Στυλ ρουστίκ στο εσωτερικό (20 φωτογραφίες)

Όνομα ρουστίκ ύφος προέρχεται από τη λατινική λέξη «rusticus» - ρουστίκ, που προέρχεται από τη λατινική λέξη «rus» - Χωριό (απλό, άξεστος, σκληρό). Το όνομα μιλάει για τον εαυτό του. Ρουστίκ στυλ είναι η χρήση αποκλειστικά φυσικών υλικών ακατέργαστης επεξεργασίας, ή καθόλου επεξεργασμένα. Είναι, όσο πιο κοντά στη φύση, ένα ρουστίκ βίαιο στυλ. Η απλότητα και η περιβαλλοντική συμβατότητα των υλικών (κυρίως ξύλο και πέτρα), το φυσικό παλέτα χρωμάτων είναι συγκρατημένη, άφθονο χώρο και καθαρό αέρα - όλα αυτά συνέβαλαν στο γεγονός ότι το ρουστίκ ύφος του έναν τεράστιο αριθμό οπαδών. Και, παρά το γεγονός ότι το στυλ αυτό προέκυψε σχετικά πρόσφατα, σήμερα το εσωτερικό, που εκτελείται σε ρουστίκ ύφος, είναι πολύ δημοφιλές σε όλο τον κόσμο.

Όμορφο σαλόνι σε ρουστίκ στιλ

Πώς προέκυψε το ρουστίκ ύφος;

Το ρωσικό ύφος στο εσωτερικό εμφανίστηκε και άρχισε να χρησιμοποιείται στα μέσα του περασμένου αιώνα. Αυτό είναι ένα τροποποιημένο ανάλογο του στυλ της αμερικανικής χώρας με στοιχεία της ρωσικής καλύβας. Πιστεύεται ότι αυτό το στυλ προέκυψε στις Ηνωμένες Πολιτείες και έγινε αμέσως ένα παραδοσιακό στυλ διακόσμησης των σπιτιών των ανθρώπων της μεσαίας τάξης. Σταδιακά το ρουστίκ ύφος άρχισε να χρησιμοποιείται από τα ανώτερα στρώματα της κοινωνίας. Σε αντίθεση με όλες τις σύγχρονες μορφές, με την αφθονία τους, από γυαλί και πλαστικό, σκυρόδεμα και λεπτομέρειες χρωμίου, φωτεινά χρώματα και τεχνητά υλικά, ρουστίκ ύφος συνδέεται με ένα ράντσο καουμπόη, τη μυρωδιά του ξύλου, ζεστά βράδια δίπλα στο τζάκι, και άλλες ευχάριστες στιγμές της ζωής.

Κουζίνα με νησί σε ρουστίκ ύφος
Κουζίνα με νησί και μπαρ σε ρουστίκ στιλ
Έπιπλα σε φωτεινό σαλόνι σε ρουστίκ στιλ
Υπνοδωμάτιο σε ρουστίκ στιλ
Τζάκι στο σαλόνι σε ρουστίκ στιλ
Εσωτερικό του σπιτιού σε ρουστίκ στυλ

Διακριτικά χαρακτηριστικά ρουστίκ στυλ

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε όλα τα χαρακτηριστικά του ρουστίκ στυλ.

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, στο ρουστίκ στυλ, επιτρέπονται μόνο φυσικά υλικά. Αλλά αυτά δεν είναι υλικά της ιδανικής μορφής και μορφής, αλλά απολύτως φυσικές πρώτες ύλες που δεν έχουν μείνει άθικτες.

Κουζίνα-τραπεζαρία σε ρουστίκ στιλ

 • Το κύριο στοιχείο του ρουστίκ στυλ είναι το δέντρο. Θα πρέπει να είναι πολλά και θα πρέπει να παραμείνουν απαλλαγμένα και να μην υποβάλλονται σε καμία επεξεργασία, εκτός από το σκοπό προστασίας από επιβλαβείς οργανισμούς. Όλες οι ρωγμές, παρατυπίες, εγκοπές, κόμβοι, ίχνη χρόνου πρέπει να υπάρχουν στο δέντρο. Και αν το δέντρο δεν είναι παλιό, είναι τεχνητά "παλαιωμένο" και ακόμη και σκουληκότρυπες με ειδική συσκευή. Οροφές, έπιπλα, δάπεδα, παράθυρα, πόρτες - όλα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από ξύλο. Ακόμη και ξύλινα σκεύη και διακοσμητικά στοιχεία είναι ευπρόσδεκτα. Το χρώμα του δέντρου μπορεί να ποικίλει από ανοιχτό καφέ χρώμα - καρυδιά, σφενδάμι, ελάτη σε πιο σκούρα χρώματα - πεύκα, κεράσι, οξιά, δρυς.
 • Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο του ρουστίκ στυλ είναι η πέτρα. Η πέτρα πρέπει επίσης να είναι φυσικού είδους και να μην υπόκειται σε επεξεργασία. Η πιο κοινή χρήση του χαλαζία, ψαμμίτης, ασβεστόλιθο, καθώς και γρανίτη και μάρμαρο.
 • Μέταλλο σε ρουστίκ ύφος, αν και δεν παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά πρέπει να είναι παρόντες στο εσωτερικό. Σκεύη κουζίνας, πλαστά κηροπήγια, μαχαιροπίρουνα - ένα σημαντικό στοιχείο διακόσμησης. Το μέταλλο πρέπει να είναι παλιό και σκοτεινό. Καλύτερο για αυτό ταιριάζει χάλκινο, ορείχαλκο, χυτοσίδηρο, ασημί και cupronickel. Μπορείτε επίσης να χ
  ρησιμοποιήσετε ανοξείδωτο χάλυβα, παλαιότερα τεχνητά "ηλικίας".
 • Τα τείχη του δωματίου σε ρουστίκ ύφος είναι συνήθως διακοσμημένα με ξύλο ή πέτρα. Είναι επίσης δυνατή η κάλυψή τους με λευκή βαφή. Είναι πολύ επιθυμητή σκόπιμη αμέλεια και μικτά σημάδια από το πινέλο. Και μόνο περιστασιακά για τη διακόσμηση των τοίχων εφαρμόζονται ελαφριά ταπετσαρία. Στο πάτωμα βρισκόταν μη επεξεργασμένες σανίδες ή διακοσμητικές πέτρες.
 • Το ανώτατο όριο στο ρουστίκ στυλ θα πρέπει να είναι δοκός. Την ίδια στιγμή πραγματικές δοκάρια, ή προσομοίωση - απολύτως ασήμαντο. Το χρώμα της οροφής πρέπει να είναι το χρώμα αντίθεσης των τοίχων.
 • Τα παράθυρα και οι πόρτες πρέπει να φαίνονται αρκετά τραχιά και να δείχνουν οπτικά την αξιοπιστία. Και φυσικά το υλικό για την κατασκευή τους είναι το ξύλο. Καμία μεταλλοτεχνία!
 • Ρουστίκ στυλ στο εσωτερικό αναγκαστικά προϋποθέτει την ύπαρξη τζακιού. Ένα ζεστό τζάκι, μάλλον, ακόμη και η εστία - η καρδιά του σπιτιού. Μια τέτοια εστία στην αρχαιότητα θερμαίνει το σπίτι, μαγειρεύει φαγητό και συγκεντρώνεται γύρω από όλη την οικογένεια στα κρύα βράδια.
 • Η παλέτα χρωμάτων ρουστίκ στυλ είναι διακριτική, φυσική, ζεστή και ζεστή. Είναι όλες οι αποχρώσεις του καφέ, του μαύρου, του λευκού, του γκρι. Και επίσης μπεζ, άμμο, ώχρα, έλος και σκιασμένες κόκκινες αποχρώσεις. Η φωτεινότητα των χρωμάτων και των στολίων σε αυτό το στυλ είναι εντελώς εκτός τόπου.
 • Τα υφάσματα που χρησιμοποιούνται σε ρουστίκ ύφος πρέπει να είναι φυσικά. Συνήθως πρόκειται για λινά υφάσματα μαλακών φυσικών χρωμάτων χωρίς σχέδιο, εκτός από τα εθνικά σχέδια. Πολύ επιθυμητή παρουσία στα εσωτερικά στοιχεία του σπιτιού. Απολύτως πρέπει να αποκλείσει τα συνθετικά!
 • Ως ένα διακοσμητικό αξεσουάρ σε ένα ρουστίκ εσωτερικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί κεραμικά, ψάθινα καλάθια, ξύλινα και γυάλινα μπιχλιμπίδια, πλαστά κηροπήγια και αναμνηστικά, χειροποίητες πετσέτες δαντέλες και πετσέτες, μπουκέτα από αποξηραμένα λουλούδια ή ζουν αγριολούλουδα. Θα φανεί επίσης αρμονικό, για παράδειγμα, ένα παλιό στήθος ή βαρέλι.
 • Είναι αδύνατο να φανταστείτε το σπίτι σας σήμερα χωρίς τους καρπούς του πολιτισμού - φωτισμό, επικοινωνίες και διάφορες οικιακές συσκευές. Όλα αυτά, φυσικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ρουστίκ ύφος. Είναι αλήθεια ότι όλες οι ηλεκτρικές συσκευές και όλος ο εξοπλισμός είναι καλύτερα κρυμμένοι και κρυμμένοι. Για την περίπτωση αυτή, έχουν αναπτυχθεί πολλές τεχνικές - καμπύλες μάσκας και διάφορα καλύμματα.
Ασυνήθιστο υλικό για την κουζίνα σε ρουστίκ ύφος
Κουζίνα με νησί και διακοσμημένο εκχύλισμα σε ρουστίκ στυλ
Παιδικό Ρουστίκ Στυλ
Πολυτελές υπνοδωμάτιο σε ρουστίκ στιλ
Μοντέρνο εσωτερικό σε ρουστίκ στιλ
Καθιστικό με ένα μεγάλο ρουστίκ παράθυρο

Κουζίνα σε ρουστίκ στιλ σε διαμέρισμα πόλης

Με την πρώτη ματιά, μπορεί να φαίνεται ότι το ρουστίκ ύφος είναι κατάλληλο να χρησιμοποιηθεί μόνο σε εξοχική κατοικία και η χρήση του σε αστικό διαμέρισμα είναι απαράδεκτη. Αλλά αυτή είναι μια εσφαλμένη άποψη. Είναι δυνατόν να τηρείτε το ρουστίκ ύφος όταν διακοσμείτε, για παράδειγμα, την κουζίνα σε ένα διαμέρισμα της πόλης.

Φυσικά, για να προσκολληθεί πλήρως στο ρουστίκ στιλ, χρειάζονται μεγάλα δωμάτια. Τα αρχεία καταγραφής, όπως και άλλα ογκώδη μέρη, θα φαίνονται γελοία σε μια μικρή κουζίνα. Ωστόσο, είναι απαραίτητο μόνο να συνδέσετε τη φαντασία και το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό.

Κουζίνα ρουστίκ στυλ στο διαμέρισμα
 • Το ταβάνι της κουζίνας πρέπει να ράβεται με λεπτές σανίδες ή σανίδες ξύλου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα ψεύτικα δοκάρια.
 • Το δάπεδο καλύπτεται καλύτερα με παρκέ, παρκέ ή καφέ πλακάκια. Η κύρια προϋπόθεση - το υλικό πρέπει να είναι ένα δέντρο, ή απομίμηση του.
 • Τα τείχη της κουζίνας
  μπορούν να επικολληθούν με ξύλινα πάνελ, που μιμούνται την επιφάνεια των κορμών ή των σανίδων. Για να διακοσμήσετε τους τοίχους, είναι επίσης αποδεκτό να χρησιμοποιήσετε ελαφριά αδιαφανή ταπετσαρία. Το χρώμα πρέπει να έρχεται σε αντίθεση με το χρώμα της οροφής, του δαπέδου και των επίπλων.
 • Όλα τα έπιπλα κουζίνας στην κουζίνα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από ξύλο. Αυτά είναι τα γραφεία, το τραπέζι και οι καρέκλες και όλα τα είδη αρθρωτών ράφια. Οι καρέκλες και το τραπέζι πρέπει να είναι υγιές, άνετο, σε παχιά, σταθερά πόδια. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε παλιά έπιπλα ή τεχνητά ηλικιωμένα.
 • Για μια ποδιά πάνω από τα τραπέζια και ένα νεροχύτη είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί ο πίνακας που προσομοιάζει μια πέτρα.
 • Στη συνέχεια, θα πρέπει να διακοσμήσετε τα παράθυρα και τις πόρτες της κουζίνας με ξύλινα πάνελ, κρεμάστε λάμπες σφυρήλατου σιδήρου, ή να το προσομοιώνουν.
 • Εάν θέλετε, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα τεχνητό τζάκι. Ή διακοσμήστε τη σόμπα της κουζίνας, μιμώντας την εστία.
 • Τελειώστε την εικόνα της κουζίνας σε ένα ρουστίκ αξεσουάρ στυλ θα βοηθήσει. Αυτά είναι κουρτίνες από λινά και ένα τραπεζομάντιλο με φυσικά χρώματα, πετσέτες και κατόχους με εθνοτικές στολίδια, γάντζους από σφυρήλατο σίδηρο, χαρτοπετσέτες, πηλό και χυτοσίδηρο. Βάζα με αποξηραμένα και ζωντανά αγριολούλουδα, ψάθινα καλάθια και πολλά άλλα ευχάριστα μικρά αντικείμενα, κατασκευασμένα από φυσικά υλικά.
 • Κατά τη διακόσμηση της κουζίνας σε ρουστίκ ύφος, το διαμέρισμα της πόλης χρησιμοποιεί επίσης μια χρωματική παλέτα, η οποία περιλαμβάνει αποχρώσεις φυσικών, φυσικών χρωμάτων. Αλλά μόνο σε αυτή την περίπτωση δεν είναι απαγορευμένο να συμπεριλαμβάνονται αρκετοί έντονες χρωματικές ενδείξεις. Για παράδειγμα, πράσινο, κίτρινο ή κόκκινο.

Ο σύγχρονος κόσμος με το ρυθμό, την ματαιοδοξία και μια ατελείωτη σειρά προβλημάτων είναι πολύ κουραστικό. Και έτσι θέλετε μερικές φορές να χαλαρώσετε την ψυχή σας, να αποσυρθείτε και να ανακτήσετε τη δύναμή σας. Το ρουστωτικό στυλ είναι ιδανικό για αυτό το σκοπό. Αναπαράγει την ατμόσφαιρα του παλιού σπιτιού, την ατμόσφαιρα της ειρήνης, την ηρεμία, την ήρεμη ροή της ζωής. Σπίτι σε ρουστίκ στυλ - πραγματικά ένα σπίτι ονείρου!

Ελαφριά κουζίνα σε ρουστίκ στυλ στο διαμέρισμα
Καλή κουζίνα σε ρουστίκ στιλ
Μια τέτοια ρουστίκ κουζίνα μπορεί επίσης να σχεδιαστεί σε ένα διαμέρισμα
Κουζίνα με μεγάλο μπαρ σε ρουστίκ στιλ
Κουζίνα με διακόσμηση από πέτρα και ξύλο σε ρουστίκ στυλ
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

87 + = 92