Βάζουμε την πρόσοψη της κουζίνας με τα χέρια μας

Για την ενημέρωση των προσόψεων κουζίνας, δεν είναι απαραίτητο να προσλαμβάνουν ειδικούς ζωγράφους. Είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσετε αυτό το απλό έργο και τον εαυτό σας - αρκεί να μάθετε μόνο μερικές σημαντικές αποχρώσεις. Η ανακαίνιση των προσόψεων κουζίνας είναι ένα έργο που δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες, ωστόσο, πρέπει να γίνει με προσοχή και σύμφωνα με όλους τους κανόνες. Επομένως, στο άρθρο θα σας πούμε πώς να βάψετε την πρόσοψη μιας κουζίνας και τι χρειάζεται για αυτό.

Η διαδικασία της ζωγραφικής στο μπροστινό μέρος της κουζίνας με τα χέρια σας

Πλεονεκτήματα

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα που έχουμε για την επισκευή της πρόσοψης της κουζίνας;

Το δωμάτιο της κουζίνας από το συνηθισμένο και ήδη λίγο βαρεθεί μετατρέπεται σε ένα φωτεινό, ηλιόλουστο, κομψό και όμορφο. Μπορείτε να επιλέξετε ήρεμες, ουδέτερες αποχρώσεις, αν δεν θέλετε κάτι να σας ερεθίσουν και φωτεινά χαρούμενα χρώματα - αν θέλετε να γεμίσετε το δωμάτιο με φως και χαρά. Οι δυνατότητες είναι τώρα μαζικές, και οι αποχρώσεις του χρώματος είναι τεράστιες - υπάρχει η ευκαιρία να αγοράσετε με χρώση της κουζίνας των ονείρων σας.

Μερικές φορές ζωγραφική προσόψεις κουζίνα γίνεται μια σκληρή αναγκαιότητα. Η πρόσοψη από ξύλινες ίνες έχει την ιδιότητα να χάσει την εξωτερική της στιλπνότητα με το χρόνο, ξεφλούδισμα, ηλιακά εγκαύματα και αλάτισμα. Υπάρχουν σημεία, ανόητα διαζύγια - όλα αυτά μπορούν να κρυφτούν κάτω από το σπρέι του χρώματος - και η κουζίνα θα χαρεί πάλι με την ομορφιά και την αγνότητα.

Μαύρη και άσπρη ζωγραφική κουζίνα

Επιλογή χρωμάτων

Θα διαπιστώσουμε ποια μπογιά είναι η καλύτερη και γιατί είναι κατάλληλη για τη χρώση προσόψεων κουζίνας.

Ακρυλικό

Παρά το γεγονός ότι αυτά τα χρώματα είναι πλέον διαδεδομένα και έχουν πολύ ελκυστικά και ελκυστικά χρώματα και λόγω της έλλειψης οσμής, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εσωτερική εργασία και είναι ασφαλή, αλλά δεν είναι πολύ κατάλληλα για τη βαφή προσόψεων κουζίνας. Οι ακρυλικές συνθέσεις δεν είναι ανθεκτικές: ελάχιστα ανέχονται την υγρασία και τη θερμότητα και η κουζίνα είναι ο τόπος όπου όλοι αυτοί οι δυσμενείς παράγοντες θα είναι απαραίτητα παρόντες. Επιπλέον, η ακρυλική επικάλυψη μπορεί να διαβρωθεί με ψεκασμούς λεμονιού, ξιδιού και άλλων καυστικών ουσιών που χτύπησαν κατά λάθος. Ναι, και η σόμπα δίπλα από τα παρασκευασμένα πιάτα μπορεί να πέσει λιπαρά πιτσιλίσματα.

Αυτόματη σμάλτο

Αυτό το χρώμα είναι η καλύτερη λύση για τη ζωγραφική προσόψεις κουζίνας. Τα πλεονεκτήματά του:

 • Υπερευαισθησία στην υγρασία και υψηλή θερμοκρασία.
 • Βαμμένο με σμάλτο πρόσοψη αποκτά μια μακρόχρονη και αξιόπιστη επίστρωση.
 • Το αυτόματο σμάλτο δεν φοβάται τυχόν ζημιές και χτυπήματα - δεν είναι τόσο εύκολο να κόψετε με ένα μαχαίρι και να περάσετε με ένα βαρύ αντικείμενο. Ωστόσο, φυσικά, δεν θα υπομείνει ένα ισχυρό ξύσιμο με κάτι αιχμηρό.
 • Η βαφή έχει μια τεράστια ποικιλία αποχρώσεων - υπάρχει μια ευκαιρία να φτιάξετε οποιοδήποτε σχέδιο της κουζίνας. Κατά την επιλογή του χρώματος της βαφής, να είστε προσεκτικοί: είναι απαραίτητο το χρώμα των προσόψεων να εναρμονίζεται με το γενικό σχεδιασμό του χώρου της κουζίνας.
Βαμμένη ξύλινη πρόσοψη κουζίνας

Τι θα χρειαστείτε;

Ποια εργαλεία, εργαλεία και υλικά θα χρειαστείτε για να βάψετε σωστά το σετ κουζίνας.

 • Γυαλιστερό μέσον και λεπτή λειαντικότητα. Αυτό το χαρτί είναι απαραίτητο για την άμμο και την προετοιμασία του ξύλου πριν από τη βαφή, την απελευθέρωσή του από τη σκόνη, τη βρωμιά και την παλιά επίστρωση. Μαζί με nazhdachkoy μπορεί επίσης να χρειαστεί μια μηχανή λείανσης για καλύτερη επεξεργασία.
 • Εάν παρατηρούνται τσιπς, ρωγμές ή βαθιές γρατζουνιές στην κουζίνα, τότε χρειάζονται ένα στόκο και μια μικρή σπάτουλα για να τους συγκαλύψουν πριν ζωγραφίσουν. Πάρτε το στόκο κάτω από τη σύνθεση χρωματισμού.
 • Αστάρι για ξύλο. Αυτό το εργαλείο θα κάνει την επιφάνεια των προσόψεων πιο ομοιόμορφη, και το χρώμα θα κρατήσει καλύτερα.
 • Γάντια και γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα για να κρατήσουν τα χέρια καθαρά, και η σκόνη και το χρώμα δεν χτυπούν
  τα μάτια.
 • Κτίριο στεγνωτήρα μαλλιών. Με τη βοήθεια αυτής της συσκευής, είναι δυνατή η "εκτόξευση" της επικάλυψης της επικάλυψης EAF, καθαρίζοντάς τα για περαιτέρω χρώση.
 • Κατσαβίδι ή κατσαβίδι.
 • Βούρτσα για χρώση δύσκολα προσβάσιμα και μικρά μέρη και κύλινδρο για την επεξεργασία της κύριας συστοιχίας.
 • Ζωγραφική ταινία - μπορούν να κολλήσουν τις επιφάνειες που δεν σχεδιάζετε να βάψετε - εξαρτήματα, στυλό και γυαλί στις πόρτες.
 • Γλάζελ ή βερνίκι για την τελική κάλυψη προσόψεων.
Βαμμένη πρόσοψη της σύγχρονης κουζίνας

Πώς να βάψετε σωστά την πρόσοψη - περισσότερες λεπτομέρειες της εργασίας

Προετοιμασία του

Το πρώτο βήμα είναι να αφαιρέσετε τις προσόψεις από τους μεντεσέδες έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν πιο εύκολα. Καλύψτε τους μεντεσέδες με κολλητική ταινία, έτσι ώστε να μην πάρουν χρώμα ή αστάρι.

Εάν οι προσόψεις της μοριοσανίδας, τότε θα πρέπει να αφαιρέσετε το φιλμ PVC, το οποίο είναι το επάνω κάλυμμα των εν λόγω έπιπλα. Αφαιρέστε αυτή την ταινία με ένα στεγνωτήριο μαλλιών. Μην ξεχνάτε να φοράτε γάντια και αναπνευστήρα εκ των προτέρων: η λειωμένη μεμβράνη μπορεί να αποβάλλει μια τοξική μυρωδιά. Αφαιρέστε προσεκτικά την ταινία - καλύτερα από όλα, αν δεν παραμείνει κομμάτι.

Στη συνέχεια, σκουπίστε την επιφάνεια και αφαιρέστε τη σκόνη από αυτήν.

Λείανση

Το άλεσμα της επιφάνειας των προσόψεων μπορεί να χρησιμοποιεί γυαλόχαρτο ή ειδικό μηχάνημα, αν είναι. Η άλεση αφαιρεί επίσης παλιά βαφή από τις προσόψεις του MDF. Εάν η παλιά επίστρωση δεν μπορεί να αφαιρεθεί με λείανση, τότε είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν ειδικοί διαλύτες για να διευκολυνθεί η εργασία.

1

Αφού καθαριστούν και λειασθούν οι προσόψεις, αφαιρέστε προσεκτικά όλη τη σκόνη από αυτές. Και απολιπάνετε. Αφαιρέστε τη σκόνη με ένα υγρό σφουγγάρι και απολιπάνετε με διαλύτη.

Αστάρι

Για αυτό το έργο, χρησιμοποιήστε μια ειδική ένωση σχεδιασμένη για ξύλο. Εάν τα πλαστικά εξαρτήματα περιλαμβάνονται στις προσόψεις της κουζίνας, τότε θα έχετε τη δική σας σύνθεση ειδικά σχεδιασμένη για πλαστικό. Πριν χρησιμοποιήσετε το αστάρι, κουνήστε το σχολαστικά για να κατανείμει τα εξαρτήματα ομοιόμορφα.

Για να επιτευχθεί μια πιο ομοιόμορφη επιφάνεια, το αστάρι μπορεί να εφαρμοστεί στην ξύλινη πρόσοψη σε δύο στρώσεις. Μετά από κάθε στρώση, είναι απαραίτητο να περιμένετε να στεγνώσει τελείως πριν εφαρμόσετε την επόμενη.

Για να επιταχύνετε και να απλοποιήσετε τη διαδικασία εκκίνησης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά σκευάσματα σε αεροζόλ - είναι πολύ βολικό για εφαρμογή και είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα στην επιφάνεια. Αφού επεξεργαστήκατε προσεκτικά την επιφάνεια με αστάρι, πρέπει να περιμένετε μια μέρα πριν ζωγραφίσετε την ξύλινη πρόσοψη.

Λευκή-καφέ ζωγραφισμένη κουζίνα

Ζωγραφική

Για να ζωγραφίσετε τις προσόψεις της κουζίνας χωρίς να χάσετε περάσματα και "φαλακρά σημεία", ζωγραφίστε δύο φορές. Εφαρμόστε το χρώμα σε μια κατεύθυνση. Αν χρησιμοποιείτε πολλές αποχρώσεις, σφραγίστε προσεκτικά το μεταβατικό περίγραμμα με κολλητική ταινία, έτσι ώστε τα περιγράμματα να είναι καθαρά.

Είναι δυνατό να προσδώσετε ένα χρώμα στην επιφάνεια με δοχεία που περιέχουν χρώμα - στην περίπτωση αυτή η βαμμένη πρόσοψη θα φαίνεται κατεργασμένη πιο επαγγελματικά, καθώς η επίστρωση θα απλώνεται ομοιόμορφα. Ωστόσο, υπάρχει κίνδυνος να πέσει η βαφή σε κοντινές επιφάνειες, επομένως πρέπει πρώτα να προστατευθούν με εφημερίδες, χαρτί ή πολυαιθυλένιο.

Εάν ζωγραφίζετε προσόψεις από ένα δοχείο αερολύματος, τότε πριν ξεκινήσετε τον ψεκασμό, μην ξεχάσετε να ανακινήσετε καλά το δοχείο, έτσι ώστε το χρώμα μέσα του να έχει ένα ομοιόμορφο χρώμα και συνέπεια. Είναι απαραίτητο να εφαρμοστούν 2-3 στρώματα βαφής. Μετά από κάθε στρώση περιμένετε μέχρι να στεγνώσει τελείως. Ο μέσος χρόνος στεγνώματος αναγράφεται πάντα στο δοχείο χρώματος.

Glysal

Μετά την ξήρανση, το χρώμα εφαρμόζεται για να κάνει τη διακοσμητική λάμψη. Αυτή η σύνθεση παρασκευάζεται σύμφωνα με τις οδηγίες και εφαρμόζεται σε βαμμένες επιφάνειες με ελαφρές κινήσεις. Αφού στεγνώσουν τα τζάμια, οι ανακαινισμένες προσόψεις μπορούν να εγκατασταθούν στη θέση τους. Αν θέλετε να πάρετε ματ προσόψεις, τότε μην χρησιμοποιείτε το
τζάμι.

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα λαμπρό κάλυμμα της κουζίνας με τα χέρια σας χωρίς τα διαζύγια που είναι χαρακτηριστικά του τζαμιού, τότε καλύψτε τις προσόψεις με βερνίκι. Μην ξεχνάτε ότι το προϊόν αυτό έχει πολύ έντονη οσμή, επομένως είναι καλύτερο να εργάζεστε με ανοιχτά παράθυρα. Είναι δυνατή η βαφή MDF προσόψεων και άλλων βερνικιών οποιουδήποτε τόνου: τόσο γυαλιστερό όσο και γυαλιστερό ματ.

Κουζίνα με κόκκινη και μαύρη βαφή
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

68 − 64 =