Δεν υπάρχει παγωμένο σύστημα ή σύστημα απόψυξης: ποια είναι καλύτερη;

Δεν υπάρχει σύστημα απόψυξης παγετού ή στάγδην - Ποιο είναι καλύτερο;

Τα ψυγεία, τα οποία παράγουν μάζες παγετού και ολόκληρα τεμάχια πάγου εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έχουν αποψυχθεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορούν να ικανοποιηθούν όλο και λιγότερο. Στη θέση τους ήρθαν πιο σύγχρονα ανάλογα, που δεν απαιτούν πλέον μια τέτοια κανονικότητα απόψυξης, και μπορούμε να πούμε ότι όλα γίνονται από τον εαυτό του.

Σε αυτή την αναθεώρηση θα κάνουμε μια λεπτομερή σύγκριση τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτών των δύο τύπων απόψυξης και ανακαλύψτε ποιο ψυγείο είναι καλύτερο να επιλέξει: με έναν γνωστό παγετό ή ένα σύστημα πτώσης.

Αρχή λειτουργίας

1. Το σύστημα πτώσης

Το πρώτο και πιο κοινό είναι σύστημα στάγδην ή, όπως λέγεται, "κλάμα".

Η αρχή λειτουργίας αυτού του συστήματος είναι η θέση πίσω από το οπίσθιο τοίχωμα του θαλάμου ψύξης ενός ειδικού εξατμιστήρα. Αυτή η συσκευή πραγματοποιεί την κατανομή της ψύξης κατά μήκος αυτού του τοίχου, με αποτέλεσμα το συμπύκνωμα να σχηματίζεται στην επιφάνεια της - σταγονίδια νερού, τα οποία βαθμιαία αποστραγγίζονται σε ειδικό δοχείο.

Είναι εξαιτίας αυτού του φαινομένου ότι τέτοια ψυγεία ονομάζονται "κλάμα".

Σημειώστε ότι τα πλευρικά πλαίσια και άλλες επιφάνειες παραμένουν στεγνά θάλαμο, και το συμπύκνωμα παγώνει κατά την ενεργή λειτουργία του συμπιεστή, σχηματίζοντας μικρά κομμάτια πάγου.

2. Κανένα σύστημα παγετού - τι είναι;

Τεχνολογία "Know Frost" (από το αγγλικό κανένας παγετός) έχει μια ελαφρώς διαφορετική αρχή δράσης, η οποία έχει ως εξής.

Η ψύξη του θαλάμου ψύξης και ψύξης πραγματοποιείται επίσης με τη βοήθεια συμπιεστή και εξατμιστήρα, ο οποίος βρίσκεται στο πίσω διαμέρισμα του ψυγείου.

Ταυτόχρονα, χαμηλά η θερμοκρασία διανέμεται στις κάμερες με τη βοήθεια κρυφών ανεμιστήρων, που εξασφαλίζουν σταθερή κυκλοφορία αέρα.

Σε αυτά τα ψυγεία, το συμπύκνωμα απελευθερώνεται επίσης και καταψύχεται στον οπίσθιο τοίχο, αλλά του ουσιαστικά λιγότερο από ό, τι στο σύστημα πτώσης.

Με απλά λόγια: σε αυτό το ψυγείο ο ανεμιστήρας λειτουργεί συνεχώς, ο οποίος κατανέμει ομοιόμορφα το κρύο σε όλο το θάλαμο.

Αυτό το βίντεο δείχνει τη διαδικασία του ψυγείου χωρίς σύστημα παγετού:

Και εδώ είναι επίσης ένα από τα σχόλια σχετικά με αυτήν την τεχνολογία:

Δεν υπάρχει παγωμένο σύστημα ή σύστημα απόψυξης: ποια είναι καλύτερη;

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τεχνικό μέρος της μονάδας ψυγείου, σας συνιστούμε να ανατρέξετε στο άρθρο της Wikipedia.

Πίνακας σύγκρισης

Προκειμένου να αναλυθεί οπτικά και να συγκριθεί πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κάθε ένα από τα συστήματα αυτόματης απόψυξης, καταρτίσαμε έναν συνοπτικό πίνακα.

Σύστημα απόσταξης
Πλεονεκτήματα Μειονεκτήματα
 • Προσιτή τιμή.
 • Η ποικιλία των μοντέλων με αυτό το σύστημα είναι μεγαλύτερη από αυτή του "Know Frost".
 • Ένας μεγαλύτερος όγκος θαλάμων.
 • Πιο οικονομικό από την άποψη της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.
 • Λειτουργεί ήσυχα, αλλά είναι απαραίτητο να ελέγχεται στην πράξη (εξαρτάται από τον κατασκευαστή).
 • Αυτό το σύστημα δεν λειτουργεί σε καταψύκτες.
 • Επί του οπίσθιου τοιχώματος σχηματίζεται συνεχώς συμπυκνωμάτων και oledenevaet (αλλά στη συνέχεια λιώνει πάλι, «κλάμα»).
 • Επαναφέρει τη χαμένη θερμοκρασία για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • Απαιτεί συχνότερη απόψυξη απ 'ό, τι τα ανάλογα με το No Frost.
 • Η θερμοκρασία στο κάτω μέρος μπορεί να διαφέρει κατά 4-8 μοίρες από την κορυφή.
Σύστημα "χωρίς παγετό"
Πλεονεκτήματα Μειονεκτήματα
 • Το μικρότερο από όλα τα υπάρχοντα συστήματα είναι η ανάγκη περίθαλψης.
 • Ομοιόμορφη κατανομή θερμοκρασίας σε ολόκληρη την περιοχή του διαμερίσματος.
 • Ιδιαίτερα χρήσιμη είναι η παρουσία του "No Frost" στον καταψύκτη.
 • Ταχεία ανάκαμψη θερμοκρασίας μετά από μακρά πτώση εργασίας.
 • Πραγματικά γρήγορη κατάψυξη (ειδικά αν έχετε την επιλογή "Superzamorozka").
 • Πρακτικά πλήρης απουσία συμπύκνωσης στον οπίσθιο τοίχο (ειδικά αν ελαχιστοποιήσετε το χρόνο της ανοιχτής πόρτας).
 • Ψυγεία Κανένα παγετό είναι λιγότερο ευρύχωρο.
 • Είναι επίσης πιο ακριβά.
 • Θεωρητικά, έχουν περισσότερες πιθανότητες να καταρρεύσουν, επειδή Το σύστημα ψύξης αποτελείται από περισσότερους μηχανισμούς.
 • Καταναλώστε περισσότερο ηλεκτρισμό.
 • Υπάρχουν θορυβώδη μοντέλα (συνιστάται να διαβάσετε προσεκτικά τα χαρακτηριστικά των προϊόντων).

Μύθοι για Δεν υπάρχει παγετός

Μεταξύ των αγοραστών, ιδιαίτερα των πιθανών, δηλ. όσοι δεν έχουν στην πραγματικότητα ψυγείο "Know Frost", υπάρχουν μερικές φήμες για το έργο αυτού του συστήματος.

Ας τις εξετάσουμε και να προσπαθήσουμε να τις αποτιμήσουμε ή να τις αναγνωρίσουμε.

 1. 1 Επιβλαβές - λένε ότι το "Know Frost" λειτουργεί σε κάποιο ειδικό είδος freon, το οποίο είναι επιβλαβές για την υγεία.

  Αυτό είναι καθαρό νερό κατασκευής!

  Σε ψυγεία αυτού του συστήματος Χρησιμοποιούνται οι ίδιοι συμπιεστές και ψυκτικά μέσα, όπως στο στάγδην. Για παράδειγμα, εδώ είναι μία από τις πολλές κριτικές σχετικά με αυτό το θέμα:

  Δεν υπάρχει παγωμένο σύστημα ή σύστημα απόψυξης: ποια είναι καλύτερη;

 2. 2 Στεγνώνει τα τρόφιμα Είναι εν μέρει αλήθεια, αλλά και εν μέρει μύθος. Το γεγονός είναι ότι η κυκλοφορία του αέρα μέσω του θαλάμου ψύξης μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία οξείδωσης των κομμένων λαχανικών, φρούτων, ψωμιού.

  Από την άποψη αυτή, συνιστάται Κόψτε τα προπλάσματα ή τα μισά τρώγονται φρούτα που συσκευάζονται σε δοχεία τροφίμων ή καλύπτονται με αλουμινόχαρτο. Ολόκληρα μήλα, μούρα, ντομάτες κ.λπ. αντίθετα αποθηκευμένα για μια τάξη μεγέθους μακρύτερα από ό, τι στα αναλόγια στάγδην.

  Εδώ, για παράδειγμα, ρίξτε μια ματιά σε αυτή τη χρήσιμη αναθεώρηση:

  Δεν υπάρχει παγωμένο σύστημα ή σύστημα απόψυξης: ποια είναι καλύτερη;

 3. Ο επόμενος μύθος.

 4. 3 Το "Know Frost" δεν χρειάζεται να αποψυχθεί - αυτό δεν είναι αλήθεια.

  Όπως και το σύστημα σταγόνων, κανένας παγετός δεν σχηματίζει συμπύκνωση στον πίσω τοίχο σε μια μικρή ποσότητα που παγώνει. Ναι, τα εγχειρίδια κάποιων μοντέλων Δεν κάμερες παγετό πραγματικά γράφουν ότι το ψυγείο δεν μπορεί να αποψυχθεί καθόλου.

  Αλλά στην πράξη είναι απαραίτητο να απενεργοποιήσετε το ψυγείο τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, απλά για να το πλύνετε.

  Μετά από όλα, για μεγάλο χρονικό διάστημα εργασίας, για παράδειγμα, στο ψυγείο μπορεί να συσσωρεύσει διάφορα είδη ίχνη από προϊόντα, λεκέδες ή άλλες προσμείξεις.

  Με αυτόν τον τρόπο, "απόψυξη" "Know Frost" είναι η ανάγκη απλά να πλύνετε το ψυγείο για λόγους υγιεινής και υγιεινής. Με το σύστημα πτώσης την ίδια ιστορία, μόνο με πιο τακτική φροντίδα.

  Αν και μερικές ερωμένες δεν ακολουθούν τον κανόνα αυτό:

  Δεν υπάρχει παγωμένο σύστημα ή σύστημα απόψυξης: ποια είναι καλύτερη;

 5. 4Στα ψυγεία "γνωστός παγετός" λιγότερο χώρο, παρά στο στάγδην. Αυτός δεν είναι μύθος, είναι πραγματικά. Επομένως, συνιστάται να εξετάσετε προσεκτικά το μέγεθος των φωτογραφικών μηχανών πριν αγοράσετε.

  Σε γενικές γραμμές, με μια κατάλληλη προσέγγιση για την ανάπτυξη προϊόντων, αυτή η αποχρώσεις δεν θα είναι κρίσιμη για τις περισσότερες νοικοκυρές.

Τεχνολογία χαμηλού παγετού

Δεν υπάρχει παγωμένο σύστημα ή σύστημα απόψυξης: ποια είναι καλύτερη;

Τώρα ας δούμε ένα ακόμη σύστημα απόψυξης στο ψυγείο - "Χαμηλό παγετό" και μάθετε τι είναι. Ακριβώς θα το πούμε - διαφέρει από το "ноу фрост". Αυτή η τεχνολογία εμφανίστηκε σχετικά πρόσφατα, είναι ηλικίας κάτω των 15 ετών. Αναπτύχθηκε από μια γερμανική εταιρεία Bosch, που το χρησιμοποιεί με επιτυχία στα σύγχρονα ψυγεία του.

Με την πάροδο του χρόνου, ο "χαμηλός παγετός" εμφανίστηκε σε μοντέλα άλλων κατασκευαστών (AEG, Siemens, Gorenje).

Η ουσία του χαμηλού παγετού:

 • Το κύκλωμα εξατμιστή τοποθετείται κατά μήκος ολόκληρης της εξωτερικής περιμέτρου του θαλάμου.
 • χάρη σε αυτό επιτυγχάνεται πιο ομοιόμορφη ψύξη και κατανομή θερμοκρασίας.
 • ελάχιστο σχηματισμό πάγου (από την πρακτική, με τη μορφή μιας πολύ λεπτής επίστρωσης πάγου στους τοίχους και τα ράφια)?
 • πολύ γρήγορη απόψυξη και ευκολία απόψυξης.
 • Ισχύει μόνο για καταψύκτες.

Προφανώς, ένα ψυγείο με καταψύκτη Ο χαμηλός παγετός πρέπει επίσης να αποψυχθεί, αλλά μάλλον σπάνια. Για παράδειγμα, η Bosch συνιστά την απόψυξη μία φορά το χρόνο.

Δηλαδή, όπως στην περίπτωση του παγετού, στην πραγματικότητα η απόψυξη ενός τέτοιου θαλάμου απαιτείται κυρίως από λόγους υγιεινής. Εάν επεξεργάζεστε τον καταψύκτη mega τακτοποιημένα (ή δεν το χρησιμοποιείτε καθόλου), τότε μπορείτε να το ξεπαγώσετε κάθε 5 χρόνια.

Συμπληρωματικές συστάσεις

Αν είστε ο ιδιοκτήτης ενός σύγχρονου ψυγείο, το οποίο είναι εξοπλισμένο με ένα από τα προαναφερθέντα συστήματα απόψυξη, τότε θα πρέπει να ακούσετε αυτό πρακτικές συμβουλές:

 1. 1 Σημαντικές παράμετροι οποιοδήποτε μοντέλο είναι διαστάσεις, χωρητικότητα, τάξη εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς και το επίπεδο θορύβου. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να βρεθούν στις αντίστοιχες περιγραφές του κατασκευαστή.
 2. 2 Φροντίδα - παρά το γεγονός ότι και τα δύο συστήματα είναι αυτόματα, όπως είπαμε νωρίτερα, δεν θα είναι περιττό μία φορά το χρόνο φροντίζει για χειροκίνητο καθαρισμό του ψυγείου. Αυτό θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού, θα βελτιώσει την εσωτερική υγεία των κυττάρων και θα είναι επίσης ένας καλός λόγος αναθεώρηση των διαθέσιμων προϊόντων=).
 3. 3 Μην πλένετε τον πίσω πίνακα ή προσπαθήστε να καθαρίσετε το συμπύκνωμα κατά την ενεργό εργασία ψυγείο.

  Σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσετε να το πλύνετε με λειαντικό ή μεταλλικό σφουγγάρι, επειδή αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στη συσκευή και ως εκ τούτου, δαπανηρές επισκευές. Υπάρχει ένα θαυμάσιο άρθρο σε 12 βήματα για την κατάλληλη αποψίλωση κάθε ψυγείου.

 4. 4 Δοχεία από γυαλί και πλαστικό να σας βοηθήσει να βάλετε τα πάντα σε τάξη ώστε τα πάντα να ταιριάζουν. Επιπλέον, έχει ήδη αποδειχθεί ότι τα προϊόντα που αποθηκεύονται σε κλειστά δοχεία από γυαλί διαρκούν περισσότερο και διατηρούν τις γευστικές τους ιδιότητες.
 5. 5 Για τη μέγιστη μακροπρόθεσμη αποθήκευση των προϊόντων, καθώς και για μεγάλη εξυπηρέτηση της συσκευής, είναι πολύ σημαντικό να ρυθμίσετε τη σωστή θερμοκρασία στο ψυγείο.

Με την ευκαιρία, αν επιλέξετε ένα ψυγείο, τότε να είστε βέβαιος να εξετάσει Η βαθμολογία μας για τα καλύτερα ψυγεία σε δύο κατηγορίες τιμών.

Ελπίζουμε ότι το άρθρο μας απάντησε τουλάχιστον ένα μέρος των ερωτημάτων σας σχετικά με τη διαφορά μεταξύ αυτών των συστημάτων απόψυξης.

Και ποιο σύστημα επιλέξατε (θα);

Θα είμαστε ευτυχείς Οι προσθήκες ή οι αντιρρήσεις σας στα σχόλια! Μοιραστείτε την εμπειρία σας!

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

89 − 79 =