Πάνελ για οροφή: εγκατάσταση με τα χέρια (23 φωτογραφίες)

Εάν ξεκινήσατε μια ανακαίνιση σε ένα διαμέρισμα, μάλλον αναρωτήθηκε πώς να επιλέξετε το σχεδιασμό οροφών σε κάθε δωμάτιο. Έτσι, για παράδειγμα, το ανώτατο όριο στο δωμάτιο αφρού ή τέντα τέντωμα στην κρεβατοκάμαρα θα φανεί καλό, αλλά εδώ είναι το ανώτατο όριο στην τουαλέτα ή το ανώτατο όριο στο μπαλκόνι είναι καλύτερο για την κατασκευή των πάνελ από PVC.

3D πάνελ στην οροφή

Πάνελ στην οροφή του μπαλκονιού

Πλαστικά πάνελ και οροφές καλύτερα να περικαλύπτω κουζίνες, επειδή σε αυτές τις περιοχές είναι συχνά πολλή υγρασία, καπνού και αναθυμιάσεων, και πλαστικά PVC πάνελ είναι πάντα δυνατή, και εάν είναι απαραίτητο, ένα πανί βρεγμένο με, για παράδειγμα, σε ένα διάλυμα απορρυπαντικού, τρίψιμο. PVC πάνελ οροφής στο μπάνιο δεν επιδεινωθεί ακόμα και όταν χτυπήθηκε από έναν πίδακα νερού και πλαστικών καθρέφτη πάνελ για το ανώτατο όριο θα φανεί στο δωμάτιο απλά υπέροχο, ειδικά αν είναι απρόσκοπτη πίνακα.

Μπεζ πίνακες οροφής

Διακοσμητικά πάνελ στην οροφή

Το φινίρισμα της οροφής με πάνελ PVC, καθώς και η τελική τοποθέτηση της οροφής με πάνελ από MDF, δεν είναι πολύ περίπλοκη διαδικασία. (Για όσους δεν γνωρίζουν, αναφέρουμε ότι το MDF είναι μεμβράνη μεσαίας πυκνότητας).

Ξύλινα πάνελ στην οροφή

πάνελ από PVC, καθώς και τα περισσότερα είδη ξύλου, συμπεριλαμβανομένων καπλαμάς ή καλυμμένα με φελλό ή καπλαμά πάνελ, εύκολο να κοπεί και εύκολα να συνδεθεί με λωρίδες στη συσκευή από τα πάνελ οροφής με τα χέρια τους.

Η οροφή του πλαστικού αφρού στο σαλόνι ή η οροφή στο διάδρομο από τα πάνελ μοριοσανίδας με επίστρωση καπλαμά είναι όμορφη, αλλά στο μπάνιο είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε μια ψευδοροφή από πλαστικές πλάκες. Επίσης, λάβετε υπόψη ότι τα πάνελ από PVC για την οροφή στην κουζίνα ή σε πάνελ MDF για την οροφή στο διάδρομο θα είναι μια πιο κατάλληλη λύση εάν αποφασίσετε να κάνετε επισκευές.

Πάνελ στην οροφή του σπιτιού

1

Γυαλιστερό πάνελ στην οροφή

Πώς να φτιάξετε ένα ταβάνι πλαστικών πάνελ;

Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι αυτά τα πλαστά πάνελ οροφής, σας ενημερώνουμε ότι πρόκειται για πλαστικές ταινίες συνήθως μήκους 3 ή 6 μέτρων και πλάτους 25 ή 30 εκατοστών. Τα σύντομα άκρα τους κόβονται και τα μακρά άκρα γίνονται με τη μορφή κλειδαριών, τα οποία είναι ένα είδος εκείνων που είναι διαθέσιμα για ελασματοποιημένες πλάκες.

Η εγκατάσταση πλαστικών πλαισίων πραγματοποιείται σε ξύλινο ή μεταλλικό πλαίσιο από το προφίλ που χρησιμοποιείται κατά την εγκατάσταση υλικού όπως το GKL.

Όλα τα είδη τελικών πλαστικών πάνελ μέσα είναι κοίλα με ενισχυτικά. Λόγω αυτού που έχουν τέτοια χαρακτηριστικά όπως μια αρκετά υψηλή αντοχή και μικρό βάρος. Για να καλύψετε την οροφή με πλαστικά πάνελ, χρειάζεστε και κάποια ειδικά προφίλ, κατασκευασμένα επίσης από πλαστικό.

Είδη προφίλ PVC για πλαστικά πάνελ στην οροφή

Έτσι, για την εγκατάσταση επικάλυψης οροφής ή τοίχου, πρέπει επίσης να αγοράσετε τα παρακάτω προφίλ:

 • "Έναρξη" (απαραίτητο για να κλείσει το τέλος των πλαισίων).
 • "Προφίλ F" (σχεδιασμένο για να κλείνει το άκρο των πλαισίων στις γωνίες με τις μεταβάσεις στον τοίχο).
 • "H-προφίλ" (χρησιμοποιείται για την κατασκευή πλακών PVC σε μήκος)?
 • "Εξωτερική γωνία" και "εσωτερική γωνία" (είναι ελαφρώς όμοια, αλλά στη δομή είναι διατεταγμένα έτσι ώστε να χρησιμοποιείται καλύτερα για να κλείνουν τα άκρα των πάνελ στο εξωτερικό και το άλλο, στις εσωτερικές γωνίες).
 • "Επένδυση οροφής" (χρησιμοποιείται όταν ο τοίχος δεν είναι τοίχος και η οροφή είναι κατασκευασμένη από πλαστικές πλάκες και αντιπροσωπεύει στην πραγματικότητα ένα "καθαρισμένο αρχικό προφίλ").
 • "Παγκόσμια γωνιά" (χρησιμοποιείται σπάνια, επειδή αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιεσδήποτε γωνίες, το αποτέλεσμα που προκύπτει από την αισθητική δεν φαίνεται πολύ εντυπωσιακό).

Στη συνέχεια, σκεφτείτε πώς να δημιουργήσετε μια οροφή από τα πάνελ από PVC στο μπ
άνιο ή την οροφή στην τουαλέτα όταν τα τείχη αυτών των χώρων είναι ήδη καλυμμένα με πλακάκια, τα οποία δεν φθάνουν στο ανώμαλο ανώτατο όριο κατά 5-10 εκατοστά.

Πάνελ στην οροφή της κουζίνας

Πάνελ από μασίφ ξύλο στην οροφή

Τοποθέτηση του πλαισίου

Στην περίπτωση που προτείνεται για εξέταση, υπάρχουν δύο επιλογές: μπορείτε να επισυνάψετε τους σκελετούς του σκελετού πάνω από το κεραμίδι ή μπορείτε - και απευθείας πάνω σε αυτό. Η δεύτερη μέθοδος πρέπει να εξαλειφθεί αμέσως, ως δυνητικά επικίνδυνη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ζημιά στην κεραμική επένδυση των τοίχων.

Όσον αφορά την πρώτη επιλογή, στη συνέχεια, μια ενδιαφέρουσα λύση είναι η εξής: να αγοράσει γύψου Knauf Rotband και να εφαρμοστεί πάνω από τα κεραμίδια, με τη μορφή μιας στενής λωρίδας πέντε εκατοστά πλάτος, που στηρίζεται πάνω στα πλακάκια του τελικού επιχρίσματος. Αυτό επιτρέπει την επίτευξη μιας σύμπτωσης του επιπέδου στο οποίο πρέπει να στερεωθεί το προφίλ, με το επίπεδο της επιφάνειας της επένδυσης.

Οι οδηγοί μπορούν να στερεωθούν με γάντζους-καρφιά αμέσως μετά τη "σύλληψη" του γύψου, δηλαδή σε μερικές ώρες. Σε αυτή την περίπτωση, εάν χτίζετε μια οροφή σε ένα μπάνιο των πάνελ ή μια οροφή στο μπαλκόνι, τότε χρησιμοποιείτε μόνο γαλβανισμένα προφίλ για το πλαίσιο, αφού αυτά είναι μέρη με υψηλή υγρασία.

MDF πάνελ στην οροφή

Τοποθέτηση των πάνελ στην οροφή

Τοποθέτηση σε πίνακα

Πώς να φτιάξετε πάνελ PVC; Φυσικά, σε προφίλ. Πρώτα πρέπει να πάρετε το πρώτο πλαίσιο και να το κάνετε λίγο μικρότερο (τρία έως πέντε χιλιοστά) από το διαθέσιμο πλάτος του δωματίου. Για την κοπή πλαστικών πλαισίων είναι δυνατή με τη βοήθεια ενός μικρού κοπτικού ή ηλεκτρικού παζλ και οι άκρες αποφλοιώσεως είτε με γυαλόχαρτο είτε με ένα αρχείο, ενώ προσπαθούμε να μην σπάσουμε τον πίνακα. Μην ξεχάσετε επίσης να αφαιρέσετε το φιλμ από τις πλαστικές πλάκες πριν από την εγκατάσταση, επειδή σε συναρμολογημένη μορφή για να αφαιρέσετε από αυτές ένα προστατευτικό επίχρισμα λεπτού φιλμ θα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα.

Επένδυση της οροφής με πάνελ

Πάνελ από αφρό στην οροφή

Στη συνέχεια, ξεκινάμε το στενό άκρο του πρώτου πλαισίου στο πλαστικό προφίλ εκκίνησης και, κάνοντας ελαφρά κάμψη του πίνακα, ρυθμίζετε το δεύτερο άκρο στο αντίθετο τοίχωμα. Στη συνέχεια, πρέπει να μετακινήσετε αυτόν τον πίνακα στον πλησιέστερο τοίχο και να τον τοποθετήσετε κατά μήκος της ευρείας πλευράς στην αυλάκωση του προφίλ σε αυτόν τον τοίχο. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια στενή σπάτουλα ή ένα μαχαίρι, προσέχοντας πολύ να μη βλάψετε το υλικό.

Πλαστικά πάνελ στην οροφή

Πώς να διορθώσετε τον πίνακα σε προφίλ; Χρησιμοποιώντας βίδες και ροδέλες με αυτοκόλλητη τομή. Και εσείς πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά, χωρίς να ξεχνάμε ότι το ανώτατο όριο συλλέγεται από συλλέκτες που καταστρέφονται εύκολα, ακόμη και αν δεν είναι πολύ ισχυρή μηχανικές προσκρούσεις. Αν Bit γλιστρήσει από την κεφαλή της βίδας, μπορείτε εύκολα να διαπεράσει τον πίνακα, το οποίο στη συνέχεια ενδέχεται να αντικατασταθούν από ένα νέο. Σας συνιστούμε να τρυπάνι μια τρύπα στον τοίχο του προφίλ του, και πρέπει να στρέψετε τις βίδες: αυτό θα επιτρέψει να συγκεντρώσει γρήγορα την οροφή που καλύπτει πάνελ στην κουζίνα, στο μπάνιο και σε οποιονδήποτε άλλο χώρο χωρίς να καταστραφεί το υλικό, ανεξάρτητα από το αν η ξύλινη επένδυση για την οροφή ή ράφι πάνελ που χρησιμοποιούνται , ή πάνελ PVC για την οροφή.

PVC πάνελ στην οροφή

Πλαστικά πλακάκια στην οροφή

Όταν συναρμολογούνται όλα τα πάνελ στην οροφή εκτός από ένα, μένει να αποφασιστεί πώς να τοποθετήσετε αυτό το τελευταίο πλαίσιο; Κόψτε τόσο πολύ ώστε να είναι μόνο μερικά χιλιοστά μικρότερη από την απόσταση μεταξύ των τοίχων, μει
ωμένη κατά το πλάτος ενός προφίλ στερέωσης. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το πλαίσιο σε ένα προφίλ μέχρι να σταματήσει και το ελεύθερα ακουμπώντας άκρο του εισάγεται χωρίς προβλήματα στο δεύτερο προφίλ, μετατοπίζοντας ελαφρά το πάνελ προς την κατεύθυνσή του.

Αυτό είναι όλο. Έχει γίνει. Η οροφή είναι συναρμολογημένη. Ωστόσο, η επισκευή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, επειδή ανεξάρτητα από το αν η οροφή είναι τοποθετημένη στο μπαλκόνι ή στο ανώτατο όριο στο υπνοδωμάτιο ή στο ανώτατο όριο στο διάδρομο ή στο ανώτατο όριο στο μπάνιο, είναι ακόμα απαραίτητο να αποφασίσετε πώς να κάνετε τρύπες για τους λαμπτήρες σε αυτό.

Μπορούν να είναι pre-cut «επί τόπου» με τον υπολογισμό των προτέρων, σε ένα μπαρ, όπου είναι απαραίτητο, ή να κοπεί το ήδη «στη θέση του», χρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι ή κορώνες, ή ακόμα και ένα απλό μαχαίρι κουζίνας, όπως το υλικό του PVC πάνελ είναι πολύ μαλακό και κοπή χωρίς προσπάθεια.

Ροζ πάνελ στην οροφή

Πάνελ για το ασήμι στην οροφή

Πλεονεκτήματα των οροφών PVC

Αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε με ποιον τρόπο να καθορίσετε το ανώτατο όριο στην κουζίνα ή στην τουαλέτα, τότε ήρθε η ώρα να μάθετε τι θα πάρετε εάν στην επισκευή αυτών των χώρων χρησιμοποιείτε πλαστικά πάνελ από PVC ως τελικό υλικό:

 • η πιθανότητα οριοθέτησης της οροφής με ελαττώματα της επιφάνειας του οποιουδήποτε χαρακτήρα χωρίς την ανάγκη αλλαγής του σχήματος της παλαιάς επίστρωσης,
 • απλότητα εγκατάστασης λαμπτήρων οποιουδήποτε τύπου.
 • η ικανότητα να κρύβονται κάτω από μια πλαστική επίστρωση διάφορες επικοινωνίες?
 • ελαφρότητα κατασκευής (είναι ελαφρύτερο σε βάρος και σε τεχνολογία συναρμολόγησης, σε σύγκριση με τις οροφές από γυψοσανίδες).
 • βελτιώνετε τόσο την ηχομόνωση όσο και τη θερμομόνωση του δωματίου.
 • δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε "υγρές" διαδικασίες κατασκευής (για παράδειγμα, δεν χρειάζεστε το στόκο απαραίτητο για οροφές από φύλλα gipsokartonnyh), δεν χρειάζεστε τίποτα για παλτό, βαφή κλπ.
 • και το σημαντικότερο πλεονέκτημα στην επισκευή οροφών με πάνελ PVC είναι ότι δημιουργείτε το πιο ανθεκτικό στην υγρασία κάλυμμα οροφής.
 • το ανώτατο όριο δεν θα γίνει ποτέ μούχλα και δεν θα αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, αν και αντέχει στην πλημμύρα που διοργανώθηκε από τους γείτονες από πάνω.
 • μια τέτοια επίστρωση οροφής μπορεί να τοποθετηθεί και να αποσυναρμολογηθεί επανειλημμένα.

Γκρι πάνελ στην οροφή

Πάνελ στην οροφή στο μπάνιο

Υπάρχουν κάποια μειονεκτήματα;

 • Πολλαπλές πλαστικές οροφές δεν συλλέγουν ποτέ: αισθητικά όχι πολύ εντυπωσιακό θέαμα.
 • Ως επί το πλείστον, τα πλαστικά πάνελ σε οποιοδήποτε δωμάτιο δεν μοιάζουν με εκλεπτυσμένη σχεδίαση και ακριβή διακόσμηση δωματίου.
 • Μεταξύ των πάνελ, ακόμα και με γυμνό μάτι, οι αρθρώσεις μπορούν να παρατηρηθούν.

Το πεδίο εφαρμογής των πλαστικών πλαισίων περιορίζεται, κατά κανόνα, στα μπάνια, στους διαδρόμους, στις λότζες και στις κουζίνες. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι δυνατή η χρήση οροφής από αφρώδες πλαστικό ή οροφής μεταλλικής οροφής από λεπτή ταινία αλουμινίου, τοποθετημένη από λεγόμενα πάνελ ραφιών.

Πάνελ στο ανώτατο όριο ενός εξοχικού σπιτιού

Οπίσθια πάνελ στην οροφή

Πάνελ για χρυσό στην οροφή

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

47 − 37 =