Cineraria στο εσωτερικό: τα χαρακτηριστικά της φροντίδας (24 φωτογραφίες)

Το Cineraria είναι ένα όμορφο φυτό που μπορεί να φυτευτεί στο σπίτι. Αυτό το φυτό προέρχεται από το γένος Astrope (Complex). Οι τύποι του cineraria είναι πολύ διαφορετικοί. Με την ομορφιά του, αυτό το λουλούδι δεν είναι συγκρίσιμο με οποιοδήποτε άλλο του είδους του. Εκπρόσωποι αυτής της οικογένειας μέχρι σήμερα, υπάρχουν περίπου πενήντα είδη. Αυτό το άρθρο θα περιγράψει λεπτομερώς πώς να φροντίσετε αυτό το φυτό, πώς να τον φυτέψετε, πώς να το αναπτύξετε και πολλά άλλα.

Cineraria

Σύντομη περιγραφή της εγκατάστασης

Cineraria

Το Cineraria είναι ένα ποώδες φυτό που αναπτύσσεται στη Μαδαγασκάρη. Στο σπίτι, το δωμάτιο cineraria που ονομάζεται Cineraria cruenta (αιματηρή) αισθάνεται καλά. Το ύψος αυτού του φυτού είναι από τριάντα έως ενενήντα εκατοστά. Τα φύλλα είναι μεγάλα, ωοειδούς σχήματος, οι μίσχοι χαμηλώνονται και διακλαδώνονται δυνατά. Οι ταξιανθίες έχουν διαφορετικό χρώμα: κόκκινο, λευκό, πορφυρό, κίτρινο και ούτω καθεξής. Η ανθοφορία αρχίζει από τον Ιούνιο μέχρι τον παγετό. Με την ομορφιά του, αυτό το λουλούδι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί, είναι ασυνήθιστο και φαίνεται πολύ όμορφο σε οποιοδήποτε εσωτερικό, το οποίο είναι σημαντικό. Αυτό το φυτό είναι για τους πραγματικούς γνώστες της ομορφιάς.

Cineraria

Τι είναι ένα αιματηρό cineraria;

Cineraria

Η αιματηρή cineraria είναι ο πιο όμορφος εκπρόσωπος αυτής της οικογένειας. Φεύγει δεν είναι οβάλ, και τα λουλούδια είναι μικρά, αλλά διαφέρουν σε μια πλούσια ποικιλία αποχρώσεων. Λόγω της μορφής του λουλουδιού, το φυτό αυτό συγχέεται συχνά με τις μαργαρίτες. Ωστόσο, το χρώμα δίνει αμέσως αυτό το λουλούδι.

Cineraria

Η καλλιέργεια αυτής της ποικιλίας είναι ελαφρώς πιο δύσκολη από τα άλλα είδη αμβροσίας: συνιστάται η άμεση σπορά της σε χωριστές γλάστρες και όχι η παραλαβή μετά από αυτήν. Ο λόγος για αυτό - μια μακρά αναμονή για την ανθοφορία. Από τη στιγμή της φύτευσης, θα πρέπει να διαρκέσει περισσότερο από 9 μήνες πριν να δείτε τα λουλούδια. Δεδομένου ότι το εργοστάσιο είναι ετήσιο, δεν θα αποφασίσει ο καθένας να φυτέψει ένα τέτοιο λουλούδι στο σπίτι.

Cineraria

Η σπορά πραγματοποιείται το Δεκέμβριο, οι σπόροι δεν μπορούν να κοιμηθούν: κατανέμονται στην κορυφή της γης και πιέζονται ελαφρά. Πριν από το έδαφος πρέπει να χαλαρωθεί προσεκτικά και να υγρανθεί καλά.

Cineraria

Η συνολική θερμοκρασία πρέπει να διατηρείται σε είκοσι μοίρες, είναι πολύ σημαντικό να αφαιρείτε το συμπύκνωμα κάθε μέρα από την ταινία, την οποία πρέπει να καλύψετε όλες τις γλάστρες.

Cineraria

Περίπου δεκαέξι ημέρες μετά τη φύτευση, τα λάχανα πρέπει να φυτευτούν. Εάν είναι απαραίτητη η επιλογή, πρέπει να γίνει μετά την εμφάνιση περισσότερων από 2 φύλλων.

Cineraria

Φως αυτού του τύπου cineraria απαιτείται λίγο λιγότερο από τα υπόλοιπα. Αν αποφασίσετε να φυτέψετε ένα λουλούδι το καλοκαίρι σε ανοιχτό έδαφος, είναι απαραίτητο να το προστατεύσετε από το άμεσο ηλιακό φως, για να το φυτέψετε σε σκιασμένο χώρο. Εάν πληρούνται όλες οι παραπάνω προϋποθέσεις, το φυτό θα πρέπει να ανθίσει μέχρι το φθινόπωρο. Ακόμη και οι μικρότεροι παγετοί μπορεί να σκοτώσουν τα cineraria, οπότε το επόμενο έτος θα πρέπει να ξυριστεί και πάλι.

Cineraria
Cineraria

Καλλιέργεια από σπόρους και φυτά

Το Cineraria μπορεί να καλλιεργηθεί τόσο από σπόρους όσο και από φυτά. Αν αποφασίσετε να καταφύγετε στην πρώτη επιλογή, πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να αγοράσετε σπόρους λουλουδιών. Δυσκολίες με αυτό δεν θα προκύψουν, δεδομένου ότι οι σπόροι του cineraria πωλούνται σχεδόν σε όλα τα καταστήματα. Θέλω να υπογραμμίσω ότι η ικανότητα βλάστησης των σπόρων είναι αρκετά υψηλή και είναι εύκολο να βγεις από αυτά τα φυτά, απλά πρέπει να γνωρίζεις πώς φροντίζει το cineraria, αλλά περισσότερα γι 'αυτό αργότερα.

Cineraria

Σπόροι σποράς συνιστώνται τον Απρίλιο, επιλέξτε ένα δοχείο βαθύ και ευρύ. Φυτεύστε το φυτό σε μείγμα άμμου / τύρφης σε ίσα μέρη. Μετά τη σπορά, το έδαφος πρέπει να χυθεί ήπια από τον ψεκαστήρα και να καλύπτεται με μεμβράνη ή ακόμα και γυαλί για να δημιουργήσει ένα φαινόμενο θερμοκηπίου - αυτή η καλλιέργεια του λουλουδιού θα οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

1
Cineraria

Εάν αποφασίσετε να καταφύγετε στη δεύτερη επιλογή (αγορά σπορόφυτων), τότε θα πρέπει να προσέξετε ότι το φυτό θα πρέπει να έχει δύο αληθινά φύλλα, μόνο αυτό το δενδρύλλιο θα φτάσει καλά και θα γίνει ισχυρό και όμορφο. Σε αγγεία, τα φυτά που αποθηκεύονται μέχρι την άνοιξη δεν συνιστώνται, είναι επιθυμητό να μεταμοσχευθούν σε τύρφη μπρικέτες, τα οποία μπορούν στη συνέχεια να φυτευτούν απευθείας στο ανοικτό έδαφος. Αν κάνετε τα πάντα σωστά, τότε το εργοστάσιο θα σας ευχαριστήσει με όμορφα λουλούδια. Αν αποφασίσετε να κρατήσετε το φυτό στο δωμάτιο, τότε το μέρος για αυτό πρέπει να είναι κατ 'ανάγκην ηλιόλουστο και ζεστό, τότε το λουλούδι θα δείξει την ομορφιά του στο 100%.

Cineraria

Αρχική φροντίδα

Το Cineraria, όπως και κάθε άλλο φυτό, απαιτεί φροντίδα, ειδικά εάν πρόκειται να παραμείνει στο σπίτι.

Ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή του πώς να φροντίσετε ένα λουλούδι:

  • Η σωστή τεχνική άρδευσης. Δεδομένου ότι το cineraria είναι ένα αρκετά "ιδιότροπο" φυτό, θα πρέπει να ποτίζεται με εξαιρετική προσοχή. Το νερό της θερμοκρασίας χώρου είναι ιδανικό για πότισμα. Το νερό θα πρέπει να χύνεται μόνο στη ρίζα του φυτού, δεν συνιστάται να πάρετε νερό στα φύλλα ή τα λουλούδια. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί η υγρασία της γης, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι δυνατή η κατάψυξη του cineraria. Χρειαζόμαστε ένα "χρυσό μέσο".
  • Καλό έδαφος. Όπως προαναφέρθηκε, το έδαφος πρέπει να είναι θρεπτικό και χαλαρό. Η τύρφη με λίπασμα σε αναλογία 50/50 είναι ιδανική για αυτό το είδος λουλουδιού. Δεν είναι περιττό να προσθέσετε στο χώμα ένα κομμάτι φλοιού, το οποίο θα συμβάλει στη διαπερατότητα του αέρα στη γη.
  • Κοστούμια. Το Cineraria πρέπει να τροφοδοτηθεί, ειδικά κατά τη διάρκεια της περιόδου ανθοφορίας. Τα σύμπλοκα ορυκτών λιπασμάτων θα βοηθήσουν να διατηρηθεί η φυτική τάξη, με σωστή φροντίδα το λουλούδι θα ευχαριστήσει σίγουρα την ερωμένη του με την όμορφη ανθοφορία.
  • Υγρασία του δωματίου. Η φροντίδα στο σπίτι σημαίνει όχι μόνο το πότισμα και τη σίτιση, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι η υγρασία του αέρα είναι πολύ σημαντική για ένα λουλούδι. Το Cineraria πρέπει να διατηρείται σε θερμοκρασία 15 μοίρες. Για να γίνει το λουλούδι πιο άνετο στο δωμάτιο, είναι απαραίτητο να ψεκάσετε τον αέρα γύρω από το λουλούδι αρκετές φορές την ημέρα. Θυμηθείτε, αυτό το εργοστάσιο δεν σας αρέσει τα σχέδια, γι 'αυτό προσέξτε προσεκτικά.
Cineraria

Τι μπορεί να πάρει ένα φυτό;

Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε ότι η φροντίδα για το λουλούδι περιλαμβάνει την απαραίτητη μάχη ενάντια στα παράσιτα και διάφορες ασθένειες που μπορούν να βλάψουν το φυτό σε διαφορετικές περιόδους ανάπτυξης του.

Η πιο συνηθισμένη ασθένεια που επηρεάζει το cineraria, είναι η λεγόμενη γκρίζα μούχλα. Αυτή η ασθένεια εκδηλώνει την επίδρασή της με τη μορφή πτώσης λουλουδιών και φύλλων κατά το πότισμα του φυτού. Ο κύριος τρόπος για την καταπολέμηση αυτού του προβλήματος είναι η θεραπεία με ειδικά φάρμακα, τα οποία μπορούν εύκολα να αγοραστούν σε οποιοδήποτε ανθοπωλείο.

Μια άλλη ασθένεια που επηρεάζει αυτό το φυτό είναι μια εναλλακτική λύση. Η ασθένεια αυτή εκδηλώνεται με τη μορφή καφέ κηλίδων στα φύλλα του φυτού. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να επεξεργαστείτε το λουλούδι με ένα μυκητοκτόνο.

Cineraria

Δεν μπορείτε να θεραπεύσετε με ασφάλεια έντομα και πεταλούδες. Αυτά τα παράσιτα είναι ικανά να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στο φυτό, επειδή τα cineraria πρέπει να αντιμετωπίζονται με εντομοκτόνα κατά τα πρώτα σημάδια της βλάβης του άνθους από τα παράσιτα.

Cineraria

Αυτό το φυτό προσελκύει καλλιεργητές λουλουδιών όχι μόνο με την ποικιλία των χρωμάτων, αλλά με χρησιμότητα. Βρέθηκε ότι το φυτό καθαρίζει άριστα τον αέρα οργανικών ενώσεων.

Cineraria

Συμβαίνει το εργοστάσιο να εξασθενεί γρήγορα, οι κύριοι λόγοι είναι η έλλειψη υγρασίας, πολύ φωτισμός, ρεύματα, υψηλή θερμοκρασία στο δωμάτιο, κακή αποστράγγιση.

Cineraria

Η σωστή επιλογή της φροντίδας του φυτού και η τήρηση απλών κανόνων θα επιτρέψουν στον ιδιοκτήτη του λουλουδιού να απολαύσει την ομορφιά του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι, φροντίζοντας για cineraria, αν και έχει ορισμένες αποχρώσεις, αλλά δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο σε αυτό. Αφού παρέχετε σωστά την προετοιμασία των φυτών, μπορείτε να πάρετε υγιή και όμορφα λουλούδια που μπορούν να διακοσμήσουν οποιοδήποτε σπίτι ή να συμπληρώσουν το λουλούδι με ένα ασυνήθιστο σχέδιο χρωμάτων.

Cineraria

Εάν αποφασίσετε να φυτέψετε το cideraria στο σπίτι, πρέπει να καταλάβετε ότι αυτό το φυτό είναι μάλλον ιδιότροπο, οπότε αξίζει τον υπολογισμό των δυνάμεων και των δυνατοτήτων σας.

Cineraria

Φυσικά, στο εσωτερικό της cineraria είναι απλά πανέμορφο, θα ταιριάζει σε οποιοδήποτε σχέδιο. Με την ομορφιά και την ασυνήθιστη σχέση του, αυτό το εργοστάσιο δεν είναι ίσο, οι φιλοξενούμενοι δεν θα παραμείνουν αδιάφοροι με τον cineraria.

Cineraria

Παρεμπιπτόντως, το λουλούδι ταιριάζει τέλεια ως δώρο σε μια γυναίκα, για παράδειγμα, στις 8 Μαρτίου. Εκτός από τα ελκυστικά αισθητικά δεδομένα, το λουλούδι καθαρίζει επίσης τον αέρα από επιβλαβείς ουσίες, έτσι για τους πάσχοντες από αλλεργίες και τους ασθματικούς, αυτό το φυτό θα είναι μια ιδανική επιλογή.

Cineraria
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

4 + 6 =