Vintage στο εσωτερικό (22 φωτογραφίες): διακόσμηση και διακόσμηση σε στυλ ρετρό

Πίσω στη δεκαετία του '90 γεννήθηκε έντονη δημοτικότητα του στυλ που ονομάζεται vintage. Ο όρος "vintage" χρησιμοποιήθηκε αρχικά στην οινοποίηση και χαρακτήρισε το κρασί με μακρά περίοδο γήρανσης. Αφού ο όρος χρησιμοποιήθηκε όχι μόνο για να περιγράψει το ποτό σταφυλιών, αλλά και για τους εσωτερικούς χώρους. Vintage ή ρετρό στυλ είναι αντικείμενα και διακόσμηση της προηγούμενης γενιάς, τα οποία φαίνονται πρωτότυπα. Το πράγμα πρέπει να εκφράσει τις τάσεις της μόδας της εποχής του. Οι αρχικοί άνθρωποι vintage σχεδίου όπως η τέχνη, δεν μπορούν όλοι να καταλάβουν την ομορφιά αυτού του στυλ.

Vintage σαλόνι σε καφέ τόνους

Το ρετρό στυλ ανοίγει ένα ευρύ πεδίο για φαντασία στο εσωτερικό σχεδιασμό ενός διαμερίσματος ή ενός σπιτιού. Τα είδη Vintage θα πρέπει να έχουν φωτεινό σχεδιασμό και "χαρακτήρα", διαφορετικά θα μοιάζουν με αδέσποτα σκουπίδια. Για να κανονίσετε ένα εσωτερικό, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε αντίκες. Ορισμένα αντικείμενα μπορούν να λάβουν την απαραίτητη μορφή από τα χέρια τους. Μπορείτε επίσης να πάτε στο κατάστημα και να αγοράσετε ένα μοντέρνο καναπέ, άλλα έπιπλα ή πράγματα που δημιουργούνται σε στυλ ρετρό.

Κατάστημα αντικειμένων και δημοπρασίες προσφέρουν να αγοράσουν μοναδικά αντικείμενα αντίκες για το σπίτι, αλλά το κόστος αυτών των πραγμάτων δεν είναι διαθέσιμο σε όλους.

Ο σύγχρονος ρετρό σχεδιασμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διακόσμηση της κουζίνας, ενός από τα δωμάτια ή για ολόκληρο το διαμέρισμα.

Vintage κρεβατοκάμαρα σε χρώματα κρέμας

Αίθουσα εισόδου

Εδώ είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε μια πλαστή ή ξύλινη κρεμάστρα, έτσι ώστε το διάδρομο μοιάζει με την εποχή που μιμείται. Αν η κρεμάστρα δεν σας ταιριάζει, μπορείτε να βάλετε ένα ντουλάπι με πόρτες ανοιχτού τύπου. Θα πρέπει να έχει γρατζουνιές και ρωγμές. Στο διάδρομο μπορεί επίσης να είναι ένας καθρέφτης σε ένα ξύλινο πλαίσιο, ράφια και ράφια. Καλύψτε τα ράφια με χαρτοπετσέτες.

Όμορφο πρόδρομο σε στυλ ρετρό

Οι τοίχοι πρέπει να είναι βαμμένοι σε μια μαλακή σκιά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία. Επιλέξτε μια απλή ταπετσαρία ή με μια floral εκτύπωση. Ο σχεδιασμός επιτρέπει τοίχους με τούβλα, το τούβλο πρέπει να φορεθεί.

Το παρκέ, το παρκέ και το ελασματοποιημένο δάπεδο είναι κατάλληλα για το πάτωμα. Εάν έχετε ένα μεγάλο διάδρομο, μπορείτε να τοποθετήσετε λουλούδια σε γλάστρες σε σφυρηλατημένα περίπτερα. Στον τοίχο, κρεμάστε μια φωτογραφία ή μια φωτογραφία μέσα. Μια ενδιαφέρουσα λύση θα είναι το κεφάλι ενός ελαφιού, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για μια κρεμάστρα.

Για φωτισμό στον τοίχο, τοποθετήστε τους λαμπτήρες δαπέδου. Κοντά στον καθρέφτη ή σε άλλο κατάλληλο μέρος.

Κρέμα-γκρίζο vintage αίθουσα εισόδου
Ελαφρύ προθάλαμο σε στυλ vintage

Σαλόνι

Το χρώμα των τειχών στο σαλόνι πρέπει να είναι ελαφρά σβησμένες αποχρώσεις. Οργανικά θα υπάρχει μια ταπετσαρία που απεικονίζει λουλούδια, πεταλούδες, πουλιά. Ένας από τους τοίχους μπορεί να διακοσμήσει ταπετσαρία με μια εικόνα της εμφάνισης των δρόμων της δεκαετίας του '30, τα αστέρια εκείνης της εποχής.

Ως κάλυψη δαπέδου είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί παρκέ με αποτέλεσμα γήρανσης, πλαστικοποίησης, πλακιδίων με φθορές. Το παρκέ στερεό του φως αποχρώσεις θα πλησιάσει επίσης. Το πλαστικό είναι ένα πιο προσιτό υλικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οικονομία.

Φωτεινό σαλόνι με vintage έπιπλα

Στο καθιστικό, τοποθετήστε ένα τζάκι, το οποίο θα είναι το επίκεντρο του εσωτερικού. Πάνω από αυτό, τοποθετήστε ένα ράφι με vintage αγαλματίδια. Για να τελειώσει το τζάκι είναι κατάλληλη πέτρα ή τούβλο. Μπορεί να συμπληρωθεί με σφυρήλατες γρίλιες, οι οποίες θα δώσουν έμφαση στο ρετρό στυλ του εσωτερικού. Στο τζάκι τ
οποθετήστε μια κουνιστή καρέκλα με ζεστή κουβέρτα.

1

Προσθέστε ένα δωμάτιο επισκεπτών που μπορείτε να έχετε ένα παλαιό μπουφέ, στο οποίο θα τοποθετήσετε την υπηρεσία της αντίστοιχης εποχής. Στο κέντρο της οροφής πρέπει να κρεμάσει ένας μεγάλος μεταλλικός πολυέλαιος. Κατάλληλος πολυέλαιος με αποχρώσεις σε μορφή κεριών.

Vintage στοιχεία τονίζουν το στυλ vintage στο εσωτερικό του σαλόνι σας. Για παράδειγμα, σε μια από τις γωνίες μπορείτε να κανονίσετε μια ραπτομηχανή "Singer" με ένα πόδι. Ένα τραπέζι με ένα samovar ή ένα παλιό πιάνο θα είναι επίσης ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα στο εσωτερικό.

Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του στυλ vintage είναι η floral διακόσμηση. Πρέπει αναγκαστικά να διακοσμήσουν το εσωτερικό του σπιτιού, γι 'αυτό να τους δώσετε ένα αγγείο σε ρετρό παράσταση. Τα λουλούδια μπορούν όχι μόνο να αγοραστούν, αλλά και το πεδίο. Αποξηραμένες ανθοδέσμες είναι επίσης κατάλληλες. Αντί για ένα κεραμικό αγγείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ψάθινο καλάθι από αμπέλι. Το vintage εσωτερικό θα πρέπει να ακτινοβολεί την απλότητα, την ελαφρότητα και τη λεπτή αμέλεια.

Σαλόνι σε vintage στιλ με μεγάλη επιφάνεια εργασίας
Καθημερινό σαλόνι σε στυλ vintage

Λευκό και τιρκουάζ καθιστικό σε στυλ vintage

Σχεδιασμός κουζίνας

Σχεδιάζοντας μια κουζίνα σε στυλ vintage είναι μια πρόκληση, δεδομένου ότι είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε όχι μόνο ρετρό έπιπλα, αλλά και τον εξοπλισμό.

Για τη διακόσμηση των τοίχων της κουζίνας θα ταιριάζει η ταπετσαρία φωτεινών αποχρώσεων με εκτυπώσεις όπως λουλούδια, μπιζέλια, λωρίδες, ρομπότ. Υπάρχουν επίσης ταπετσαρίες με μια εικόνα από κάτι βρώσιμο (γλυκά, κέικ, μήλα, άλλα φρούτα) και σκεύη (βραστήρα, πιάτα, κύπελλα).

Μεγάλη κουζίνα σε στυλ vintage με μπαρ

Τα τείχη της κουζίνας μπορούν να τελειωθούν με κεραμίδια, καλύτερα από μια μικρή μορφή. Μπορεί να είναι πολύχρωμα. Στο πάτωμα τα πλακάκια πρέπει να είναι μεγαλύτερα. Προηγουμένως, ήταν δημοφιλές να θέσει ένα κεραμίδι σε μια σειρά σκάκι, αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διακόσμηση κουζίνες σε στυλ ρετρό.

Ως κάλυμμα δαπέδου, είναι κατάλληλο ένα φύλλο από ελαφριές αποχρώσεις ή μεσαίου καφέ χρώματος.

Λευκή-πορτοκαλί κουζίνα σε vintage στυλ με καφέ χαλιά και κουρτίνες
Μοντέρνα στυλιζαρισμένη vintage κουζίνα

Μπανιέρα

Οι πιο δημοφιλείς αποχρώσεις για τη διακόσμηση του μπάνιου είναι τα κερασιά, το χρυσό, το μπεζ-καφέ, το χάλκινο. Για το φινίρισμα του δαπέδου, χρησιμοποιήστε ένα πλακίδιο μεγάλου μεγέθους, ανθεκτικό στην υγρασία. Η οροφή μπορεί να μείνει λευκή. Οι τοίχοι τοποθετούν επίσης τα κεραμίδια. Αυτή είναι η πιο πρακτική επιλογή για δωμάτιο με υψηλή υγρασία. Στο πάτωμα βρισκόταν ένα μικρό χαλάκι με μακρύ μαλακό σωρό.

Μπάνιο σε στιλ vintage με μπανιέρα στη μέση

Για να τονίσει το vintage στο εσωτερικό του μπάνιου θα βοηθήσει τα στυλό του χρυσού χρώματος, πλακάκια με το κατάλληλο μοτίβο, λουλούδια, λάμπες πάνω στον καθρέφτη.

Εάν έχετε ένα μεγάλο μπάνιο, αφήστε στη μέση μπανιέρα με χαριτωμένα κιγκλιδώματα. Η καμπίνα ντους είναι μια σύγχρονη εφεύρεση, έτσι δεν έχει καμία θέση στο vintage εσωτερικό. Οι εξωτερικοί τοίχοι της μπανιέρας πρέπει να είναι διακοσμημένοι με ένα στυλ ρετρό στυλ. Πάνω από αυτό μπορείτε να κρεμάσετε ένα θόλο. Το ύφασμα του καλύμματος και οι κουρτίνες στο παράθυρο πρέπει να συνδυαστούν.

Το υφαντό καλάθι πλυντηρίου θα προσθέσει χρώμα στο εσωτερικό του δωματίου. Επιλέξτε τα ανοιχτά χρώματα για το καλάθι.

Όμορφος πολυέλαιος στο μπάνιο σε στυλ vintage

Όμορφος πολυέλαιος στο μπάνιο σε στυλ vintage

Σε ένα μεγάλο μπάνιο θα είναι κατάλληλη μεγάλος πολυέλαιος. Σε ένα μικρό δωμάτιο θα υπάρχουν αρκετά ζευγάρια φωτιστικών. Αν υπάρχει χώρος, μπορείτε να τοποθετήσετε στο στήθος των αξεσουάρ σε vintage στυλ.

Φροντίστε να τοποθετήσετε έναν καθρέφτη στο μπάνιο. Επιλέξτε σωστά γι 'αυτόν ένα πλαίσιο. Εάν είναι κατασκευασμένο από ξύλο, καλύψτε το με βερνίκι για να το προστατέψετε από την υγρασία.

Δώστε κεριά στο ρομαντισμό, τα οποία μπορούν να τακτοποιηθούν σε διαφορετικά μέρη.

Λευκό και πράσινο μπάνιο σε vintage στιλ με μπεζ έπιπλα

Το υπνοδωμάτιο

Ένα vintage υπνοδωμάτιο είναι η ενσάρκωση του ρομαντισμού και της γοητείας. Τα τείχη του είναι παραδοσιακά βαμμένα σε παστέλ αποχρώσεις που δεν τεντώνουν την εμφάνιση και δεν ερεθίζουν. Κατάλληλο είναι ροδάκινο, λευκό, γκρι-μπλε, ελεφαντόδοντο.

Για διακοσμήσεις τοίχων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τέτοιες ταπετσαρίες - αντίκες, ταπετσαρίες ταπετσαριών vintage, με επιχρυσωμένα ή χάλκινα σχέδια. Τα φύλλα και το παρκέ είναι κατάλληλα ως επενδύσεις δαπέδων.

Ασπρόμαυρη κρεβατοκάμαρα σε στυλ vintage

Το κρεβάτι, που είναι το κέντρο της αίθουσας ανάπαυσης, πρέπει να είναι με πλαστά κατοίκους. Έτσι θα αντιστοιχεί στο στυλ vintage. Πάνω από το κρεβάτι, τοποθετήστε ένα θόλο από ένα δαντελωτό ύφασμα διακοσμημένο με βούρτσες. Οι βούρτσες μπορούν επίσης να διακοσμήσουν κουρτίνες ή τούλι.

Για να δημιουργήσετε ένα άνετο περιβάλλον δωματίου, χρησιμοποιήστε διακοσμητικά μαξιλάρια διακοσμημένα με βολάν. Εάν έχετε μια προβλήτα από τη γιαγιά σας, το τοποθετήστε στο vintage υπνοδωμάτιο σας. Αντί ενός ποτηριού, μπορείτε να τοποθετήσετε έναν μεγάλο καθρέφτη με ξύλινο σκαλιστό πλαίσιο.

Κρεμώδη μαύρη κρεβατοκάμαρα σε στυλ vintage

Το εσωτερικό του υπνοδωματίου συμπληρώνεται από κεριά στο κηροπήγιο, κρυστάλλινα μπουκάλια με αρώματα, κούκλες πορσελάνης, παλιές ζωγραφιές στους τοίχους. Το vintage σχέδιο σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε κουρτίνες-κουβέρτες, πλεκτά καπέλα, τραπεζομάντιλα με κεντήματα, ένα παλιό καρότσι. Μπορείτε να δημιουργήσετε μερικές δικές σας διακοσμήσεις κλωστοϋφαντουργίας. Οικογενειακές φωτογραφίες μπορούν να τοποθετηθούν σε ράφια, τραπέζι ή στους τοίχους. Τα έπιπλα στο υπνοδωμάτιο πρέπει να είναι με ταπετσαρίες.

Κρεμαστό λευκό υπνοδωμάτιο σε στυλ vintage

Vintage Decor

Τα διακοσμητικά στοιχεία βοηθούν στο να δίνουν στο εσωτερικό μια πλήρη εμφάνιση. Τα θέματα Vintage περιλαμβάνουν:

  • υπηρεσία αντίκες, πιάτα, διακόσμηση πορσελάνης. Αυτά τα στοιχεία είναι συναφή όχι μόνο για την κουζίνα, αλλά και για άλλα δωμάτια στο διαμέρισμα?
  • αρχαία ειδώλια?
  • μουσική κουτί?
  • μεταλλικά κηροπήγια, κηροπήγια.
  • χάλκινες ή χάλκινες πόρτες χειρός.
  • samovar;
  • πίνακες ζωγραφικής σε καμβά, ζωγραφισμένοι σε λάδι ή ακουαρέλα. Τοπία, πορτρέτα, νεκρές φύσεις.
  • ένα ρολόι με κούκος.

Κάθε στοιχείο του διαμερίσματος, έπιπλα, διακόσμηση και διακόσμηση θα πρέπει να ταιριάζει με το σχέδιο, αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα πραγματικό vintage στο εσωτερικό του σπιτιού. Επομένως, ζυγίστε τις επιλογές σας πριν από τη μετασκευή του σπιτιού σας.

Παραλλαγές του ντεκόρ στο στυλ του τρύγου
Διακόσμηση σε στυλ vintage
Ένα αρχαίο βραστήρα και κλαδιά στο στυλ του τρύγου
Vintage διακόσμηση για το εσωτερικό
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

1 + 1 =