Υπολογιστής καρέκλα: χαρακτηριστικά της επιλογής (21 φωτογραφίες)

Ένας υπολογιστής ή φορητός υπολογιστής βρίσκεται σε κάθε σπίτι σήμερα, σε μερικές οικογένειες υπάρχει ένα gadget για κάθε νοικοκυριό. Για αυτούς, αγοράζουν ειδικά τραπέζια με ένα πληκτρολόγιο ολίσθησης, περνούν μερικές ώρες την ημέρα στην οθόνη. Αυτή δεν είναι μια ειδική εργονομική καρέκλα υπολογιστή, αλλά μια συνηθισμένη κουζίνα ή καρέκλα γραφείου. Ως αποτέλεσμα, πολλοί παραπονούνται για προβλήματα πλάτης, αυχενική χόνδρωση, πρήξιμο των ποδιών, και σε παιδιά και εφήβους υπάρχει καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης.

Καρέκλα υπολογιστών
Καρέκλα υπολογιστών

Όλα αυτά μπορούν να αποφευχθούν και δεν υπάρχει λόγος να εγκαταλείψουμε τη χρήση ενός υπολογιστή ή να μειώσουμε σημαντικά το χρόνο εργασίας πίσω από αυτό. Αρκεί να αγοράσετε μια ειδικά σχεδιασμένη άνετη καρέκλα, η σχεδίαση της οποίας θα μειώσει σημαντικά την κόπωση. Οι κατασκευαστές προσφέρουν μια ποικιλία μοντέλων που μπορούν εύκολα να χωρέσουν στο εσωτερικό του δωματίου σας. Παραμένει μόνο να επιλέξετε μια καρέκλα, την πιο βολική, πρακτική και άνετη.

Καρέκλα υπολογιστών

Καρέκλα υπολογιστών

Χαρακτηριστικά μιας καρέκλας υπολογιστών

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μια τυποποιημένη καρέκλα γραφείου είναι ιδανική για εργασία με έναν υπολογιστή. Αυτό ισχύει αν κάθονται πίσω από την οθόνη για μερικές ώρες την ημέρα, αποσπούν την προσοχή σας τακτικά σε ταξίδια σε γειτονικά γραφεία, μιλώντας με πελάτες ή συνεργάτες. Οι καρέκλες υπολογιστών και γραφείου έχουν κοινά χαρακτηριστικά σχεδιασμού: την παρουσία ενός πνευματικού φυσιγγίου, ενός σταθερού πλαισίου με τροχούς που δεν αφήνουν ίχνη στο λινέλαιο ή το έλασμα. Αυτή η σύμπτωση τελειώνει και ξεκινούν σημαντικές διαφορές. Η καρέκλα υπολογιστών έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά που επηρεάζουν θετικά την εργονομία:

  • η παρουσία ενός προσκέφαλου - αυτό το μέρος σας επιτρέπει να ανακουφίσετε την ένταση από την αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης, εξαλείφοντας την εμφάνιση στο μέλλον επώδυνης και οδυνηρής χονδρωσίας.
  • μηχανισμός αλλαγής της γωνίας της πλάτης και του καθίσματος - επιτρέπει στην καρέκλα να προσαρμόζεται στη θέση του ιδιοκτήτη της, ενώ αφαιρεί το φορτίο από τη θωρακική και οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης.
  • σφραγίδες στην πλάτη και στο κάθισμα - βοηθούν στην ομοιόμορφη κατανομή του φορτίου σε διαφορετικές ομάδες μυών.
  • ρυθμιζόμενα υποβραχιόνια - στις καρέκλες γραφείου το τμήμα αυτό είναι συνήθως ακίνητο, εν τω μεταξύ, αν ρυθμίσετε σωστά το ύψος και τη γωνία του υποβραχιόνιου, μπορείτε να αφαιρέσετε το φορτίο από τους ώμους και το λαιμό.
  • οσφυϊκή υποστήριξη - μια ειδική οριζόντια ταινία ανακούφισης, ανακουφίζοντας το φορτίο από το πιο ευάλωτο τμήμα της πλάτης.
  • πλάγια καθίσματα - παρέχουν την πιο άνετη εφαρμογή, αποτρέποντας την σταδιακή ολίσθηση.

Μερικοί κατασκευαστές προσφέρουν ειδικές προσθήκες στα πόδια. Χάρη σε αυτές τις συσκευές, μπορείτε να ξεκουραστείτε τα γόνατά σας όταν εργάζεστε σε ένα γραφείο υψηλής επιφάνειας εργασίας ή να διπλώνετε τα πόδια σας και να καθιζάνετε σε μια κλίση.

Καρέκλα υπολογιστών
Καρέκλα υπολογιστών

Καρέκλα υπολογιστών

Τεχνικά χαρακτηριστικά της καρέκλας σας

Στους καταλόγους των κατασκευαστών επίπλων γραφείου, πολλά πρωτότυπα μοντέλα για το σχεδιασμό. Θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε μια καρέκλα υπολογιστή για το σπίτι σας και να ξεκινήσετε με τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή σε μια τέτοια παράμετρο, όπως το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος. Εάν είστε ηρωική σωματική διάπλαση, τότε δεν θα είστε κατάλληλοι για μοντέλα σχεδιασμένα για τον μέσο άνθρωπο
. Είναι πολύ βέλτιστο να σταματήσετε την επιλογή σας σε μια πολυθρόνα σχεδιασμένη για φορτίο 120-150 kg - ο παράγοντας ασφάλειας δεν θα βλάψει.

Καρέκλα υπολογιστών

Καρέκλα υπολογιστών
Καρέκλα υπολογιστών

Ένα σημαντικό τεχνικό στοιχείο της καρέκλας είναι η ταπετσαρία της. Θα πρέπει να επιτρέψει στο ανθρώπινο σώμα να αναπνεύσει, οπότε αξίζει αμέσως να εγκαταλείψουμε τη συνήθη δερματίνη που χρησιμοποιείται σε φθηνά μοντέλα.

Είναι προτιμότερο να προτιμάτε την ταπετσαρία από ελαφρύ ή σκούρο ύφασμα ή οικολογικό δέρμα - είναι λίγο πιο ακριβά, αλλά παρέχουν τον μέγιστο βαθμό άνεσης. Εάν επιλέξετε μια πολυθρόνα για καθημερινή εργασία, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα μοντέλο με συμψηφισμό. Ονειρεύεται μια καρέκλα κατασκευασμένη από γνήσιο δέρμα; Στη συνέχεια, πάρτε από έναν αξιόπιστο και γνωστό κατασκευαστή. Εάν το δέρμα είναι υποβαθμισμένο, οι ραφές της ταπετσαρίας θα αρχίσουν να αποκλίνουν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.

Οι καρέκλες υπολογιστών είναι εξοπλισμένες με πνευματικούς σφιγκτήρες, οι οποίοι σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε το ύψος της διάταξης καθισμάτων. Εάν το κάθισμα είναι παχύ και ο χρήστης έχει μεσαία ή υψηλή ανάπτυξη, τότε αρκεί ένα μικρό πνευματικό φυσίγγιο. Προτιμήστε ένα μοντέλο με σκληρό κάθισμα, τότε θα πρέπει να προτιμάτε μια καρέκλα με μακρύ ή μεσαίο ανυψωτήρα αερίου.

Καρέκλα υπολογιστών
Καρέκλα υπολογιστών

Ο σταυρός και οι τροχοί της καρέκλας του υπολογιστή είναι σημαντικά στοιχεία. Οι πλαστικές διασταυρώσεις δεν είναι πάντοτε σε θέση να αντιμετωπίσουν υψηλά φορτία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε ένα μοντέλο με μεταξωτό τεμάχιο, ικανό να αντέχει σε πίεση αρκετών εκατοντάδων χιλιογράμμων. Οι πλαστικοί τροχοί αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης πολυθρόνας. Είναι καλύτερα να είναι εξοπλισμένα με ειδικά ρολά που προστατεύουν το δάπεδο από γρατσουνιές. Από την άλλη πλευρά, εάν είστε συνηθισμένοι να μην σταματήσετε να παίζετε παιχνίδια ή να εργάζεστε για ώρες, μπορείτε να αγοράσετε μια καρέκλα υπολογιστή χωρίς τροχούς.

Καρέκλα υπολογιστών
Καρέκλα υπολογιστών

Ποιο μοντέλο προτιμώ;

Η επιλογή μιας καρέκλας εξαρτάται από το χρονικό διάστημα που προγραμματίζεται να κρατηθεί. Οι προχωρημένοι χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών που εργάζονται για αυτόν για 4-5 ώρες την ημέρα πρέπει να βεβαιώνονται ότι η πλάτη του καθίσματος επαναλαμβάνει τα περιγράμματα της πλάτης. Μπορείτε να εγκαταλείψετε τα μοντέλα στα οποία ρυθμίζονται οι γωνίες της οσφυϊκής περιοχής, αρκεί να αλλάξετε το ύψος του καθίσματος και την κλίση της πλάτης. Η καρέκλα πρέπει να έχει μια οριζόντια λωρίδα στην περιοχή της μέσης για επιπλέον στήριξη της πλάτης.

Καρέκλα υπολογιστών

Εάν ο υπολογιστής κρατιέται για 8-10 ώρες την ημέρα, τότε θα είναι απαραίτητο να έχετε ένα πλήρες εργασιακό περιβάλλον. Η καρέκλα θα πρέπει να έχει ένα προσκέφαλο, ρυθμιζόμενα υποβραχιόνια, η πλάτη του καθίσματος θα πρέπει να λυγίσει σε διαφορετικές γωνίες. Συνιστάται να προτιμάτε το μοντέλο με υποπόδιο.

Ιδιαίτερη προσοχή κατά την επιλογή μιας καρέκλας υπολογιστή για ένα σπίτι θα πρέπει να δοθεί στους επαγγελματίες παίκτες και τους εκπροσώπους αυτών των επαγγελμάτων, όπως σχεδιαστές, αρχιτέκτονες, μεσίτες. Αυτοί οι άνθρωποι συχνά περνούν στον υπολογιστή για αρκετές δεκάδες ώρες, σχεδόν χωρίς να απομακρυνθούν από το παιχνίδι ή την εργασία. Ένα τέτοιο καθεστώς απαιτεί μια ειδική καρέκλα υπολογιστή, στην οποία μπορείτε
να κοιμηθείτε για 3-4 ώρες. Οι κατασκευαστές παράγουν τέτοια μοντέλα: αρκετά ζεύγη κινήσεων και στη διάθεση του χρήστη του υπολογιστή άνετη και άνετη καρέκλα-κρεβάτι. Μπορεί να τοποθετηθεί σε οριζόντια θέση και να κοιμηθεί, χωρίς να ενοχλεί το νοικοκυριό.

1
Καρέκλα υπολογιστών
Καρέκλα υπολογιστών

Ένας σημαντικός παράγοντας για την επιλογή μιας καρέκλας υπολογιστή για ένα σπίτι είναι η τιμή του. Αν σκοπεύετε να περάσετε σε αυτό όλη την εργάσιμη ημέρα, τότε δεν πρέπει να σώσετε πολλά. Πρόκειται για το πιο ακριβό στη ζωή του κάθε ανθρώπου - για την υγεία του.

Καρέκλα υπολογιστών

Στην καθιστή θέση, η σπονδυλική στήλη, οι μύες της πλάτης και του λαιμού αντιμετωπίζουν ισχυρότερο φορτίο απ 'ότι όταν περπατάτε ή τρέχετε. Η καρέκλα του υπολογιστή θα εκτελέσει το ρόλο ενός εξωτερικού σκελετού και θα μειώσει την πίεση στους μεσοσπονδύλιους δίσκους, επιτρέποντας στους μυς να χαλαρώσουν. Έτσι, ο χρήστης του υπολογιστή θα νιώθει σταθερή άνεση. Αυτό θα αυξήσει την αποτελεσματικότητά του, θα επιτρέψει τη μείωση του χρόνου ανάπαυσης και όλα αυτά χωρίς αρνητικές συνέπειες για την υγεία.

Καρέκλα υπολογιστών

Επιλέγοντας μια καρέκλα υπολογιστή για τον μαθητή

Τα παιδιά δαπανούν σήμερα πολύ χρόνο στον υπολογιστή: πρώτα απλώς παίζουν, κατόπιν προετοιμάζουν μαθήματα και εκτυπώνουν δοκίμια, κάνουν επιστημονική εργασία και επικοινωνούν σε κοινωνικά δίκτυα. Οι επιστήμονες και οι γιατροί επιμένουν ότι είναι επιβλαβές για ένα παιδί να βρίσκεται στον υπολογιστή για περισσότερο από 1-2 ώρες την ημέρα. Παρ 'όλα αυτά, η κοινωνία αναπτύσσεται με τέτοιο τρόπο ώστε χωρίς αυτό το gadget δεν μπορούμε να το κάνουμε. Για το λόγο αυτό, αξίζει να ελαχιστοποιηθεί η επιβάρυνση του αναπτυσσόμενου οργανισμού και να αγοραστεί μια παιδική καρέκλα ηλεκτρονικών υπολογιστών που παρέχει τον μέγιστο βαθμό άνεσης.

Καρέκλα υπολογιστών

Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι αγοράζετε μια καρέκλα όχι για ένα έτος. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το παιδί θα αυξηθεί σίγουρα σημαντικά. Ως εκ τούτου, αξίζει να προτιμάτε μοντέλα με υψηλό ανελκυστήρα αερίου - χάρη στην παρουσία του, το κάθισμα θα βρίσκεται πάντα στο σωστό ύψος. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μια καρέκλα με προσκέφαλο, ρυθμιζόμενα μπράτσα και μια ορθοπεδική πλάτη. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να είστε ήρεμοι για την υγεία του παιδιού σας.

Καρέκλα υπολογιστών
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

63 + = 72