Επιλέγοντας ένα φορητό ψυγείο στο αυτοκίνητο: ανάλυση και σύγκριση

Πώς να επιλέξετε ένα ψυγείο αυτοκινήτου: τι να ψάξετε

Με την έναρξη του καλοκαιριού και την περίοδο των διακοπών, μπορείτε τελικά να βγείτε έξω από την πόλη για λίγες μέρες. Είναι καλύτερα να προετοιμαστείτε για τέτοιες εξόδους εκ των προτέρων και να σκεφτείτε την ασφάλεια των ευπαθών προϊόντων.

Σήμερα θα σας πούμε ποιες τεχνικές πτυχές πρέπει να δώσετε προσοχή κατά την επιλογή ενός αυτο-ψυκτικού μέσου για το αυτοκίνητό σας και ποιες από αυτές μπορούν να αγνοηθούν.

Τύποι αυτόματων ψυγείων

Ένα βασικό χαρακτηριστικό οποιουδήποτε ψυγείου αυτοκινήτου είναι η αρχή με την οποία η ψύξη πραγματοποιείται στο θάλαμό του.

Κάθε ένας από αυτούς τους τύπους έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, τα οποία θα συζητήσουμε παρακάτω.

Επιλέγοντας ένα φορητό ψυγείο στο αυτοκίνητο: ανάλυση και σύγκριση

1 ισομετρικά κουτιά - μπορούν να ονομαστούν ψύκτες τεντώματος υπό την πλήρη έννοια της λέξης. Πρόκειται για σάκους ή περιέκτες στους οποίους τοποθετούνται προηγουμένως κατεψυγμένες πλάκες.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα Αυτός ο τύπος φορητού ψυγείου είναι η έλλειψη εξάρτησης από τον ηλεκτρισμό. Μπορείτε να το βγείτε από τον κορμό και να πάτε, για παράδειγμα, στον ποταμό, και θα συνεχίσει να κάνει την "ψυχρή" του επιχείρηση.

Το μείον Μπορεί επίσης να ονομαστεί βραχυκύκλωμα, κατά μέσο όρο έως και 8 ώρες. Αυτά τα κουτιά και οι τσάντες είναι φθηνές και αρκούν για σύντομες εκδρομές ή πικνίκ.

Επιλέγοντας ένα φορητό ψυγείο στο αυτοκίνητο: ανάλυση και σύγκριση

2 Θερμοηλεκτρικό τα μοντέλα μπορούν να λειτουργήσουν για όσο διάστημα έχετε πρόσβαση στον ηλεκτρισμό. Μπορούν να τροφοδοτούνται τόσο από αναπτήρα τσιγάρων (12 V) όσο και από σταθερό ηλεκτρικό δίκτυο με τάση 220 V.

Η ψύξη σε ένα τέτοιο φορητό ψυγείο βασίζεται στην αρχή Peltier. Σε τι ακριβώς αποτελείται από φυσική άποψη, μπορείτε να εξοικειωθείτε με τη wikipedia.

Το κύριο πλεονέκτημα Αυτά τα μοντέλα είναι η διάρκεια του χρόνου λειτουργίας. Τα πρακτικά μειονεκτήματα περιλαμβάνουν την εξάρτηση από τη διατροφή, καθώς και ένα αργό σύνολο της απαιτούμενης θερμοκρασίας.

Επιλέγοντας ένα φορητό ψυγείο στο αυτοκίνητο: ανάλυση και σύγκριση

3 Ηλεκτρικό αέριο ή απορρόφηση Τα ψυγεία αυτοκινήτων μπορούν να λειτουργήσουν τόσο από ηλεκτρισμό όσο και από φυσικό αέριο. Στην πραγματικότητα, τέτοια μοντέλα είναι η καλύτερη επιλογή για μακρινά ταξίδια.

Αυτή η ευελιξία στη χρήση των τροφοδοτικών σας επιτρέπει να επεκτείνετε το έργο του ψυγείου για μέγιστο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, στα περισσότερα μοντέλα το επίπεδο κατανάλωσης αερίου είναι πολύ χαμηλό.

Ένα μικρό μπαλόνι 5 λίτρων μπορεί να είναι αρκετό για μια εβδομάδα. Κατ 'αρχήν, το κύριο πλεονέκτημα αυτών των ψυκτών είναι παμφάγο όσον αφορά τις πηγές ενέργειας.

Οι ελλείψεις περιλαμβάνουν αρκετά μεγάλες διαστάσεις και πολύ υψηλό κόστος τέτοιων μοντέλων.

Επιλέγοντας ένα φορητό ψυγείο στο αυτοκίνητο: ανάλυση και σύγκριση

4 Συμπιεστής μπορεί να επιτευχθεί πολύ σπάνια. Η αρχή της δράσης της είναι παρόμοια με ένα συμβατικό σταθερό ψυγείο. Με τη βοήθεια του συμπιεστή εξασφαλίζεται σταθερή κυκλοφορία του ψυκτικού μέσου.

Τα μοντέλα αυτού του τύπου αποκτούν γρήγορα τη σωστή θερμοκρασία και τα διατηρούν καλά. Αλλά έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα - είναι ευαισθησία σε κάθε είδους κούνημα, κλπ. Δυστυχώς, οι εσωτερικοί δρόμοι μας μπορούν να ανατρέψουν τον ιδιοκτήτη ενός τέτοιου ψυγείου στο πρώτο ταξίδι.

Επιλέγοντας ένα φορητό ψυγείο στο αυτοκίνητο: ανάλυση και σύγκριση

5 θερμοκάκια - ξεχωριστά είναι απαραίτητο να πείτε και για αυτή την έκδοση των συσκευών.

Η κύρια λειτουργία τους είναι η διατήρηση της θερμοκρασίας των προϊόντων. Κατά συνέπεια, μπορούν είτε να διατηρήσουν τα προϊόντα σε ψύξη είτε να παρατείνουν τη ζεστή τους θερμοκρασία.

Άλλες σημαντικές πτυχές

Έτσι, έχετε αποφασίσει για τον τύπο και τώρα ψάχνετε για το ποιο συγκεκριμένο ψυγείο αυτοκινήτων να επιλέξει. Ειδικά ευρύ φάσμα θερμοηλεκτρικών μοντέλων, καθώς και ισομετρικών κουτιών. Συνιστάται να δοθεί προσοχή σε αυτές τις σημαντικές για κάθε παράμετρο του αυτοκινητιστή:

  • Πεδίο εφαρμογής προκαθορίζει πόσα προϊόντα ταιριάζουν μέσα. Εδώ όλα εξαρτώνται από τη φύση των ταξιδιών και το μέγεθος της εταιρείας. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ένταση, τόσο πιο διαστατική θα είναι το κιβώτιο.
  • Διαστάσεις. Το ψυγείο του αυτοκινήτου πρέπει να είναι φορητό και να τοποθετείται στον κορμό του αυτοκινήτου σας. Στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε μοντέλα διαφορετικών σχημάτων και δυνατοτήτων. Κατ 'αρχήν, δεν θα πρέπει να έχετε προβλήματα με την επιλογή του προϊόντος που είναι πιο κατάλληλο για αυτήν την παράμετρο.
  • Βάρος εξαρτάται από τα παραπάνω δύο χαρακτηριστικά, καθώς και από τον τύπο ψύξης. Το πιο ελαφρύ είναι ισοθερμικές σακούλες. Οι πιο δύσκολες είναι οι ψύκτες απορρόφησης.
  • Πρόσθετα χαρακτηριστικά, που μπορούν να ληφθούν υπόψη, είναι η διαθεσιμότητα χρονοδιακόπτη, άνετοι και ανθεκτικοί τροχοί για μεγάλα μοντέλα, δυνατότητα ρύθμισης της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος ανάλογα με την πραγματική πληρότητα του ψυκτικού θαλάμου.

Συνοψίζοντας

Πριν επιλέξετε το πρώτο ψυγείο αυτοκινήτου, σκεφτείτε τις συνθήκες υπό τις οποίες θα χρησιμοποιηθεί.

Δώσαμε μια λεπτομερή περιγραφή για καθέναν από τους τύπους φορητών θαλάμων ψύξης. Συνεχίζοντας από αυτό, και επίσης καθοδηγούμενη από τη διάρκεια του ταξιδιού, θα μπορείτε να βρείτε το πιο κατάλληλο μοντέλο.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

23 + = 32