het is onaanvaardbaar dat koude condensatie op de vloer en alle omgeving drupt tijdens waterprocedures. In een houten huis kan condensaat voortijdige verrotting van de structuur veroorzaken.

Badkamer in een houten huis

In een privéhuis kunt u ramen in de badkamer plaatsen. Dit is geen eerbetoon aan mode en niet teveel. Ramen dienen als extra lichtbron en tegelijkertijd voor natuurlijke ventilatie.

Het is duidelijk dat de ramen in de kamer voldoende thermische isolatie-eigenschappen moeten hebben.

Badkamer in een houten huis
Badkamer met raam

Badkamer met raam

Ontwerp en afwerking van de badkamer

Het afwerken van de badkamer begint niet met ontwerpen. Allereerst moeten waterdichtingsmaatregelen worden uitgevoerd. De muren, de vloer en het plafond van de badkamer mogen geen vocht doorlaten in de aangrenzende kamers. Ja, en de dragende structuren van het huis (vooral dit is echt in de houten structuur) moeten op betrouwbare wijze worden beschermd tegen de schadelijke effecten van overtollig water.

Vervolgens moet u op het plafond letten. Materialen waarmee het plafond kan worden ingeschreven in het totale ontwerp van de sanitaire ruimte, u kunt veel vermelden. Een van de meest voorkomende:

  • polymeerpanelen;
  • MDF-panelen;
  • spanningsopties;
  • zwevende structuren;
  • panelen in houten design.

De grote rol van het plafond zit hem in hoe het algemene interieur eruit zal zien. Als de badkamer en het toilet worden gecombineerd, kan het plafond de ruimte zoneren. Met het juiste ontwerp van het plafond, vergroot de ruimte visueel of vermindert, omgekeerd, de perceptie van de hoogte van de kamer.

plafond in de badkamer

plafond in de badkamer

plafond in de badkamer

plafond in de badkamer

De vloer in de badkamer kan worden voorzien van keramische of polymeer tegels. Heeft het recht op een leven interieur met het gebruik van vochtbestendig laminaat. Vaak is er een vloer in houten uitvoering. Het is duidelijk dat in deze versie een voorlopige behandeling met antiseptische verbindingen noodzakelijk is.

vloer in de badkamer

Houten vloer in de badkamer
Fantasie vloer gemaakt van keramische tegels

Afwerking, waarmee de muren een mooie textuur krijgen, moet worden gemaakt van materialen die bestand zijn tegen langdurige blootstelling aan vocht en directe blootstelling aan aanzienlijke hoeveelheden water. Wanden gemaakt in een reflecterend totaalontwerp van de kamerstijl kunnen worden aangebracht door een polymeer- of MDF-paneel, een keramische tegel, aan te brengen. Bij het gebruik van houten elementen krijgt u een warm en gezellig interieur.

badkamer in het huis

badkamer in het huis

badkamer in het huis

"Фактурные" стены в ванной комнате

De opties voor het afwerken van het toilet en de badkamer kunnen worden gevarieerd. Het belang is de grootte van de kamer, een individuele lay-out, eindelijk - de grootte van het budget.

Sanitaire toestellen en meubels

De keuze van het model van sanitair en meubilair moet passen in het plan op basis waarvan het interieur van de kamer wordt gecreëerd. Sanitaire ruimtes, uitgerust met een raam, kunnen worden aangevuld met objecten van donkere tinten. De lay-out van de badkamer en het toilet in het geval van hun combinatie moet zorgen voor mooie, niet noodzakelijkerwijs koude of witte kleuren van apparaten en meubels.

sanitaire techniek

sanitaire techniek

badmeubels

Berekening van het budget voor het arrangement

Het belangrijkste uitgavengedeelte van de begroting moet worden erkend als de kosten van nutsvoorzieningen: ventilatie en de aankoop van sanitaire voorzieningen. Hoewel elk specifiek project zijn bestedingsvoorwaarden dicteert, zijn mooie, comfortabele badkamers niet ongebruikelijk in particuliere woningen. Elke huiseigenaar kan zo'n kleine, maar zo'n noodzakelijke luxe betalen.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 4 = 1