Ψυγείο και σόμπα: επικίνδυνη γειτονιά;

Γιατί να μην τοποθετήσετε το ψυγείο και τη σόμπα στη συνέχεια: 10 γεγονότα

Σήμερα θα συζητήσουμε εάν είναι δυνατόν να τοποθετήσετε ένα ψυγείο δίπλα σε ένα αέριο ή ηλεκτρική κουζίνα στη κουζίνα. Θα απαντήσουμε αμέσως - είναι δυνατόν, αλλά δεν είναι απαραίτητο! Και εδώ γιατί δεν πρέπει να γίνει - το ερώτημα είναι ήδη αρκετά εκτενές και θα το αποκαλύψουμε πλήρως σε αυτό το άρθρο.

Αλλά, αν πραγματικά δεν έχετε διέξοδο, τότε υπάρχει μια ευκαιρία να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι μιας τέτοιας γειτονιάς. Και θα σας πούμε αυτό και θα σας δείξουμε πώς να τακτοποιήσετε τα πάντα.

Ποια θα πρέπει να είναι η απόσταση μεταξύ του ψυγείου και της σόμπας;

Στην ιδανική περίπτωση, πρέπει να υπάρχει ένα ντουλάπι ανάμεσα στο ψυγείο και τη σόμπα, πλάτος τουλάχιστον 25 εκατοστών. Και, αν υπάρχουν περισσότερα, είναι ακόμα καλύτερα. Και όχι μόνο όσον αφορά την ασφάλεια, αλλά και την ευκολία.

Γιατί να μην τοποθετήσετε το ψυγείο δίπλα στη σόμπα;

Υπάρχουν πολλά επιχειρήματα, που κυμαίνονται από τη συνήθη απώλεια άνεσης έως την πρόωρη αποτυχία του ψυγείου. Και, εφιστούμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά, βάλτε το ψυγείο δίπλα σε ένα φούρνο αερίου ή ηλεκτρικό. Τα πλευρικά τοιχώματα θερμαίνονται με τον ίδιο τρόπο, ειδικά αν πρόκειται για φούρνο εργασίας. Αλλά, ας αρχίσουμε με τη σειρά.

Η θερμότητα από την πλάκα κάνει το ψυγείο να λειτουργεί στο όριο των δυνατοτήτων

Μερικοί πιστεύουν ότι η γειτονιά με μια θερμή εστία μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι η φωτογραφική μηχανή στο ψυγείο δεν θα κρυώσει πολύ καλά, και αυτό είναι όλο. Αντίθετα, θερμαίνετε προσωρινά τη θερμότητα. Δηλαδή, είναι απαραίτητο να στρίψουμε λίγο την ταχύτητα και το πρόβλημα θα λυθεί.

Ψυγείο και σόμπα: επικίνδυνη γειτονιά;

Αλλά, δεν είναι τόσο εύκολο. Είναι ακριβώς το αντίθετο. Το θερμότερο γύρω, τόσο πιο έντονα ο συμπιεστής κυνηγάει το κρύο ... Και στο ψυγείο η βέλτιστη θερμοκρασία δεν πέφτει, όχι. Μόνο εδώ, για την ίδια την τεχνολογία, αυτή η κατάσταση των πραγμάτων είναι εντελώς άχρηστη.

Το ψυγείο έχει σχεδιαστεί για ορισμένα χρονικά διαστήματα αυτόματης ενεργοποίησης του συμπιεστή. Αλλά όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει από έξω, ο συμπιεστής πρέπει να λειτουργήσει μόνο για να φθαρεί για να διατηρήσει την επιθυμητή θερμοκρασία.

Φυσικά, η διάρκεια ζωής του εξοπλισμού, σε αυτή την περίπτωση, μειώνεται πολλές φορές. Επιπλέον, εάν έχετε μια μεγάλη οικογένεια και η σόμπα λειτουργεί πολύ συχνά. Ζεσταίνουμε τον ίδιο βραστήρα πέντε φορές την ημέρα, μαγειρεύουμε κάποια σούπα, ζεσταίνουμε λίγο πιάτο ...

Και, ακόμα κι αν απλά τα τηγανητά αυγά, Η πλάγια πλάκα της πλάκας θερμαίνεται και κρυώνει όχι τόσο γρήγορα όσο φαίνεται. Η θερμότητα, αντίστοιχα, πέφτει πρώτα στην παρακείμενη πλευρά του ψυγείου και διατηρεί την υψηλή θερμοκρασία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Και ο συμπιεστής ανάβει, ανάβει, χωρίς διαλείμματα για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο. Και ακόμα και χωρίς το κάπνισμα.

Ωστόσο, αυτό είναι όλα γραμμένα στις οδηγίες στο ψυγείο. Αλλά αν δεν πιστεύετε, μπορείτε να ρωτήσετε σε οποιοδήποτε εργαστήριο και η απάντηση του ειδικού θα είναι ξεκάθαρη: δεν πρέπει να το κάνετε αυτό.

Παρόλο που, αν είστε τόσο πλούσιοι που αλλάζετε τα ψυγεία, όπως τα γάντια - γιατί να μην τα βάζετε; "Coming" συμπιεστή σε πέντε χρόνια (και λίγο αργότερα) - να αγοράσει μια νέα τεχνική, και είναι το τέλος.

Ηλεκτρικοί λογαριασμοί

Και όχι μόνο απλά "σκοτώνετε" τον κινητήρα του ψυγείου σας, Επίσης, πληρώνετε τακτικά για το φως. Ψυγείο «τραβήξει» και χωρίς πολλά, σαν να τον αναγκάσει να εργαστούν 5-6 φορές πιο έντονη, ξέρετε, σε ό, τι θα χύσει πολλά χρήματα.

Μετά από όλα, για να κρυώσει η κάμερα, το ψυγείο χρειάζεται ηλεκτρικό ρεύμα για ένα "τράνταγμα". Έτσι σκεφτείτε, είναι κερδοφόρο να οργανώσετε τα στοιχεία της κουζίνας με αυτόν τον τρόπο. Αλλά, αν είστε πλούσιοι, δεν θα πεισθείτε ούτε από αυτό το επιχείρημα. Τότε, το επόμενο φαίνεται λογικό;

Διαφθορά των προϊόντων

Τέτοιες "κούνιες" δεν πηγαίνουν μάταια για το εσωτερικό μικροκλίμα του θαλάμου ψυγείου. Δεν υπάρχει σταθερότητα της ψύξης, ξέρετε, επομένως, για να διατηρηθεί η σωστή θερμοκρασία δεν θα λειτουργήσει με οποιονδήποτε τρόπο.

Και ως αποτέλεσμα, μερικές φορές τα προϊόντα θα παγώσουν μόνο. Είναι ιδιαίτερα κακό για φρέσκα λαχανικά, φρούτα, χόρτα. Αφού μια ματσάκι μαϊντανό καλύπτεται με μια λεπτή κρούστα πάγου, η μυρωδιά σχεδόν θα εξατμιστεί και δεν θα μείνει σχεδόν καθόλου γεύση.

Επίσης, το κόκκινο χαβιάρι δεν "αρέσει" το πάγωμα. Δεν έχει τέτοια γεύση καθόλου, παραμορφώνεται.

Φυσικά, αυτό δεν θα συμβεί αμέσως, αλλά μετά από μερικά χρόνια εργασίας σε αυτόν τον τρόπο. Και πολλά άλλα! Ο χώρος κατάψυξης, επίσης, θα καλυφθεί με κέικ πάγου. Και θα πρέπει να καθαριστεί πολύ πιο συχνά από ό, τι σε κανονικές συνθήκες.

Δυσκολία στην καταπολέμηση λιπαρών σταγόνων στους τοίχους του ψυγείου

Ένα άλλο μειονέκτημα. Πρώτα φαίνεται: ναι ότι υπάρχουν τέτοια; Θα μαγειρεύω - θα σβήσω αμέσως το σπρέι. Όμως, όπως συμβαίνει πάντα, το σκουπίστε αμέσως γίνεται τεμπέλης, οι σταγόνες είναι σκληρές μαραίνονται, φαίνονται έπειτα άσχημες στο φόντο της λευκής πλευράς του ψυγείου ...

Ψυγείο και σόμπα: επικίνδυνη γειτονιά;

Αλλά για να απαλλαγούμε από αυτά δεν είναι πλέον τόσο απλή, γιατί το απαλό σμάλτο του ψυγείου - δεν είναι μια κεραμική "ποδιά" στον τοίχο και δεν θα αντέξει την τριβή με μια σιδερένια βούρτσα.

Σε γενικές γραμμές, πρέπει να παρακολουθείτε όλο αυτό το θέμα όλη την ώρα και μην ξεχάσετε να το σκουπίσετε αμέσως. Και αυτό είναι ήδη κακό, ενοχλητικό.

Φυσικά, αν καλά, δεν υπάρχει απολύτως κανένας άλλος τρόπος για να τοποθετήσετε τα αντικείμενα, τότε θα σας πούμε πώς να προστατεύσετε το ψυγείο από το λίπος. Αλλά, παρόλα αυτά, επιμένουμε ότι και πάλι έχετε μια καλή σκέψη.

Η ταλαιπωρία του μαγειρέματος - μπορείτε να πλησιάσετε τη σόμπα μόνο από τη μία πλευρά

Αυτό πράγματι παρεμποδίζει πολύ τον ελιγμό. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε μόνο τρεις καυστήρες, μπορείτε να πάρετε για αυτό που είναι δίπλα στον τοίχο του ψυγείου θα είναι πολύ δυσάρεστη. Σε αυτό το τείχος θα πολεμήσετε τις λαβές των πιάτων και τους αγκώνες σας.

Ναι, και να βάλει κάποια πιάτα, απαραίτητα κατά το μαγείρεμα, γύρω από το πιάτο, δεν θα είναι τόσο βολικό. Ναι, η ίδια κάλυψη δεν έχει πουθενά να θέσει - ήδη ταλαιπωρία.

Και τέλος: Feng Shui ενάντια!

Για να τρώτε όλα τα μείγματα - έχετε τη γνώμη του feng shui. Το ψυγείο για κάποιο λόγο θεωρείται ένα αντικείμενο που ενσωματώνει τα στοιχεία του νερού. Αλλά η σόμπα είναι Φωτιά. Και τα δύο αυτά πράγματα δεν πάνε καλά μεταξύ τους, και έτσι να φέρει μια αρνητική αύρα στο σπίτι, συμπυκνωμένο ατμόσφαιρα του σπιτιού σας και γεμίστε το με ανησυχητικό διακυμάνσεις ...

Έτσι, αν το σπίτι σας συμβεί διαμάχη - ξέρετε: όλο το σφάλμα του ψυγείου, δεν είστε σκέψης, δίπλα στη σόμπα.

Ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις για τη τοποθέτηση ψυγείου;

Εάν έχετε πεισθεί από τις πεποιθήσεις μας στο βάθος της ψυχής σας, τότε θα πρέπει να εγκαταλείψετε αυτό το εγχείρημα και να αναζητήσετε ένα άλλο μέρος για ένα ψυγείο.

Ψυγείο και σόμπα: επικίνδυνη γειτονιά;

Δυστυχώς, δεν γνωρίζουμε τη διάταξή σας, αλλά για κάποιο λόγο υποθέτουμε ότι η μικρή κουζίνα είναι αρκετά μανιακή, οπότε πιθανότατα είστε ιδιοκτήτης του Χρουστσιόφ.

Έτσι, αν συμβαίνει αυτό, τότε πραγματικά - είναι κακό. Δεν υπάρχουν γειτονικά ντουλάπια στις χρουστσέκκες, στις οποίες μπορεί να τοποθετηθεί ένα ψυγείο ή ένα μπαλκόνι που μπορεί να συνδυαστεί με μια κουζίνα και να βγει ο εξοπλισμός εκεί.

Αλλά, στο Χρουστσιόφ, υπάρχει ένα αξιοσημείωτο συν - εσωτερικά χωρίσματα δεν υπάρχουν σκυρόδεμα και δεν φέρει. Ως εκ τούτου, αν το ψυγείο σας δεν ταιριάζει καλά με οποιονδήποτε τρόπο στην απέναντι τοίχο, μπορείτε να κάνετε μόνο ένα μικρό άνοιγμα στον τοίχο ανάμεσα στην κουζίνα και το σαλόνι και έξω για να χτίσει μια θέση.

Έτσι, η κουζίνα θα nezastavlennoy, η πόρτα του ψυγείου είναι στο ίδιο επίπεδο με τον τοίχο, αλλά στη θέση του μπορεί να ρυθμιστεί πλήρως το πλυντήριο. Αυτό, εξάλλου, είναι επίσης ένα πρόβλημα του Χρουστσιόφ, με τα λουτρά των δύο μέτρων.

Και το γεγονός ότι στο καθιστικό ο τοίχος δεν θα είναι επίπεδο, αλλά με μια σταγόνα, είναι ακόμα ενδιαφέρον. Η προβολή μπορεί να κτυπηθεί όμορφα, να κρεμάσει σε εικόνες, ράφια.

Επίσης: σε αναζήτηση ενός άλλου μέρους για ένα ψυγείο, μην ξεχνάτε ότι δεν συνιστάται να το βάζετε όχι μόνο δίπλα στη σόμπα, αλλά και στην μπαταρία. Θα είναι το ίδιο, και ακόμη χειρότερο. Η θέρμανση σε αυτή την περίπτωση είναι εποχιακή, αλλά έχει συνεχιστεί για πολλούς μήνες.

Το ίδιο ισχύει για τον αγωγό αερίου. Η ίδια θερμαίνει, πράγμα που σημαίνει ότι είναι κακός γείτονας για ένα ψυγείο και δίπλα της δεν ανήκει.

Πώς να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο μιας γειτονικής πλάκας και του ψυγείου;

Ψυγείο και σόμπα: επικίνδυνη γειτονιά;

Εάν έχετε φτάσει σε αυτό το μπλοκ, τότε δεν έχετε εντυπωσιάσει ακριβώς τις "ιστορίες φρίκης" μας και οι προτάσεις μας για τη μετακίνηση του ψυγείου δεν έχουν βρει απάντηση στην ψυχή σας.

Λοιπόν, αν πραγματικά θέλετε να βάλετε τα δύο αυτά πράγματα μαζί, τότε σίγουρα θα πρέπει να τα χωρίσετε με κάποιο τρόπο, τουλάχιστον μερικά μικρά διαμερίσματα. Φυσικά, όσο πιο παχύ είναι η μόνωση - τόσο το καλύτερο, αλλά, τίποτα καθόλου, είναι καλύτερα να έχουμε ένα λεπτό κομμάτι από οποιοδήποτε υλικό.

Θα σας δώσουμε ένα παράδειγμα των πιο δημοφιλών επιλογών και έχετε ήδη επιλέξει ποια προτιμάτε.

Πριν αρχίσουμε να εξετάζουμε τη μόνωση με παραδείγματα, θα ήθελα να σημειώσω ότι:

Τοποθετήστε την ασπίδα, η οποία θα είναι ανάμεσα στη σόμπα και το ψυγείο - δεν αξίζει τον κόπο.

Για να είμαστε ακριβέστεροι, πιάστε "σφιχτά", για παράδειγμα, με ισχυρή κόλλα, όπως "υγρά καρφιά", αφού, ποιος ξέρει, μπορεί κάποτε να συμβεί μια αναδιάταξη και αυτό το κομμάτι πλάκας θα παρέμβει;

Είναι καλύτερο να αγοράσετε διπλής όψης scotch, είναι πολύ σταθερή και με τη βοήθειά της για να κολλήσει την ασπίδα στην επιφάνεια του ψυγείου. Ναι, είναι το ψυγείο, διότι ως θερμαινόμενη πλευρά της πλάκας θα λειώσει απλά αυτή τη κόλλα και τίποτα δεν θα κρατήσει.

Λοιπόν, ας εξετάσουμε τις επιλογές προστασίας.

Προστατευτική οθόνη από απλή μοριοσανίδα

Ψυγείο και σόμπα: επικίνδυνη γειτονιά;

Μπορείτε απλά να αγοράσετε ένα τεμάχιο από πολυστρωματική μοριοσανίδα και να το βάλετε ανάμεσα στη σόμπα και το ψυγείο. Μην ξεχνάτε μόνο ότι η πλευρική τομή θα πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία με μια αυτοκόλλητη ταινία και αυτό πρέπει να παραγγελθεί στο σημείο όπου κόβονται τα φύλλα.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το φύλλο με τον τόνο των επίπλων κουζίνας. Θα ήταν ιδανικό αν ήταν ακριβώς το ίδιο με το κύριο φάσμα της κουζίνας.

Φυσικά, αυτή η ασπίδα δεν είναι για αιώνες, γιατί η DSP φοβάται ζεστό και υγρασία, που σημαίνει ότι σε λίγα χρόνια μπορεί να χάσει την εμφάνισή της. Αλλά, υπάρχει ένα τέτοιο πράγμα είναι πολύ φθηνό και σκέφτεστε, δεν πάτε έσπασε εάν πρέπει να αγοράσετε ένα άλλο φύλλο σε μερικά χρόνια.

Προστατευτική οθόνη με κεραμίδια

Αλλά αυτή η επιλογή είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα. Θα είναι πολύ πιο εύκολο να το πλύνετε και θα φαίνονται πιο οργανικά (ειδικά αν το κεραμίδι είναι στον τόνο της υπάρχουσας "ποδιάς").

Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να αγοράσετε όχι ένα φύλλο μοριοσανίδων, αλλά είναι καλύτερα ότι το OSB, πάνω στο οποίο τα πλακίδια είναι κολλημένα, είναι κολλημένο με ειδική κόλλα. Επίσης, ένα φύλλο από παχύ γυψοσανίδα είναι κατάλληλο. Αλλά μην ξεχνάτε ότι τα κενά μεταξύ των πλακιδίων θα πρέπει να καλυφθούν καλά, για να αποφευχθεί η υγρασία στο γυψοσανίδα.

Προστατευτική οθόνη με φύλλο αλουμινίου, καθρέφτη και γυαλί

Ψυγείο και σόμπα: επικίνδυνη γειτονιά;

Και αυτή είναι μια θαυμάσια επιλογή. Το φύλλο ή ο καθρέφτης αντικατοπτρίζει τέλεια τη θερμότητα και ένα τέτοιο διαμέρισμα μπορεί να είναι πολύ πιο λεπτό από άλλες επιλογές. Το μόνο αρνητικό - μια κατοπτρική εικόνα στον τόπο, μπορεί να αφαιρεθεί με τη βοήθεια κυματοειδούς γυαλιού τοποθετημένης επάνω.

Αυτός είναι ο πιο ακριβός τρόπος, αλλά είναι επίσης ο πιο αποτελεσματικός. Το ψυγείο ουσιαστικά δεν αισθάνεται τη θερμότητα από την κουζίνα, πράγμα που σημαίνει ότι θα σας εξυπηρετήσει πιστά περισσότερο. Σε κάθε περίπτωση, η αντανάκλαση της θερμότητας είναι καλύτερη από την απλή θερμομόνωση.

Αλλά, εάν συνδυάσετε αυτές τις δύο μεθόδους - θα είναι εντελώς καλό. Δηλαδή, βάλτε μια πυκνή ασπίδα, και στην κορυφή της, κολλήστε το φύλλο.

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να πω: τώρα γνωρίζετε τα πάντα και ακόμη περισσότερα σχετικά με το θέμα. Όμως, η απόφαση είναι δική σας, συμβουλεύουμε και ελπίζουμε ότι οι εκτιμήσεις μας σας ωφελήθηκαν.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

31 − 27 =