Akvarieplanter: fordele, omsorg, hvorpå man skal starte (20 billeder)

Dyrkning af akvarieplanter er en hobby, der kan supplere den sædvanlige pleje af et akvarium og gøre det mere varieret og interessant. Indholdet af akvarieplanter kræver ikke meget investering og indsats, det har en afslappende og generel positiv effekt på atmosfæren, der regerer i akvariet.

Fordele ved akvarieplanter

Selvfølgelig er akvarieplanter ikke det, uden hvilket det er absolut umuligt at undvære. Du kan bruge kunstige analoger, du kan lade akvariet være tomt og rent, men planterne har fordele, der betaler for indsats for at plante dem.

Ambula til akvariet
Anubias Nana til akvariet

æstetik

Hvis uhøjtidelige akvarieplanter lever med fisk, ændrer dette i høj grad det samlede indtryk. Akvariet begynder at se mere levende ud som et stykke af en ægte flod eller hav.

Langstammede akvarieplanter ser fascinerende ud i det, de overfladiske gør det mere beboeligt. Ambula, hygrophil, arrowhead - der er, hvorfra man kan vælge.

Cryptocoryne
Træer til et akvarium

Tilvejebringelse af ilt

Vækst af akvariefabrikker er tæt knyttet til fotosyntesen - de absorberer lys og kuldioxid og i stedet for dem producerer ilt, som mætter vandet. Virkelig erfarne akvarister kan så gøre enkle akvariefabrikker, at de ikke behøver kunstig iltforsyning, hvilket ikke betyder noget brus og energiforbrug.

filtrering

I processen med vital aktivitet udskiller fisk nitrater, nitrit og fosfater, der forurener akvariet og gør det mindre egnet til livet. Levende planter (præambel, Hygrophila, pilespids) brug af fisk affaldsprodukter som fodring og dermed får ret til at tilføje op tanken i sådanne forhold, at det gør næsten ikke behøver at blive renset.

avl

Mange fisk formere sig ved at bruge planter til at lave kaviar på dem. Hvis der ikke er planter, kan du glemme frøet. Akvariet bliver ikke opdrættet.

fodring

Mange fisk spiser planter. Naturlig mad til dem er mere nyttigt end kunstig. Derfor kan akvarieplanter anvendes som en behagelig tilsætning til kost og topdressing.

Echinodorus til akvariet
Hemianthus akvarium

udstilling

Sygdomme i akvarieplanter afhænger i de fleste tilfælde af tilstanden, hvor akvariet ligger. Bladets usædvanlige farve, hullerne i dem, planternes generelle sløvhed signalerer tydeligvis, at noget er forkert, og hvis der ikke gøres noget, kan fiskesagen begynde.

betingelser

Omsorg for akvarieplanter kræver indsats og tid, men som et resultat kan du samle dem op, så akvariet kan efterlades i lang tid. Økosystemet som helhed (det kan kombinere en række planter i det) vil fungere glat og forblive i god stand, selvom det ophører med konstant overvågning.

1

Kunstige planter kræver mindre pleje, men fordelene ved dem er nul, og farven på akvarieplanter af denne type er forskellig for værre. Det er meget mere rimeligt at leve.

Jordplanter til akvariet
Citronfyld til akvariet

Egenskaber ved pleje af akvarieplanter

For at forstå, hvordan man plejer akvarieplanter, er det nok at huske, hvad der er nødvendigt for en behagelig eksistens for deres jordiske brødre. Disse er:

jorden

Skal være grovkornet. Sæt det bedre i et tykt lag, så planterne havde noget at slå rod. Det vil blive indført gødning til akvarieplanter, det vil også sikre, at fisken ikke vil rive dem ud og spise dem. I jorden skal planterne plantes, det skal gøres omhyggeligt og udgrave en tilstrækkelig dyb pit på forhånd, så rødderne kan ligge i den uden at knuse.

gødning

For akvarieplanter såvel som for deres jordbaserede slægtninge er det vigtigt at spise ordentligt. Gødning bidrager til at vokse bedre, beskytte mod problemer med immunitet, styrke rødderne. De skal introduceres en gang om måneden til selve rødderne.

belysning

En af de vigtigste nuancer af indholdet af akvarieplanter, fordi alle organismer, der lever i fotosyntese, har brug for lys. Særlige lamper anvendes. Hvor ofte og hvor længe de skal tænde, afhænger af, hvilke planter der vælges til akvariet. Fotofiløse mennesker kræver meget lys, skygge-elskende modsat.

Schisandra i akvariet
Mikrantemum
Akvariummos

pleje

Ligesom jordbaserede planter skal akvarieplanter skæres, så de ikke bare er uforståelige buske, men smukke tilbehør. Gør dette omhyggeligt, mens du vokser, måske rådgivning med kollegaer inden for akvarik.

Dyrkning kræver arbejde: Du har brug for gødning til akvarieplanter, lys, pleje, du skal sørge for, at alle bestræbelser ikke reducerer sygdommen hos akvarieplanter, men stadig mindre end at forsøge at dyrke din egen have. Hvis du nærmer dig spørgsmålet korrekt, kan du få mest muligt glæde af et minimum af omkostninger.

Uhøjtidelige planter til begyndere

Akvarieplanter for begyndere adskiller sig fra andre i enkelhed af pleje. Hvi
s du planter dem og tager godt vare på dem, vokser de hurtigt og voldsomt - så selvom du vil trække dem, vil det være svært.

Uhøjtidelige planter til akvariet
Jordplanter til akvariet

Typer af akvarieplanter er forskellige og mange, men de vigtigste grupper, som de kan deles på, er kun to:

  • Jordbunds akvarieplanter er stærkt rodfæstet i jorden og vokser på det - blandt dem akvariefabrikken hornwort.
  • Flydende akvarieplanter er på overfladen af ​​vandet et tyndt lag - den mest berømte af dem duckweed.

Afhængigt af opgaver og smag kan du vælge dem forskelligt og opnå en række smukke kombinationer, der ikke kan opnås ved hjælp af kunstige planter.

Pogostemon
Planter til akvariet flyder på overfladen

De mest populære planter til begyndere.

Echinodorus

Tropisk mose plante fra Sydamerika. Han kan lide små jord, en stor mængde organisk topdressing. Echinodorus adskiller sig fra de andre i et stort udvalg: selv inden for en art vil en Echinodorus fra en anden Echinodorus være meget forskellig. Så meget, at en person, der ikke har særlig viden, ikke vil kunne bestemme, at dette generelt er echinodorus, og ikke anubias, citrongræs, ludwigia eller ambulier.

Anubias

En plante sædvanlig til tropiske skove. Har tætte rødder, har praktisk taget ikke en kuffert. Bladene er halvhjertede, afgrenes fra hinanden i rækkefølge. I naturen vokser anubias normalt over vandets overflade, fordi reproduktionen af ​​akvarieplanter af denne type derhjemme er vanskelig. Anubias foretrækker rigelig økologisk top dressing. Nogle gange blomstrer anubias selv, men det sker oftere i drivhus end i amatører.

Planter i akvariet
Riccia

Akvariefabrik elodea

I oversættelsen betyder ordet "elodea" "vandpest". Det skyldes det faktum, at det er meget uhøjtideligt i dets indhold, dets stænger kan nå to meter, når det er afgjort i akvariet, er det usandsynligt, at det skal forlade det. Den gengiver meget hurtigt, ligner en lang stamme, hvorfra små blade forlader i forskellige retninger.

citrongræs

Schizandra har lige, store blade, ømgrøn på toppen, sølvfarvet nedenunder. Stammen af ​​citrongræs er stærk, rodsystemet er stærkt, i akvariet tager form af en busk, og hvis stedet ikke er nok, ophører det med at vokse uden at miste et attraktivt udseende.

Schisandra er egnet til et akvarium med tropiske fisk.

selskab

Ludwig

Sådan plante akvarieplanter af denne type er ubetydelig, fordi ludwigia er uhøjtidelig og kan nemt tage rod i jorden og flyde sikkert på overfladen. Ludwigia stilkene er lange, bladene er ovale, små og blanke. Ludwigia vokser langsomt, velegnet til at vokse på akvariet bagvæggen.

Salvinia

Vandplanter kryptokoriner

Kryptokorida - en plante, der har et stort antal arter. Der er mennesker, som planter kryptocorider omkring akvariet og samler dem som ting. Den mest interessante ting om kryptorider er deres farve. Under forskellige forhold kan de være af forskellige farver. Grøn, lyserød, rød, en række blide nuancer. Det afhænger af belysningen: jo mere lys en kryptocarid modtager, jo mere grønne bliver det. Derfor, hvis man ønsker at få en rødbladet kryptocarid, er det bedre at holde det som en skygge-elskende plante.

Alger til akvariet

Du kan vælge planter på ubestemt tid, kombinere dem på en række måder og nyd, hvad planter kan se ud for hinanden. Det vigtigste - før plantning skal du sørge for, at planterne kan overleve i nærheden, ellers er chancerne for, at de ikke vil overleve.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

62 + = 64