Πέτρινο φράχτη: χαρακτηριστικά και οφέλη (25 φωτογραφίες)

Ο φράκτης για το σπίτι είναι ένα είδος κάρτας επισκεπτών των ιδιοκτητών του. Είναι από την εμφάνιση του φράκτη ότι η πρώτη εντύπωση σχηματίζεται από το πόσο ο πλοίαρχος του σπιτιού είναι πρακτικός και διεξοδικός. Χωρίς αμφιβολία, οι ιδιοκτήτες των πέτρινων φράχτων θα ήταν πάντοτε στην πρώτη θέση, παρά την προφανή κόπωση και το κόστος τους. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των πέτρινων περιφράξεων;

Πέτρινο φράχτη με καμάρα
Φράχτη λευκής πέτρας

Πέτρινο φράχτη - σοβαρά και για μεγάλο χρονικό διάστημα

Το κύριο πλεονέκτημα ενός πέτρινου φράκτη είναι η απεριόριστη διάρκεια ζωής του. Για παράδειγμα, μπορείτε να ανακαλέσετε τα αρχαία πέτρινα κτίρια, καλά διατηρημένα μέχρι τις μέρες μας. Κάποιοι δεν υπέκυψαν ούτε σε εκρήξεις. Ας δούμε τα άλλα πλεονεκτήματα του πέτρινου φράχτη:

 • Ένας πέτρινος φράκτης θα ταιριάζει σε οποιοδήποτε αρχιτεκτονικό στυλ του κτιρίου.
 • επειδή η πέτρα είναι φυσικό υλικό, τότε ο φράκτης από αυτό φυσικά και βιολογικά θα κοιτάζει οπουδήποτε: είτε πρόκειται για ένα φράχτη για μια νάτσα, για ένα σπίτι σε ένα χωριό ή στην πόλη?
 • Ο φράκτης φυσικής πέτρας είναι φιλικός προς το περιβάλλον και ασφαλής.
 • Ένα συμπαγές τοίχο από πέτρα θα είναι μια αξιόπιστη προστασία από πυρκαγιά σε περίπτωση πυρκαγιάς.
 • η εγκατάσταση ενός τέτοιου φράχτη είναι εύκολη, παρά την επίπονη εργασία.
 • Η δυνατότητα συνδυασμού πέτρων διαφορετικών τύπων και άλλων υλικών θα δημιουργήσει ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα από το φράκτη.
 • Ο πέτρινος φράκτης μπορεί να είναι στερεός ή με κενά.
 • ένα συμπαγές πέτρινο φράχτη μαζί με ένα βαθύ θεμέλιο θα δημιουργήσει ένα αξιόπιστο φράγμα από τα παχιά, αν το έδαφος πίσω από το φράχτη δεν είναι απαγορευμένο.

Οι περιφράξεις από τούβλο ή πέτρα απαιτούν μια σταθερή βάση. Μόνο στην περίπτωση αυτή το κτίριο θα διαρκέσει πολύ.

Σκυρόδεμα φράχτη με πέτρα

Φράχτη με πέτρινα τεμάχια
Φράχτη με πέτρα

Ίδρυμα για πέτρινο φράχτη

Πριν αρχίσετε να εργάζεστε στην κατασκευή του θεμελίου, πρέπει να σχεδιάσετε προσεκτικά τα πάντα στο έδαφος και να σχεδιάσετε ένα σκίτσο. Στη συνέχεια, καθαρίστε και ισιώστε το έδαφος και σημειώστε τα με ράβδους και σχοινιά γύρω από την περίμετρο. Η βάση για μια τέτοια βαριά δομή θα πρέπει να είναι μια συνεχής ζώνη και αναγκαστικά ενισχυμένη. Οι διαστάσεις του σύμφωνα με τα πρότυπα κατασκευής είναι περίπου οι εξής:

 • πλάτος 15 cm περισσότερο από την τελική δομή.
 • το ύψος της σόλας, δηλαδή το τμήμα που προεξέχει από το έδαφος, δεν είναι μικρότερο από 10-15 cm.
 • βάθος σε σύνθετα εδάφη (podchinistyh, ποτίζονται) - όχι υψηλότερο από το μέσο βάθος της κατάψυξης στην περιοχή σας.
Πέτρινη περίφραξη ιδιωτικής κατοικίας

Σχεδιασμός πέτρα φράχτη

Στη συνέχεια, πρέπει να σκάψετε μια τάφρο στο markup. Γεμίστε το κάτω μέρος με ένα στρώμα άμμου 5 εκατοστών και προσεκτικά συμπαγές. Εγκαταστήστε το ξυλότυπο. Για εκείνη, κατάλληλα κατάλληλα υλικά: σανίδες, κόντρα πλακέ. Μετά το μαξιλάρι άμμου πρέπει να τοποθετήσετε το πλαίσιο από τα εξαρτήματα. Οι ράβδοι 8 mm είναι αρκετά κατάλληλες για αυτόν τον τύπο κατασκευών. Συνολικά, απαιτούνται δύο στρώματα ενισχυτικών σκελετών. Το δεύτερο στρώμα τοποθετείται 50 cm κάτω από την επιφάνεια. Για μεγαλύτερη αντοχή, αυτά τα δύο στρώματα ενισχύονται από κάθετα σφυρήλατες ράβδους. Ταυτόχρονα, εγκαθίστανται σωλήνες για το πλαίσιο των πόλων. Μετά την εγκατάσταση του οπλισμού, η τάφρος χύνεται με σκυρόδεμα.

Πέτρινη περίφραξη γύρω από το σπίτι

Ο φράχτης των γκαζιών

Για το ίδρυμα έχει αποκτήσει την απαραίτητη δύναμη, πρέπει να στεγνώσει αργά. Για να γίνει αυτό, καλύπτεται με υγρή απόρριψη, η οποία υγραίνεται τακτικά σε ζεστό και άνεμο καιρό. Μπορείτε να αφαιρέσετε το ντύσιμο όχι νωρίτερα από δύο εβδομάδες. Δύο εβδομάδες αργότερα, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο - την εγκατάσταση πόλων.

Φράχτη από τεχνητή πέτρα
Τοιχοποιία του φράχτη

Πύλες φράχτες από πέτρα

Είναι πολύ βολικό να κατασκευάσετε πυλώνες με τη μέθοδο του συρόμενου ξυλότυπου. Πρώτον, γύρω από το σωλήνα πλαισίου, εγκαθίσταται ένα κιβώτιο με τη μορφή κουτιού με πλευρά περίπου 30 ή 40 cm. Στη συνέχεια, τοποθετείται σε αυτό ένα προσεκτικά επιλεγμένο στρώμα πέτρας. Είναι επιθυμητό να τοποθετηθούν όσο το δυνατόν πλησιέστερα στους τοίχους του ξυλότυπου. Στη συνέχεια, οι πέτρες πρέπει να αφαιρεθούν και να τοποθετηθούν ξανά με τη λύση, προσπαθώντας να μην αφήσουν κενά. Στη συνέχεια, απλά συμπληρώστε μια άλλη σειρά και αφήστε την να σκληρύνει.

Μια μέρα μετά την έκχυση της πρώτης βαθμίδας, το περίβλημα αφαιρείται προσεκτικά και μετακινείται στο τρίτο, αφήνοντας το δεύτερο για στήριξη. Έτσι, φέρετε σταδιακά το ύψος του στύλου στο προγραμματισμένο. Κάθε φορά, αφαιρώντας το ξυλότυπο, μια παχιά λύση κλείνει όλες τις ρωγμές ανάμεσα στις πέτρες. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να εκτελέσετε τη διαδικασία σύνδεσης.

Οι τεχνίτες μπορούν να χαράξουν ακραίες πέτρες με τη μορφή διακοσμητικών - οι διακοσμητικοί πόλοι για έναν φράκτη θα φαίνονται όμορφοι και πρωτότυποι.

Μονολιθικό πέτρινο φράχτη

Παραλλαγές για διαστάσεις κατασκευής

Έτσι, τα θεμέλια και οι στύλοι είναι έτοιμοι, το κονίαμα κατασχέζεται και στεγνώνεται τελείως. Ήρθε η ώρα να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο - το άνοιγμα των διαστημάτων. Μπορούν να είναι όχι μόνο πέτρα. Ένα εκπαιδευμένο μάτι ενός σχεδιαστή ή ενός ιδιοκτήτη σπιτιού θα φανταστεί εκ των προτέρων πώς ολόκληρο το τοπίο θα φανεί με διαστήματα από άλλα, κατάλληλα σε στιλ ή σε αντιθέσεις υλικά. Ας υποδείξουμε τις πιο δημοφιλείς επιλογές.

1
 • Σφυρήλατα από μέταλλο. Οι σφυρήλατες ανοιχτές εργασίες στα διαστήματα θα φαίνονται ακόμη πιο εντυπωσιακές εάν στο σχεδιασμό του σπιτιού και του χώρου υπάρχουν στοιχεία με σφυρηλάτηση. Για παράδειγμα, η πύλη, η πύλη, τα στοιχεία του κιόσκι, το γείσο.
 • Το δέντρο. Το πέτρινο και ξύλινο φράχτη φαίνεται πάντα κομψό.
 • Προφίλ σε φύλλα. Αυτή η επιλογή είναι πολύ φθηνότερη και πιο εύκολη στην εγκατάσταση. Διευκολύνει το φορτίο στο θεμέλιο. Εκτός από το συνηθισμένο, υπάρχουν επιλογές για μίμηση πέτρας, ξύλινης κάλυψης, πλινθοδομή.
 • Αντιμετωπίζοντας τον φράκτη με φυσική πέτρα. Το Span μπορεί να κατασκευαστεί από σκυρόδεμα και υλικό επίστρωσης. Στο ρόλο του προσώπου μπορεί να χρησιμεύσει ως πέτρα, τούβλο, πλακάκια ή πάνελ.

Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα την τεχνολογία των διαστάσεων κατασκευής από πέτρα.

Φράχτη από φυσική πέτρα
Γυμνάσιο φράχτη
Πέτρινη βάση φράχτη

Spanning

Αυτό το βήμα πραγματοποιείται με την ακόλουθη σειρά:

 1. Με τη βοήθεια εξαρτημάτων και σχοινιών και από τις δύο πλευρές, κάνουμε οδηγούς για να περιορίσουμε την τοιχοποιία στο πλάτος.
 2. Στη βάση του ιδρύματος εφαρμόζουμε κονίαμα τσιμέντου.
 3. Στις άκρες απλώνουμε τις πέτρες, στη μέση γεμίζουμε όλες τις σχισμές με κονίαμα και υποβαθμισμένες πέτρες.
 4. Φέρτε τη σειρά στο τέλος, στη διαδικασία χρησιμοποιώντας ένα ντύσιμο.
 5. Το αφήνουμε να στεγνώσει για τουλάχιστον 24 ώρες.
 6. Διαδώστε την επόμενη σειρά.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας, μην αφήνετε τη λύση να εισέλθει στην εξ
ωτερική επιφάνεια της πέτρας. Η τελευταία λειτουργία θα είναι η διαδικασία ραφής. Θα πρέπει να πραγματοποιηθεί 3-4 ώρες μετά το τέλος της εργασίας. Μετά τη σύντηξη, το προστατευτικό θα πρέπει να πλένεται με μια βούρτσα, ένα σφουγγάρι αφρού από καουτσούκ και ένα διάλυμα υδροχλωρικού οξέος. Όταν εργάζεστε με οξύ, πρέπει να τηρείτε τις προφυλάξεις ασφαλείας: χρησιμοποιήστε γάντια από λάστιχο και γυαλιά. Για να αποφύγετε τη συσσώρευση υγρασίας κατά μήκος της κορυφής του φράκτη, μπορούν να τοποθετηθούν ειδικά καπάκια. Τα καπάκια μπορούν να είναι διακοσμητικά.

Πέτρινο κεραμίδι στο φράχτη
Πέτρινο φράχτη
Φράχτη από φυσική πέτρα

Όπως μπορούμε να δούμε, ο πέτρινος φράκτης είναι απλός, αν και επίπονος. Η πολυπλοκότητα του έργου μπορεί να φωτιστεί με την εισαγωγή στοιχείων δημιουργικότητας σε αυτό: τοποθέτηση διακοσμητικών αντικειμένων από πέτρες ή συλλογή λίθων ορισμένων χρωμάτων. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έγχρωμες χρωστικές ουσίες για τη λύση για να συγκαλύψετε ή, αντίθετα, να τονίσετε τη φυσική ομορφιά της πέτρας.

Πέτρινο φράχτη με πλέγμα
Πέτρινο φράχτη κήπου

Πέτρινο φράχτη χωρίς κονίαμα

Μια λύση για αυτόν τον τύπο φράχτη είναι ακόμα απαραίτητη - για το ίδρυμα. Και τότε ολόκληρη η μάζα των λίθων στοιβάζεται σε κουτιά των ματιών. Έτσι ονομάζεται - ένα φράχτη από πέτρες σε ένα πλέγμα ή ένα φράχτη από γκαζόν.

Επιλέγοντας έναν φράχτη αυτού του τύπου, θα πρέπει να θυμάστε ότι το μέγεθος των λίθων θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από τις οπές στο πλέγμα. Συνήθως το πλέγμα έχει μεγάλες πέτρες όμορφου σχήματος, το μέσον καλύπτεται με τις υπόλοιπες.

Οι περιφράξεις από τα γκαζόν μπορούν να φαίνονται εξαιρετικά αισθητικές και εξαιρετικά καλλιτεχνικές, αν στη διαδικασία τοποθέτησης πέτρων εναλλάσσονται διαφορετικά χρώματα, δημιουργώντας σχέδια ή δημιουργώντας ασυνήθιστες μορφές από τα ίδια τα γκαζόν: στήλες, ημικύκλια, κύματα.

Φράχτη από το πλέγμα και τις πέτρες
Πέτρινοι φράχτες
Πέτρινο φράχτη με πύλες

Τι πέτρα μπορώ να χρησιμοποιήσω για έναν φράκτη;

Σχεδόν κάθε φυσική πέτρα. Το κύριο πράγμα είναι ότι δεν αποσυντίθεται από τη δράση του νερού και φαίνεται όμορφο. Τις περισσότερες φορές επιλέγετε:

 • ένα πέτρινο πέτρινο φράχτη, επίσης γνωστό ως "βράχος". Μπορούν να είναι λευκά, μαύρα, κίτρινα ή μπλε χρώματα και οι αποχρώσεις τους. Ανάλογα με τον τύπο των ερειπίων πέτρα χωρίζεται σε πέτρωμα, κρεβάτι, άγρια ​​ή πέτρινη πέτρα. Ο φράχτης της άγριας ή σκισμένης πέτρας έχει πάντα το δικό της μοναδικό μοτίβο και φαίνεται όμορφο.
 • ένα φράχτη από γαλλική πέτρα ή τεχνητό. Μια γαλλική πέτρα ονομάζεται κοίλα μπλοκ σκωρίας, που κατασκευάζονται με δονητική πίεση. Στη συνέχεια, τα μπλοκ σκωρίας υφίστανται επεξεργασία με ειδικές ενώσεις ανθεκτικές στην υγρασία. Ο τεχνητός λίθος φράχτης έχει ένα είδος φυσικό και έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα: μια ποικιλία χρωμάτων, ένα μικρότερο βάρος, ένα τυποποιημένο μέγεθος.
 • φράχτη από τούβλα. Η τεχνολογία της εργασίας με τα τούβλα έχει από καιρό αναπτυχθεί και δεν χρειάζεται ξεχωριστή περιγραφή. Δεν έχει λιγότερη δύναμη και καθαρή εμφάνιση.

Χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ανθεκτική δομή που έχει μοναδική εμφάνιση και άριστα χαρακτηριστικά. Το κύριο πράγμα είναι ότι είναι δυνατό να το κάνετε μόνοι σας.

Πέτρινη περίφραξη με λουλούδια
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

89 + = 98