Stone aita: ominaisuudet ja edut (25 kuvaa)

Talon aita on eräänlainen käyntikortti omistajistaan. Seinän ulkonäkö on, että ensimmäinen vaikutelma muodostuu siitä, kuinka paljon talon isäntä on käytännöllinen ja perusteellinen. Epäilemättä kiven aitojen omistajat olisivat aina ensimmäisessä paikassa huolimatta ilmeisestä työlästä ja kustannuksistaan. Mitkä ovat kiviseiden edut?

Kivimuuri, jossa on kaari
Valkoisen kiven aita

Stone aidan - vakavasti ja pitkään aikaan

Kiven aidan tärkein etu on sen rajoittamaton elinikä. Voit esimerkiksi muistaa muinaisia ​​kivirakennuksia, hyvin säilyneinä päivillään. Jotkut eivät jähmettyneet räjähdyksille. Listataan muut kivivillan edut:

 • Kivi-aita sopii rakennuksen arkkitehtoniseen tyyliin;
 • koska kivi on luonnollinen materiaali, sen aita on luonnollisesti ja orgaanisesti katsottava missä tahansa: onko se aita sokkaksi, talolle kylässä tai kaupungissa?
 • Luonnonkiviseinä on ympäristöystävällinen ja turvallinen.
 • Kiinteä kiven seinä on luotettava palonsammutus tulipalon sattuessa;
 • tällaisen aidan asentaminen on helppoa huolimatta työlästä;
 • Mahdollisuus yhdistää erilaisia ​​tyyppejä ja muita materiaaleja luo arkkitehtoninen mestariteos aidasta;
 • Kiven aita voi olla joko kiinteä tai aukkoja;
 • kiinteä kiven aidan ja syvän pohjan ansiosta luodaan luotettava este pikkukiviltä, ​​jos aitauksen takana oleva alue ei ole jalostettu.

Tiilestä tai kivestä tehdyt aidat vaativat vankan perustan. Vain tässä tapauksessa rakennus kestää kauan.

Betoni aita kivellä

Aita kivihelmillä
Aita raunioina

Kivenrajauskeskus

Ennen kuin aloitat työskentelyn säätiön rakentamisessa, sinun on suunniteltava huolellisesti kaikki maastossa ja piirrettävä luonnos. Sitten kirjoita ja tasoita alue ja merkitse ne vavat ja köydet ympärillä. Tällaisen raskaan rakenteen perustana tulisi olla jatkuva vyö ja välttämättä vahvistettava. Sen mitat rakennusmääräysten mukaan ovat suunnilleen seuraavat:

 • leveys 15 cm enemmän kuin valmiin rakenteen;
 • jalkojen korkeus eli maan päällä ulkoneva osa, vähintään 10-15 cm;
 • syvyys monimutkaisiin maaperään (podchinistyh, juotettu) - ei korkeampi kuin alueen keskimääräinen jäädytys syvyys.
Yksityisen talon kivimuuri

Stone aita suunnittelu

Seuraavaksi sinun täytyy kaivaa kaivanto merkinnässä. Täytä pohja 5 senttimetrin kerroksella hiekkaa ja varovasti tiivistä. Asenna muotti. Hänelle sopivat sopivat materiaalit: levyt, vaneri. Jälkeen hiekkalaatikko sinun täytyy asettaa runko laitteista. 8 mm: n sauvat soveltuvat hyvin tällaisiin rakenteisiin. Kaiken kaikkiaan tarvitaan kaksi kerrosta lujittavaa luurankoa. Toinen kerros asetetaan 50 cm pinnan alapuolelle. Suuremman lujuuden vuoksi nämä kaksi kerrosta vahvistuvat pystysuoraan vasaralla. Samanaikaisesti asennetaan pylväiden putket. Vahvikkeen asentamisen jälkeen kaivanto kaadetaan betonilla.

Stone aidan talon ympärillä

Akaturska

Säätiölle on saatu tarvittava voima, sen täytyy kuivua hitaasti. Tätä varten se peitetään märällä purkamisella, joka on säännöllisesti kostutettu kuumalla ja tuulisella säällä. Voit poistaa muottiin aikaisintaan kaksi viikkoa. Kaksi viikkoa myöhemmin voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen - napojen asentamiseen.

Tekokivestä valmistettu aita
Aidan muuraus

Kiviportaat kiveen

On helpompaa rakentaa pylväät liukumoottoreiden avulla. Ensinnäkin kehysputken ympärille on asennettu noin 30 tai 40 cm: n puolella oleva laatikko, jonka jälkeen siihen asetetaan huolellisesti valittu kivikerros. On toivottavaa sijoittaa ne mahdollisimman lähelle muottien seiniä. Sitten kivet on poistettava ja asetettava uudelleen liuoksella, yrittäen jättää aukkoja. Seuraavaksi täytä toinen rivi ja anna sen kovettua.

Päivää sen jälkeen, kun ensimmäinen taso on kaadettu, kotelo on varovasti irrotettu ja siirretty kolmanteen, jolloin toinen tukeen. Näin vähitellen tuo pilari korkeus suunniteltu. Joka kerta, poistamalla muotti, paksu ratkaisu sulkee kaikki halkeamat kivien välillä. Tämän jälkeen on tehtävä saumausprosessi.

Käsityöläiset voivat laittaa äärimmäisiä kiviä koristeina - koristeena sauvat aita näyttää kauniilta ja alkuperäisiltä.

Monoliittinen kiviraja

Vaihtoehdot valmistukseen

Joten säätiö ja pylväät ovat valmiita, laasti on kokonaan kiinni ja kuivattu. On aika edetä seuraavaan vaiheeseen - määrittämällä katteet. Ne eivät voi olla vain kiviä. Suunnittelijan tai kodinomistajan koulutettu silmä voi kuvitella etukäteen, miten koko maisema näyttää toisistaan ​​sopiviksi, sopivaksi tyylillä tai kontrastilla materiaaleilla. Suosittelemme suosituimpia vaihtoehtoja.

1
 • Taottu metallista. Taotut aukiolosuhteet näyttävät entistäkin vaikuttavammalta, jos talon ja sivuston suunnittelussa on elementtejä, joilla on taonta. Esimerkiksi portti, portti, huvimaja, visiiri.
 • Puu. Ki
  vi- ja puutavaruus näyttää aina tyylikkäältä.
 • Profiililevy. Tämä vaihtoehto on paljon halvempi ja helpompi asentaa. Helpottaa pohjan kuormitusta. Tavanomaisen lisäksi on olemassa vaihtoehtoja kiven, puun ja tiilen jäljittelyyn.
 • Suojattu aidalla luonnonkivellä. Span voidaan tehdä betonista ja materiaalista. Rooli edessä voi toimia kivi, tiili, laatat tai paneelit.

Tarkastellaan yksityiskohtaisemmin kiven valmistuksen tekniikkaa.

Luonnonkivi
Gabion aita
Stone aita pohja

Operaattorin jännevälien

Tämä vaihe suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Kummankin puolen liitoskappaleiden ja köysien avulla opastamme rajaamaan muuraus leveyteen.
 2. Säätiön pohjaan sovelletaan sementtilaastia.
 3. Reunoilla levitämme kivet, keskelle täytämme kaikki raot laastilla ja jäykkäkivillä.
 4. Tuo sarja loppuun, prosessissa käyttäen kastiketta.
 5. Annamme sen kuivua vähintään 24 tuntia.
 6. Levitä seuraava sarja.

Työskentelyn aikana älä anna liuoksen päästä kiven ulkopinnalle. Viimeinen toimenpide on saumausprosessi. Se on suoritettava 3-4 tunnin kuluttua työn päättymisestä. Sulatuksen jälkeen suojus on pestävä harjalla, vaahtokumi-sienellä ja suolahappoliuoksella. Happoa käytettäessä on noudatettava turvaohjeita: Käytä kumihanskoja ja suojalaseja. Jotta estettäisiin kosteuden kerääntyminen aidan yläpuolelle, voidaan asentaa erikoiskorkit. Lippalakit voivat olla koristeellisia.

Stone-laatta aidassa
Stone aita
Luonnonkivi

Kuten voimme nähdä, kiven aidan on yksinkertainen, vaikkakin työläs. Työn monimutkaisuus voi kirkastua tuomalla siihen luovuuden osatekijöitä: koristamaan kiviä tai noutamaan tiettyjä värejä. Voit myös käyttää värillisiä pigmenttejä ratkaisuun naamioimiseksi tai päinvastoin korostaa kiven luonnollista kauneutta.

Stone-aidan hila
Kivipuutarha

Kivenraja ilman laastia

Ratkaisu tämäntyyppiseen aitaukseen tarvitaan edelleen - perusta. Ja sitten koko kivien massa on pinottu verkkolaatikoihin. Niinpä sitä kutsutaan - kivien rajoittumista tai gabionien aitausta.

Tämäntyyppisen aidan valitseminen, sinun on muistettava, että kivien koko on suurempi kuin ruudussa olevat reiät. Yleensä ruudukossa on suuria kauniita kauniita kiviä, keskiosa peitetään jäljellä olevilla.

Aitaukset gabionista voivat näyttää poikkeuksellisen esteettisiltä ja erittäin taiteellisilta, jos polkumyynnin aikana vaihtelevat eri värejä, luovat piirustuksia tai luo epätavallisia lukuja itse gabionista: sarakkeet, puoliympyrät, aallot.

Aita ruudukosta ja kivistä
Stone aita virkaa
Stone aidan portit

Millaista kiveä voin käyttää aitaukseen?

Lähes kaikki luonnonkivi. Tärkeintä on, että se ei hajota veden vaikutuksesta ja näyttää kauniilta. Useimmiten valitaan:

 • kivikiven aidan, joka tunnetaan myös nimellä "rock". Voi olla valkoisia, mustia, keltaisia ​​tai sinisiä värejä ja niiden sävyjä. Riippuen raakapuun tyypistä on jaettu lippikivi, sänky, villi tai rapea kivi. Luonnonvaraisen tai revittyyn kiveen aitauksella on aina oma ainutlaatuinen kuvio ja näyttää kauniilta.
 • aita ranskalainen kivi tai keinotekoinen. Ranskalainen kivi on nimeltään ontotettu kuona lohkot, joita valmistaa vibropressointi. Sitten kuonan lohkoja käsitellään erityisellä kosteudenkestävällä yhdisteellä. Keinotekoinen kiven aita on eräänlainen luonnollinen ja sillä on useita etuja: erilaisia ​​värejä, pienempi paino, vakiokoko.
 • aita tehty tiiliä. Tiilien kanssa tehtävää tekniikkaa on pitkään kehitetty eikä tarvitse erillistä kuvausta. Ei ole vähemmän voimaa ja siisti ulkonäkö.

Käyttämällä luonnonmateriaaleja voit luoda kestävän rakenteen, jolla on ainutlaatuinen ulkonäkö ja erinomaiset ominaisuudet. Pääasia on, että se on mahdollista tehdä itse.

Kivi aita kukkia
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

88 − = 78