Στυλ pop art στο εσωτερικό (22 φωτογραφίες): διακόσμηση του δωματίου με τα χέρια τους και τα παραδείγματα του σχεδιασμού

Το στυλ της pop art στο εσωτερικό κατέβηκε στα διαμερίσματα από τους τοίχους των εκθέσεων τέχνης της δεκαετίας του πενήντα του περασμένου αιώνα. Η αρχική έννοια της pop art είναι να μετατρέψει τα πιο συνηθισμένα αντικείμενα σε έργο τέχνης. Αυτός ο τύπος σχεδίασης χαρακτηρίζεται από έκφραση, φωτεινά χρώματα, ένα παιχνίδι με μεγέθη και σχήματα. Οι τοίχοι αποκτούν ένα πρωτότυπο σχέδιο με τη μορφή πορτρέτων διασημοτήτων, ζωγραφισμένες στο χέρι αφίσες, ποικίλες ταπετσαρίες. Ένας τέτοιος τολμηρός σχεδιασμός του σπιτιού θα ταιριάζει σε νέους ενεργητικούς ανθρώπους που δεν φοβούνται να σοκάρουν τους επισκέπτες.

Ένα μικρό σαλόνι-κουζίνα στο στυλ της pop art

Διακριτικά χαρακτηριστικά του σχεδιασμού στο στυλ της pop art:

  • Η βάση για ένα λαμπερό ντεκόρ είναι οι λευκοί τοίχοι. Οι πρωτότυπες ιδέες ενσωματώνονται σε έντονες αφίσες και εξωφρενικά γκράφιτι. σχεδιασμός Wall αφήνει περιθώρια για τη φαντασία, το οποίο μπορείτε να εφαρμόσετε τα χέρια σας: ένας γωνία μπορεί να ταπετσαρία, και το άλλο για να καλύψει το διακοσμητικό γύψο, το τρίτο - φωτογραφίες των διασημοτήτων, όπως ο John Lennon και η Μέριλιν Μονρόε.
  • Έπιπλα για pop art design επιλέγεται με ένα ελαφρύ, ασυνήθιστο σχήμα από πλαστικό ή ξύλο. Pop art "δεν μου αρέσει" επαχθή κρεβάτια, μεγάλες ντουλάπες, βαριείς πολυελαίους. Στο σχεδιασμό ποπ τέχνης, γυαλιστερό ομαλές επιφάνειες σε τραπέζια, γυαλιά εικόνας χρησιμοποιούνται ενεργά. Μια τυπική ιδέα για την pop art είναι οι καρέκλες με τη μορφή γυαλιού ή παλάμης.
  • Η pop art χρησιμοποιεί τόσο φυσικά όσο και τεχνητά υλικά, γεγονός που την καθιστά σχετικά ανέξοδη. Τα πλαστικά, τα συνθετικά, το χαρτί συνδυάζονται με ξύλο και φυσικό δέρμα.
  • Δεδομένου ότι η pop art επικεντρώνεται στην διακόσμηση των τοίχων, τα δάπεδα θα πρέπει να είναι λευκού χρώματος και αυστηρά ουδέτερης, χωρίς πιασάρικα στοιχεία. Τα χρώματα σε μια μονή χρωματισμένη επίστρωση θα προσθέσουν ένα χαλί. Παρόμοιες απαιτήσεις ισχύουν και για το ανώτατο όριο. Μπορεί να είναι μονής ή πολλαπλής στάθμης, ανασταλεί ή απλά ζωγραφισμένο, αλλά χωρίς στολίδια και διακόσμηση.
  • Στοιχεία διακόσμησης - το πιο σημαντικό κομμάτι της ποπ τέχνης. Ευφάνταστο οθόνη, πολύχρωμα μαξιλάρια, πολύχρωμα τραπέζια και καρέκλες, περίτεχνα αγάλματα, εμφανή σύμβολα επαναλαμβάνονται σε διάφορα χρώματα της εικόνας. Οι οπαδοί του στυλ χειροποίητου μπορούν να τοποθετήσουν στα ντουλάπια και τα τραπέζια με τα δικά τους σουβενίρ αντικείμενα. Στο σχεδιασμό της pop art, εξαιρετικά αξεσουάρ με τη μορφή φωτεινών αντικειμένων, επιτρέπονται λαμπερές επιφάνειες χρωμίου.
Υπνοδωμάτιο στο ύφος της ποπ τέχνης
Μεγάλο καθιστικό-κουζίνα με στυλ pop art

Ταπετσαρίες Pop Art

Ταπετσαρία για το σπίτι, διακοσμημένα με το στυλ της pop art, πολύ, πολύ διαφορετικές. Πολύ συχνά προτιμούν ένα μονοφωνικό ήρεμο επίχρισμα, έτσι ώστε όλη η προσοχή να προσελκύεται από πίνακες, αφίσες και άλλα αντικείμενα διακόσμησης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχουν ταπετσαρίες με απλό, λαμπερό μοτίβο, όπως καρδιές ή ειδώλια που βασίζονται σε κινούμενα σχέδια της δεκαετίας του '60.

Ταπετσαρία σε ένα διαμέρισμα στο στυλ της pop art

Μια ενδιαφέρουσα λύση θα είναι η διακόσμηση των διαφόρων τειχών του δωματίου με μονόχρωμη ταπετσαρία διαφορετικών χρωμάτων. Και, φυσικά, για το ύφος της ποπ τέχνης, οι ταπετσαρίες υπό μορφή επαναλαμβανόμενης ταινίας με πορτρέτα της Marilyn Monroe, Elvis ή Che Guevara σε διαφορετικά σύνολα χρωμάτων είναι τέλειες. Ταπετσαρία μπορεί να αντικαταστήσει με επιτυχία τα κολλάζ από τις εφημερίδες, αλλά και τα καλυμμένα χαρτικά κοσμητικά περιοδικά. Η ντουλάπα μπορεί επίσης να καλύπτεται με ταπετσαρία. Έτσι θα μοιάζει με μια θέση στον τοίχο, παρά ως ενσωματωμένα μεγάλα έπιπλα.

Εσωτερικό του σαλόνι στο στυλ της pop art
Διακόσμηση του καθιστικού στο στυλ της pop art
Καλαίσθητο σαλόνι-κουζίνα με στυλ pop art

Πολυέλαιος Πολυέλαιος

Πολυέλαιος - η κύρια πηγή φωτισμού στο σπίτι μετά, φυσικά, το ηλιακό φως. Ως εκ τούτου, ο κύριος σκοπός του πολυέλαιου είναι να διανείμει το φως με τέτοιο τρόπο ώστε να αποδείξει αποτελεσματικότερα τη δημιουργική δημιουργικότητα των σχεδιαστών. Ο πολυέλαιος για ποπ τέχνη πρέπει να είναι παράξενος και να είναι κατασκευασμένος από πλαστικό, έγχρωμο γυαλί ή ακόμα και χαρτί.

Τα περιγράμματα του πολυέλαιου για το εσωτερικό στο ύφος της ποπ τέχνης μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά: από τα περίτεχνα καμπυλωτά πλαφονιέρες μέχρι τον γυμνό προστάτη στο καλώδιο. Η έγχρωμη απόδοση τέτοιων πολυελαίων είναι επίσης πολύ διαφορετική: από λευκό και μπεζ έως τόνο οροφής στο ιριδίζοντα ουράνιο τόξο της ουρλιάζοντας διακόσμησης του δωματίου. Εκτός από τους αναρτημένους πολυελαίους, χρησιμοποιούνται φωτιστικά στοιχεία φωτισμού ενσωματωμένα στην οροφή τεντώματος.

Όμορφος τετράγωνος πολυέλαιος στο στυλ της pop art

Ένας μικρός πολυέλαιος σε ένα ελαφρύ εσωτερικό στο στυλ της pop art

Μαξιλάρια

Η έλξη της pop art για αρχάριους στο σχεδιασμό είναι ότι στην ενσάρκωση της φαντασίας για διακόσμηση είναι αδύνατο να το παρακάνετε. Οποιαδήποτε "μη φυσιολογική" ιδέα μπορεί να αποτελέσει το επίκεντρο της pop art. Για παράδειγμα, διακοσμητικά μαξιλάρια με εικόνες δημοφιλών αστέγων κινηματογράφου και σκηνές σε όξινο-δηλητηριώδη στυλ με ροζ μαλλιά, μωβ βλέφαρα και μπορντό δέρμα.

Μαξιλάρια στο στυλ της pop art

Τέτοια μαξιλάρια, που είναι τοποθετημένα σε καναπέδες, καρέκλες και ακόμη και σε ντουλάπες, φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα, δημιουργούν μια παιχνιδιάρικη συναισθηματική ατμόσφαιρα pop art. Τα μαξιλάρια είναι κατασκευασμένα από διαφορετικά είδη κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και έχουν ποικιλία χρωμάτων. Μορφή μπορούν να είναι τυποποιημένες τετράπλευρες ή μη συμβατικές με τη μορφή εξεεδρόν ή τραπέζι. Εάν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δεν είναι ξένοι στο κέντημα, αυτός ή αυτή μπορεί να δημιουργήσει τέτοια μαξιλάρια με τα χέρια της.

Μαξιλάρια στο στυλ της pop art για εσωτερική διακόσμηση

Πίνακας ποπ τέχνης

Τα έπιπλα σε ποπ τέχνης, αφενός, τηρούν τα μινιμαλιστικά κριτήρια και, αφετέρου, εμφανίζουν μια απεριόριστη ποικιλία ιδεών στην επιλογή των χρωμάτων, των περιγραμμάτων και των υλικών. Το τραπέζι στο σχεδιασμό της ποπ τέχνης, πρώτα απ 'όλα, δεν πρέπει να αποσπά την προσοχή από το ντεκόρ των τοίχων και τα πομπώδη αναμνηστικά.

Διακοσμητικά τραπέζια στο σαλόνι στο στυλ της pop art

Τα τραπεζάκια είναι χαμηλά με γυαλιστερό γυαλιστερό φινίρισμα. Οι τραπεζαρίες έχουν ύψος που αντιστοιχεί στο σκοπό τους και επίσης χωρίς περιττά στοιχεία στο φινίρισμα. Οι δημιουργικές ιδέες μπορούν να ενσωματωθούν σε ένα σχέδιο στο πνεύμα της ποπ τέχνης στην κορυφή του τραπεζιού. Οι καλλιτέχνες έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τέτοιες διακοσμήσεις με τα χέρια τους.

Μαύρο και άσπρο στρογγυλό τραπέζι καφέ στο στυλ της pop art
Φωτισμός στο υπνοδωμάτιο στο ύφος της ποπ τέχνης
Γυάλινο τραπέζι στο σαλόνι με το στυλ της pop art

Αίθουσα εισόδου

Εκείνοι που αποφασίζουν να κτυπήσουν το προθάλαμό τους στο στυλ της pop art, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι αυτός ο τύπος σχεδίου είναι διακοσμητικός, έχει ως στόχο να εντυπωσιάσει, να εκπλήξει τους καλεσμένους σας με δημιουργικές λύσεις. Το διάδρομο δεν απαιτεί πολλά έπιπλα, όπως πράγματι το ίδιο το στυλ.

1
Διάδρομος στο ύφος της ποπ τέχνης

Στην ποπ τέχνη, χρησιμοποιείται ένας συνδυασμός ουδέτερου φόντου, διακόσμησης και επίπλων με φανταχτά όξινα χρώματα. Επιλέγοντας μια ντουλάπα για το διάδρομο, πρέπει να θυμόμαστε ότι η pop art στην επίπλωση προτιμά τον μινιμαλισμό. Επομένως, χρειάζεστε ενσωματωμένες ντουλάπες και συμπαγείς κρεμάστρες.

Κίτρινα τείχη στο διάδρομο στο ύφος της ποπ τέχνης

Μπανιέρα

Η διακόσμηση του μπάνιου στο ύφος της pop art εκτελείται σε ελαφρά φωτεινά χρώματα. Το χαρακτηριστικό ενός τέτοιου λουτρού μπορεί να είναι μια εικόνα των όξινων χρωμάτων στο ύφος του Andy Warhol. Pop art επιδιώκει να δημιουργήσει στο μπάνιο ουρλιάζοντας χρώματα. Σε ένα μπάνιο με τέτοιο σχεδιασμό, μπορείτε να συνειδητοποιήσετε πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες. Για τη διακόσμηση των τοίχων χρησιμοποιούνται πλακάκια διαφόρων χρωμάτων και, φυσικά, σχέδια. Τα θέματα είναι τα πιο ποικίλα: από τους λουόμενους μέχρι τις διασημότητες στα παιχνίδια υπολογιστών. Μια άλλη δημιουργική ιδέα είναι να φτιάξετε ένα μονόχρωμο τοίχο μπάνιου και το δεύτερο να εκτελεστεί σε μια παλέτα χρωμάτων. Με αυτήν την προσέγγιση, η πολύχρωμη του ενός μέρους θα αντιπαρατεθεί αποτελεσματικά με τη μονοτονία του άλλου.

Μικρό μπάνιο στο στυλ της pop art

Εκείνοι που μόλις αρχίζουν να πειραματίζονται με ποπ τέχνη στο μπάνιο, μπορείτε να συμβουλεύετε απλά στοιχεία που κατασκευάζονται από τον εαυτό τους. Τέτοια αντικείμενα θα δώσουν στο μπάνιο ένα σχέδιο "cartoonishness", αλλά αν το επιθυμεί, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού μπορεί πάντα να τα αντικαταστήσει. Η pop art είναι ένα ελεύθερο ύφος, αλλά όλα είναι ωραία με μέτρο. Για να μην το παρακάνετε με χρώματα και ιδέες, είναι καλύτερο να σχεδιάσετε πρώτα ένα σκίτσο του μελλοντικού σχεδιασμού του μπάνιου. Αυτό θα σας επιτρέψει να αξιολογήσετε την επίδραση του αρχικού ντεκόρ, προτού αρχίσετε να μεταφράζετε ιδέες με τα χέρια σας.

Στυλ pop art στο εσωτερικό - μια συναισθηματική εξωφρενική κατεύθυνση στο σχεδιασμό, προκαλώντας ένα κύμα συναισθημάτων. Ως εκ τούτου, πριν από τη διακόσμηση του σπιτιού σας, θα πρέπει να εξετάσετε εάν αυτή η ταραχή των χρωμάτων θα σας κουράσει. Ίσως θα ήταν καλύτερο να ολοκληρώσετε την ποπ τέχνη σε ένα ή, κατ 'ανώτατο όριο, σε δύο δωμάτια, ώστε να μην μετατρέψετε το σπίτι σας σε έκθεση μαζικής τέχνης στα πρόθυρα του παράλογου.

Μπάνιο στο στυλ της pop art
Κόκκινο και λευκό μπάνιο στο στυλ της pop art

Διακοσμητική τέχνη Deco Art

Ο εκλεπτυσμένος σχεδιασμός του art deco προήλθε από την Ευρώπη στις αρχές του 20ου αιώνα. Αυτός ο σχεδιασμός θα μπορούσε να προσφέρει μόνο οι εκπρόσωποι της οικονομικής ελίτ της κοινωνίας. Το μοντέρνο art deco είναι ένα ακριβό εσωτερικό σήμα με έναν κομψό συνδυασμό μοντέρνου και κλασικού. Όλα τα στοιχεία αυτού του εσωτερικού είναι κατασκευασμένα με εξοπλισμό εργοστασίου υψηλής ποιότητας, δεν μπορεί να υπάρξει ζήτημα δημιουργίας ελίτ διακόσμησης από τα χέρια μας.

Σαλόνι σε στυλ Art Deco

Το εσωτερικό του υπνοδωματίου στο στυλ Art Deco περιέχει ακριβά υλικά και αντικείμενα συλλεκτικής τέχνης. Πολυτελής πολυέλαιος παλατιών, ακριβό ύφασμα κουρτινών, τραπέζι από πολύτιμο ξύλο, καθρέφτες σε σκαλισμένα πλαίσια. Η διακόσμηση χρησιμοποιεί ταπετσαρίες, ταπετσαρίες, ταπετσαρίες ανακούφισης.

Μπεζ και καφέ καθιστικό σε στυλ Art Deco
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

79 − 74 =