Στενές κουρτίνες: χαρακτηριστικά χρήσης στο εσωτερικό (22 φωτογραφίες)

Η κύρια λειτουργία των κουρτινών είναι να κρατήσει το δωμάτιο από τα αδιάκριτα μάτια και να το προστατεύσει από τη διείσδυση του ηλιακού φωτός. Επιπλέον, οι κουρτίνες στο παράθυρο δεν είναι μόνο σε θέση να μετατρέψει ένα εσωτερικό, αλλά και για να ρυθμίσετε την κατασκευή της εγκατάστασης. Αυτά τα προϊόντα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού οποιουδήποτε στυλ και αντιπροσωπεύονται από μια ποικιλία ποικιλιών. Μεταξύ αυτών - και στενές κουρτίνες στα παράθυρα.

Λεπτές κουρτίνες από μπαμπού

Στενές κουρτίνες με μπάντα

Χαρακτηριστικά της χρήσης των στενών κουρτίνες στο εσωτερικό

Κάντε ένα πρότυπο παράθυρο άνοιγμα δεν είναι δύσκολο, γιατί στον κόσμο του σχεδιασμού, υπάρχουν πολλά κομψά και πρωτότυπες ιδέες, αλλά για να επιλέξετε τις κουρτίνες για το στενό παράθυρο - ένα μάλλον δύσκολο έργο, το οποίο είναι συχνά μόνο από επαγγελματίες σχεδιαστές.

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές σχεδιασμού για το σχεδιασμό στενών παραθύρων. Για τέτοιου είδους σχέδια, οι ακόλουθες επιλογές κουρτίνας είναι εξαιρετικές:

 • κουρτίνες ύφασμα?
 • διαφορετικούς τύπους ρολών.
 • Ρωμαϊκές κουρτίνες.

Συχνά, οι σχεδιαστές για στενά παράθυρα επιλέγουν Ρωμαϊκά ράφια, ενώ, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να προτιμούν φωτεινά προϊόντα μονής έγχρωμης ή εκτυπώσεις με τη μορφή μιας ρητής οριζόντιας ταινίας αντίθεσης. Τα μικρά σχέδια με λουλούδια είναι ακατάλληλα για στενές κουρτίνες, μια τέτοια εκτύπωση τους κάνει να μοιάζουν με ταπετσαρία.

Στενές τυρκουάζ κουρτίνες

Στενές μαύρες και λευκές κουρτίνες

Τα μεγάλα στενά παράθυρα έχουν δύο σημαντικά μειονεκτήματα - περιορίζουν οπτικά το χώρο του δωματίου και μειώνουν την ποσότητα του φωτός που διεισδύει μέσα στο διαμέρισμα ή το σπίτι. Προχωρώντας από αυτό το χαρακτηριστικό των στενών και υψηλών σχεδίων παραθύρων, οι κουρτίνες στο εσωτερικό θα πρέπει να λύσουν αυτό το πρόβλημα: να επεκτείνουν οπτικά το δωμάτιο, να το κάνουν πιο ευρύχωρο και ελαφρύ.

Κατά το σχεδιασμό στενών παραθύρων, οι σχεδιαστές συνιστούν να τηρούν τους κανόνες και τις συστάσεις:

 • Αναπτύξτε την περιοχή του δωματίου με το δεξιό γείσο. Για να γίνει αυτό, αρκεί να κρεμαστούν κουρτίνες στο γείσο, το μήκος των οποίων υπερβαίνει το πλάτος της δομής του παραθύρου κατά τουλάχιστον 50 cm. Οι κουρτίνες πρέπει να επιλέγονται σύμφωνα με το πλάτος του γείσου.
 • Σε δωμάτια με στενά παράθυρα και ψηλά ταβάνια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουρτίνες με οριζόντιο στολίδι. Το οριζόντιο σχέδιο θα επεκτείνει οπτικά το δωμάτιο, αλλά μια τέτοια τεχνική δεν θα είναι κατάλληλη για δωμάτια με χαμηλά ταβάνια.
 • Ένα στενό και χαμηλότατο παράθυρο είναι το καλύτερο διακοσμημένο με ένα λαμπρέκι. Αυτή η μέθοδος σάς επιτρέπει να αποκρύψετε τον ελεύθερο χώρο πάνω από το παράθυρο και οι οροφές θα φαίνονται υψηλότερες. Μια άλλη καλή ιδέα για τέτοια παράθυρα είναι η θέση του γείσου κάτω από το ανώτατο όριο και η χρήση μακρών στενών κουρτινών που φτάνουν στο πάτωμα.
 • Ευρύχωρα δωμάτια με ψηλά και στενά παράθυρα συχνά φαίνονται πολύ άβολα, σε ένα τέτοιο δωμάτιο ένα άτομο μπορεί να αισθάνεται ακόμη και άβολα. Για να βελτιώσετε την κατάσταση και να μετατρέψετε το εσωτερικό, μπορείτε να επιλέξετε κουρτίνες στα παράθυρα σε φωτεινά χρώματα με μεγάλες εκτυπώσεις. Μπορεί να είναι λουλούδια ή γεωμετρικά σχήματα. Το πλάτος της κουρτίνας πρέπει να αντιστοιχεί αυστηρά στο μέγεθος του ανοίγματος παραθύρου, διαφορετικά οι πτυχώσεις θα κρύψουν την εικόνα και η αρχική ιδέα σχεδιασμού θα χαθεί.
 • Πολύ συχνά στο εσωτερικό ενός σύγχρονου δωματίου η κεντρική θέση δίνεται στο παράθυρο. Μπορεί να έχει ασυνήθιστο σχήμα, ένα όμορφο ποτήρι με βιτρό ή ένα μοτίβο, ασυνήθιστη ζωγραφική ή γλυπτική. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το κρύψετε πίσω από τις κουρτίνες, αντίθετα, θα πρέπει να εστιάσετε σε αυτή τη λεπτομέρεια του εσωτερικού. Σχετικά θα είναι ελαφρά ημιδιαφανή κουρτίνες στα παράθυρα. Εάν τα παράθυρα αυτά είναι εγκατεστημένα στην κρεβατοκάμαρα για να προστατεύσετε το δωμάτιο από το φως του ήλιου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρολά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τέτοιες κουρτίνες μπορούν να ανυψωθ
  ούν με το άνοιγμα όμορφα παράθυρα, και εάν είναι απαραίτητο, δημιουργήστε μια ημι-σκοτεινή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο - χαμηλώστε το.

Οι κουρτίνες σε στενά παράθυρα μπορούν να κατασκευαστούν από διάφορα υλικά. Θα ήταν σκόπιμο να χρησιμοποιηθούν κουρτίνες από βαμβάκι, λινό, μετάξι, μαλλί και πολυεστέρα. Φαίνεται μεγάλη ασυμμετρία, πολυστρωματικές, κορδέλες.

1

Στενές κουρτίνες σε κλασικό στιλ

Στενές κουρτίνες σε floral μοτίβο

Στενές μπλε κουρτίνες

Εσωτερικό στυλ

Τα στενά παράθυρα μπορούν να διακοσμηθούν σε διαφορετικά στυλ. Οι πιο συμφέρουσες επιλογές για τέτοια ανοίγματα παραθύρων θα είναι οι ακόλουθες μορφές:

 • Classic - επιλέξτε μακριές κουρτίνες ορθογωνίου σχήματος, φτάνοντας στο πάτωμα. Κατά τη διακόσμηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαμπρεκίνες, αλλά εδώ δεν πρέπει να εμπλακείτε πολύ στο ντεκόρ.
 • Αυστραλιανό στυλ. Αυτό το ύφος χαρακτηρίζεται από τη χρήση στενών κουρτινών με μεγάλο αριθμό πτυχών, που θυμίζουν ένα ακορντεόν.
 • Ρωμαϊκές κουρτίνες. Πρόκειται για μια ανυψωτική έκδοση των κουρτινών, οι οποίες είναι προσαρτημένες στο Velcro στο μηχανισμό ανύψωσης. Οι επιτυχείς επιλογές για στενά παράθυρα στο σαλόνι θα είναι άλλα μοντέλα ανύψωσης των κουρτινών - Γαλλικά, Λονδίνο, Κινέζικα, roll, πτυχωτά.

Στενές καφέ κουρτίνες

Στενές κοντές κουρτίνες

Στενές κουρτίνες στην κουζίνα

Παρά την ποικιλία των στυλ, το πιο κοινό είναι η κλασσική σχεδίαση. Οι στενές κουρτίνες του κλασικού στυλ είναι δύο λωρίδες υφασμάτων που βρίσκονται και στις δύο πλευρές του παραθύρου. Ως διακόσμηση στην κορυφή του ανοίγματος παραθύρου μπορεί να τοποθετηθεί λάμπρεκ. Οι κλασικές κουρτίνες είναι τα πιο ευπροσάρμοστα στοιχεία του εσωτερικού. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τέτοια δωμάτια:

 • κουζίνα?
 • καθιστικό
 • υπνοδωμάτιο;
 • εργασιακές τάξεις.

Το στυλ του καφέ είναι μια άλλη πραγματική παραλλαγή σχεδιασμού για στενές κουρτίνες. Τέτοια προϊόντα είναι ευθείες, πυκνές λωρίδες με λάμπρεκιν από πάνω. Τα προτιμώμενα υφάσματα είναι φωτεινά χρώματα.

Στενά κουρτίνες στις σκάλες

Οι στενές κουρτίνες χωρίστηκαν

Στενές ριγέ κουρτίνες

Σχεδιασμός σαλόνι και κρεβατοκάμαρα

Στο υπνοδωμάτιο και στο σαλόνι, οι στενές κουρτίνες, που συνδέονται μεταξύ τους με μια κορδέλα, θα φαίνονται όμορφα και αρμονικά. Όταν χρησιμοποιείτε ένα τέτοιο μοντέλο κουρτινών στα παράθυρα, δύο στενές κουρτίνες αναστέλλονται στο επίπεδο του περβάζι παραθύρου. Αυτή η επιλογή θα ήταν κατάλληλη μόνο για ευρύχωρα δωμάτια με ψηλά ταβάνια. Με τη βοήθεια αυτού του ασυνήθιστου σχεδιασμού, το εσωτερικό του δωματίου θα γίνει πιο κομψό και ελκυστικό.

Πολύ συνηθισμένες είναι οι στενές εκδοχές των κουρτινών στα μάτια. Οι εραστές είναι πλαστικοί δακτύλιοι, πάνω στους οποίους είναι στερεωμένα τα πανιά. Αυτές οι κουρτίνες και κουρτίνες είναι προσαρτημένες στο γείσο. Το καλύτερο υλικό για κουρτίνες στα μάτια είναι ένα ελαφρύ τούλι, δίχτυ, organza, μετάξι.

Στενές κουρτίνες με εκτύπωση

Στενές κουρτίνες στο στυλ της Προβηγκίας

Στενές ίσιες κουρτίνες

Στενές κουρτίνες για κουζίνα

Στην κουζίνα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο δημοφιλή ρωμαϊκά ράφια σήμερα. Ταυτόχρονα, για αυτή τη ζώνη του σπιτιού που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα, είναι επιθυμητό να επιλέξετε προϊόντα από ελαφρά υλικά που περνούν καλά. Εάν η κουζίνα σας πηγαίνει προς τα νότια, κουρτίνες κου
ζίνας σε στενά παράθυρα μπορούν να επιλεγούν σε οποιοδήποτε χρωματικό σχήμα, δεδομένου του γενικού ύφους του δωματίου.

Δεν είναι απαραίτητο για την κουζίνα να επιλέξει μακριές κουρτίνες, μπορούν να φτάσουν στο περβάζι. Συχνά οι ερωμένες για αυτό το δωμάτιο χρησιμοποιούν δύο σειρές ρωμαϊκών κουρτινών - ξεχωριστά για τη ζεστή και κρύα εποχή.

Στενές ρωμαϊκές κουρτίνες

Περιορίστε τα ρολά

Στενές κουρτίνες από τούλι

Για το χειμώνα, οι ελαφριές ημι-διαφανείς κουρτίνες θα ταιριάζουν, πράγμα που θα είναι καλό για να αφήσετε το φως της ημέρας στο δωμάτιο. Για την καλοκαιρινή περίοδο, θα πρέπει να προτιμώνται τα πυκνά υλικά που μπορούν να προστατεύσουν τον ιδιοκτήτη από την εξαντλητική ζέστη.

Τα ρολά είναι μια άλλη καλή επιλογή για την κουζίνα. Αντιπροσωπεύονται από τους ακόλουθους τύπους:

 • μπαμπού?
 • ξύλινα?
 • υφάσματος.

Επιλέγοντας στενές ρολά στην κουζίνα, θα πρέπει να εξετάσετε σε ποια συγκεκριμένη ζώνη θα βρίσκονται στα παράθυρα. Εάν χρειάζεστε κουρτίνες για την τραπεζαρία, μπορείτε να επιλέξετε υφάσματα. Όταν κάνετε ένα παράθυρο στην περιοχή, το οποίο θα φιλοξενήσει την διαδικασία μαγειρέματος, είναι σκόπιμο να γίνεται χρήση μπαμπού και ξύλινα μηχανισμούς κυλίνδρου.

Στενές κουρτίνες - μια ενδιαφέρουσα και αρκετά κοινή έκδοση προϊόντων για διακόσμηση παραθύρων. Χρησιμοποιούνται ευρέως στον εσωτερικό σχεδιασμό των χώρων με στενά παράθυρα.

Στενές κουρτίνες με μοτίβο

Στενές ιαπωνικές κουρτίνες

Περιορίστε τις πράσινες κουρτίνες

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 19 = 22