Σχέδια ταπετσαρίας: αξιοπρέπεια, συμβουλές για την επιλογή (40 φωτογραφίες)

Η χρονολόγηση της πρώτης ταπετσαρίας προέρχεται από την Κίνα. Για διακόσια χρόνια πριν από το χρόνο μας, εφευρέθηκε ρύζι χαρτί και οι τοίχοι ήταν κολλημένοι σε αυτό.

Στον πολιτισμένο κόσμο, πολλά υλικά χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση των δωματίων, αλλά η ταπετσαρία συνεχίζει να οδηγεί.

Από το θέμα της διακόσμησης και των σχεδίων που απεικονίζονται σε χαρτονένιες καμβάδες, η ατμόσφαιρα του εσωτερικού, η «ψυχή» της, εξαρτάται. Τα ταπετσαρίες με μοτίβα, σε αντίθεση με τα μονοχρωματικά, αγοράζονται πιο συχνά. Επειδή είναι η σωστή επιλεγμένη εκτύπωση δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα του δωματίου.

Ταπετσαρίες με λευκό και γκρι μοτίβο

Ταπετσαρία τυρκουάζ μοτίβο

Ταπετσαρίες χαρτιού με μοτίβο

Ταπετσαρίες με κλασικό μοτίβο

Κανόνες για την επιλογή ενός σχεδίου

Τα φύλλα χαρτιού με εκτύπωση θεωρούνται ένα καθολικό υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Χρησιμοποιούνται σε δωμάτια ακανόνιστου σχήματος, όταν χρειάζεται να προσαρμόσετε τον όγκο του χώρου και να διορθώσετε σοβαρά ελαττώματα στη διάταξη. Αυτή η προσέγγιση πραγματοποιείται στο σχεδιασμό στενών χώρων: όταν τοποθετείτε ταπετσαρία με την απαραίτητη εκτύπωση σε αντίθετες πλευρές του χώρου - ο χώρος θα επεκταθεί οπτικά. Ωστόσο, πρέπει να ξέρετε πώς να εφαρμόσετε σωστά την επίστρωση με μοτίβα.

Πρότυπο με μοτίβο λουλουδιών

Ταπετσαρίες με λουλούδια

1

Ταπετσαρία της Δαμασκης

Γενικές τεχνικές σχεδιασμού:

 • Ο φωτισμός του δωματίου εξαρτάται άμεσα από τη σκιά του υλικού: λευκό ταπετσαρία είναι ιδανικό για μικρά δωμάτια, επέκταση οπτικά το διάστημα?
 • Στην περίπτωση που ο σχεδιασμός διαμερισμάτων χώρου θα είναι μόνο ένα υπόβαθρο στο εσωτερικό, θα πρέπει να αγοράσετε μονόχρωμη ταπετσαρία ή ταπετσαρία με ένα μικρό floral print?
 • Εάν ο κύριος στόχος είναι να κάνετε μια έμφαση στους τοίχους, τότε επιλέξτε τα μεγάλα σχέδια και τα θεαματικά "ζουμερά" χρώματα: μπλε, λιλά, ασβέστη.

Ταπετσαρία για ένα δέντρο

Ταπετσαρία με σχέδιο στο φυτώριο

Ταπετσαρία οικολογικού σχεδιασμού

Οι καταναλωτές παρουσιάζουν μια μεγάλη ποικιλία εκτυπώσεων ταπετσαρίας και ιστοριών, καθένα από τα οποία απαιτεί συμμόρφωση με ένα συγκεκριμένο στυλ, αντικείμενο. Στις δημοφιλείς παραλλαγές των σχεδίων φέρει:

 • ανατολικά.
 • λουλούδι?
 • γεωμετρική.
 • Δαμασκός;
 • μαιάνδρος.

Για να μην κάνετε λάθος στην επιλογή της εικόνας, σκεφτείτε το στυλ του δωματίου. Για ένα δωμάτιο με κλασικό σχέδιο, τα floral μοτίβα θεωρούνται παραδοσιακά, damask, για τις τελευταίες τάσεις στην διακόσμηση - μια αφηρημένη γεωμετρική εκτύπωση, ταπετσαρίες φωτογραφιών των δημιουργών.

Τοιχογραφία τοιχογραφίας

Γεωμετρία ταπετσαρία μοτίβο

Ταπετσαρίες με μπλε μοτίβο

Χαρακτηριστικά του στολιδιού ταπετσαρίας

Γεωμετρικό σχέδιο

Τα ταπετσαρίες με γεωμετρικά σχέδια, ειδικά με ογκομετρικό, μειώνουν οπτικά τις ανωμαλίες, τα ελαττώματα των χωρισμάτων χώρου. Στις παραδοσιακές χρωματισμοί περιλαμβάνονται ζώνες, ρόμβους, γραμμές, τετράγωνα.

Επιπλέον, διακρίνονται από τέτοιες εκτυπώσεις όπως το τάρτανο και το quatrefoil (βρετανικές παραλλαγές). Το Tartan είναι ένας περίπλοκος συνδυασμός κυττάρων με μια έντονη χρωματική παλέτα.

Το quatrefoil είναι ένα διατεταγμένο συμμετρικό
κόσμημα, κατάλληλο για διακόσμηση σε ιστορικό ύφος. Ωστόσο, όταν επιλέγετε ένα τέτοιο σχέδιο, πρέπει να είστε προσεκτικοί, καθώς είναι σε θέση να παραμορφώσει την εντύπωση του εσωτερικού.

Ταπετσαρία με ένα μοτίβο στο σαλόνι

Ταπετσαρία με μοτίβο στο εσωτερικό

Ταπετσαρίες με καφέ μοτίβο

Συμβουλές για την επιλογή του σωστού καμβά με γεωμετρική σύνθεση:

 • είναι καλύτερο να εγκαταλείψουμε τη σύνθετη εκτύπωση έτσι ώστε το δωμάτιο να μην φαίνεται υπερφορτωμένο και ο σχεδιασμός του δεν παραμορφώνεται.
 • συνιστάται να χρησιμοποιείτε ένα σχέδιο σε έναν από τους τοίχους, το οποίο θα επιτρέπει την τοποθέτηση ζωνών ή την τοποθέτηση του κέντρου του δωματίου.
 • τα έπιπλα και διακόσμηση σε αυτό το ύφος πρέπει να είναι χωρίς αιχμηρές γωνίες, να έχουν ομαλή περιγράμματα?
 • Μην υπερφορτώνετε ένα εσωτερικό ταυτόχρονα με πολλά είδη διακοσμήσεων ακόμη και με ένα παρόμοιο θέμα.
 • λάβετε υπόψη τον τύπο και τον σκοπό του δωματίου: οι ειδικοί συνιστούν πολύχρωμες και δυναμικές ταπετσαρίες στην αίθουσα (ταπετσαρία με χρυσό μοτίβο, μωβ, πράσινη ταπετσαρία). Ενώ το χαλαρωτικό εσωτερικό του υπνοδωματίου απαιτεί ήρεμες συνθέσεις και χρώματα στους τοίχους (γκρι ταπετσαρία με μοτίβο, μπεζ, καφέ).

Σημαντικός είναι ο σωστός συνδυασμός των χρωμάτων των γεωμετρικών στοιχείων και του περιβάλλοντος: πρέπει να συνδυάζονται και να αλληλοσυμπληρώνονται.

Μοντέρνα ταπετσαρία στην κουζίνα

Ταπετσαρία με μοτίβο φύλλων

Ταπετσαρίες με μεταλλικό σχέδιο

Επιλέξτε τα υφάσματα χαρτιού με τέτοιο τρόπο, ώστε τα χρώματα και οι αποχρώσεις του φόντου να αντιστοιχούν σε αυτά των αξεσουάρ και των επίπλων.

Οι κρύες αποχρώσεις (λευκό ταπετσαρία, γκρι) θα μετατρέψουν το δωμάτιο σε "ευάερο" και ευρύχωρο, σκοτεινό (μαύρο ταπετσαρία για τοίχους, καφέ) υπογραμμίζουν την κομψότητα και τον περιορισμό των στιλιστικών χαρακτηριστικών του δωματίου.

Δαμασκό

Μια τέτοια αντίκα, όπως η δαμασκηνή, αντιπροσωπεύεται από παραγγελίες φυτικών συνθέσεων, διακοσμημένες στρογγυλεμένες μορφές. Παραδοσιακά εκτελείται σε ανοιχτό ταπετσαρία με χρυσά στολίδια και προσθέτει αριστοκρατία και εκλέπτυνση στο εσωτερικό.

Ταπετσαρία με σχέδιο σε στυλ αρτ νουβό

Ταπετσαρία με μονόχρωμο μοτίβο

Ταπετσαρία με μοτίβο με γοργόνες στο ναυτικό ύφος

Για να κάνετε το εσωτερικό της μυστηριώδους αρχαιότητας επιλέξτε επιλογές με επιχρύσωση, αντίθεση εκτύπωσης (λευκή ταπετσαρία με μαύρο μοτίβο, λευκή ταπετσαρία με χρυσά στολίδια). Τα μαύρα σχέδια στην ταπετσαρία είναι σχετικά. Αυτή η ιδέα σχεδίασης φαίνεται πρωτότυπη.

Για το παραδοσιακό κλασικό ύφος, τα ουδέτερα χρώματα, οι ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις, στις οποίες η εκτύπωση χρησιμεύει ως ένα είδος ελαφριάς εξαίρετης προφοράς (ανοιχτό ταπετσαρία με μπεζ συνθέσεις) είναι τέλειες.

Νεοκλασική ταπετσαρία στυλ

Ταπετσαρία πρότυπο Paisley

Ταπετσαρίες λωρίδων

Μην φοβάστε πειράματα με στολίδι της Δαμασκού, γιατί είναι κατάλληλη για υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις. Οι προγραμματιστές που χρησιμοποιούν λάμψη δημιουργούν ένα μεταλλικό αποτέλεσμα, γεγονός που κάνει το δωμάτιο κομψό και σχετικό.

Ανατολική εκτύπωση

Σε ασυνήθιστες ανατολικές παραλλαγές, με την παραδοσιακά «καίγοντας» ιδιοσυγκρασία τους, αισθάνονται η αρμονία και η φιλοσοφική ειρήνη. Αυτό το στυλ δείχνει το χρώμα των ασιατικών και αραβικών πολιτισμών.

Ταπετσαρία με χρυσό μοτίβο είναι πάντα στην τάση, καθώς δημιουργούν μια ατμόσφαιρα πολυτ
έλειας, κομψότητας. Επενδύσεις με μαύρο μοτίβο - αναπόσπαστο κομμάτι του ανατολικού στυλ. Η εκτύπωση ιερογλυφικών χρησιμοποιείται συχνά όχι μόνο σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και σε χώρους ψυχαγωγίας: εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες.

Ταπετσαρίες με εκτυπώσεις

Μοντέρνα ταπετσαρία

Σχεδίαση ταπετσαριών

Επίσης δημοφιλές είναι το στυλ του paisley, του οποίου η εκτύπωση μοιάζει με αγγούρι ή με μια σταγόνα. Η σύνθεση φαίνεται τόσο ασυνήθιστη όσο και μυστηριώδης.

Θυμηθείτε ότι με τη χρήση φωτεινών ταπετσαριών βινυλίου με θέματα της Αραβικής Ανατολής, η περιοχή του δωματίου θα γίνει οπτικά μικρότερη, οπότε η σωστή επιλογή θα είναι ο σχεδιασμός ενός τέτοιου υλικού μόνο ενός τοίχου.

Φυτικά θέματα

Τέτοιες επικαλύψεις αντιπροσωπεύονται από την συνένωση φύλλων, κλαδιών, γρασιδιού, στελεχών, λουλουδιών. Η χρήση τους δικαιολογείται σε οποιοδήποτε δωμάτιο ή ακόμα και εξωτερικό. Είναι δημοφιλείς στους καταναλωτές, επειδή δημιουργούν μια ζεστή και αρμονική ατμόσφαιρα.

Γκρίζα ταπετσαρία μοτίβο

Ταπετσαρίες με μπλε μοτίβο

Μοντέρνα ταπετσαρία σε σκανδιναβικό στιλ

Τα φύλλα χαρτιού με φυσική εκτύπωση χαρακτηρίζονται από ήρεμους παστελικούς τόνους (λευκή ταπετσαρία, μπεζ). Από αυτή την άποψη, χρησιμεύουν ως σκηνικό για ένα ζωντανό δυναμικό περιβάλλον.

Το μειονέκτημα τους είναι η ανάγκη να προσκολληθούν οι άκρες του καμβά ώστε να συνδεθούν σωστά τα φυτά, έτσι ώστε η επισκευή και η διαδικασία επικόλλησης να καθυστερήσουν.

Ζωγραφική με λουλούδια

Τα χάρτινα πανιά αυτής της κατεύθυνσης μοιάζουν περισσότερο με μια εικόνα: το δωμάτιο φαίνεται επίσημα, είναι οικεία σαν το σπίτι.

Στην κλασική έννοια αυτής της εκτύπωσης δεν υπάρχει αφθονία χρωμάτων, σε αντίθεση με το αγγλικό στιλ. Τα πανιά σε μικρά λουλούδια είναι ιδανικά για τοπικό στυλ, μια μεγάλη floral εκτύπωση είναι κατάλληλη για αγγλικό κλασικό εσωτερικό.

Μοντέρνα ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο

Textured ταπετσαρία με ένα μοτίβο

Υφασμάτινη ταπετσαρία με μοτίβο

Στη σύγχρονη διακόσμηση των χώρων, το floral θέμα έχει ως στόχο τη δημιουργία τόνων, έτσι ένα λουλούδι εκτύπωσης σε ένα δωμάτιο δεν πρέπει να είναι πολύ. Συχνά, οι καμβάδες με λουλούδια περιλαμβάνονται στο εσωτερικό ως πάνελ, ένθετα, πλαίσια, πλαίσια. Φαίνεται μοντέρνο και κομψό.

Μοτίβα με τριγωνικό μοτίβο

Μοντέρνα ταπετσαρία στο μπάνιο

Ταπετσαρία με ανατολίτικο μοτίβο

Οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν floral διακόσμηση για συνδυασμό. Οι συνθέσεις λουλουδιών αντιτίθενται αποτελεσματικά με την μονοφωνική ταπετσαρία, αναζωογονώντας την ατμόσφαιρα του δωματίου. Λευκή ταπετσαρία με την παρουσία ενός τοίχου με floral συνθέσεις - μια επιλογή που κερδίζει στο σκανδιναβικό στυλ.

Ταπετσαρίες με φωτεινό μοτίβο

Πράσινη ταπετσαρία με μοτίβο

Wallpaper κίτρινο με ένα μοτίβο

Η ταπετσαρία δεν είναι απλώς το χαρτί που τα τοιχώματα επικολλώνται. Είναι ένα πλήρες διακοσμητικό στοιχείο που εκτελεί αισθητική λειτουργία. Τα υφάσματα μπορούν να διαστρεβλώνουν το χώρο και να το μετασχηματίζουν. Κάντε την επιλογή του προτύπου σωστά και το εσωτερικό θα γίνει μοναδικό.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

88 + = 91