Πλακάκια Quartz στο εσωτερικό: συστάσεις για επιλογή και σχεδιασμό (25 φωτογραφίες)

Όταν επιλέγετε πλακάκια για δάπεδα και τοίχους, αντιμετωπίζετε συχνά πολλά προβλήματα: ποιότητα υλικού, αντοχή, τιμή. Για το λόγο αυτό, όταν πηγαίνετε στο κατάστημα υλικών τελικής επεξεργασίας, αρχίζετε αμέσως να ψάχνετε για τις πιο πρόσφατες καινοτομίες στον κόσμο του υλικού που βλέπετε ως το πιο κατάλληλο για τις απαιτήσεις.

Πλακάκια χαλαζία
Πλακάκια χαλαζία

Η τελευταία τεχνογνωσία μεταξύ των υλικών φινιρίσματος είναι πλακιδίου βινυλίου χαλαζία, στην άμεση λειτουργία της είναι το υλικό για το δάπεδο και τους τοίχους. Επιπλέον, έχει ένα αρκετά ευρύ πεδίο εφαρμογής, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το φινίρισμα των επιφανειών των μπαρ, νυχτερινά κλαμπ, καταστήματα, γραφεία, διαμερίσματα και άλλους χώρους, καθώς και σε περιοχές με υψηλή υγρασία, όπως το μπάνιο.

Η εγκατάσταση πλακιδίων βινυλίου χαλαζία γίνεται τόσο στο ξύλινο δάπεδο όσο και στην επιφάνεια του σκυροδέματος.

Το σχέδιο επιφάνειας του κεραμιδιού επιτρέπει τη μίμηση διαφόρων τύπων σχεδιασμού: μαρμάρινους τοίχους, ξύλινο δάπεδο και άλλα κεραμικά επιχρίσματα. Η βάση της δομής του πλακιδίου βινυλίου χαλαζία είναι η άμμος του ποταμού και ο βράχος του κελύφους. Και τα δύο αυτά υλικά αποτελούν μέχρι και το εβδομήντα τοις εκατό του συνολικού όγκου, το PVC χρησιμοποιείται ως συνδετικό υλικό.

Πλακάκια χαλαζία
Πλακάκια χαλαζία

Η χρήση της άμμου του ποταμού στη δομή κεραμιδιών οφείλεται στο γεγονός ότι είναι επιδεκτικό σε πιο διεξοδικό καθαρισμό από ξένες ακαθαρσίες. Στην πραγματικότητα, ένα μείγμα PVC, ποταμών άμμου, πετρωμάτων κελύφους σχηματίζουν ένα ετερογενές υλικό που αποτελείται από πολλά στρώματα. Για να δώσει μεγαλύτερη αντοχή, το κεραμίδι καλύπτεται με ίνες υάλου, μετά το οποίο η προκύπτουσα σύνθεση υποβάλλεται σε θερμή πίεση για να σχηματίσει ένα ενιαίο πλήρες υλικό.

Πλακάκια χαλαζία
Πλακάκια χαλαζία

Θετικές πλευρές του κεραμιδιού βινυλίου χαλαζία

Όπως όλα τα υλικά που αντιμετωπίζουν χαλαζία πλακάκι βινυλίου έχει τα υπέρ και τα κατά. Η θετική πλευρά του κεραμιδιού μπορεί να ονομαστεί μοναδική σκληρότητα και αντοχή στη φθορά. Κατά τη διάρκεια της θερμικής επεξεργασίας, το υλικό συμπιέζεται έτσι ώστε να μπορεί να αντέξει το βάρος του αυτοκινήτου. Η μέγιστη διάρκεια ζωής του υλικού είναι είκοσι πέντε χρόνια.

Πλακάκια χαλαζία
Πλακάκια χαλαζία

Η δεύτερη θετική ποιότητα είναι η χρήση πρόσθετου υλικού από χλωριούχο πολυβινύλιο.

Χάρη στην χημική ένωση, το κεραμίδι στην αφή γίνεται θερμότερο, δηλαδή, δεν υπάρχει καμία αίσθηση κρύου από το πάτωμα.

Η τρίτη θετική πλευρά του προϊόντος είναι η φιλικότητα προς το περιβάλλον. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα φυσικά συστατικά κεραμιδιών αποτελούν μέρος της δομής κεραμιδιών. Η εφαρμοζόμενη χημική ουσία είναι ένα ασφαλές υλικό πολυβινυλοχλωρίδιο και αποδεδειγμένα ακίνδυνη πιθανά παραδείγματα της χρήσης της στην κατασκευή συσκευασιών για τρόφιμα, στα παιδικά παιχνίδια, ιατρικό εξοπλισμό. Λόγω των ακίνδυνων υλικών, επιβλαβή χημικά δεν απελευθερώνονται από τα κεραμίδια ακόμη και υπό την επίδραση της υψηλής θερμοκρασίας.

Πλακάκια χαλαζία
Πλακάκια χαλαζία

Η τέταρτη θετική πλακίδιο παράγοντας kvartsvinilovoy είναι ανθεκτικό σε τυχόν χημικές ενώσεις, όπως επίσης και αντίσταση στη φωτιά: ένα κεραμίδι για σύνθεση της δεν συμβάλλουν στην εξάπλωση της φωτιάς, όταν εκτεθεί σε ανοικτή φλόγα δεν παράγει τοξίνες. Τέτοιες θετικές ιδιότητες όπως η πυρόσβεση και η μακρά διάρκεια ζωής είναι αρκετά πιθανό να εξομοιωθούν με τα πλεονεκτήματα του προϊόντος.

Πλακάκια χαλαζία
Πλακάκια χαλαζία

Εκτός από αυτό, όταν απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας στην kvartsvinilovoy δωμάτιο τοποθέτηση πλακιδίων δεν διαταράσσεται εμφάνιση των κενών μεταξύ των στοιβαγμένων στοιχείων. Όλα αυτά μας επιτρέπει να θέσει τα κεραμίδια σε περιοχές με συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες θερμοκρασίας, καθώς και κοντά στην ενσωματωμένη στο εσωτερικό χώρο αντικείμενα, όπως υδραυλικά, κολώνες, τοίχους και άλλα.

Πλακάκια χαλαζία
Πλακάκια χαλαζία

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα ενός πλακιδίου είναι η εναλλαξιμότητά του, δηλ. Το πλακίδιο που έχει υποστεί βλάβη είναι εύκολο να αφαιρεθεί και να εγκατασταθεί ένα νέο. Επίσης, το κεραμίδι από βινύλιο χαλαζία δεν εκτελεί ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο επιτρέπει την εφαρμογή του πάνω σε ηλεκτρικά καλώδια.

1
Πλακάκια χαλαζία

Μειονεκτήματα του πλακιδίου βινυλίου χαλαζία

Μεταξύ των ελλείψεων κατά τη λειτουργία και την εγκατάσταση είναι τα εξής:

  • Δεν συνιστάται η τοποθέτηση του κεραμιδιού σε μια ανοιχτή επιφάνεια σκυροδέματος χωρίς θέρμανση, επειδή γίνεται πιο κρύο.
  • Για την κόλληση των πλακιδίων δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί τσιμεντοκονίαμα, για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται ειδική κόλλα.
  • Πριν από την τοποθέτηση του κεραμιδιού, η επιφάνεια της επιφάνειας απαιτεί μια ιδανική ομαλότητα, διότι λόγω του μικρού πάχους του υλικού, όλες οι αλλαγές επιφάνειας θα είναι ορατές.
  • Κατά τη λειτουργία, μπορεί να σχηματιστούν ρωγμές μεταξύ των κεραμιδιών.

Τοποθέτηση κεραμιδιών βινυλίου χαλαζία

Η τοποθέτηση κεραμιδιών, ακόμη και από έναν άπειρο ειδικό, δεν προκαλεί δυσκολίες, η εγκατάσταση γίνεται με κόλληση ή ένωση με κλειδαριά. Στην υπόλοιπη τεχνολογία συμπίπτει πλήρως με την τοποθέτηση των κεραμικών πλακιδίων.

Πλακάκια χαλαζία
Πλακάκια χαλαζία

Πρώτα πρέπει να ετοιμάσετε ένα κάλυμμα δαπέδου. Η επιφάνεια καθαρίζεται από διάφορα είδη ρύπων, θα πρέπει επίσης να ευθυγραμμίσετε την καμπυλότητα του δαπέδου (πρέπει να θυμόμαστε ότι τα πλακάκια δαπέδου χαλαζία δεν τους αρέσουν οι διαφορές, είναι άμεσα ορατά κατά την εγκατάσταση των πλακιδίων).

Τα πλακάκια μπορούν να τοποθετηθούν σε διάφορους τύπους επιφανειών: σκυρόδεμα, ξύλο, κεραμίδι, το κύριο πράγμα είναι ότι η επιφάνεια καθαρίζεται (μπορεί επίσης να επεξεργαστεί με ένα αστάρι) και να στεγνώσει κατά το χρόνο εγκατάστασης.

Για ισοπέδωση του δαπέδου, μπορείτε να καταφύγουν στην ακόλουθη μέθοδο: αν το πάτωμα είναι σκυρόδεμα - αποχύστε το διάλυμα αυτοεπιπεδούμενο, τότε ενώ είναι ακόμα ελαφρώς στην αποξηραμένη ανορθωμένη κατάσταση, σκουπίστε διάστρωσης σοβάτισμα μυστρί για να προσδώσουν απαλότητα.

Πλακάκια χαλαζία
Πλακάκια χαλαζία

Το ξύλινο κάλυμμα καλύπτεται με φύλλα από κόντρα πλακέ ή μοριοσανίδες. Μετά από αυτό, οι αρμοί των
φύλλων γειώνονται, έτσι ώστε να μην υπάρχουν διαφορές.

Πλακάκια χαλαζία

Έχοντας προετοιμάσει την επιφάνεια, θα πρέπει να κάνετε μια κατανομή του δωματίου, το κύριο πράγμα είναι να καθοριστεί το κέντρο του δωματίου. Η κατανομή γίνεται σε τέσσερις ίσους τομείς, δεδομένου ότι η εγκατάσταση θα πραγματοποιηθεί στη συνέχεια σε αυτές.

Πλακάκια χαλαζία

Με τον τρόπο τοποθέτησης, είναι δυνατόν να διακρίνουμε δύο τύπους εγκαταστάσεων κεραμιδιών: κόλλα και κόλλα (το τελευταίο χρησιμοποιείται σε πλακίδια χαλαζία με κλειδαριά). Το σύστημα ασφάλισης στο πλακίδιο είναι παρόμοιο με το σύστημα που είναι εγκατεστημένο στο έλασμα. Τα στοιχεία ενώνονται με κλειδαριές μέχρι να πατήσουν. Τα πλακάκια με ένα τέτοιο σύστημα στοίβαξης έχουν πολλά πλεονεκτήματα, μπορούν εύκολα να αποσυναρμολογηθούν με την εμφάνιση ενός ελαττώματος και να επανεγκατασταθούν.

Πλακάκια χαλαζία

Κατά την τοποθέτηση συμβατικών πλακιδίων, χρησιμοποιείται κόλλα, κόλλα επαφής ή διασπορά. Εφαρμόζεται στο δάπεδο με τρόπο ανεμιστήρα, ακόμη και στρώμα, από την μακρινή γωνία έως την πόρτα. Αφού εφαρμοστεί ένα μονό στρώμα, τοποθετείται μια λωρίδα υποστήριξης και στη συνέχεια εφαρμόζεται μια άλλη στρώση κόλλας. Το δεύτερο στρώμα αφήνεται να στεγνώσει για περίπου δέκα λεπτά, η κόλλα πρέπει να αρχίσει να ρυθμίζεται.

Πλακάκια χαλαζία

Η διαδικασία τοποθέτησης των πλακιδίων γίνεται από το κέντρο του δωματίου και αποκλίνει στα πλάγια. Τα κεραμίδια ταιριάζουν. Το κεραμίδι τοποθετείται πάνω από την κορυφή με ένα ρολό. Πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχουν κενά μεταξύ των πλακιδίων, στο μέλλον μπορούν να αυξηθούν. Μετά από αυτό είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το πλεόνασμα της κόλλας που προέκυψε στην επιφάνεια, μπορούν εύκολα να σβηστούν με τη βοήθεια της αιθυλικής αλκοόλης.

Πλακάκια χαλαζία

Μετά την τοποθέτηση, μπορείτε να περπατήσετε αμέσως στο κεραμίδι, τα έπιπλα και άλλα βαριά αντικείμενα μπορούν να τεθούν όχι νωρίτερα από έξι ημέρες.

Πλακάκια χαλαζία
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

49 − = 42