Ράφι για εξοπλισμό: λειτουργικά χαρακτηριστικά (52 φωτογραφίες)

Ένα σύνολο εξοπλισμού ήχου και εικόνας είναι για πολλούς και τηλεοράσεις - για όλους. Ένα μικρό οικιακό συγκρότημα AV τοποθετείται σε αναρτημένα ράφια τοίχου, έτσι ώστε να μην καταλαμβάνει χρήσιμο χώρο. Εάν η περιοχή του δωματίου επιτρέπει ή ο σχεδιασμός είναι σημαντικός κατά βάρος (για παράδειγμα, τηλεόραση της παλαιάς απελευθέρωσης), τοποθετήστε τα ράφια δαπέδου με τις μονάδες ραφιών.

Λευκό ράφι για εξοπλισμό
Ξύλινα ράφια για εξοπλισμό

Ράφια για λευκό εξοπλισμό

Ράφι για ξύλινο εξοπλισμό

Ράφι για γυαλιστερό εξοπλισμό

Ράφι για εξοπλισμό δρυός

Ράφι ράφι για εξοπλισμό

Ταξινόμηση

Οι ράφια, τα ράφια, τα αξεσουάρ εξοπλισμού (στη γλώσσα των επαγγελματικών "ράφια") ήταν πάντα. Σχεδιάζονται σύμφωνα με τη σχεδίαση και λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις που υπαγορεύονται από τις ιδιαιτερότητες του εξοπλισμού. Η ποικιλία επιφανειών στήριξης για οικιακό συγκρότημα ήχου-βίντεο μειώνεται στους εξής τύπους:

  • stand-ups για την τηλεόραση?
  • σημαίνει μονάδα Hi-Fi.
  • ράφι ή ράφι για CD και DVD.
  • αγκύλες, αξεσουάρ.

Μπορούν να είναι σταθερά ή να είναι αιωρούμενα (τοίχου).

Το πιο στερεό - σημαίνει τηλεοράσεις. Ανάλογα με το μέγεθος και την πυκνότητα του μοντέλου, μπορούν να έχουν πλάτος μέχρι και μισό μέτρο και να είναι κατασκευασμένα από συμπαγές ξύλο ή μέταλλο. Οι πιο σύγχρονες τηλεοράσεις τοποθετούνται σε κομψά γυάλινα τοιχώματα με πλάτος 15-20 εκατοστά.

Ράφια εξοπλισμού με πόρτες

Ράφια εξοπλισμού στο σαλόνι

Το ράφι βρίσκεται κάτω από τον εξοπλισμό

1

Γυψοσανίδες για εξοπλισμό

Ράφια εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας

Ράφι για τον εξοχικό εξοπλισμό

Ράφι για σφυρήλατο σίδερο

Τα τμήματα Hi-Fi δεν χρησιμοποιούνται για την τηλεόραση, επομένως δεν είναι τόσο ευρεία. Τα σκηνικά για οικιακό θέατρο από την τηλεόραση διακρίνονται από επιπλέον ράφια και εξειδικευμένες μονάδες. Υπάρχουν συνδυασμένα μοντέλα για την εκτεταμένη έκδοση του συμπλέγματος AV. Όλα αυτά είναι σταθερές κατασκευές.

Ο δεύτερος τύπος είναι ένα ράφι για εξοπλισμό. Δεν τίθεται τίποτα βαρύ και πάντα τοποθετείται στα κύρια τείχη των χώρων. Τα ράφια είναι εξοπλισμένα με βραχίονες με απομακρυσμένες κονσόλες και ειδικά σφιγκτήρες. Με αυτόν τον τρόπο, ο εξοπλισμός που είναι εγκατεστημένος σε αυτά προστατεύεται από πτώση.

Τροποποίηση αυτής της περιστροφικής δομής με περιστρεφόμενο μηχανισμό. Τις περισσότερες φορές εγκαθίστανται στην κουζίνα για μια συμπαγή τηλεόραση, έτσι ώστε η οικοδέσποινα να μπορεί να την παρακολουθήσει χωρίς να την απομακρύνει από την εργασία ή την οικογένεια κατά τη διάρκεια ενός γεύματος.

Ράφια εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας
Ράφια για ηχεία

Ράφι για εξοπλισμό σε παρένθεση

Ράφι για εξοπλισμό σε λακωνικό σχέδιο

Ράφι για εξοπλισμό πλαστικοποιημένο

Ράφι για μικρό εξοπλισμό

Ράφι για εξοπλισμό στερεάς κατάστασης

Βέλτιστες διαστάσεις του ράφι

Εάν είναι δυνατόν, οι υποστηρίξεις για το συγκρότημα ήχου επιλέγονται ανάλογα με το ύψος των ηχείων. Για να το ρυθμίσετε με ακρίβεια, αγοράζονται ρυθμιζόμενες δομές.

Όσο για το ράφι κάτω από την τηλεόραση, το κέντρο της οθόνης πρέπει να είναι σε επίπεδο που ο θεατής που κάθεται απέναντι δεν χρειάζεται να κοιτάζει προς τα πάνω, προς τα κάτω ή προς τα πλάγια αλλά σαφώς προς τα εμπρός μπροστά του.

Δεν υπάρχουν ειδικές συνθήκες για τις βάσεις για εξοπλισμό ήχου. Ωστόσο, εάν θεωρήσετε ότι ένα σοβαρό συγκρότημα ήχου περιλαμβάνει τουλάχιστον πέντε ή επτά μπλοκ, το βέλτιστο ύψος του rack είναι από 40 έως 120 cm.

Για να δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες για τον εξοπλισμό και επαρκής φυσική ψύξη κατά τη λειτουργία, δεν είναι απαραίτητο να εξοικονομηθεί το ύψος των κατασκευών.

Ράφια για εξοπλισμό στο πατάρι
Ράφια για εξοπλισμό από μασίφ ξύλο

Ράφι για μεταλλικό εξοπλισμό

Ράφι για εξοπλισμό αρ νουβό στιλ

Ράφι για τοποθέτηση σε τοίχο

Ράφι για εξοπλισμό καρυδιάς

Ράφι για τηλεόραση

Υλικό

Αποφασίζοντας ποιο ράφι ή ράφι πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τον εξοπλισμό, λάβετε υπόψη τη δύναμη και την εξωτερική έκκληση. Τα πιο δημοφιλή υλικά για την κατασκευή ραφιών:

  • γυαλί?
  • μέταλλο?
  • γυψοσανίδας ·
  • το δέντρο και τα παράγωγά του.

Οι αξιόπιστες κατασκευές ρουλεμάν λαμβάνονται από χάλυβα, αλουμίνιο, άλλα μέταλλα, ξύλο, μέταλλο-πλαστικό.

Ράφια για μεταλλικό εξοπλισμό
Ράφια εξοπλισμού σε μινιμαλιστικό ύφος

Ράφι για εξοπλισμό με φωτισμό

Ψευδοροφή

Ράφι για ημικυκλικό εξοπλισμό

Αποτελεσματική εμφάνιση ράφια από γυαλί. Χρησιμοποιείται από πολλούς κατασκευαστές στερεών: μια διαφανής ή πλεγμένη επιφάνεια με οπίσθιο φωτισμό φαίνεται συναρπαστική. Το πάχος είναι συνήθως ένα έως δύο εκατοστά. Τα γυάλινα ράφια σε διαστάσεις 20 mm μπορούν να αντέξουν έως και 100 kg. Ωστόσο, πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τη συνολική μάζα του εξοπλισμού (αναφέρεται πάντα στη συσκευασία) και μην υπερφορτώνετε το ράφι.

Λιγότερο δημοφιλές είναι το διαφανές πλαστικό ή το plexiglas. Χάνουν γρήγορα την εμφάνισή τους λόγω γρατζουνιών, μικροσυστοιχιών, άλλων παρόμοιων ελαττωμάτων.

Προκειμένου να μην υπολογιστεί η μάζα και να μην ανησυχείτε για την αξιοπιστία των ράφια στα οποία έχει εγκατασταθεί μια τεράστια τηλεοπτική συσκευή, προτιμούν περισσότερο το μέταλλο που έχει υποστεί δοκιμή χρόνου. Αυτός ο χάλυβας (συμπεριλαμβανομένων των ανοξείδωτων ή χρωμίου), αλουμίνιο και τα κράματά του, μεταλλικά πλαστικά.

Πολυλειτουργικά ράφια στο καθιστικό
Ράφι για εξοπλισμό αρ νουβό στιλ

Καμπίνα με ράφια για εξοπλισμό

Ράφι για γυάλινο εξοπλισμό

Ράφι για εξοπλισμό με φτερά

Ερμάριο για εξοπλισμό

Ράφια εξοπλισμού και εξοπλισμού

Οι καλές ιδιότητες απορρόφησης των κραδασμών, η οικονομική προσιτότητα, η αντοχή έχουν κάνει τα ράφια από μοριοσανίδες, MDF, χαρτόνι γύψου δημοφιλή. Μπορούν να κατασκευαστούν από μόνοι τους, ζωγραφισμένα εύκολα στο σωστό χρώμα, με τοίχους ή διακοσμημένα με διαφορετικό τρόπο, ανάλογα με τη γεύση τους.

Κρεμαστά ράφια για εξοπλισμό

Γωνιακά ράφια

Ράφι για στενό εξοπλισμό

Ράφι για εξοπλισμό wenge

Ράφι για εξοπλισμό με συρτάρια

Οι συνδυασμένες δομές, για παράδειγμα, πάνελ από MDF, κόντρα πλακέ με κόντρα πλακέ (οξιά) είναι σε ζήτηση. Το δέντρο χρησιμοποιείται ως καπλαμά για διακόσμηση και πολύ σπάνια στο σύνολό του. Πλούσιοι άνθρωποι συμπληρώνουν τον εξοπλισμό με ένα αποκλειστικό εξωτικό ξύλο, γρανίτη, μάρμαρο.

Ράφι για εξοπλισμό

Πώς να ξεπεραστούν οι κραδασμοί;

Ο ευαίσθητος εξοπλισμός καταστρέφεται από φορτία κλονισμού, ταλαντώσεις υψηλής και χαμηλής συχνότητας. Οι προγραμματιστές των δομών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται υπό την τηλεόραση, αγωνίζονται με αυτό. Τα περισσότερα από αυτά τα υλικά απορροφούν τους κραδασμούς. Μια εξαίρεση είναι ένα μέταλλο που εκπέμπει ήχους και δονήσεις. Μερικές φορές οι μεταλλικές στηρίξεις στις στήλες κάτω από τις στήλες "τραγουδούν".

Ράφι για εξοπλισμό καπλαμά

Οι σχεδιαστές προσπαθούν να τις εξουδετερώνουν. Ο αποσβεστήρας (Γερμανικός Dämpfer - σιγαστήρας, αμορτισέρ) είναι άμμος, πυροβολισμός, άλλες χαλαρές ουσίες. Γεμίζουν τις κοιλότητες των ράφια μέχρι πέντε εκατοστά σε διάμετρο. Η επικάλυψη όχι μόνο μειώνει τους κραδασμούς, αλλά και αυξάνει τη μάζα, καθιστά την κατασκευή πιο σταθερή. Γι 'αυτό, χρησιμοποιείται μια υβριδική σύνθεση: ένα κλάσμα και άμμος στην κορυφή. Ως αποτέλεσμα, το κέντρο βάρους μετατοπίζεται προς τα κάτω.

Σταθερά ράφια εξοπλισμού
Ράφια από γυαλί για εξοπλισμό

Οι επίπεδες επιφάνειες είναι πιο δύσκολες. Μπορείτε να εφαρμόσετε οποιαδήποτε ιξώδη επίστρωση, όπως καουτσούκ ή μαστίχα. Αλλά αυτό είναι εξωτερικά ελκυστικό, επομένως, στο σπίτι υπάρχει μικρή ζήτηση γι 'αυτό.

Μια εναλλακτική λύση είναι ένα "σάντουιτς" από MDF συν μέταλλο. Τα στρώματα στερεώνονται σταθερά.

Για να αφαιρέσετε τη δόνηση, τα ράφια της τηλεόρασης είναι εξοπλισμένα με τροχούς που μπορούν να γυρίσουν, φλάντζες από σιλικόνη ή μεταλλικές ραβδώσεις.

Για να μεγιστοποιήσετε το εύρος των ταλαντώσεων, τα αγκάθια είναι εξαιρετικά αιχμηρά. Αλλά πέφτουν κάτω από το βάρος της τεχνολογίας, η οποία μειώνει τη μόνωση των κραδασμών και προκαλεί ζημιά στο πάτωμα. Ως εκ τούτου, κάτω από τη σπονδυλική στήλη, βάλτε μια οπή-υποστήριξη. Όλες αυτές οι αποχρώσεις είναι περιττές στην περίπτωση κατασκευών από ξύλο ή γυψοσανίδες.

Ράφια εξοπλισμού

Στυλιστικά

Εάν είναι δυνατόν, τα ράφια ή τα ράφια θα πρέπει να επιλέγονται σύμφωνα με το γενικό στυλ του δωματίου. Έτσι, για ένα δωμάτιο διακοσμημένο σε υψηλής τεχνολογίας, μινιμαλισμό, techno, μέταλλο ή σχέδια γυαλιού θα κάνει. Για τα κλασικά, σκανδιναβικά, στυλ χώρας, βιολογικό ξύλο ή γυψοσανίδες θα είναι οργανικά.

Υποδοχή τηλεόρασης
Υποδοχή τηλεόρασης στο εσωτερικό

Η διαθεσιμότητα ποικιλιών και τιμών υλικών και κατασκευών επιτρέπει την επιλογή της πλέον κατάλληλης μεμονωμένης παραλλαγής. Το κυριότερο είναι να ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά του υλικού και η τελική δύναμη της υποστήριξης στην οποία θα σταθεί.

Ράφι για εξοπλισμό από ξύλο ζέβρας
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

31 − = 21