Linoleum στο εσωτερικό του διαμερίσματος (51 φωτογραφίες): μοντέρνα σχέδια

Οποιοσδήποτε εμπειρογνώμονας ξέρει ότι κατά την επιλογή του μελλοντικού εσωτερικού χώρου, ο ρόλος, που είναι σχεδόν πρωταρχικός, παίζει ο σχεδιασμός του δαπέδου, δηλαδή η σωστά επιλεγμένη επένδυση δαπέδου. Το πρώτο βήμα είναι να αποφασίσετε ποιο υλικό θα πρέπει να βρίσκεται στο πάτωμά σας. Επένδυση δαπέδου - αυτό είναι που είναι επιθυμητό να ξεκινήσετε για το μελλοντικό εσωτερικό των χώρων, αν δεν έχετε ακόμη έπιπλα. Αν και η διαδικασία τελειώματος συνήθως αρχίζει με το ανώτατο όριο. Παρά την αφθονία των υλικών για δάπεδα, το λινέλαιο είναι το πιο απαιτητικό στη σύγχρονη αγορά υλικών φινιρίσματος. Η τεχνολογική πρόοδος μέχρι σήμερα έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο ώστε το σημερινό λινέλαιο να μην διακρίνει οπτικά από το έλασμα ή το κεραμίδι και αυτό δεν είναι το μόνο του πλεονέκτημα.

Μπεζ λινέλαιο

Λευκό λινέλαιο

Λινοτάπητα κάτω από ένα ελαφρύ δέντρο στο σαλόνι

Το λινέλαιο είναι ένα υλικό που έχει μια σειρά από ποιοτικά χαρακτηριστικά:

 • Πολύ πρακτικό
 • Αρκετά φθηνή
 • Ανθεκτικό στο φθορά
 • Φιλικό προς το περιβάλλον

Αφού ορίσατε το υλικό για το μελλοντικό φύλο σας, θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να προσδιορίσετε το χρώμα και την υφή. Οι κατασκευαστικές εταιρίες θα είναι σε θέση να σας προσφέρουν μια τόσο ευρεία παλέτα χρωμάτων και δομή υλικών που πιο συχνά η σύγχρονη ζήτηση δεν καλύπτει μια τέτοια ποσότητα εφοδιασμού. Αν δεν ξέρετε τι θέλετε, είναι καλύτερο να ζητήσετε βοήθεια από επαγγελματίες.

Linoleum είναι τόσο πρακτικό για τον καθαρισμό ότι ακόμη και η πιο αυστηρή ερωμένη θα είναι ευχαριστημένη με τέτοια δάπεδα.

Λινοτάπητα κάτω από ένα γκρι-καφέ δέντρο στο σαλόνι

Λινοτάπητα για σκυρόδεμα

Linoleum μαύρο και άσπρο

Linoleum μαύρο

Λινόλευκο χρώμα

1

Η διαδικασία της τοποθέτησης λινέλαιο

Ένα πολύ σημαντικό σημείο πριν από την τοποθέτηση λινέλαιο είναι η μόνωση του δαπέδου και η εξάλειψη των πιθανών παρατυπιών του. Μια καλή επιλογή για την απόκρυψη μικρών επιφανειακών ανωμαλιών μπορεί να είναι ένα καταστρώμα φύλλων από κόντρα πλακέ ή OSB, πάχους 6-8 mm. Ένα ξύλινο στρώμα θα είναι μια καλή μόνωση.

Σημαντικό! Η ευθυγράμμιση και η μόνωση του δαπέδου με κόντρα πλακέ θα ανεβάσει το πάτωμα κατά ένα εκατοστό, επομένως είναι καλύτερα να σκεφτείτε για τις εσωτερικές πόρτες εκ των προτέρων. Εάν υπάρχουν ήδη, φροντίστε να έχουν την ευκαιρία να ανοίξουν.

Λινοτάπητα με ζιγκ-ζαγκ

Έχοντας μιλήσει για τις πόρτες, ένας σημαντικός παράγοντας στο εσωτερικό σας μέλλον θα είναι ο συνδυασμός τους με το ίδιο πάτωμα. Οι ουδέτεροι ήχοι από λινέλαιο μπορούν να είναι κατάλληλοι για παιδικό δωμάτιο, κουζίνα ή σαλόνι. Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε ένα ποιοτικό δείγμα και είναι ακόμη πιο σημαντικό να το συνδυάσετε με τοίχους. Ελλείψει εμπειρίας, είναι καλύτερο να εμπιστευτείτε τους ειδικούς. Μετά από όλα, το πάτωμα είναι το κέντρο του δωματίου. Και τότε θα είναι πολύ πιο δύσκολο να διορθώσουμε τα πάντα. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερα να μην κάνετε λάθη αρχικά.

Λινοτάπητες κάτω από ανοιχτό καφέ ξύλο με ένα μοτίβο στο υπνοδωμάτιο
Καφέ λινέλαιο με σχέδια στην κουζίνα
Λινοτάπητες κάτω από το δέντρο στο σαλόνι

Λινοτάπητα για ένα δέντρο

Λινοτάπητες με γεωμετρικό σχέδιο

Ελαφρύ λινέλαιο

Η διαφορετική παλέτα χρωμάτων θα φαίνεται απολύτως ατομικά. Φυσικά, ποιο χρώμα και δομή να επιλέξει να αποφασίσει ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, αλλά μερικά συμβούλια δεν εμπόδισαν ποτέ κανέναν. Στο τέλος, δεν είναι η πρώτη ημέρα υπάρχουν γραφεία σχεδιασμού σχεδιασμού που μπορούν να παρέχουν στον πελάτη μια βάση των υφιστάμενων μοντέλων των διαφορετικών εκδόσεων του linoleum, σε συνδυασμό με το εσωτερικό. Σε ακραίες περιπτώσεις, μπορεί να σχεδιαστεί ξεχωριστά για κάθε πελάτη που επιθυμεί.

Λινοτάπητες κάτω από ένα ηλικιωμένο δέντρο σε ένα διαμέρισμα

Λινοτάπητα στο σαλόνι

Λινοτάπητα σε ένα κλουβί

Για παράδειγμα, οι αποχρώσεις του λευκού λινελαίου είναι πολύ δημοφιλείς. Οποιοσδήποτε ελαφρύς τόνος, όπως το μπεζ, το λευκό, το γκρι, είναι σε μεγάλη ζήτηση σήμερα.

Ο γκρίζος τόνος του λινέλαιο είναι κατάλληλος για κάθε δωμάτιο, είτε πρόκειται για υπνοδωμάτιο είτε για κουζίνα. Φαίνεται πολύ ευγενής και κομψή. Το πιο διάσημο πρόσφατα ήταν το tarkett, μια επίστρωση με μια σκιά γκρίζας βελανιδιάς. Λευκό δρυός, έτσι ονομάζεται, στερείται ελαττωμάτων.

Τα ανοιχτά χρώματα του δαπέδου συνδυάζονται τέλεια με όλα τα μοντέρνα έπιπλα και συσκευές. Εάν διαθέτετε ένα κλασικό έπιπλο στυλ, είναι προτιμότερο να επιλέξετε διαφορετικό χρώμα για το πάτωμα. Ένα άλλο ωραίο επίδομα είναι ότι τα ανοιχτά χρώματα ταιριάζουν τέλεια με τις σημερινές δημοφιλείς μαύρες πόρτες Η ελαφριά επένδυση δαπέδου αυξάνει οπτικά το χώρο του δωματίου, έτσι για τους ιδιοκτήτες ενός μικρού διαμερίσματος - αυτή είναι και η πιο βέλτιστη επιλογή.

Λινοτάπητες κάτω από διαφορετικές αποχρώσεις του ξύλου στο διαμέρισμα
Γκρίζο λινέλαιο κάτω από το κεραμίδι στο σαλόνι

Λινόλευκο κόκκινο

Λινοτάπητα στην κουζίνα

Λινοτάπητες για έλασμα

Σκούροι τόνοι του λινέλαιο. Μαύρο λινέλαιο

Το σκούρο λινέλαιο, αντίθετα, θα πλησιάσει ή δεν θα ταιριάζει πολύ σε κανένα εσωτερικό χώρο. Αλλά ο σωστός συνδυασμός χρωμάτων κάνει θαύματα, και είναι σχεδόν εγγυημένη για να κάνει το σχεδιασμό οποιουδήποτε δωματίου εκπληκτική. Οι επαγγελματίες ισχυρίζονται ότι μέσω των σκούρων τόνων του δαπέδου μπορείτε να επιτύχετε επιπλέον άνεση και άνεση στο διαμέρισμα. Αλλά σε αυτή την περίπτωση ο κύριος ρόλος διαδραματίζεται από τη σωστή οργάνωση της φωτεινής ροής. Πρακτικά σε όλες τις περιπτώσεις, το λινέλαιο wenge φαίνεται υπέροχο. Αλλά ιδιαίτερα κομψό φαίνεται στο φόντο του στυλ Art Nouveau, καθώς και το κλασικό και αποικιακό στυλ.

Λινοτάπητα στο εσωτερικό της σοφίτας

Σκούρο λινέλαιο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή, αλλά, δυστυχώς, δεν είναι η πιο πρακτική κάλυψη δαπέδου. Υπάρχουν πολλά μικρά μειονεκτήματα για το λινέλαιο που γίνεται σε σκούρα χρώματα, για παράδειγμα σκόνη, σημάδια και λεκέδες. Όλα αυτά τα μικρά ελαττώματα θα είναι ορατά όπως στην παλάμη του χεριού σας. Ως εκ τούτου, για τους λάτρεις της τέλεια καθαρότητα, είναι καλύτερα να επιλέξετε το χρωματισμό του λινέλαιο σε άλλα χρώματα. Αλλά για κάποιον, αυτές οι αποχρώσεις δεν μπορούν να είναι καθόλου πρόβλημα. Όλα εξαρτώνται από το πώς νιώθεις γι 'αυτό. Εάν θέλετε πραγματικά ένα σκοτεινό πάτωμα, μπορείτε να βάλετε ένα χαλί πάνω από αυτό. Και το πρόβλημα επιλύεται.

Σκούρο γκρι λινέλαιο με floral μοτίβο
Μοναδικό λινέλαιο στο εσωτερικό
Όμορφο λινέλαιο με σκοτεινό εμποτισμό

Λινοτάπητες κάτω από λειασμένη βελανιδιά

Λινοτάπητα με μάρμαρο

Αναπαραγωγή χρωμάτων και τόνων

Όταν επιλέγετε ένα κάλυμμα δαπέδου ή πιο συγκεκριμένα όταν επιλέγετε το χρώμα και τη δομή του, πρέπει να λάβετε υπόψη το γεγονός ότι οι χρωματικές ενώσεις είναι χαρακτηριστικές για ένα άτομο. Για παράδειγμα, με τη βοήθεια του πράσινου, μπορείτε να ανακουφίσετε την κόπωση. Οι ζεστοί τόνοι του μπεζ δημιουργούν μια αίσθηση ζεστασιάς και άνεσης. Τυρκουάζ χρώμα ανανεώνει τέλεια και ακόμα και τόνους. Το μπλε αφαιρεί την ένταση, σε μεγάλες δόσεις μπορεί να λειτουργήσει ως υπνόσακο. Ως εκ τούτου, είναι ιδανικό για υπνοδωμάτια. Ο γκρι δημιουργεί ιδανική ατμόσφαιρα εργασίας. Το λευκό χρώμα συνδέεται με την καθαριότητα και την στειρότητα. Συχνά χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ένα πιο αντίθεση χρώμα. Διαφορετικά, μπορεί να προκαλέσει δυσφορία. Το μαύρο χρώμα είναι καλό μόνο σε μικρές δόσεις. Συνήθως χρησιμοποιείται για να δώσει ένα ιδιαίτερο ύφος στο δωμάτιο.

Επιπλέον, να έχετε κατά νου ότι υπάρχουν κρύα και ζεστά χρώματα των χρωμάτων και των αποχρώσεων τους, με τα οποία μπορείτε να προσθέσετε τη φρεσκάδα, να αυξήσετε οπτικά το χώρο του δωματίου ή να ανανεώσετε το δωμάτιο.

Λινοτάπητες με λαμπερή υφή ξύλου
Γκρίζο λινέλαιο με εκτύπωση στο σαλόνι
Ασυνήθιστο λινέλαιο με φωτεινές ρίγες

Linoleum απλό

Λινοτάπητες κάτω από το κεραμίδι

Πώς να επιλέξετε το σωστό λινέλαιο για ένα διαμέρισμα;

Εάν πρόκειται να επιλέξετε το χρώμα του linoleum τον εαυτό σας, το κύριο πράγμα είναι ότι πρέπει να αποφασίσετε για το γενικό στυλ του διαμερίσματός σας. Το επιλεγμένο χρώμα πρέπει να συνδυάζεται αρμονικά με το υπόλοιπο εσωτερικό του δωματίου. Δηλαδή, πρέπει να σκεφτείτε εκ των προτέρων τι χρώμα θα είναι τα ταπετσαρία, έπιπλα και εσωτερικές πόρτες και ούτω καθεξής. Αυτό είναι μόνο με την πρώτη ματιά εύκολο. Όχι όλοι μας έχουν καλλιτεχνική μόρφωση και όραμα για το πώς πρέπει να είναι τα πάντα, όταν υπάρχουν γυμνοί τοίχοι. Συχνά πηγαίνουμε από το αντίθετο, αγοράζοντας συναισθηματικά ό, τι μας άρεσε. Το αποτέλεσμα είναι μια πλήρης έλλειψη γεύσης. Επομένως, αν έχετε αμφιβολίες, είναι προτιμότερο να απευθυνθείτε σε ειδικούς.

Γραφικό λινέλαιο στο γραφείο

Λινοτάπητα με υπόστρωμα

Το λινέλαιο ριγέ

Tarkett

Tarkett είναι ένα λινέλαιο που μιμείται εντελώς ένα κεραμίδι, είτε πρόκειται για ένα κλουβί ή ένα σχέδιο. Συχνά, ακόμη και ένας ειδικός από την πρώτη φορά δεν μπορεί να παρατηρήσει την αντικατάσταση, έτσι σύγχρονη τεχνολογία έχει προχωρήσει. Τις περισσότερες φορές, μια τέτοια επίστρωση τοποθετείται στο πάτωμα στην κουζίνα, επειδή εκεί είναι πιο κατάλληλο.

Φωτεινό καφέ λινέλαιο στο φυτώριο - μια λογική λύση

Λινόλευκο μπλε

Λινοτάπητα στο υπνοδωμάτιο

Tarkett Linoleum

Λινοτάπητα με σχέδιο

Γιατί να επιλέξετε λινέλαιο αντί πλακιδίων;

Linoleum είναι πιο πρακτικό υλικό από το κεραμίδι και σε πολλές απόψεις, αυτός:

 • θερμότερο υλικό δαπέδου για το πάτωμα
 • μη ολίσθηση
 • Ασφαλής, όσον αφορά την απουσία σχηματισμού μαρκών σε αντίκτυπο σε αυτό

Η τοποθέτηση λινέλαιο απαιτεί πολύ λιγότερο χρόνο και γενικά είναι λιγότερο επιεική. Η τοποθέτηση κεραμιδιών είναι μια πολύ πιο περίπλοκη και μακρά διαδικασία.

Από την άλλη πλευρά, όλα είναι σχετικά, για κάποιον που έχει τα χαρακτηριστικά του λινέλαιο συν, για κάποιον αρνητικό. Το ίδιο ισχύει για πλακάκια. Όχι από καιρό δεν έχει σκεφτεί από καιρό ένα ζεστό δάπεδο. Επομένως, όλα είναι μεμονωμένα.

Καφέ λινέλαιο στο εσωτερικό με πράσινες προθέσεις

Το λινέλαιο ριγέ

Λινοτάπητα στο μπάνιο

Λινοτάπημα φωτεινό

Λινοτάπη κίτρινο

Μερικές συμβουλές:

 • Στο διάδρομο και διάδρομο είναι καλύτερο να τοποθετήσετε ουδέτερους τόνους λινοτάπητα, θα είναι λιγότερο ορατή λάσπη, η οποία από το δρόμο πρώτο πράγμα που πρέπει να καταγράφονται σε αυτά τα δωμάτια.
 • Τα άμμο και τα κίτρινα χρώματα του δαπέδου είναι καλύτερα προσαρμοσμένα στο κλασικό στιλ στο εσωτερικό.
 • Τα πιο δημοφιλή μοντέλα που φαίνονται καταπληκτικά σε σχεδόν κάθε εσωτερικό είναι ένα λευκασμένο δέντρο, μια βελανιδιά, ένα διοικητικό συμβούλιο, ένα wenge και ούτω καθεξής.
 • Για μια κουζίνα, το λινέλαιο, που μιμείται φυσικά υλικά, γρανίτη, μάρμαρο ή πέτρα, είναι κατάλληλο. Για να δημιουργήσετε μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα στην κουζίνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λινέλαιο που μιμείται ένα δέντρο.
 • Για το σαλόνι είναι καλύτερα να επιλέξετε μια κάλυψη δαπέδου από σκούρους τόνους με ανατολίτικο στυλ. Και μπορείτε να αγοράσετε ένα λινέλαιο παρόμοιο με ένα παρκέ σκάφους ή ένα κεραμίδι.
 • Τα δωμάτια για παιδιά συνιστώνται για φωτεινά χρώματα. Στην περίπτωση αυτή, ο τόπος θα είναι μπλε και ανοιχτό πράσινο.

Όλα αυτά είναι αποχρώσεις, το κύριο πράγμα είναι ότι το χρώμα του linoleum που επιλέγετε δεν σας ερεθίζει συνολικά, αλλά μάλλον εναρμονίζεται με το υπόλοιπο εσωτερικό και αισθάνεστε άνετα και άνετα στο σπίτι σας.

Λινοτάπητα στο σαλόνι με τζάκι
Λινοτάπητες κάτω από ένα δέντρο σε κίτρινους τόνους

Λινοτάπητα στο διάδρομο

Λινοτάπητα με εικόνα

Γρανίτης λινολενίου

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

73 − = 64