Κουζίνα με σόμπα από χυτοσίδηρο σε ιδιωτικό σπίτι: ιδέες και εσωτερική φωτογραφία

Κουζίνα με σόμπα από χυτοσίδηρο σε ιδιωτικό σπίτι: ιδέες και εσωτερική φωτογραφία

Πολλοί από τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών μπορούν να αντέξουν οικονομικά να εξοπλίσουν μια μεγάλη και ευρύχωρη κουζίνα. Όπως επιτρέπει η περιοχή, σε μερικά έργα είναι δυνατόν να συναντήσετε σύγχρονες σόμπες από χυτοσίδηρο, για παράδειγμα, τις εταιρίες Invicta, οι οποίες όχι μόνο θερμαίνουν την κουζίνα, αλλά και το μάτι με το σχεδιασμό της.

Ας δούμε περισσότερα παραδείγματα τοποθέτησης τέτοιων κλιβάνων σε διάφορους εσωτερικούς χώρους.

Πρώτα απ 'όλα, επισημαίνουμε αμέσως ότι σε αυτό το άρθρο δεν θα μιλήσουμε για πέτρινες ή τούβλο καμινάδες, που εδώ και πολύ καιρό έχουν τοποθετηθεί σε παλιά σπίτια ή καλύβες. Όχι, δεν είναι. Πρόκειται για μοντέρνα καλής ποιότητας ανάλογα, τα οποία κερδίζουν όλο και περισσότερο τη δημοτικότητα της εποχής μας.

Ποιοι είναι οι τύποι

Μέχρι σήμερα, το φάσμα αυτών των κλιβάνων είναι πολύ ευρύ και μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δεκάδες μοντέλα. Στην εμφάνιση, μπορούμε να διακρίνουμε τέτοιους βασικούς τύπους:

κλειστός τύπος;
ανοιχτού τύπου.

Κουζίνα με σόμπα από χυτοσίδηρο σε ιδιωτικό σπίτι: ιδέες και εσωτερική φωτογραφία

Το πρώτο αντιπροσωπεύει ένα είδος "burzhuek" - έχουν κυλινδρικό ή ορθογώνιο σχήμα και μια πόρτα για την αποθήκευση καυσόξυλων.

Η εξωτερική πλευρά, κατά κανόνα, είναι διακοσμημένη με πρόσθετα πλαστά στοιχεία.

Τα τελευταία έχουν μια μεγάλη πόρτα, το κύριο μέρος της οποίας είναι ένα ειδικό πυρίμαχο γυαλί.

Αυτές οι σόμπες είναι πολύ πιο ελκυστικές από τις κλειστές, καθώς σας επιτρέπουν να θαυμάσετε το παιχνίδι της φωτιάς και επίσης να φωτίσετε το δωμάτιο με μια μικρή λάμψη.

Οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν τον δεύτερο τύπο κλιβάνου, λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερθέντα πλεονεκτήματα. Δεν είναι περίεργο ότι είναι πολύ πιο ακριβά από τους "κλειστούς" ομολόγους τους.

Σε κάθε περίπτωση, η τελική επιλογή εξαρτάται από την περιοχή της κουζίνας ή από ένα άλλο δωμάτιο όπου θα σταθεί, τις αισθητικές προτιμήσεις, καθώς και τον προϋπολογισμό.

Ποια είναι τα κοινά πλεονεκτήματα των σόμπων από χυτοσίδηρο;

Ναι, μπορείτε να ζητήσετε αυτήν την ερώτηση, επειδή αυτές οι σόμπες δεν είναι φθηνές, αλλά όλοι θέλουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα επενδυμένα κεφάλαια. Εδώ είναι τα κύρια πλεονεκτήματά τους:

Κουζίνα με σόμπα από χυτοσίδηρο σε ιδιωτικό σπίτι: ιδέες και εσωτερική φωτογραφία

Ευκολία εγκατάστασης. Δεν είναι απαραίτητο να γεμίσετε τα θεμέλια ή να τα πλακώσετε με τα τούβλα και η αποβάθρα με την καμινάδα θα συμβεί μέσα σε λίγα λεπτά. Αγοράζονται, παραδίδονται, συνδέονται και πλημμυρίζουν.

Αποτελεσματικότητα. Οι φούρνοι έχουν σχετικά υψηλό συντελεστή απόδοσης - σε επίπεδο 75-85% (εξαρτάται από τον τύπο και την ποιότητα του καυσόξυλου).

Μεταφορά θερμότητας. Το επίπεδο μεταφοράς θερμότητας σε σόμπες από χυτοσίδηρο είναι υψηλότερο από αυτό του χάλυβα και του τούβλου. Επιπλέον, θερμαίνονται γρήγορα (αλλά και να κρυώνουν γρηγορότερα από μια πέτρα).

Αισθητικός παράγοντας. Αν κοιτάξετε μέσα από τους καταλόγους των μοντέλων, θα παρατηρήσετε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μοντέλων έχει μια αριστοκρατική εμφάνιση που θα ταιριάζει στο φούρνο σε οποιοδήποτε στυλ χώρας.

Διαθεσιμότητα - σε σύγκριση με το κόστος της τοποθέτησης ενός τούβλου ή πέτρας σόμπα, το χυτοσίδηρο θα σας κοστίσει μια τάξη μεγέθους φθηνότερα.

Έλλειψη, και στη συνέχεια υπό όρους, μόνο δύο. Αυτή είναι η ανάγκη να οργανωθεί μια υψηλή καπνοδόχος, καθώς και η ανάγκη για τον έλεγχο της αποφυγής της απότομης ψύξης (χυτοσίδηρος μπορεί να σπάσει).

Εάν εξακολουθείτε να σκέφτεστε μόνο για το είδος της σόμπας για να βάλει στο σπίτι σας ή στη χώρα, τότε σας συνιστούμε να εξετάσουμε αυτές τις σόμπες από χυτοσίδηρο. Πιστέψτε με, αξίζουν τον κόπο.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

77 + = 84