Κουζίνα σε μπλε χρώμα

Κουζίνα των μπλε αποχρώσεων: φωτογραφία των παραδειγμάτων του σχεδιασμού

Το μπλε είναι ένα απαλό και απαλό χρώμα που βοηθά στη χαλάρωση, αλλά ταυτόχρονα αυξάνει τη συγκέντρωση. Είναι πολύ διαφορετικό - από ένα ημιδιαφανές γκριζωπό "νιαγάρα" σε ένα κορεσμένο γαλάζιο.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η κουζίνα, διακοσμημένη σε μπλε αποχρώσεις, θεωρείται σχεδόν κλασική: έχουμε επιλέξει για εσάς τις καλύτερες φωτογραφίες τέτοιων εσωτερικών χώρων. Η σκιά είναι καθολική και ταιριάζει σχεδόν σε κάθε στυλ - από τη ρομαντική Προβηγκία έως τη σύγχρονη μεταμοντέρνα.

Χαρακτηριστικά του χρώματος

Το μπλε είναι ένα πολύ πρακτικό χρώμα. Ας δούμε αυτό:

  • Σε μικρές κουζίνες, θα βοηθήσει την επέκταση του δωματίου οπτικά.
  • Αν το δωμάτιο είναι πολύ σκοτεινό, οι μπλε αποχρώσεις από το ζεστό χρώμα θα προσθέσουν το φως που λείπει.
  • Ταιριάζει καλά τόσο με τους πλούσιους όσο και τους ελαφριούς τόνους.
  • Στις μονόχρωμες κουζίνες, δεν φαίνεται φρέσκο ​​λόγω της αφθονίας των αποχρώσεων.

Κουζίνα σε μπλε χρώμα

Κουζίνα σε μπλε χρώμα

Κουζίνα σε μπλε χρώμα

Όπως μπορείτε να δείτε, το μπλε δεν είναι μόνο ένα όμορφο χρώμα. Επιλύει με επιτυχία ορισμένα προβλήματα που δεν είναι πολύ βολικό σχεδιασμό - γιατί να μην επωφεληθείτε από αυτό;

Και τώρα ας κινηθούμε στο πιο ενδιαφέρον - πώς φαίνεται το μπλε χρώμα στο ζωντανό εσωτερικό της κουζίνας.

Παραδείγματα κουζινών σε μπλε αποχρώσεις

Όπως προαναφέρθηκε, αυτό το χρώμα χρησιμοποιείται με επιτυχία σε διάφορους τύπους σχεδίων. Πολύ δημοφιλής είναι η χρήση του για την κουζίνα στο ελληνικό στυλ (διαβάστε περισσότερα για αυτό εδώ).

Το δωμάτιο, διακοσμημένο σε μπλε και μπεζ τόνους, φαίνεται απαλό, ευάερο και κομψό. Ταυτόχρονα, δώστε προσοχή στο γεγονός ότι επιλέγεται μόνο ένα ζεστό εύρος - αυτό γίνεται για να προσθέσετε άνεση.

Κουζίνα σε μπλε χρώμα

Κουζίνα σε μπλε χρώμα

Πάρα πολύ απασχολημένος για εσάς; Προσπαθήστε να πάτε με άλλο τρόπο - να κάνετε μπλε όχι τις προσόψεις των θυρίδων, αλλά τους τοίχους. Στη συνέχεια, τα έπιπλα είναι προτιμότερο να επιλέξετε λευκό - θα τονίσει το βάθος της σκιάς.

Για μικρές στενές κουζίνες προσπαθήστε να βρείτε τον πιο ανοιχτόχρωμο τόνο - για παράδειγμα, απαλό ανοιχτόχρωμο ή ουράνιο. Έτσι οι τοίχοι θα κινηθούν λίγο οπτικά, και το δωμάτιο θα φαίνεται πιο ευρύχωρο.

Κουζίνα σε μπλε χρώμα

Κουζίνα σε μπλε χρώμα

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το μπλε όχι ως βάση, μπορείτε να πειραματιστείτε με μεταβάσεις των αποχρώσεων. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε ένα μπεζ ή λευκό φόντο - το πιο ουδέτερο, το οποίο θα τονίσει ακόμα και τη μικρότερη διαφορά στους τόνους. Ένα καλό παράδειγμα σχεδίου είναι σε αυτή τη φωτογραφία. Λόγω της ποικιλίας των χρωμάτων, η μικρή κουζίνα φαίνεται κομψή και ασυνήθιστη.

Μια ζεστή κουζίνα με μεσογειακό στυλ είναι μια άλλη ενδιαφέρουσα λύση. Το μπλε είναι το παραδοσιακό χρώμα γι 'αυτήν. Στην ματ υφή, φαίνεται βαθύτερη και πιο ενδιαφέρουσα. Επιπλέον, με τη σωστή επιλογή των αποχρώσεων θα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα φρέσκο ​​και μη τετριμμένο εσωτερικό.

Κουζίνα σε μπλε χρώμα

Κουζίνα σε μπλε χρώμα

Ένα πλούσιο γαλάζιο είναι μια εξαιρετική επιλογή για μια μικρή κουζίνα σε μοντέρνο στιλ. Αληθινή, παρακαλούμε να σημειώσετε ότι είναι αρκετά ιδιότροπο - θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά το φάσμα των άλλων χρωμάτων, έτσι ώστε να μην το χαλάσει.

Ο πρωτότυπος αγγλικός σχεδιασμός μπορεί επίσης να "παίξει" σε μπλε αποχρώσεις. Δώστε προσοχή στο γεγονός ότι η διαύγεια των αποχρώσεων εδώ δεν διατηρείται: όλα είναι ελαφρώς θολή, τόσο στο πλακάκι όσο και στις προσόψεις του ακουστικού. Αυτό προσθέτει στο εσωτερικό της τρυφερότητας και κάποια κομψή αμέλεια.

Κουζίνα σε μπλε χρώμα

Κουζίνα σε μπλε χρώμα

Ωστόσο, η παραγγελία μιας τέτοιας κουζίνας θα πρέπει πιθανώς να χωριστεί - δεν υπάρχει τίποτα στο κατάστημα όπου θα βρείτε τέτοια άτυπα έπιπλα.

Κουζίνα σε μπλε χρώμα

Κουζίνα σε μπλε χρώμα

Είναι ενδιαφέρον να δούμε πιο ζωντανά ένθετα σε φόντο χαμηλού κλειδιού. Το κύριο πράγμα είναι να βρούμε αρμονικά τη συνολική σύνθεση - ίσως χρειαστεί να συμβουλευτείτε τους σχεδιαστές. Με την πρώτη ματιά, μια απλή κίνηση απαιτεί μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια - κάθε μικρό πράγμα είναι ικανό να "σκοτώνει" ένα τέτοιο εσωτερικό.

Παραδόξως, η σκιά του "μπλε σκόνη"Θεωρείται επίσης μπλε. Αυτό είναι ένα πραγματικό εύρημα για τους οπαδούς της υπερσύγχρονης "υψηλής τεχνολογίας". Για να κάνετε το χρώμα του καλούντος λιγότερο φανταστικό, συνδυάστε το με απαλές αποχρώσεις - για παράδειγμα, γαλάζιο ή κυανούν.

Κουζίνα σε μπλε χρώμα

Κουζίνα σε μπλε χρώμα

Εδώ μπορείτε να παίξετε στην αντίθεση των υφών: η φωτεινή σκιά κάνει μια γυαλιστερή και πιο συγκρατημένη - ματ.

Ωστόσο, τα ελαφρά χρώματα σε υψηλή τεχνολογία είναι επίσης αποδεκτά - αν τα συνδυάσετε με γκρι και μεταλλικά.

Κουζίνα σε μπλε χρώμα

Κουζίνα σε μπλε χρώμα

Για τους λάτρεις των vintage εσωτερικών χώρων, μπορούμε επίσης να προτείνουμε με ασφάλεια μπλε - το κυριότερο είναι να αποφύγετε τη λάμψη. Μειωμένος τόνος φωτός σε ξύλινες προσόψεις, ασυνήθιστα πλακάκια, έπιπλα "αντίκες" ... Σε αυτή την παράσταση, η κουζίνα με μπλε αποχρώσεις φαίνεται πολύ ευγενής.

Ωστόσο, η περίπλοκη υφή του γαλάζιου στους τοίχους είναι επίσης μια καλή κίνηση για αυτό το ύφος. Εδώ το κύριο πράγμα δεν είναι να πάμε πολύ μακριά με το υπόλοιπο εσωτερικό: ξύλινα έπιπλα, συγκρατημένη ταπετσαρία καρέκλες. Παρατηρήστε μετριοπάθεια, αλλιώς δεν θα είναι προτεραιότητα για την κομψότητα.

Κουζίνα σε μπλε χρώμα

Κουζίνα σε μπλε χρώμα

Μη τυποποιημένη λήψη: Αγοράστε έπιπλα κλασικού στυλ - ένα σκούρο ξύλο, κομψά στοιχεία ... Και φωτεινά μπλε οικιακές συσκευές. Αυτό θα ανανεώσει σημαντικά το εσωτερικό, καθιστώντας το μοναδικό και μοναδικό.

Μια ενδιαφέρουσα λύση είναι μια μπλε κουζίνα στο στυλ της boho-chic. Ο συνδυασμός πολύχρωμων πλακιδίων, πέτρινων countertops, σκαλιστών καρέκλες - αξίζει τον κόπο. Αλλά αν επιλέξετε τις σωστές αποχρώσεις, τότε το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

Κουζίνα σε μπλε χρώμα

Κουζίνα σε μπλε χρώμα

Για μια μεγάλη, μοντέρνα σχεδιασμένη κουζίνα, μπορείτε να επιλέξετε μια επιμήκη σουίτα με ομαλές καμπύλες. Προσθέστε μια γεύση από αυτό θα βοηθήσει το κορεσμένο χρώμα του κύματος της θάλασσας.

Αληθινή, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη μια αποχρώσεις: αυτό το είδος των επίπλων - το ίδιο αρκετά προκλητική. Επομένως, η διακόσμηση θα πρέπει να εγκαταλειφθεί. Είναι καλύτερο να το κάνετε ένα είδος προφοράς, αντί να προσπαθείτε να χωρέσετε σε ένα περίπλοκο εσωτερικό.

Κουζίνα σε μπλε χρώμα

Κουζίνα σε μπλε χρώμα

Ορισμένες παραλλαγές του μπλε εμφάνιση πολύ τρυφερό. Εάν στην παιδική ηλικία ονειρευτήκατε ένα σπίτι κούκλας, η σωστή σκιά θα δώσει την ευκαιρία να το αναδημιουργήσετε στην κουζίνα σας.

Γυαλιστερό τόνο καραμέλα και στρογγυλή τεχνική που δεν είναι πολύ μεγάλες διαστάσεις είναι αυτό που χρειάζεστε. Παράξενα όπως φαίνεται, σε μια μικρή κουζίνα ένα τέτοιο εσωτερικό δεν είναι πολύ σχετικό - είναι πιο κατάλληλο για ευρύχωρα δωμάτια.

Κουζίνα σε μπλε χρώμα

Κουζίνα σε μπλε χρώμα

Έχετε ένα διαμέρισμα στούντιο; Επίσης, μην διπλώνετε το μπλε. Η λευκή-μπλε κουζίνα δεν φαίνεται μόνο κομψή: αυτά τα χρώματα είναι σε αρμονία με την ευρεία παλέτα χρωμάτων, οπότε δεν χρειάζεται να ρυθμίσετε το υπόλοιπο δωμάτιο στην κουζίνα.

Η μονότονη κουζίνα σε γκριζωπό-μπλε αποχρώσεις θα φαίνεται μη τετριμμένη. Επιλέξτε προσεκτικά τις αποχρώσεις: τίποτα φωτεινό και πολύ φωτεινό. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για μεγάλα και μικρά δωμάτια. Ο ιδιότυπος μινιμαλισμός που προκύπτει ως αποτέλεσμα απαιτεί τέλεια τήρηση της τάξης - διαφορετικά το αποτέλεσμα θα αποδειχθεί θολή.

Κουζίνα σε μπλε χρώμα

Κουζίνα σε μπλε χρώμα

Κουζίνα σε μπλε χρώμα

Για μια ευρύχωρη κουζίνα αμερικάνικου στιλ, το μπλε είναι μία από τις παραδοσιακές αποχρώσεις. Είναι αλήθεια ότι από το πλούσιο γαλάζιο ή το κοβάλτιο θα πρέπει να εγκαταλειφθεί. Αλλά οι μαλακοί ήχοι που βρίσκονται στη φύση είναι μια ιδανική επιλογή. Καλή σκιά των γκρίζων ή μαύρων countertops τους.

Συμβουλή: Κάνετε ένα νησί της κουζίνας μερικές αποχρώσεις πιο σκούρες από το σετ μικροφώνου-ακουστικού ώστε να ζωνάρετε οπτικά το δωμάτιο.

Κουζίνα σε μπλε χρώμα

Κουζίνα σε μπλε χρώμα

Κουζίνα σε μπλε χρώμα

Ο "μπλε ηλεκτρολόγος" δεν είναι η πλέον τυποποιημένη κίνηση. Παρακαλώ σημειώστε ότι αυτό το χρώμα είναι αρκετά ιδιότροπο - μπορεί να είναι κομψό ή χυδαίο ανάλογα με το πλαίσιο. Έτσι, αν σας αρέσει, σκεφτείτε προσεκτικά το υπόλοιπο εσωτερικό.

Τέλος, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι αυτό το χρώμα είναι μια εξαιρετική βάση για εκτυπώσεις. Θάλασσα, ουρανός, διάφορες αφαιρέσεις - αν δείξετε λίγη φαντασία, είναι εύκολο να το καταλάβετε. Είμαστε σίγουροι ότι η συλλογή μας θα σας εμπνεύσει να σχεδιάσετε ένα μοναδικό εσωτερικό σε μπλε χρώμα - ευάερο και κομψό, ποια επιλογή δεν θα επιλέξετε!

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

96 − 93 =