Πώς να εφαρμόσετε υγρά ταπετσαρία στο ανώτατο όριο: συμβουλές των επαγγελματιών

Όλο και περισσότερο, για εσωτερική διακόσμηση, οι άνθρωποι επιλέγουν υγρή ταπετσαρία. Αυτό το υλικό για διακόσμηση αξίζει να γίνει δημοφιλές. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ένα είδος γύψου, αλλά δεν αποτελείται από άμμο, ασβέστη και τσιμέντο, αλλά από κυτταρίνη ή μεταξωτές ίνες. Η καθολική σύνθεση είναι κατάλληλη για τοίχους και οροφές. Πωλείται ως ξηρό μίγμα, το οποίο πρέπει να αραιωθεί με νερό πριν από τη χρήση.

Ιδιαίτερα υγρά ταπετσαρία, όπως εκείνοι που με ένα ξύρισμα θυμάται πόσο καιρό κατά τη διάρκεια της επισκευής ήταν απαραίτητο να μετρήσει τα απαραίτητα κομμάτια ρολό ταπετσαρία, και έπειτα ακόμη περισσότερο για να επιλέξετε σχέδια και φυσαλίδες αγώνα. Ήταν επίσης δυσάρεστη η παρακολούθηση των αρθρώσεων, και η ταπετσαρία, όπως η τύχη θα είχε, ήταν μόνιμα κολλημένη στις ραφές, αλλά τώρα χάρη στις σύγχρονες τεχνολογίες όλα αυτά τα βασανιστήρια μπορούν να ξεχαστούν. Πιστέψτε με, οι επισκευές μπορούν να γίνουν γρήγορα και αποτελεσματικά.

Μπεζ υγρή ταπετσαρία στην οροφή

Πλεονεκτήματα της υγρής ταπετσαρίας

Πριν αγοράσετε αυτό το διακοσμητικό κάλυμμα, δεν θα ενοχληθείτε να εξοικειωθείτε με τα κύρια πλεονεκτήματα:

 • Ευκολία μαγειρέματος. Για να ετοιμάσετε μια υγρή ταπετσαρία για χρήση, δεν χρειάζεστε πολύ χρόνο και χώρο. Η τακτική ταπετσαρία πρέπει να μετράται, να κόβεται, να απλώνεται με κόλλα και αυτό το κάλυμμα τοίχου αρκεί για να γεμίσει με νερό και να περιμένει λίγο.
 • Ευκολία χρήσης. Εφαρμόστε υγρή ταπετσαρία στην οροφή με τον ίδιο τρόπο όπως και ο σοβάς. Η τελική σύνθεση μοιάζει με ένα μείγμα βαμβακιού. Διανείμετε το πάνω από την οροφή με μια σπάτουλα είναι πολύ πιο εύκολο από το να κολλήσετε ταπετσαρία roll.
 • Μερικοί άνθρωποι ρωτούν τον εαυτό τους: είναι δυνατόν να εφαρμόσετε υγρά ταπετσαρία σε ανώμαλο ανώτατο όριο; Η απάντηση είναι ναι. Αυτό το υλικό φινιρίσματος είναι αρκετά ισχυρό για να κρύψει μικρά ελαττώματα στην επιφάνεια της οροφής. Εάν δεν υπάρχουν μεγάλες ρωγμές, τότε χωρίς στρώμα στόκου μπορείτε να κάνετε ομαλή οροφή.
 • Απρόσκοπτη. Τα υγρά ταπετσαρία στην οροφή σχηματίζουν μια απόλυτα επίπεδη επιφάνεια, ενώ μετά τη συγκόλληση οι συνηθισμένοι κύλινδροι είναι ορατοί σύνδεσμοι.
 • Ολοκλήρωση της οροφής με υγρή ταπετσαρία μπορεί να γίνει πάνω από την παλιά επίστρωση (αν ήταν λάδι ή βαφή με βάση το νερό). Άλλοι τύποι διακοσμητικών οροφών θα πρέπει να αφαιρεθούν.
  Ο σχεδιασμός τέτοιων ταπετσαριών είναι μια λογική λύση για δωμάτια ασυνήθιστου σχήματος, με πολλές γωνίες, προεξοχές ή άλλες σγουρές ανωμαλίες. Επίσης, αυτή η παραλλαγή της επίπλωσης θα προσεγγίσει για τις εγκαταστάσεις με τους στρογγυλεμένους τοίχους.
 • Υγρή ταπετσαρία στο ταβάνι είναι μια καλή επιλογή για ένα σπίτι όπου ζουν οι αλλεργιοί. Η σύνθεση αυτού του φιλικού προς το περιβάλλον υλικού περιλαμβάνει κυρίως φυσικές βαμβακερές ίνες. Λόγω των αντιστατικών συστατικών της σύνθεσης, η σκόνη δεν καθιζάνει στην επιφάνεια της οροφής.
 • Εύκολη εναλλαξιμότητα. Αν δείτε ότι υπάρχει μια κατεστραμμένη περιοχή στην οροφή, μην ανησυχείτε. Αυτό μπορεί να διορθωθεί γρήγορα αντικαθιστώντας μόνο το κατεστραμμένο κομμάτι. Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε το ελάττωμα με νερό, μετά από το οποίο αφαιρείται μέρος της υγρής ταπετσαρίας. Ένα φρέσκο ​​μίγμα εφαρμόζεται στην απελευθερωμένη περιοχή.
 • Κατάλληλο για επαναχρησιμοποιήσιμη χρήση. Αυτό το είδος ταπετσαρίας μπορεί να μετακινηθεί σε άλλο δωμάτιο. Για να γίνει αυτό, πρέπει να υγρανθούν και να αφαιρεθούν προσεκτικά. Μετά από αυτό, απολαύστε το ζεστό νερό και εφαρμόστε σε μια νέα επιφάνεια. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως, αλλά αποθηκεύεται σε στεγνό για αρκετούς μήνες.
 • Δυνατότητα συνδυασμού διαφορετικών χρωμάτων. Φυσικά, μπορείτε να περιορίσετε τον εαυτό σας σε λευκή κάλυψη, αλλά εάν θέλετε να πειραματιστείτε και να δημιουργήσετε ένα ασυνήθιστο σχέδιο, τότε υγρή ταπετσαρία θα έρθει σε πρακτικό. Μια λευκή οροφή μπορεί να γίνει φωτεινή σε κάθε στιγμή. Για να γίνει αυτό, προσθέστε μια χρωματιστή χρωστική ουσία κατά την προετοιμασία ή τη βαφή μετά την ξήρανση. Μπορείτε επίσης να διακοσμήσετε το ανώτατο όριο με διάφορα σχέδια και μοτίβα.

Έχετε ήδη μάθει τι προσελκύουν τους αγοραστές υγρών ταπετσαριών. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τις αδυναμίες.

Υγρή ταπετσαρία στην οροφή σε κλασικό στιλ

Μειον
εκτήματα υγρής ταπετσαρίας

Με τους επαγγελματίες καταλαβαίνουμε, στραφούμε προς τη μελέτη των μειονεκτημάτων:

 • Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η τιμή έχει γίνει αισθητά χαμηλότερη, αλλά σε σύγκριση με τη συμβατική ταπετσαρία χαρτιού, το κόστος των υγρών ταπετσαρία είναι αρκετά υψηλό. Ωστόσο, αυτή η επίστρωση διατηρείται τέλεια για 7-10 χρόνια.
 • Μικρότερη ποικιλία χρωμάτων και υφών από την παραδοσιακή ταπετσαρία. Αυτό το ελάττωμα μπορεί εύκολα να διορθωθεί αν υπάρχει η επιθυμία να παρουσιαστεί φαντασία. Όπως έχουμε ήδη πει, η υγρή ταπετσαρία σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε εξαιρετικές λύσεις σχεδιασμού.
 • Υγρή ταπετσαρία στην οροφή δεν μπορεί να πλυθεί. Αν έχετε χρωματίσει κάποια περιοχή, θα πρέπει να κοπεί και να αντικατασταθεί, καθώς το νερό και το απορρυπαντικό θα καταστρέψουν τη δομή μιας τέτοιας επικάλυψης. Λόγω της έλλειψης αντοχής στην υγρασία, είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιείτε αυτές τις ταπετσαρίες στην κουζίνα ή στο μπάνιο. Αν, παρά τις συστάσεις, έχετε ήδη εγκατασταθεί για να εφαρμόσετε υγρή ταπετσαρία στην οροφή αυτών των δωματίων, στη συνέχεια, μετά την ξήρανση, να τα καλύψετε με ένα άχρωμο βερνίκι.
 • Αυτή η επίστρωση οροφής στεγνώνει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Ανάλογα με την υγρασία και τη θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο, η ξήρανση μπορεί να διαρκέσει από δύο έως τέσσερις ημέρες. Σε αντίθεση με ρολό ταπετσαρία υγρό μπορεί να στεγνώσει με θερμαντήρες ή τα σχέδια, δεν φοβούνται ότι πέφτουν.

Αφού μελετήσατε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας εάν θα προτιμήσετε αυτό το υλικό τελικής επεξεργασίας.

Υγρή ταπετσαρία στην οροφή των γυψοσανίδων

Οροφές τελειώματος με υγρή ταπετσαρία

Αν αποφασίσετε να αγοράσετε αυτό το διακοσμητικό επίχρισμα, πιθανότατα θέλετε να μάθετε πώς να κολλήσετε υγρή ταπετσαρία. Για να επικολλήσετε σωστά υγρή ταπετσαρία στην οροφή με τα χέρια σας, πρέπει πρώτα να προετοιμάσετε προσεκτικά την επιφάνεια.

1

Προετοιμασία της επιφάνειας

Υγρή ταπετσαρία - ένα υλικό που μπορεί να κρύψει πολλές οπτικές ατέλειες. Οι ανωμαλίες της επιφάνειας μπορούν να εξαλειφθούν με σωστή εφαρμογή. Ωστόσο, σας συνιστούμε να προετοιμάσετε πρώτα το κάλυμμα οροφής. Αυτή η σύσταση οφείλεται στο γεγονός ότι το ανώτατο όριο είναι διαρρυθμισμένο φωτισμό. Το φως από αυτά θα τονίσει ακόμα και τις πιο μικρές κοιλότητες ή χτυπήματα. Για να αποφύγετε αυτό, πρέπει να ισιώσετε καλά την επιφάνεια.

Μπλε υγρή ταπετσαρία στην οροφή

Για να το κάνετε αυτό, πρώτα στόκος ή δημιουργήστε ψευδοροφές. Στη συνέχεια, πρέπει να καλύπτεται με ένα αστάρι των πόρων. Εάν η οροφή έχει προηγουμένως βαφεί σε λαμπερό χρώμα, χρησιμοποιήστε αδιάβροχο αστάρι. Εφαρμόστε κατά προτίμηση σε 2 στρώσεις, κάθε ένα από τα οποία πρέπει να στεγνώσει για τουλάχιστον 3 ώρες. Επίσης, για να επικαλύψετε το χρώμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό βαφές με βάση το νερό.

Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε μια εικόνα στην οροφή με υγρή ταπετσαρία, τότε μετά από αυτό θα πρέπει να κάνετε μια σήμανση. Σχέδιο που επιλέγετε μόνοι σας. Σας λέμε μόνο ότι μια δημοφιλής επιλογή είναι μια ευρεία ζώνη κατά μήκος της περιμέτρου της οροφής. Για να εφαρμόσετε μια τέτοια ιδέα, πρέπει να σχεδιάσετε μια διαχωριστική γραμμή και να επισημάνετε τα όρια με τη βοήθεια της ταινίας βαφής.

Για πιο περίπλοκα σχήματα, πρέπει να κόψετε τα πρότυπα χαρτιού και να τα στερεώσετε στην οροφή. Κατ 'αρχάς, με την ταπετσαρία, γεμίζετε το χώρο φόντου, αφού ξετυλίξετε τα φύλλα χαρτιού και ολοκληρώσετε τη δημιουργία του αρχικού καμβά. Εάν έχετε μια πολυεπίπεδη ψευδοροφή σε γυψοσανίδα, μπορείτε να κάνετε ενδιαφέρουσες μεταβάσεις κλίσης.

Υγρή ταπετσαρία στην οροφή της κουζίνας

Προετοιμασία υγρών ταπετσαριών

Το επόμενο βήμα είναι να προετοιμαστεί η λύση. Κάνετε αυτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, οι οποίες θα αναγράφονται στη συσκευασία. Παρατηρήστε τις ακριβείς αναλογίες για να αποκτήσετε τη σωστή συνεκτικότητα. Θα χρειαστείτε ένα πλαστικό δοχείο (είναι βολικό να χρησιμοποιήσετε μια λεκάνη) και ζεστό νερό (περίπου 25 ° C). Ρίξτε τα περιεχόμενα της συσκευασίας σε ένα προετοιμασμένο δοχείο. Σε ένα ξηρό μείγμα, χύστε σε μια μικρή ποσότητα νερού. Αναμείξτε α
παλά την ταπετσαρία με τα χέρια σας μέχρι να μην μοιάζει με την ξινή κρέμα.

Μετά από αυτό, αφήστε το μείγμα για συγκεκριμένο χρόνο στη συσκευασία (συνήθως 20-30 λεπτά). Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η πάστα ταπετσαρίας στη σύνθεση διογκώνεται και δεσμεύεται στις ίνες χαρτιού. Το τελικό διάλυμα αναδεύεται και πάλι, ενώ απομακρύνονται τα μεγάλα σωματίδια που δεν έχουν διαλυθεί. Εάν τα διακοσμητικά πρόσθετα μπαίνουν στο κιτ, αυτά χύνεται είτε πριν την εφαρμογή είτε απευθείας μέσα στο νερό (ανατρέξτε στις οδηγίες).

Εφαρμογή υγρής ταπετσαρίας στην οροφή

Το τελικό υλικό δεν πρέπει να κολλήσει. Μην το αγοράζετε αυστηρά σε τετραγωνισμό. Η κατανάλωση δεν μπορεί να είναι ακριβώς η ίδια με αυτή που ισχυρίζονται οι κατασκευαστές. Ακόμη και σε μια απόλυτα ομαλή επιφάνεια, πιθανότατα θα χρειαστείτε περισσότερες ταπετσαρίες. Επειδή κάποιο μέρος θα χαλάσει κατά τη διάρκεια της εφαρμογής. Τι μπορούμε να πούμε για την ανώμαλη οροφή, όπου το πάχος του στρώματος ποικίλει διαρκώς.

Ολοκλήρωση της οροφής με υγρή ταπετσαρία

Wallpaper εφαρμογή

Πριν από την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, πρέπει να ελέγξετε την ετοιμότητα της λύσης. Για να γίνει αυτό, μια μικρή ποσότητα υγρού μίγματος εφαρμόζεται στην επιφάνεια της οροφής. Η σύνθεση θα πρέπει να παραβιάζεται εύκολα και να μην διατηρείται. Εάν δεν είναι, διορθώστε τα σφάλματα. Πάρα πολύ παχύ ένα μίγμα δεν μπορεί κανονικά να διανεμηθεί πάνω από την οροφή. Προσθέστε μερικά χιλιοστόλιτρα νερού σε αυτό. Εάν η λύση είναι πολύ υγρή, η ταπετσαρία θα στραγγίσει. Μπορείτε να περιμένετε μέχρι να εξατμιστεί η υπερβολική υγρασία. Και μόνο μετά από αυτό μπορείτε να ξεκινήσετε την εργασία.

Γκρι υγρή ταπετσαρία στην οροφή

Εφαρμόστε υγρή ταπετσαρία στην οροφή με ένα άνετο μέταλλο ή πλαστικό μεγάλο τρίφτη. Η λύση πρέπει να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη πάνω από την οροφή, ένα στρώμα 2-3 εκατοστά. Είναι καλύτερα να το κάνετε αυτό με κυκλική κίνηση. Οι ίνες θα περιστραφούν σε διαφορετικές κατευθύνσεις, έτσι ώστε η στεγνή επικάλυψη να φαίνεται πιο ελκυστική. Τέλος, μια μεγάλη σπάτουλα θα βοηθήσει στην οριοθέτηση της επιφάνειας (συνήθως εφαρμόζονται με στόκο). Πριν την εξομάλυνση της ταπετσαρίας που καλύπτεται με ταπετσαρία, η σπάτουλα πρέπει να διαβραχεί στο νερό.

Επίσης, η υγρή ταπετσαρία μπορεί να εφαρμοστεί με έναν κύλινδρο βαφής. Για να γίνει αυτό, το μείγμα κολλάει μερίδες στην οροφή και στη συνέχεια αποσβένεται από ένα υγρό κύλινδρο. Εάν ως αποτέλεσμα θέλετε να δείτε μια επιφάνεια τιμολογίου, χρειάζεστε έναν κύλινδρο ανακούφισης, αλλά μπορείτε να επεξεργαστείτε την επιφάνεια μόνο μετά από 5-8 ώρες, όταν η ταπετσαρία έχει στεγνώσει λίγο.

Εικόνα υγρού ταπετσαρία στην οροφή

Αφού ολοκληρώσετε την εργασία, πρέπει να ελέγξετε την ποιότητά της. Για να το κάνετε αυτό, οπλίστε τον εαυτό σας με μια λάμπα και φωτίστε τις περιοχές γεμάτες με ταπετσαρία σε μικρή κλίση. Έτσι, θα δείτε όλες τις παρατυπίες και μπορεί να εξαλείψει γρήγορα τις ελλείψεις. Μετά από αυτό, μένει μόνο να περιμένουμε μέχρι να στεγνώσει η υγρή ταπετσαρία. Είπαμε ήδη ότι θα χρειαστούν 2-4 ημέρες. Μπορείτε να αερίσετε ήρεμα το δωμάτιο, χωρίς φόβο για ρεύματα και αλλαγές θερμοκρασίας. Αυτό το διακοσμητικό υλικό ταιριάζει καλά αν η θερμοκρασία υπερβεί τους 10 ° C.

Εφαρμογή υγρής ταπετσαρίας με σπάτουλα

Υγρή ταπετσαρία στην οροφή της κρεβατοκάμαρας

Μην βιαστείτε για να απαλλαγείτε από τα υπολείμματα της λύσης. Το πλεόνασμα σε σας μπορεί να σας βοηθήσει να καλύψετε ελαττώματα που μπορεί να εμφανιστούν μετά από ξήρανση ή κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Στεγνώστε την υγρή ταπετσαρία, ώστε να μπορεί να αποθηκευτεί περισσότερο, να διπλωθεί σε πλαστική σακούλα και να καθαριστεί. Εάν τα χρειάζεστε, μπορείτε πάντα να βρέξετε το σωστό ποσό για να αντικαταστήσετε την κατεστραμμένη περιοχή. Και δεν χρειάζεται να τρέχετε στο κατάστημα και να επιλέξετε μια απόχρωση που ταιριάζει με το χρώμα του κό
μματος που χρησιμοποιήσατε.

Υγρή ταπετσαρία - μια σύγχρονη τεχνολογία που θα βοηθήσει στον συντομότερο χρόνο να ενημερώσει το εσωτερικό του σπιτιού σας. Αν δεν έχετε χρόνο για επισκευές, αλλά θέλετε αλλαγές στην κατάσταση, εξετάστε προσεκτικά αυτό το είδος φινιρίσματος.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 2 = 3