Steampunk εσωτερικό (38 φωτογραφίες): φανταστικά έπιπλα και διακόσμηση

Όπως γνωρίζετε, το στυλ steampunk ήρθε σε μας από την επιστημονική φαντασία. Αυτή η τάση περιλαμβάνει τη λατρεία της μηχανικής και των ατμομηχανών. Σταδιακά, το στυλ αυξήθηκε όλο και περισσότερο, και τώρα έχει εξαπλωθεί σε ρούχα, μουσική, ταινίες και, φυσικά, στο εσωτερικό.

Μεγάλο σαλόνι σε στυλ steampunk

Αυτός ο σχεδιασμός είναι μια από τις πρωτότυπες ιδέες στον μοντέρνο εσωτερικό σχεδιασμό, που ξεχωρίζει σε αυτόν τον αιώνα κορεσμού. Εάν γνωρίζετε για το σωστό συνδυασμό βικτοριανικών λεπτομερειών και βιομηχανικής τεχνολογίας, μπορείτε να συνειδητοποιήσετε αυτή τη φανταστική ατμόσφαιρα στο σπίτι σας.

Μεγάλη κουζίνα Steampunk

Σύνθεση με στυλ steampunk

Αυτό το ύφος - ένα ασυνήθιστο μείγμα ρομαντισμό του παρελθόντος και το μέλλον μετατροπή των ξεχασμένα παλιά αντικείμενα σε χρήσιμα πράγματα για το παρόν. Για να φτιάξετε ένα σχέδιο στο ύφος του steampunk, μπορείτε να πάτε με δύο τρόπους:

 • με τα χέρια τους να μετατρέψουν τα μοντέρνα έπιπλα σε ένα παλιό, και για τη διακόσμηση των τειχών να χρησιμοποιούν υλικά που μιμούνται τη γύρω φύση?
 • Χρησιμοποιήστε στο εσωτερικό των αντίκες και gizmos που ανήκουν στην βικτοριανή εποχή.
Καλαίσθητο καθιστικό σε στυλ steampunk

Η βασική ιδέα αυτού του σχεδιασμού, την οποία πρέπει να ακολουθήσετε όταν σχεδιάζετε, είναι αυτό που θα έλεγε ο σύγχρονος πολιτισμός αν συνεχίσει την ανάπτυξή του κατά μήκος της πορείας που προβλέπουν οι συγγραφείς της επιστημονικής φαντασίας; Αν αντί πλαστικού, σελοφάν και άλλων τεχνολογιών που είναι γνωστές σε εμάς, υπάρχουν συσκευές που λειτουργούν μόνο σε ατμομηχανές; Ιδέες που μπορείτε να μάθετε από βιβλία και προσαρμογές συγγραφέων όπως ο H. Wells, ο J. Verne και άλλοι. Το διαμέρισμα πρέπει να είναι γεμάτο με απίστευτες συσκευές που λειτουργούν από τον ατμό, καλά, ή να τις προσομοιώνουν.

Καθιστικό με τοίχους από τούβλο σε στυλ steampunk
Steampunk γραφείο εργασίας
Φωτεινό φωτεινό καθιστικό σε στυλ steampunk
Μπάνιο τύπου Steampunk
Steampunk επιτραπέζια λάμπα

Κουζίνα με ένα νησί στο ύφος του steampunk

Χρώματα και υλικά

Για ένα τέτοιο εσωτερικό, θα πρέπει να εγκαταλείψετε όλα τα συνθετικά υλικά και να τα αντικαταστήσετε με ξύλο, μέταλλο, γυαλί και πέτρα. Φυσικά, δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε να βάλλετε ένα πραγματικό ατμομηχανή στο σπίτι και να αναζητήσετε άδεια για να το χρησιμοποιήσετε. Όχι, οι σύγχρονοι κατασκευαστές παράγουν πολλά υλικά που μιμούνται. Για το φινίρισμα της οροφής και των τοίχων, χρησιμοποιήστε:

 • laminate;
 • καπλαμά?
 • ακρυλικό και ούτω καθεξής.
Υπνοδωμάτιο σε στυλ steampunk

Για να εφαρμόσετε το σχεδιαζόμενο σχέδιο, μπορείτε να κολλήσετε ένα από τα δωμάτια ή ολόκληρο το διαμέρισμα με σκοτεινό χαρτί ή υφασμάτινη ταπετσαρία.

Το κύριο χρώμα του steampunk είναι καφέ, επίσης, χρησιμοποιούν χρυσούς, κοκκινωπούς τόνους. Οι επισημάνσεις στο σχέδιο σχεδιάζονται με τη βοήθεια φυσικών εμποτισμών σμαραγδένιου, κρασιού, πλούσιου μπλε και άλλων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ανοιχτά χρώματα, το κύριο πράγμα είναι να επιτύχετε το διαχωρισμό από τον πραγματικό κόσμο.

Λάμπα τοίχου και τραπέζι steampunk
Steampunk Cafe
Ράφι στυλ steampunk
Επιτραπέζια διακόσμηση στυλ steampunk
Τσαγιέρα τύπου Steampunk
Σχεδιασμός ενός μπάνιου με στυλ steampunk

Πώς να οργανώσετε σωστά το χώρο

Με όλα τα διάφορα διασκεδαστικά gizmos στη διακόσμηση, το steampunk δεν πρέπει να φαίνεται γεμάτο. Αυτός είναι ένας δημιουργικός χώρος όπου η οικογένεια πρέπει να κινείται ελεύθερα και να εμπνέει ο ένας τον άλλον.

Αν έχετε εμπλακεί στην επανατοποθέτηση της σοφίτας, τότε μπορείτε να αποκόψετε με ασφάλεια τα τελικά υλικά από τους τοίχους και να ανοίξετε το πλινθοδομή με τα χέρια σας. Για να συμπέσετε πλήρως με τον ορισμό του steampunk, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ειδική αγγλική ποιότητα τούβλων.

Σαλόνι με βιολετί πινελιές σε στυλ steampunk
Μωβ πινελιές στο σαλόνι
Σκακιστικό τραπέζι σε στυλ steampunk
Steampunk πίνακα ρολόι
Καθιστικό με τοίχο από τούβλο σε στυλ steampunk
Σταθείτε για τα βιβλία με το στυλ του steampunk
Κουζίνα με ένα νησί στο ύφος του steampunk

Έπιπλα, φωτισμός και διακόσμηση

Ξεκινήστε το μετασχηματισμό από την πόρτα εισόδου. Το κουδούνι είναι εξοπλισμένο με σωλήνες και διάφορους μοχλούς, αλλάζει τον ήχο σε φυσικό, για παράδειγμα, τον ήχο ενός σωλήνα ή τυμπάνου. Μιλώντας για το σαλόνι, μια μεγάλη αγορά θα είναι ένας μεγάλος δερμάτινος καναπές με λαξευμένες λαβές και πόδια λιονταριού. Τα έπιπλα από δρύινα, κερασιά και μαόνι συνδυάζονται τέλεια με το εσωτερικό και μια μικρή δυσοίωνη προσθήκη θα είναι επενδεδυμένη με πόρτα εισόδου από φύλλα σιδήρου με πολλά πριτσίνια. Ως τραπεζάκι του καφέ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγάλες παλιές βαλίτσες.

Steampunk κρεβάτι

Μαζί με τα συνήθη πράγματα, τοποθετήστε ακατανόητες συναθροίσεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να έχετε τα χέρια για να δημιουργήσετε έναν πίνακα σε μια steampunk στιλ, χρησιμοποιώντας βαλβίδες, σωλήνες, βαλβίδες, εργαλεία και άλλα μέρη εντελώς διαφορετικά χρώματα, μεγέθη και σκοπούς. Στα δωμάτια μπορείτε να οργανώσετε ολόκληρες εγκαταστάσεις από μέρη από τρένα και τραμ. Μέρος του εγκαταλελειμμένου υποβρυχίου, η ημιτελής ατμομηχανή, τα στοιχεία του αερόστατου - μπορείτε να τα δημιουργήσετε μόνοι σας.

1
Steampunk στυλ εσωτερικό μπάνιο

Για steampunk, επιλέξτε διάχυτο φως, δημιουργώντας μια ελαφρώς ζοφερή ατμόσφαιρα. Το φως δεν πρέπει να είναι φωτεινό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

 • Αλεξίπτωτα τοίχου, πλαφονιές και αμπαζούρ σε βικτοριανό στιλ.
 • λαμπτήρες εκκένωσης ·
 • λαμπτήρες φτιαγμένοι από τα χέρια τους.
Ευρύχωρο σαλόνι σε στυλ steampunk

Είναι δυνατό να φτιαχτεί ένας λαμπτήρας από μαύρα ηλεκτρικά καλώδια με φυ
σίγγια και τροχούς από μηχανικά ρολόγια, αφού αυτά έχουν ανασταλεί σε ένα καλώδιο κάτω από την οροφή.

Η κουζίνα στυλ steampunk μεταμορφώνεται εντελώς, ακόμη και οι οικιακές συσκευές εδώ μπορούν να φαίνονται διαφορετικές. είναι διακοσμημένο με μπουλόνια, αρχαϊκές λεπτομέρειες, ακατανόητους μηχανισμούς και επεκτείνεται η λαβή. Τα σκαμνιά κουζίνας κατασκευάζονται με τα χέρια τους από τους σωλήνες και η θήκη επίπλων είναι γεμάτη με πριτσίνια. Για αυτό το στυλ, ο συνδυασμός κόκκινου και μαύρου με στοιχεία χαλκού και χαλκού είναι ιδανικός.

Το ντουλάπι είναι εξοπλισμένο με ράφια από αποχετευτικά αγωγούς, γεμάτα με αρχαίες ποσότητες, η μονάδα του υπολογιστή μετατρέπεται σε πίνακα ελέγχου από ένα διακριτικό ή ένα υποβρύχιο.

Ντουλάπι και ράφι σε στυλ steampunk στο σαλόνι

Για στυλ steampunk χαρακτηρίζεται από τη χρήση μεγάλου αριθμού αξεσουάρ. Αγοράζονται στο Διαδίκτυο και σε δημοπρασίες, κάτι που μπορείτε να βρείτε και στα καταστήματα. Ποια εξαρτήματα ταιριάζουν γενικά με το steampunk;

 • αρχαίες πυξίδες, σφαίρες και γεωγραφικούς χάρτες.
 • Σχέδια φανταστικών οργάνων και συσκευών.
 • vintage φωτογραφίες?
 • ρολόι με εκκρεμές, βαρόμετρα, ξύλινο θερμόμετρο.
 • γραφομηχανή, τηλέφωνο μοχλού και ούτω καθεξής.
Πολυέλαιος με στυλ steampunk
Λαμπτήρας τοίχου σε στυλ steampunk
Steampunk κουζίνα στυλ

Ένα απλό πρώτο βήμα

Εάν δεν είστε ακόμα έτοιμοι να εκδώσει ολόκληρο το διαμέρισμα του στο steampunk στιλ, μπορείτε να αρχίσετε να σχεδιάσει το δωμάτιο όπου οι βαλβίδες, σωληνώσεις και τα μηχανικά μέρη φαίνονται πιο οργανικό σύνολο - ένα μπάνιο. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρυθμίσετε το πιο απλό μίξερ με ένα στρογγυλό βαλβίδα, και αντί του κελύφους να χρησιμοποιήσει το χαμηλότερο σημείο από σίδηρο ή κατσαρόλα χαλκού στην οποία να κάνει μια τρύπα για την αποστράγγιση και καλά μονωμένο. Μπορείτε να βάλετε ένα τέτοιο νεροχύτη σε ένα μεταλλικό χρηματοκιβώτιο, το οποίο συνήθως φυλάσσεται σε γραφεία ή ιατρικά ιδρύματα. Οι τοίχοι του μπάνιου μπορούν να καλυφθούν από σίδερο, ξύλο ακατέργαστο, μεταλλικό στέγαστρο. Για αυτό το εσωτερικό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θεματικά πλακάκια, για παράδειγμα, με εικόνες αερόστατων ή κάποιο είδος φουτουριστικής αφαίρεσης.

Επιτραπέζια διακόσμηση στυλ steampunk

Μια άλλη μεγάλη λύση για το πρώτο βήμα είναι η μετατροπή του υπογείου, αν υπάρχει. Ιδανική - ανοιχτή επικοινωνία στην οροφή του υπογείου, σε ένα τέτοιο μέρος μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σινεμπάκ-κινηματογράφο. Χρησιμοποιώντας το χρώμα, πρέπει να επιτύχετε την επίδραση της σκουριάς στους σωλήνες και τις επικοινωνίες, σαν να είχε μετατραπεί το υπόγειο σε υποβρύχιο ή πλοίο. Τα μπουλόνια και οι βίδες μπορούν να βαφτούν στο χρώμα του ορείχαλκου. Οι τοίχοι διακοσμούνται με σίδερο, ξύλινα πλαίσια. Από τα έπιπλα για να επιλέξετε δερμάτινες πολυθρόνες, διακοσμήστε το δωμάτιο με αρχαία χειροτεχνία, χάρτες, σφαίρα. Οι τοίχοι μπορούν επίσης να επικολληθούν με ταπετσαρίες φωτογραφιών με φανταστικά μοτίβα. Για να ολοκληρώσετε ακολουθώντας το στυλ, μπορείτε να συνδέσετε τα φωτισμένα παράθυρα στους τοίχους, ώστε να γίνετε πραγματικός καπετάνιος του Nemo.

Εσωτερικό ντουλάπι στο στυλ του steampunk

Πρέπει να καταλάβουμε ότι προτού αναλάβετε τη δημιουργία ενός εσωτερικού με αυτό το στυλ, πρέπει να καταλάβετε την ουσία του. Ο σχεδιασμός μεμονωμένων αντικειμένων παίζει σημαντικό ρόλο εδώ. Μια ικανή προσέγγιση σχεδιασμού ενσωματώνει πλήρως τη ζεστασιά, την ασυνήθιστη και τη δίψα για το άγνωστο, χαρακτηριστικό αυτού του στυλ. Steampunk είναι ο σίγουρος τρόπος για να εκπλήξει τους καλεσμένους σας, θα εξετάσουν εδώ και καιρό όλα αυτά τα εκπληκτικά αξεσουάρ και θα σας ρωτήσουν τι σημαίνει καθεμία από αυτές. Αυτό το στυλ είναι ιδανικό για δημιουργικές προσωπικότητες που τους αρέσει ν
α κάνουν κάτι με τα χέρια τους, αφού δεν έχουν περιορισμούς για φαντασία.

Κουζίνα με ξύλινη επένδυση σε στυλ steampunk
Ασυνήθιστη επιτραπέζια λάμπα
Μπάνιο σε σκούρα χρώματα σε στυλ steampunk
Μικρό σαλόνι σε στυλ steampunk
Τραπεζαρία σε στυλ steampunk
Εσωτερικό καφετέρια με ατμόλουτρο
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

87 + = 90