Τύποι επενδυμένων πάνελ και τα χαρακτηριστικά τους (25 φωτογραφίες)

Τα επικαλυμμένα πάνελ χρησιμοποιούνται τώρα ενεργά στη διαδικασία εσωτερικής διακόσμησης τοίχων και οροφών. Ταιριάζουν απόλυτα στις πιο στυλιστικές τάσεις και είναι σε θέση να διακοσμήσουν ένα μοντέρνο εσωτερικό. Επί του παρόντος, η αγορά κατασκευών προσφέρει έναν τεράστιο αριθμό διαφορετικών πάνελ τοίχου. Είναι κατασκευασμένα από φυσικό ξύλο, MDF και μοριοσανίδες.

Το ίδιο το καπλαμά είναι ένα λεπτό κομμάτι ξύλου που μεταφέρει την εμφάνιση και την υφή ενός φυσικού δέντρου. Χρησιμοποιείται για διακόσμηση εσωτερικών θυρών, πάνελ τοίχων και στοιχείων επίπλων. Η επικάλυψη πραγματοποιείται με τη μέθοδο της θερμής πίεσης του φύλλου ξύλου σε μια βάση από ξύλο, MDF ή μοριοσανίδες.

Επενδυμένα πάνελ για λευκασμένη δρυ

Πλακάκια, μαύρα

Η σύγχρονη τεχνολογία σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα καπλαμά που ονομάζεται faynline, είναι φτιαγμένο από φτηνό ξύλο και επεξεργάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνει απομίμηση ενός πολύτιμου δέντρου.

Πλακάκια διακοσμητικά

Επενδυμένα δρύινα πάνελ

Το υλικό είναι βαμμένο, πιεσμένο, χρωματισμένο και υποβλημένο σε περαιτέρω επεξεργασία. Έτσι αποκτήστε το χρώμα και την υφή των πάνελ διαφορετικά από τα φυσικά, αλλά ενώ τα σεντόνια είναι φυσικό υλικό.

Πάνελ από φυσικό ξύλο

Τα επικαλυμμένα πάνελ για φυσικούς ξύλινους τοίχους σπάνια χρησιμοποιούνται λόγω του υψηλού κόστους τους και μιας μικρής επιλογής χρωμάτων και υφών. Στην καρδιά αυτών των πλακών είναι μια ξύλινη σειρά από ποικιλίες χαμηλής αξίας, οι οποίες είναι επικολλημένες με καπλαμά από ακριβές φυλές: δρυς, ελάστρα, κέδρος.

Η προϋπόθεση με φινίρισμα από φυσικές καπλαμάδες φαίνεται πολύ πλούσια και αποτελεσματική, αλλά αυτή η ευχαρίστηση είναι πολύ δαπανηρή. Αλλά το υλικό είναι φυσικό και φιλικό προς το περιβάλλον.

Επικαλυμμένα φύλλα γκρι

1

Επιδαπέδια πάνελ

Επιδαπέδια πάνελ στην κρεβατοκάμαρα

Πάνελ από MDF

Επικαλυμμένες σανίδες MDF οπτικά πολύ παρόμοια με το ξύλο, αλλά είναι πολύ φθηνότερα. Οι σανίδες MDF κατασκευάζονται από λεπτά αλεσμένα τσιπ, τα οποία συμπιέζονται υπό πίεση σε υψηλή θερμοκρασία. Για τη συγκόλληση, μην χρησιμοποιείτε χημικές συνθέσεις κόλλας, ενώ τα τσιπ επεξεργασίας παράγουν φυσική λιγνίνη. Η προκύπτουσα πλάκα έχει λειανθεί απέναντι, και στη συνέχεια - για να έχετε μια τέλεια λεία επιφάνεια. Στη συνέχεια, σιδερώνεται με ένα ειδικό ζεστό ρολό και βαμμένο με βερνίκι ή έγχρωμη βαφή. Στο τέλος, η επιφάνεια καλύπτεται με κερί. Όλες αυτές οι διαδικασίες συμβάλλουν στη βελτίωση των ιδιοτήτων των υλικών όπως η αντοχή και η αντοχή στην υγρασία.

Επενδυμένα πάνελ από κόντρα πλακέ

Φινισμένα πάνελ γυαλιστερή οροφή

Επενδυμένα πάνελ στο σαλόνι

Οι σχεδιαστές μοιάζουν με πάνελ MDF με επικάλυψη, καθώς παρέχουν μια μεγάλη ευκαιρία για την υλοποίηση ποικίλων ιδεών. Στην πώληση υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός χρωμάτων και υφών τέτοιου υλικού. Κόβουν την οροφή και τους τοίχους των καθιστικών, των διαδρόμων, των υπνοδωματίων, των γραφείων και άλλων χώρων. Μερικοί τύποι MDF με επένδυση σας επιτρέπουν να αναπαράγετε στην οροφή ή στον τοίχο έναν αρχικό πίνακα, ένα μωσαϊκό ή ένα περίεργο σχέδιο. Τέτοια πάνελ έχουν άλλα πλεονεκτήματα:

 • ελκυστική και συμπαγής εμφάνιση: είναι δύσκολο να διακριθούν από το φυσικό ξύλο.
 • απλότητα και ευκολία φροντίδας: μια βρώμικη επιφάνεια είναι αρκετή για να σκουπίσει με ένα υγρό πανί, μια σπασμένη πλάκα μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί.
 • καλή ηχομόνωση και θερμικές ιδιότητες μόνωσης?
 • Απλότητα εγκατάστασης, η οποία δεν απαιτεί καμία επίπονη πρ
  οετοιμασία τοίχων?
 • ελαφρύ βάρος.
 • οικολογική καθαριότητα.
 • χαμηλή απορρόφηση νερού.
 • αντίσταση στο ξεθώριασμα.

Φινισμένα πάνελ στο κεφαλάρι

Επενδυμένα πάνελ για τζάκι

Πάνελ από μοριοσανίδες

Για το εσωτερικό φινίρισμα των χώρων χρησιμοποιούνται επίσης πάνελ τοίχου από DSP. Αυτό είναι το φθηνότερο είδος φινιρισμένων υλικών φινιρίσματος, επειδή βασίζονται σε μοριοσανίδες από ξύλο. Παράγεται με συμπίεση ξηρών ξύλινων τσιπ με την προσθήκη συνθετικών συγκολλητικών ρητινών. Η επένδυση είναι η ίδια όπως και για τις σανίδες MDF. Πλεονεκτήματα του υλικού από το EAF είναι:

 • χαμηλή τιμή?
 • την απλότητα της φροντίδας και την εγκατάσταση.
 • μια μεγάλη αφθονία όλων των ειδών τα χρώματα και τα σχήματα.

Ωστόσο, οι καπλαμάδες που κατασκευάζονται από μοριοσανίδες έχουν πολλά μειονεκτήματα:

 • αδύναμους περιβαλλοντικούς δείκτες ·
 • απορροφούν υγρασία.
 • βαρέως βάρους.
 • Χαμηλή ποιότητα σε σύγκριση με άλλα επενδυμένα πάνελ.

Για την αύξηση της αντοχής στην υγρασία του υλικού από το μοριοσανίδα, καλύπτεται με πλαστικό. Σε αυτή την περίπτωση, ο πίνακας μπορεί να έχει οποιαδήποτε εμφάνιση - από απομίμηση βελανιδιάς σε λαμπερά όξινα χρώματα.

Πάνελ καπλαμάς τύπου σπιτιού

Επενδυμένα πλαίσια κόκκινα

Ποιες είναι οι μορφές των πάνελ;

Σε μέγεθος και σχήμα, οι πίνακες χωρίζονται σε:

 • ράχης και οδοντωτός τροχός.
 • πλακάκια?
 • φύλλο.

Τα πάνελ Rack είναι μεγάλες ράβδοι διαφόρων διαστάσεων, πάχους και πλάτους. Αυτό το είδος είναι πιο δημοφιλές όταν διακοσμούν τοίχους ή οροφές σε μικρά δωμάτια. Η τοποθέτηση καπλαμάδων σε σχήμα ράκης πραγματοποιείται σε ξύλινους ή μεταλλικούς οδηγούς με βίδες ή συρραπτικά. Το Ρέικι στοιβάζονται έτσι ώστε να βρίσκονται κάθετα στους οδηγούς. Ο ένας με τον άλλο, οι λωρίδες ενώνονται με τη μέθοδο "ακίδα μέσα στην αυλάκωση". Σε αυτή την περίπτωση, θα υπάρχει ένα ελάχιστο χάσμα μεταξύ τους. Στη γωνία, οι ράβδοι των πηνίων συνδέονται με ειδικά εξαρτήματα.

Πλακάκια με τετράγωνα

Επιδαπέδια πάνελ

Τα κεραμικά υλικά παράγονται με τη μορφή τετραγώνων. Αυτή είναι η πιο βολική μορφή πάνελ οροφής. Συνδέονται στον τοίχο με κόλλα ή ειδικούς σφιγκτήρες. Το κύριο πλεονέκτημα των πάνελ κεραμιδιών είναι ότι μπορούν να τοποθετηθούν υπό διαφορετικές γωνίες και να δημιουργήσουν έτσι το αρχικό σχέδιο.

Οι πίνακες φύλλων είναι οι μεγαλύτεροι, είναι κατασκευασμένοι με τη μορφή ορθογώνια. Συνήθως κατασκευάζονται από ινοσανίδες εμποτισμένες με ρητίνη ή μοριοσανίδες. Οι πλάκες φύλλων έχουν μια πολυστρωματική δομή, πάνω στην οποία βρίσκεται ένα σχέδιο. Μπορεί να απομίμηση ξύλου, κεραμιδιών και άλλων επιλογών. Στον τοίχο τοποθετούνται με κόλλα. Τα κενά μεταξύ των φύλλων είναι κρυμμένα με καλούπια. Τέτοιες πλάκες είναι πολύ βολικές για την κάλυψη μιας μεγάλης περιοχής σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τα διακοσμητικά καπλαμάδες μπορεί να διαφέρουν όχι μόνο σε σχήμα και σκιά, αλλά και σε υφή. Χάρη στις σύγχρονες τεχνολογίες, μπορείτε να βρείτε στην πώληση ομαλές, τραχιά, γυαλιστερά ή ματ επιλογές.

Επενδυμένα πάνελ με πηχάκια

Φινισμένα πάνελ με φωτισμό

Επικαλυμμένα πάνελ ημικυκλικά

Ιδέες για εσωτερικούς χώρους

Η ποικιλία σχημάτων, μεγεθών και αποχρώσεων επιτρέπει στους σχεδιαστές να προσαρμόζουν τα καπλαμάδες σε σχεδόν οποιοδήποτε εσωτερικό στυλ. Αυτή η επένδυση χρησιμοποιείται για τη δημιουργία εσωτερικών χώρων σε κλασικό, μινιμαλιστικό, αποικιακό ή οικολογικό στυλ.

Επιδαπέδια πάνελ τοίχου

Φινισμένα πάνελ στον τοίχο

Επένδυση πλαστικών πλαισίων

Για να αποκτήσετε ένα μοντέρνο και πρωτότυπο εσωτερικό με τη χρήση καπλαμάδων, χρησιμοποιούνται οι ακόλουθες τεχνικές:

 1. Παίρνετε δύο είδη πάνελ διαφορετικών χρωμάτων, σε αντίθεση μεταξύ τους, και τοποθετείτε τα σε ένα σχέδιο σκακιέρας, χαοτικά ή σε συγκεκριμένα διαστήματα.
 2. Εάν έχετε μικρά παιδιά ή ζώα και ανησυχείτε για λεκέδες στους τοίχους, μπορείτε να παραλάβετε τα πάνελ από διαφορετικά χρώματα. Το πρωτότυπο θα είναι αν τα οργανώσετε έτσι ώστε οι ίνες ξύλου να κατευθύνονται προς διάφορες κατευθύνσεις: μία - οριζόντια, άλλες - κάθετα.
 3. Η μέθοδος τοποθέτησης ζωνών είναι τέλεια εφαρμογή σε αυτόν τον τύπο υλικού: το τοίχωμα πίσω από το κρεβάτι ή τον καναπέ είναι επένδυση και το υπόλοιπο δωμάτιο είναι διακοσμημένο με ταπετσαρία ή γύψο.
 4. Εάν σχεδιάζετε να ολοκληρώσετε το μεγάλο δωμάτιο, θα σας ταιριάζει η χαοτική διάταξη πάνελ σε δύο ή τρία επίπεδα. Και αν τοποθετήσετε φωτισμό σε ξεχωριστές πλάκες, αυτό θα ενισχύσει το οπτικό αποτέλεσμα του εσωτερικού.

Φτιαγμένα πάνελ θα δημιουργούν όχι μόνο ένα μοναδικό, αλλά και πρακτικό σχεδιασμό οποιουδήποτε δωματίου. Έχουν απορροφήσει την οικολογική συμβατότητα και την ομορφιά του φυσικού ξύλου, αλλά δεν είχαν τα μειονεκτήματά του: στέγνωμα και υπερβολική απορρόφηση υγρασίας.

Επιδαπέδια πάνελ στο μπάνιο

Επιδαπέδια πάνελ Wenge

Επιδαπέδια πάνελ στην εξοχική κατοικία

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

29 − 19 =