Vi laver et akvarium med egne hænder: en gennemgang af materialer, værktøjer og teknologier (71 billeder)

En af grundene til behovet for den håndlavede udførelse af dette indvendige tilbehør er manglen på plads i et lille rum, f.eks. I en en-værelses lejlighed til et akvarium. Eller en anden situation - i et privat hus er der betingelser for at bruge kapaciteten i en ikke-standard konfiguration, men de prøver, der leveres til salg, svarer ikke til æstetiske krav eller er for små.

Akvarium ejer 20 liter

Akvariet med egne hænder i engelsk stil

Akvariet med egne hænder er fantastisk

Akvarium med egne hænder til en skildpadde

Akvarium er sort

Liste over materialer og anordninger

Hvis du beslutter dig for at lave et akvarium til en skildpadde eller fisk, skal du besøge nærmeste bygningsbutik - normalt afhænger typen af ​​fremtidige produkter af tilgængeligheden af ​​nødvendige materialer. Eksempelliste:

 • glas cutter;
 • roulette;
 • metal hjørne;
 • papirvarer kniv;
 • svampe;
 • klæbemiddel (tætningsmiddel) og en dispenser til den;
 • maleri tape;
 • substrat;
 • spatel;
 • linje;
 • klude;
 • holder klemme.

Akvarium rengøring

Akvariet med egne hænder er klassisk

Akvarium med egne hænder med indretning

1

Standardlimmen til glas er ikke egnet her, da det kan have en skadelig virkning på mikromiljøet. Krav til lim:

 • fraværet af giftige forbindelser i sammensætningen;
 • høj elasticitet
 • absolut gennemsigtighed
 • lang holdbarhed
 • hurtig tørring
 • styrket styrke
 • høj vedhæftning.

Undtagelse - hvis det er planlagt at samle et tørt dekorativt akvarium, der kun bærer en æstetisk belastning, er det en almindelig efterligning af et akvarium i det indre.

Akvarium med egne hænder dekorative

Akvarium med egne hænder med et træ

Aquarium eget design

Akvarium med egne hænder lavet af ler

Akvariet med egne hænder er lang

Akvariet med egne hænder i huset

Akvarium med dine hænder med et filter

Akvarium med egne hænder med småsten

Akvariet med egne hænder i stuen

Hvordan man udfører et akvarium med egne hænder?

Det første trin er fremstillingen af ​​glas. Materialet er skåret, så bunden er placeret i væggene - tætningsmidlet strammer mere fast i spændingen. Alle områder hvor applikationen af ​​klæbemidlet skal for-affedtes med hvid spiritus eller acetone.

For at beskytte glasset mod overskydende lim kan du bruge malingstape - hvis du opsamler akvariet med dine egne hænder uden dette tape, er det usandsynligt, at du kan rense overfladerne fra tætningsmiddelets tætninger (det dækker kanterne af materialet). Ved limning skal der være et mellemrum mellem ruderne. Tabellen, hvor arbejdet skal udføres, er det nødvendigt at filme filmen på forhånd.

Aquarium selvklæbning og fastgørelse

Aquarium selvklæbende limning hermetisk

Aquarium selvklæbende

Forbind først bunden og frontglaset, for nem brug af støtter fra træbjælkerne. Lim derefter enderne - de er desuden fastgjort til ansigtet ved hjælp af stykker maletape. Det sidste trin er installationen af ​​bagruden.

Friske overskud af klæbemidlet kan tørres af med en fugtig svamp, hvis de har haft tid til at tørre op - overskydende udbulningsarealer skæres med en kontorkniv. Efter 2 timer forstærkes sømmen med et tætningsmiddel. Båndet, der bruges til at fastgøre enderne, kan fjernes efter 24 timer, og båndet, som beskytter brillerne mod dråber, fjernes efter, at sidstnævnte tørrer.

En yderligere forøgelse af forstærkningen er forstærkningerne, limet omkring 5-6 timer efter, at beholderen er samlet. Hvis du vil samle et stort akvarium i lejligheden, skal du passe på tilstedeværelsen af ​​glasbånd. Den første test med vand udføres hver anden dag, hvis der ikke opdages lækage, bliver beholderen fyldt i 2 dage, så den kan allerede være befolket med fisk.

Akvariet med egne hænder med en grotte

Akvarium med egne hænder med jord

Akvariet med egne hænder i interiøret

Et vigtigt sikkerhedselement

Akvariet fremstilles ved konstruktionen af ​​låget, der er flere måder at opnå det på. Den enkleste løsning - brug af let tyndt PVC-ark, de dækker kapaciteten uden unødvendige tweaks. Når der er behov for mere præsentable produkter, er låget fremstillet af slidstærk plastik med indbygget belysning. For nemheds skyld er der et håndtagsløkke.

Akvarium med egne hænder kunstig

Akvarium ved egen fremstilling

Akvarium med egne hænder med sten

Akvarium med egne hænder med træramme

Akvarium med egne hænder med kokosnøddekoration

Akvarium med egne hænder med koraller

Akvarium med egne hænder i møbelsagen

Hvordan man vælger et akvarium til dit hjem: To fælles tilgange

Hvis valget af interiørtilbehør er lavet af en amatør eller designer, er de æstetiske parametre for produkterne i spidsen. Brugeren bestemmer hvor man skal lægge skålen, og i overensstemmelse med stilen på rummet vælger den type kapacitet, teknisk fyldning. Som et resultat ser akvariet i det indre af lejligheden harmonisk ud, men vegetabilske og dyre mangfoldigheden af ​​dens indbyggere er tilbagegående til baggrunden. Hvis den omgivende situation ikke letter indførelsen af ​​vedligeholdelsesudstyr, er udgangen ofte et tørt akvarium i interiøret - det kræver ikke særlig pleje, skaber det forventede tilhørsforhold.

I tilfælde af en professionel tilgang er flora og fauna først valgt - prioriterede fisk og planter til akvariet, krebsdyr og bløddyr bestemmes, og deres tilladelige mængde for et givet vandvolumen beregnes. Efterbehandling er valget af skålens form og udstyrets specifikationer. Her råder mikro-verdens egenskaber, ekstern æstetik er ikke så signifikant.

Akvarium med egne hænder med drivved

Akvariet med egne hænder er rundt

Akvarium med egne hænder kubiske

Akvarium i køkkenet

Akvariet er firkantet

Akvariet er lille

Aquarium egne hænder i møbler

Akvarium med egne hænder med vandmænd

Mini akvarium med egne hænder

Akvarium i det indre af stuen eller soveværelset: populære variationer

Det accepteres at skelne mellem følgende typer akvarier til huset:

 • vinkel;
 • væg;
 • panorama;
 • klassisk rektangulær, firkantet.

Et kompakt runda akvarium er ikke inkluderet i klassificeringen, da det normalt ikke har kommunikation og har det meste dekorative værdi.

Akvarium eget hav

Akvariet selv

Akvarium med egne hænder med naturlig vegetation

Akvarium med egne hænder naturlige

Aquarium egen lille

Akvarium selvforbedring

Akvariet med egne hænder er åbent

Akvarium med egne hænder med paneler

Akvariet med egne hænder i septum

Praktisk hjørne akvarium i interiøret udfører 2 opgaver - succesfuldt besejrer
den fælles zone af to vægge og harmonisk supplerer udsmykningen af ​​rummet. Det er ligeledes efterspurgt både for stuer og for kontorlokaler. Den gennemsigtige zones betydelige bredde og den samlede dybde af beholderen er de vindende betingelser, der nyder enhver designidee. Sådanne smukke akvarier introduceres ofte i kontorstænger, de kan også fungere som et originalt belysningselement.

Vægmodifikationen er ret snæver, det er svært at tage hånd om hånden, derfor var sådanne skåle på trods af deres uovertruffen originalitet og tiltrækningskraft ikke tidligere efterspurgt af erfarne akvarister. Deres moderne variationer er meget alsidige, de er hængt på væggene som levende billeder. I dem opretholdes mikromiljøet automatisk - innovative tekniske løsninger er ansvarlige for dette.

Akvarium med egne hænder med belysning

Aquarium egen suspension

Akvariet er meget frisk

Akvariet med egne hænder er rektangulært

Akvarium med egne hænder med planter

Akvariet egne planter

Akvariet med egne hænder med stivere

Både et stort og et lille panorama akvarium har et buet frontglas. Ansigtet er altid en undersøgelsesflade, mens formen kan være en hvilken som helst - runde, rektangulær, vinkelformet. Takket være illusionen af ​​et forstørrelsesglas ses alt hvad der sker inden i skålen i mindste detalje.

Rektangulært marine akvarium giver mulighed for at skabe optimale betingelser for vedligeholdelse af planter og planter - hvis bredden og højden af ​​tanken er omtrent ens, er vandet fuldt beriget med ilt, beboerne får bevægelsesfrihed. Designet af akvariet af denne type kan være alt - det nederste område giver dig mulighed for at realisere selv de mest komplekse projekter. Den eneste ulempe er den betydelige størrelse, ikke alle rum de kan være organisk skrevet.

Akvariet med eget håndrev

Akvarium med egne hænder med fisk

Akvarium i soveværelset

Akvariet med egne hænder lavet af glas

Akvarium med egne hænder i væggen

Akvarium med dine hænder i baren

Akvarietabel alene

De største reservoirer klassificeres i store, standard- og mini-akvarier. Hvis de to første kategorier tilhører klassikerne, og anvendelsesområdet for deres ansøgning er forståeligt, forårsager sidstnævnte ændring forvirring - hvordan man indeholder en lukket økosfære i dem? Hvis der ikke er nogen erfaring, er det bedre at bruge miniatyrtanke til at skabe tørre kompositioner, der fungerer som et spektakulært interiør tilbehør.

Hvis du beslutter dig for at udstyre det marine akvarium hjemme, skal du først vælge "højre" glas. På profilmarkedet kan du finde silikat og akryl linjer, den første - silicium, den anden - baseret på organiske komponenter.

Akvariet med egne hænder i spisestuen

Akvariet med deres hænder tørt indbygget

Akvarium med dine hænder tørre

Akvarium med dine hænder på kantstenen

Akvarium med egne hænder med snegle

Silikatglas er gennemsigtigt og solidt, det er ikke bange for små mekaniske effekter og kontakt med kemikalier, men det er let at bryde. Akrylmodellerne er plastiske og fleksible, ikke så skrøbelige, men de har også en fejl - en sårbarhed for kemikalier og slibende fænomener. I lokaler, hvor glas kan komme i kontakt med tunge genstande (herunder børnehaver), er akryl akvarier installeret - de er sikrere.

Værdien af ​​prisen og kvaliteten af ​​tanken er ikke så udtalt som i tilfælde af noget andet glasprodukt. Ofte er årsagen til det høje prismærke ikke forbedret funktionalitet, men forstærket design. Derfor anbefaler erfarne akvarister fremstilling af beholdere med egne hænder, men supplerer dem med moderne moderne vedligeholdelsesudstyr.

Akvariet med egne hænder er smalt

Akvarium med egne hænder med tang

Akvarium med egne hænder indbygget

Akvarium med egne hænder med en kasse

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

99 − 94 =