Πώς να συνδέσετε σωστά την ταπετσαρία: κάνετε μόνοι σας την επισκευή

Ταπετσαρία - ένα είδος υλικού φινιρίσματος, κόλλα τους στο τελικό στάδιο της επισκευής. Οι επιτυχείς συνδυασμοί μπορούν να επιτευχθούν με τη χρήση δύο ή περισσότερων ειδών, αλλά στη συνέχεια υπάρχει ένα δύσκολο, αλλά επιλύσιμο έργο - να ενταχθεί στην ταπετσαρία.

Τι απογραφή θα χρειαστεί στην εργασία;

Εάν προσλαμβάνετε έμπειρους εργαζόμενους για να κάνετε την εργασία, θα πρέπει να ξοδέψετε περίπου τόσο τις υπηρεσίες όσο και το υλικό. Με τα χρήματα αυτο-επικόλλησης μπορούν να σωθούν, αλλά με τη διαδικασία της εργασίας και όλων των απαραίτητων, ενώ είναι απαραίτητο να εξοικειωθείτε.

Μη κολλημένη ταπετσαρία
Σύνδεση μονοφωνικών ταπετσαριών

Απογραφή:

 • ταπετσαρία?
 • μαχαίρι για την κοπή ταπετσαρίας?
 • κόλλα?
 • ένας κάδος για κόλλα.
 • Βούρτσες διαφορετικού πλάτους για την εφαρμογή κόλλας στην ταπετσαρία.
 • ταπετσαρία σπάτουλα?
 • γραμμή.

Η εργασία με τοίχους επικόλλησης μπορεί να ξεκινήσει μόνο αν όλα τα παραπάνω.

Τοποθέτηση ταπετσαρίας με θήκη παραθύρου

Πιθανά προβλήματα κατά την προσάρτηση ταπετσαρίας

Όταν κόβουμε τοίχους, οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των ανομοιόμορφων γωνιών. Ιδιαίτερα τρομακτικό θα είναι για εκείνους που δεν ξέρουν πώς να αποβάθρα την ταπετσαρία όταν κολλήσει. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν τέλεια ομαλές γωνίες, οπότε στη διαδικασία της εργασίας μπορεί να σχηματιστούν στρεβλώσεις ή τραχύτητα του σχεδίου. Είναι δυνατή η αποφυγή τέτοιων σφαλμάτων, αλλά πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες.

Η πολυπλοκότητα της ταπετσαρίας σύνδεσης εξαρτάται και από τα επιλεγμένα είδη. Όταν εργάζεστε με ένα πανί χαρτιού, εφαρμόστε κόλλα, κολλήστε την ταπετσαρία στον τοίχο το συντομότερο δυνατό, διαφορετικά μπορούν να εξαπλωθούν. Θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο αν υπάρχει εικόνα. Κάποιος πρέπει να είναι έτοιμος για το γεγονός ότι όχι μόνο ένας καμβάς θα επιδεινωθεί στη διαδικασία.

Επιτρέπεται η επικάλυψη, αλλά εξαρτάται από την πυκνότητα του καμβά. Προσέξτε τους απαραίτητους κανόνες: η υψηλότερη πυκνότητα της ταπετσαρίας απαιτεί λιγότερη επικάλυψη. Αν χρησιμοποιηθούν γυάλινους τοίχους, θα είναι ορατό ακόμα και το μικρότερο έμπλαστρο.

Ρύθμιση του μοτίβου ταπετσαρίας

Η ταπετσαρία βινυλίου είναι κολλημένη με διαφορετικό τρόπο. Η κόλλα εφαρμόζεται μόνο στον τοίχο. Για τη σταθεροποίηση χρησιμοποιήστε έναν ελαστικό κύλινδρο, επειδή η χρήση των άλλων τύπων τους απειλείται από το γεγονός ότι η ταπετσαρία βινυλίου μπορεί να διαγραφεί ψεκάζοντας και επιδεινώνοντας την εξαιρετική εμφάνισή τους.

Η μη υφαντική ταπετσαρία έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Περαιτέρω θα γνωρίσουμε τις αποχρώσεις της συνεργασίας μαζί τους.

Περικοπή της ταπετσαρίας

Flizeline ταπετσαρία, τα χαρακτηριστικά της εργασίας μαζί τους

Ο λόγος για τη δημοτικότητα των μη υφασμένων ταπετσαριών είναι ότι έχουν ιδιότητες που δεν ισχύουν για άλλους τύπους. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • αντοχή εφελκυσμού.
 • πυρασφάλεια ·
 • εξαιρετική θερμομόνωση και ηχομόνωση.
 • Μην αλλάζετε χρώμα σε περίπτωση ηλιακού φωτός.
 • είναι διαθέσιμα τόσο σε μια φτηνή έκδοση, και αρκετά ακριβό.

Συγκολλητικό για μη υφασμένα ταπετσαρία είναι μια σκόνη, η οποία πρέπει να αραιωθεί σε νερό. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε αυστηρά τις οδηγίες στη συσκευασία. Διαφορετικά, η ταπετσαρία μπορεί να μην προσκολλάται καλά στον τοίχο ή να αναλαμβάνει φουσκάλες. Αφού εφαρμόσετε την κόλλα, πρέπει να την αφήσετε να απορροφηθεί στα λευκά είδη.

1
Ταπετσαρία κόλλα

Αλγόριθμος εργασίας

Για να μάθετε πώς να εκτελέσετε σωστά το έργο, ο αλγόριθμος που ακολουθεί θα σας βοηθήσει.

 1. Η τοποθέτηση το
  υ τοίχου πρέπει να ξεκινά με μια κατακόρυφη γραμμή που έχει σχεδιαστεί με μια γραμμή επιπέδου. Από τη γωνία θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 15 cm.
 2. Οι λωρίδες μπορούν να κοπούν αμέσως, αλλά μόνο αν η ταπετσαρία δεν έχει σχέδιο.
 3. Προετοιμάστε την κόλλα σε ποσότητα που είναι απαραίτητη για την ημέρα της εργασίας. Η περίσσεια κόλλας μπορεί να επιδεινωθεί την επόμενη μέρα.
 4. Κόψτε τον καμβά, αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο.
 5. Ταπετσαρία απλώνονται στο τραπέζι και εφαρμόζουν κόλλα. Μετά από αυτό, ο καμβάς θα πρέπει να διπλωθεί στο κέντρο και να τον αφήσει να απολαύσει.
 6. Για να κολλήσετε ξεκινήστε από το ανώτατο όριο, μετακινώντας προς το κάτω μέρος του καμβά. Ο αέρας αποβάλλει τη σπάτουλα από το κέντρο στα άκρα. Αφαιρέστε την υπερβολική κόλλα με ένα υγρό πανί.
 7. Ο νέος καμβάς πρέπει να κολληθεί στην άρθρωση σε σχέση με τον προηγούμενο. Αυτή η τεχνική συμβάλλει στην αποφυγή της καμπυλότητας και της απόκλισης στα μοτίβα.
 8. Αφού αγκιστρωθεί η ταπετσαρία, πρέπει να σκεπαστούν προσεκτικά.

Στο τέλος της επικόλλησης, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η υγρασία στο δωμάτιο, μια σταθερή θερμοκρασία. Διαφορετικά, οι αρθρώσεις μπορεί να αρχίσουν να ξεφλουδίζουν.

Συνδέστε την ταπετσαρία στο ταβάνι

Πώς να συμμετάσχετε στην ταπετσαρία στις γωνίες;

Η σωστή ταπετσαρία okleit στις γωνίες θα βοηθήσει τον παρακάτω αλγόριθμο.

 1. Προετοιμασία της γωνίας. Τέτοιες εργασίες πραγματοποιούνται με τσιμεντοειδείς τοίχους. Ειδικές πλαστικές γωνίες τοποθετούνται στη γωνία του τοίχου. Ενισχύστε το στόκο. Στη συνέχεια, πραγματοποιείται η ευθυγράμμιση.
 2. Επικόλληση γωνιών με ταπετσαρία. Με ένα ανομοιογενή τοίχο, η διατήρηση της εικόνας στον καμβά θα βοηθήσει την κοπή του στη γωνία. Το γωνιακό τμήμα λιπαίνεται με κόλλα. Η κόλλα αρχίζει από πάνω προς τα κάτω από αριστερά προς τα δεξιά.
 3. Ευθυγράμμιση του καμβά. Για να απαλλαγούμε από τα ελαττώματα, για να επιτευχθεί καλή πρόσφυση στην επιφάνεια θα βοηθήσει την υπεύθυνη ισοπέδωση του καμβά στον τοίχο. Η άρθρωση δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 5 mm. Μετά τη συγκόλληση της ταπετσαρίας, το υπόλοιπο, εάν υπάρχει, κόβεται με ένα τεχνικό μαχαίρι.
Εξομάλυνση της ταπετσαρίας

Κολλώδης ταπετσαρία με μια φωτογραφία
Ευθυγραμμίστε την ταπετσαρία στον τοίχο

Σχεδίαση ταπετσαριών

Η παρουσία ενός μοτίβου στην ταπετσαρία περιπλέκει τη διαδικασία επικόλλησης τόσο των γωνιών όσο και των τοίχων. Με την παρουσία κάθετων γραμμών, παραμορφώνονται αμέσως στις γωνίες του δωματίου, με οριζόντια σχέδια - επικάλυψη του καμβά ή κούμπωμα σε σχέση με την οροφή στο πάτωμα.

Προσθέστε μια εικόνα της ταπετσαρίας
Μείωση ταπετσαρίας

Αποφύγετε αυτά τα προβλήματα θα βοηθήσει τις παρακάτω συμβουλές:

 • είναι απαραίτητο να κάνετε μικρή επικάλυψη στο προηγούμενο ύφασμα.
 • εάν σχηματίζεται η καμπυλότητα, είναι απαραίτητο να μεταφραστεί στο πάνω μέρος και να κρυφτεί πίσω από τα πλαίσια.
 • Μια ομαλή άκρη πρέπει να κολληθεί στη γραμμή του πείρου, κόψτε το περίσσευμα με ένα κοπτικό μαχαίρι.

Η τήρηση αυτών των συμβουλών θα βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της καμπυλότητας, θα ταιριάζει καλύτερα με την ταπετσαρία.

Προσθέστε ταπετσαρία στη γωνία

Πώς να φτιάξετε μια άρθρωση όταν χρησιμοποιείτε διαφορετικούς τύπους και τύπους ταπετσαρίας;

Υπάρχουν πολλές γενικές επιλογές για αρμούς, οι οποίες είναι κατάλληλες για διαφορετικούς τύπους ταπετσαριών:

 • κάνει μια κλασική άρθρωση. Ταπετσαρία στον τοίχο είναι κολλημένη με άκαμπτες άκρες. Επόμενο είναι να σχεδιάσετε μια γραμμή, κόψτε την άρθρ
  ωση. Μετά από αυτό, το μη επεξεργασμένο μέρος αντιμετωπίζεται με κόλλα, κολλημένο.
 • οριζόντιες λωρίδες. Σε αυτή την περίπτωση, σχεδιάστε μια ομαλή γραμμή στο επίπεδο, κολλήστε το πάνω και στη συνέχεια το κάτω μέρος.

Φυσικά, για έναν αρχάριο στην ταπετσαρία της ταπετσαρίας μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά η επιθυμία να μάθουν, να κάνουν τον εαυτό σας ευχαριστημένοι, θα βοηθήσει να ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες και την επόμενη φορά θα είναι πολύ ευκολότερη.

Wallpapering στο μπάνιο
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 3 = 1