Ποια θα είναι η κουζίνα του μέλλοντος: κορυφαίες 10 εξελίξεις

10 πιο ενδιαφέρουσες εξελίξεις της τεχνολογίας και των gadgets για την κουζίνα του μέλλοντος

Μέχρι πριν από μερικές δεκαετίες, οι σύγχρονες συσκευές κουζίνας θα φαινόταν μια παράλογη μυθοπλασία συγγραφέων επιστημονικής φαντασίας: σχάρα στο σπίτι, πινάκια επαγωγής, έξυπνα ψυγεία ... Τώρα όλα αυτά είναι συνηθισμένα οικιακά αντικείμενα που σχεδόν κάθε οικογένεια μπορεί να αντέξει.

Εν τω μεταξύ, οι νέοι εφευρέτες δεν κουράζονται να εντυπωσιάζουν τις ιδέες τους. Συλλέξαμε για εσάς οι δέκα πιο ασυνήθιστες εξελίξεις, που ανταποκρίνονται πλήρως στην έννοια της έξυπνης κουζίνας του μέλλοντος.

Φανταστείτε τι μας περιμένει μέσα σε πέντε χρόνια;

Φορητό μικροκυμάτων Electrolux Onda

Ταξίδια αγάπης στη φύση, αλλά μην θεωρείτε τον εαυτό σας εμπνευσμένο μάγειρα; Ίσως σε μερικά χρόνια δεν θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα μπρεζέ και να προσπαθήσετε να βρείτε τον ιδανικό βαθμό ψησίματος κρέατος.

Ποια θα είναι η κουζίνα του μέλλοντος: κορυφαίες 10 εξελίξεις

Απλά συνδέστε μια μικρή συσκευή Electrolux Onda στο κουτί με ημιτελή προϊόντα και μετά από λίγα λεπτά είναι έτοιμο το φρέσκο ​​ζεστό φαγητό.

Είναι αλήθεια ότι η πειραματική καινοτομία έχει ορισμένους περιορισμούς - πρώτα απ 'όλα, πρέπει να αγοράσετε ειδικά δοχεία.

Για τα συνήθη πιάτα ένας τέτοιος φούρνος μικροκυμάτων δεν θα λειτουργήσει - οφείλεται στο σχεδιασμό του.

Ο Matthew Schwartz, ο προγραμματιστής της συσκευής, είναι σίγουρος ότι η προθεσμία είναι περιορισμένη - είναι πιθανό πολλοί κατασκευαστές να εκτιμήσουν τα οφέλη αυτών των προϊόντων και θα αρχίσουν αμέσως να τα παράγουν σε συσκευασίες ειδικού πλαστικού.

Πλυντήριο ρούχων για καθαρό πλυντήριο

Ποια θα είναι η κουζίνα του μέλλοντος: κορυφαίες 10 εξελίξεις

Δεν γνωρίζετε πώς να εγκαταστήσετε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό σε μια μικρή κουζίνα; Περιμένετε ακόμα δύο χρόνια - η Electrolux έχει ήδη ξεκινήσει τη βιομηχανική ανάπτυξη που κατασκευάστηκε στα πλυντήρια πιάτων νεροχύτη.

Ο Christian Moser ανέπτυξε έναν εντελώς νέο τύπο συσκευής που δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο: ειδικοί μηχανισμοί τοποθετούνται απευθείας κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας, εξασφαλίζοντας μια συνεχή κυκλοφορία νερού. Χάρη στις ρυθμιζόμενες ροές, τόσο τα εύθραυστα κρύσταλλα όσο και οι μαζικές γλάστρες πλένονται γρήγορα.

Παρακαλώ σημειώστε: Σε αντίθεση με τα αναλογικά, αυτό το μοντέλο είναι οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε ειδικά εργαλεία για πλυντήρια πιάτων. Θα είναι αρκετό μόνο για να χύσετε στο μηχανισμό το συνηθισμένο πλύσιμο ή ακόμα και να βάλει μια φέτα σαπούνι, ρίξτε λίγο σόδα.

Κατά τη γνώμη μας - μια εξαιρετική λύση για μια μικρή κουζίνα, έτσι δεν είναι;

Ψυγείο με βιολογική γέλη

Ποια θα είναι η κουζίνα του μέλλοντος: κορυφαίες 10 εξελίξεις
Η παράκαμψη αυτού του φουτουριστικού μοντέλου στην αξιολόγηση των οικιακών συσκευών για την κουζίνα του μέλλοντος είναι απλά αδύνατη. Συμφωνώ, μοιάζει με ένα είδος αποθετηρίου ταινιών για μακρινό διάστημα;

Ωστόσο, ο σκοπός της συσκευής είναι πιο απλός και δεν απαιτεί διαστημικό σκάφος. Αυτό είναι ... Ψυγείο!

Τα ράφια και τα διαμερίσματα του ρώσου προγραμματιστή Γιούρι Ντμίτριεφ αποφάσισαν να αντικαταστήσουν βιοστοιχείο. Απλά βάλτε τα τρόφιμα εκεί και να τα παρακολουθήσετε να κρεμαστούν σε μια ζελέ μάζα.

Ωστόσο, το όνομα του γεμιστήρα ζελέ δεν είναι απολύτως αληθές: δεν είναι απολύτως κολλώδες, δεν έχει γεύση και μυρωδιά, διατηρεί το κρύο καλά και είναι σε θέση να κρατήσει το φαγητό φρέσκο ​​πολύ περισσότερο από ένα συνηθισμένο ψυγείο.

Ναι, και φαίνεται πολύ εντυπωσιακό. Ωστόσο, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την φιλικότητα προς το περιβάλλον ενός τέτοιου υλικού: θα είναι τόσο ασφαλής για την ανθρώπινη υγεία;

Μπορείτε να συνδέσετε τη συσκευή τόσο οριζόντια όσο και κατακόρυφα. Επιπλέον, το ψυγείο είναι πολύ μικρότερο από τα περισσότερα από τα συνηθισμένα μοντέλα και θα είναι βολικό για τους ιδιοκτήτες μικρών κουζινών.

Λόγω της έλλειψης ράφια, πόρτες και ακόμη και μοτέρ, ο σχεδιασμός είναι πολύ ελαφρύς και μπορεί να εγκατασταθεί ακόμα και στον τοίχο.

Και χάρη στις ιδιότητες του βιολογικού προϊόντος, τα προϊόντα δεν αγγίζουν το ένα το άλλο - για μεγαλύτερη υγιεινή.

Ωστόσο, πόσο άνετα θα είναι αυτή η καινοτομία, θα μπορέσουμε να κρίνουμε σύντομα - για τα επόμενα δέκα χρόνια η απελευθέρωσή της δεν προγραμματίζεται.

Κουζίνα Καρδιά του σπιτιού

Ποια θα είναι η κουζίνα του μέλλοντος: κορυφαίες 10 εξελίξεις

Ήδη από το 2025 στο επίπεδο με τους επαγγελματίες μάγειρες όλοι θα μπορούν να μαγειρεύουν. Αρκεί να αγοράσετε την "Καρδιά του Σπιτιού" - μια πρωτότυπη ιδέα κουζίνας στην οποία οι κατασκευαστές συνδέουν την επιφάνεια εργασίας, ένα επαγωγικό πάνελ με τεχνητή νοημοσύνη και ένα μπαρ.

Δεν χρειάζεται καν να ψάξετε για συνταγές - μια έξυπνη συσκευή θα κάνει τα πάντα για σας. Απλά βάλτε τα υλικά στο τραπέζι - θα σας προσφερθούν διάφορες επιλογές για το μαγείρεμα.

Ενδιαφέρουσες: Οι προγραμματιστές υπόσχονται ότι μπορείτε να ορίσετε το πρόγραμμα τους περιορισμούς των τροφίμων και τις προτιμήσεις σας. Βολικό, έτσι δεν είναι;

Επιλέξτε μια κατάλληλη συνταγή και αρχίστε το μαγείρεμα. Είναι αλήθεια ότι θα πρέπει να αλέσετε το φαγητό μόνοι σας - ή να χρησιμοποιήσετε έναν επεξεργαστή τροφίμων.

Στη συνέχεια, απλά πιέστε ένα χέρι στην αντίστοιχη ζώνη της εστίας (απευθείας μαγείρεμα, ατμός, φρύξη κλπ.). Αφού έχετε διαμορφώσει τη χωρητικότητα του απαιτούμενου βάθους, φορτώστε το φαγητό. Παραμένει μόνο για να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία και το χρόνο, σύμφωνα με τη σύσταση!

Ειλικρινά, δεν συνειδητοποιούμε πραγματικά την εφαρμογή - φαίνεται πολύ φανταστική. Θα ελέγξουμε;

Αρθρωτή κουζίνα

Ποια θα είναι η κουζίνα του μέλλοντος: κορυφαίες 10 εξελίξεις

Πιο ρεαλιστική είναι μια άλλη σχεδιαστική ιδέα για την κουζίνα του μέλλοντος - μια αρθρωτή κουζίνα από τον Matthew Gilbride. Μπορείτε να συναρμολογήσετε μπλοκ σε οποιαδήποτε ακολουθία, δημιουργώντας το δικό σας σχεδιασμό.

Όχι, δεν ήταν λάθος - δεν είναι μόνο προκατασκευασμένα έπιπλα, παρόμοια με εκείνα που πωλούνται στο περίφημο δίκτυο ΙΚΕΑ. Ο σχεδιαστής έχει αναπτύξει μια πλήρως εξοπλισμένη μικρή κουζίνα, κατάλληλη για ιδιωτικές κατοικίες και διαμερίσματα, καθώς και για εστιατόρια.

Κάθε μονάδα έχει μια συγκεκριμένη λειτουργία - για παράδειγμα, τα κεντρικά διαμερίσματα είναι εξοπλισμένα με επαγωγικούς πίνακες. Side - μικρά ψυκτικά διαμερίσματα ανοιχτού τύπου. Είναι βολικό για όσους ζουν μόνοι τους και δεν τους αρέσουν τα μεγάλα αποθέματα.

Επιπλέον, το σύστημα είναι εξοπλισμένο με κουκούλα και μικρό κλιματιστικό - μια εξαιρετική λύση για όσους δεν ανέχονται ζεστό ατμό κατά το μαγείρεμα.

Εάν κάποια από τις επιλογές δεν φαίνεται να είναι απαραίτητη, απλώς αποσυνδέστε τη συσκευή από την πρίζα ώστε να μην καταλαμβάνει περιττό χώρο.

Έτσι, οι κουζίνες του μέλλοντος τείνουν στον μινιμαλισμό - ένα μικρό τοίχωμα ράφια θα αντικαταστήσει εντελώς το σετ με οικιακές συσκευές. Βολικό; Ο χρόνος θα δείξει.

Το κέντρο Hideaway κουζίνας - κέντρο ελέγχου ρομπότ

Δεν θέλετε να ενοχλείτε ακόμη και με μια τέτοια απλοποιημένη έκδοση του μαγειρέματος; Για όλους εσάς θα κάνετε μια ειδική ρομποτική, που εφευρέθηκε από έναν σχεδιαστή από την Αυστραλία. Βάλτε το κράνος και χρησιμοποιήστε το ολογραφικό πλαίσιο για να δώσετε εντολές.

Ποια θα είναι η κουζίνα του μέλλοντος: κορυφαίες 10 εξελίξεις

Περισσότερες από 1000 συνταγές, που οδηγούνται στη βάση δεδομένων, θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό γκουρμέ.

Επιπλέον, η έξυπνη τεχνολογία θα κάνει τα πάντα από μόνη της - δεν είναι καν απαραίτητη η παρουσία της στην κουζίνα. Ωστόσο, είναι καλύτερο να κάνετε εσείς οι ίδιοι τα κενά.

Το έργο είναι ενδιαφέρον, αλλά με το χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής του είναι ακόμη ασαφές - περιλαμβάνεται στα σχέδια, αλλά ακόμη και η κατά προσέγγιση ημερομηνία είναι δύσκολο να ονομάσει ο κατασκευαστής. Ωστόσο, δεδομένου του γεγονότος ότι η ρομποτική κινείται προς τα εμπρός με χάλια και όρια, είναι μάλλον απίθανο να διαρκέσει - έτσι ώστε σύντομα όλοι να μπορούν να απολαμβάνουν σπιτικά φαγητά που παρασκευάζονται από ανδροειδή.

Καταρράκτης νερού

Εκείνοι που ενδιαφέρονται για την υγιεινή διατροφή γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να επιλέξουμε το σωστό πόσιμο νερό. Θεωρείται γενικά καλύτερα να βροχή (ωστόσο, κατά τη γνώμη μας για τις σύγχρονες μεγαλειότητες, η δήλωση είναι αμφίβολη).

Ποια θα είναι η κουζίνα του μέλλοντος: κορυφαίες 10 εξελίξεις

Η συλλογή μπορεί να είναι κουραστική - εκτός και αν θέλετε να περιμένετε μέχρι να εισέλθει η Μάσκα Νερού στη μαζική αγορά. Μικρά έξυπνα droids σε εντολή αφήνουν τη βάση και πετούν έξω στο δρόμο μέσα από το παράθυρο.

Εκεί προσελκύονται από το βρόχινο νερό, παράλληλα καθαρίζοντας και κορεσμένο με όζον. Μετά από αυτό, μικρές μπάλες, παρόμοιες με τις μοντέρνες πριν από μερικά χρόνια pokeballs (παραδέχονται, ποιος δεν πιάσει Pokemon στους δρόμους της πόλης;), Επιστρέψτε στη βάση.

Στην ομάδα σας, είναι έτοιμοι να γεμίσουν το ποτήρι με καθαρό, χρήσιμο νερό. Δεν είναι απαραίτητο να το κάνετε αυτό χειροκίνητα - οι ειδικοί αισθητήρες θα πιάσουν τις πινελιές σας και η χωρητικότητα θα πετάξει προς τη δεδομένη κατεύθυνση.

Συμφωνώ, να φανταστεί κανείς ότι σε αυτό το στάδιο της τεχνολογικής ανάπτυξης είναι μη ρεαλιστική - θα περιμένουμε μερικά ακόμη χρόνια;

Φούρνος μικροκυμάτων CooCon

Ποια θα είναι η κουζίνα του μέλλοντος: κορυφαίες 10 εξελίξεις

Μην παραμείνετε έξω από τα μάτια των προγραμματιστών μπροστά από το χρόνο συσκευές κουζίνας και φούρνους μικροκυμάτων. Το μοντέλο που επιλέξαμε είναι ριζικά διαφορετικό από τους σύγχρονους ομολόγους του.

Ελάχιστες επιλογές προγραμματισμού, μόνο ένας αισθητήρας και ένα ζευγάρι κουμπιών. Επιστροφή στο παρελθόν; Δεν έχει σημασία τι είναι!

Απλά βάλτε το προϊόν που πρέπει να αποψυχθεί ή μαγειρευτεί και περιμένετε - μετά από 10 δευτερόλεπτα η οθόνη θα εμφανίσει πληροφορίες σχετικά με τη σύνθεση, το όνομα και το βάρος του περιεχομένου. Εντυπωσιακό, έτσι δεν είναι;

Στη συνέχεια, υποδείξτε τι πρέπει να κάνετε - ξεπαγώστε, ζεστάνετε ή μαγειρέψτε εντελώς. Με τα υπόλοιπα, μια έξυπνη μηχανή θα αντιμετωπίσει για σας. Δεν είναι ενδιαφέρουσα;

Αυτό θα αποφύγει τα πολλά ενοχλητικά λάθη που είναι γνωστά στους ιδιοκτήτες των σημερινών φούρνων μικροκυμάτων - που καίγονται από πάνω, αλλά ωμό κρέας στο εσωτερικό, πικρό ψάρι.

Ένα καλό δώρο για όσους μόλις αρχίζουν να μαθαίνουν να μαγειρεύουν. Ωστόσο, έχουμε μια ερώτηση - χρειαζόμαστε καθόλου, λαμβάνοντας υπόψη τις τάσεις στην ανάπτυξη της μαγειρικής τεχνολογίας;

Γενική συσκευή Qumi

Δεν θέλετε να πάρετε ένα ξεχωριστό δωμάτιο κάτω από την κουζίνα, αλλά είστε βέβαιοι ότι ένα φούρνο μικροκυμάτων δεν θα είναι αρκετό; Δεν είναι πρόβλημα!

Ποια θα είναι η κουζίνα του μέλλοντος: κορυφαίες 10 εξελίξεις

Η ασύρματη συσκευή βασισμένη στα επαγωγικά κύματα Qumi, που αναπτύχθηκε από έναν Ρώσο φοιτητή, θα είναι μια εξαιρετική επιλογή σε αυτή την κατάσταση. Μπορεί να λειτουργήσει ως σχάρα, κουζίνα ή ατμόπλοιο - όλα εξαρτώνται από το πιάτο που χρειάζεται να μαγειρέψετε.

Αυτή η μονάδα είναι κατάλληλη τόσο για το πρώτο όσο και για το δεύτερο πιάτο. Η συσκευή δεν χρειάζεται καλώδια, αλλά ελέγχεται από συμβατικό τηλεχειριστήριο.

Επιπλέον, χάρη στην εμφάνισή του, είναι εύκολο να το τοποθετήσετε ακόμη και στο σαλόνι - εκεί θα μοιάζει με ένα ωραίο εσωτερικό κομμάτι. Φυσικά, μέχρι να θέλετε να εκπλήξετε τους καλεσμένους σας με ένα άψογα προετοιμασμένο μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο.

Συμπαγής θερμαντήρας σαλιγκαριών

Ίσως αυτή η συσκευή μοιάζει πάρα πολύ περίπλοκη για σας; Επίσης, δεν είναι πρόβλημα. Εργάζοντας σε μια παρόμοια αρχή της εξάπλωσης των επαγωγικών κυμάτων, ένα συμπαγές "Σαλιγκάρι" δεν χρειάζεται ξεχωριστό μέρος - απλά συνδέστε το σε ένα φλιτζάνι, ένα μπολ ή μια κατσαρόλα. Στη συνέχεια, η συσκευή θα αντιμετωπίσει τη δική της.

Ποια θα είναι η κουζίνα του μέλλοντος: κορυφαίες 10 εξελίξεις

Η μέθοδος της διατροφής είναι ενδιαφέρουσα: Το gadget λειτουργεί ... σε κρυστάλλους ζάχαρης! Μια καθολική συσκευή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στο σπίτι όσο και στην καμπάνια: εξευγενισμένη, σε αντίθεση με τα ροζέτες, σχεδόν πάντα μπορεί να βρεθεί.

Με την ευκαιρία, και να περιμένετε για το "σαλιγκάρι" δεν θα πάρει τόσο πολύ - στην πώληση που προβλέπεται να ξεκινήσει το 2020.

Ένα ξεχωριστό στοιχείο, μπόνους, αποφασίσαμε να συμπεριλάβουμε στην αξιολόγηση ένα απολύτως απίστευτο έργο, το οποίο, ωστόσο, προσέλκυσε ευρεία προσοχή από το κοινό.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στο διεθνή διαγωνισμό Electrolux Lub, όπου παρουσιάστηκαν όλες οι παραπάνω εξελίξεις, το μοντέλο αυτό τοποθετήθηκε στα κορυφαία 5 καλύτερα.
Ίσως ο συγγραφέας να προσφέρει όχι μόνο μια φανταστική ιδέα, αλλά και την εφαρμογή του; Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε μόνο να περιμένουμε, αλλά τώρα προσφέρουμε την αξιολόγηση της ιδέας.

Τηλεόραση ψυγείο - για το Laziest

Σας έχουμε ήδη δείξει πώς μπορείτε να μαγειρεύετε και να πλένετε τα πιάτα χωρίς να κάνετε οποιαδήποτε προσπάθεια. Ο μηχανικός από την Κίνα επέκτεινε τον κατάλογο των διευκολυνόμενων περιπτώσεων - τώρα το κατάστημα δεν χρειάζεται απαραίτητα να βγει.

Ποια θα είναι η κουζίνα του μέλλοντος: κορυφαίες 10 εξελίξεις

Η έννοια του ψυγείου-τηλεοπτικού δεδομένου ότι η εφαρμογή ήταν το πλέον αμφιλεγόμενο. Και ήταν αυτός που επιλέχθηκε στον κατάλογο των αιτούντων για την υλοποίηση!

Ο συγγραφέας ισχυρίζεται ότι η διαδικασία θα πρέπει να διεξάγεται χρησιμοποιώντας ασύρματη επικοινωνία με το κατάστημα και ειδικά αισθητήρια κύματα. Στην ομιλία του αναφέρεται σε μελέτες που επιβεβαίωσαν ήδη το γεγονός των απλούστερων ατόμων και ακόμη και μορίων.

Σε κάθε περίπτωση, η εξέλιξη φάνηκε στην εταιρεία υπόσχεται και αξίζει περαιτέρω έρευνα. Ωστόσο, ο όρος ονομάστηκε επίσης δίκαιος - μέχρι το 2070. Μπορεί να συμβεί τίποτα;

Ελπίζουμε ότι σας άρεσε η λίστα με τις απίστευτες τεχνικές καινοτομίες, τις οποίες σχεδιάζουμε να απελευθερώσουμε στα ράφια. Τι νομίζετε ότι θα περιμένουμε πραγματικά;

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

38 − 34 =