Ο κονστρουκτιβισμός στο εσωτερικό (50 φωτογραφίες): όμορφα σχέδια διαμερισμάτων

Ο εποικοδομητισμός του στυλ ξεκίνησε τη δεκαετία του 30 του εικοστού αιώνα. Στην αρχιτεκτονική και τον εσωτερικό σχεδιασμό, υπήρξε μια έντονη ανάγκη για μια λειτουργική, απλή και πρακτική κατεύθυνση στυλ. Οι σχεδιαστές υποστηρίζουν αυτή την ιδέα, με τη σειρά της, προσθέτοντας τον εποικοδομητισμό μιας ιδιαίτερης αισθητικής. Μέχρι σήμερα, είναι το πιο δημοφιλές μεταξύ των στυλιστικών ρευμάτων.

Σαλόνι-κουζίνα με το στυλ του κονστρουκτιβισμού

Η κυριαρχία του κονστρουκτιβισμού είναι ο απόλυτος ορθολογισμός του στα πάντα, όχι στολισμένα στολίδια, πολύπλοκα σχέδια ή περίπλοκες γραμμές. Η ουσία του κονστρουκτιβισμού έγκειται στην αυστηρότητα των γεωμετρικών σχημάτων, στη σαφήνεια του διαχωρισμού των χρωμάτων και, φυσικά, στην πρακτικότητα των υλικών.

Όλο και περισσότερο, η ενεργός νεολαία, που προσπαθεί να υποτάξει τη ζωή σε μια ορισμένη τάξη, προτιμά τον εποικοδομητισμό, χωρίς να στερεί τον εαυτό της από το δικαίωμα στην πρωτοτυπία. Ο περιορισμός της κατάστασης δεν αποτελεί ένδειξη για το τσούξιμο ούτε του υλικού ούτε του ψυχολογικού σχεδίου. Αντίθετα, αποτελεί ένδειξη του υψηλού πνευματικού κόσμου των ιδιοκτητών διαμερισμάτων.

Μαύρο και γκρι εσωτερικό με το στυλ του κονστρουκτιβισμού
Μπεζ καφέ καθιστικό με το στυλ του κονστρουκτιβισμού

Γενικά χαρακτηριστικά του στυλ

Το ντεκόρ στον κονστρουκτιβισμό δεν περιορίζεται μόνο σε μεγάλο βαθμό, προσπαθεί να αποφύγει απόλυτα τη μη συστηματική και περιττή ποικιλομορφία. Αυτό το ύφος χρησίμευσε ως βάση για τη διακλάδωση αυτής της κατεύθυνσης στυλ ως υψηλής τεχνολογίας. Κύριος στόχος του είναι η πολυλειτουργικότητα των δυνατοτήτων, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική αυστηρότητα των γραμμών και των μορφών, η οποία επιτυγχάνεται εύκολα με τον αποτελεσματικό εποικοδομητισμό στην παραγωγή επίπλων, καθώς και με το νεόδμητο ενσωματωμένο έπιπλο των τελευταίων μοντέλων.

Καθιστικό με τζάκι στο στυλ του κονστρουκτιβισμού
Σαλόνι-κουζίνα σε ένα σπίτι με το στυλ του κονστρουκτιβισμού
Διώροφο κτίριο στο στυλ του κονστρουκτιβισμού
Μπεζ τοίχο στο σαλόνι με το στυλ του κονστρουκτιβισμού
Ένα ευρύχωρο καθιστικό με το στυλ του κονστρουκτιβισμού

Φωτισμός

Στον κονστρουκτιβισμό, το φυσικό φως εκτιμάται πρώτα και κύρια. Με αυτό το καθήκον, μεγάλα παράθυρα ανοίγουν καλά. Ως εκ τούτου, όπως είναι αδύνατο με τον τρόπο θα υπάρχουν πανοραμικά παράθυρα ή παράθυρα στο πάτωμα, ένα μεγάλο παράθυρο με μια πόρτα και η δυνατότητα πρόσβασης στη βεράντα ή το μπαλκόνι. Οι κουρτίνες για αυτό το στυλ είναι απόλυτα ταμπού, σε ακραίες περιπτώσεις μπορείτε να κρεμάσετε ελαφριά περσίδες ή ρολά. Όταν διανέμεται τεχνητό φως, η βασική απαίτηση είναι η σκοπιμότητά της.

Ασπρόμαυρο καθιστικό με το στυλ του κονστρουκτιβισμού

Ο πολυέλαιος, όπως και όλες οι άλλες συσκευές φωτισμού, πρέπει να βρίσκεται εκεί όπου χρειάζονται περισσότερο, όπου δεν μπορούν να το κάνουν χωρίς. Τα φωτιστικά, οι πολυελαίοι και οι απλίκες πρέπει να έχουν μόνο τη σωστή γεωμετρική μορφή, χωρίς αναζήτηση και υπερβολική παθογένεια.

Πολυέλαιος και φωτισμός στο σαλόνι-κουζίνα με το στυλ του κονστρουκτιβισμού
Προβολείς στο σαλόνι με τζάκι στο στυλ του κονστρουκτιβισμού
Μαύροι πολυέλαιοι στην τραπεζαρία με το στυλ του κονστρουκτιβισμού
Φωτισμός πάνω από μια ποδιά στο εσωτερικό της κουζίνας με το στυλ του κονστρουκτιβισμού

Χρώμα λύση στο ύφος του κονστρουκτιβισμού

Συνήθως στην παλέτα χρωμάτων του κονστρουκτιβισμού κυριαρχεί η μονοτονία. Ταυτόχρονα παραμένει το δικαίωμα για έντονες και έντονες προθέσεις. Οι πιο δημοφιλείς επιλογές: συνδυασμός ανοιχτό γκρι ή λευκό με μαύρο, κόκκινο, γκρι, σκούρο χρώμα, ανοιχτό πράσινο χρώμα. Κατά κανόνα, τρεις αποχρώσεις μπορούν να κυριαρχήσουν, η υπερβολική αναζήτηση μπορεί να καταστρέψει την ακεραιότητα του εσωτερικού. Τοιχογραφία ή ξυλογλυπτική σχεδίαση με το ύφος του κονστρουκτιβισμού θα μοιάζει περισσότερο με εξωγήινους, αντί για το βασικό υπόβαθρο θα γίνει ένα ξεχωριστό φωτεινό και απολύτως ανεπιθύμητο αντικείμενο.

Μαύρο, καφέ και λευκό στο εσωτερικό με το στυλ του κονστρουκτιβισμού
Καφέ-γκρι εσωτερικό στο στυλ του κονστρουκτιβισμού
Λευκοί εσωτερικοί χώροι στο στυλ του κονστρουκτιβισμού
Λευκό-καφέ εσωτερικό στο ύφος του κονστρουκτιβισμού
Πολύχρωμοι τόννοι σε ένα ζεστό σαλόνι με το στυλ του κονστρουκτιβισμού

Υλικά φινιρίσματος

Ο κονστρουκτιβισμός δεν απαιτεί να επενδύσετε πολλά χρήματα, διότι στο εσωτερικό χρησιμοποιούνται τα πιο φθηνά υλικά, όπως το γυαλί, το πλαστικό και το μέταλλο. Μετά από όλα, ο κύριος στόχος του στυλ δεν είναι η εμφάνιση, αλλά η ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών του πελάτη. Η αισθητική πλευρά του κονστρουκτιβισμού είναι μάλλον ασυνήθιστη. Ωστόσο, οι σημειώσεις της Elegance μπορούν να ανιχνευθούν, είναι κατασκευασμένες από γυάλινες επιφάνειες, χρωμιωμένες λεπτομέρειες, πολυτελή υφάσματα και φωτεινά στοιχεία. Ο λακωνισμός σε όλα είναι ιδιόμορφος μόνο σε ανεξάρτητα στυλ, όπως ο κονστρουκτιβισμός.

Laminate και βαφή στη διακόσμηση του σαλόνι στο ύφος του κονστρουκτιβισμού
Μαύροι τοίχοι στο καθιστικό με το στυλ του κονστρουκτιβισμού
Λευκοί τοίχοι σε μια περιοχή αναψυχής με πισίνα
Πολύχρωμοι τοίχοι στο σαλόνι με το στυλ του κονστρουκτιβισμού
Ριγέ φωτεινή ταπετσαρία στο γραφείο με το στυλ του κονστρουκτιβισμού

Διαχωρισμός χώρου

Η ιδανική κατανομή του ελεύθερου χώρου στον κονστρουκτιβισμό αποκλείει τη διαίρεσή του σε δωμάτια, συνεπάγεται μόνο τη χωροθέτηση του δωματίου με έπιπλα και μια χρωματική παλέτα. Λοιπόν, η πιο χαρακτηριστική πτυχή αυτού του στυλ είναι ο κενός χώρος, γεμάτος με φως της ημέρας, μινιμαλισμό και πολλή ατμόσφαιρα.

Διαχωρισμός του χώρου στην κουζίνα-τραπεζαρία με το στυλ του κονστρουκτιβισμού
Καφέ-πορτοκαλί κουζίνα με το στυλ του κονστρουκτιβισμού
Τραπεζαρία σε ένα σπίτι στο στυλ του κονστρουκτιβισμού
Κουζίνα-τραπεζαρία με το στυλ του κονστρουκτιβισμού
Studio διαμέρισμα στο ύφος του κονστρουκτιβισμού

Έπιπλα και η ιστορία της

Σε αυτή την περίπτωση, δεν πρέπει να υποτιμάται η αξία των επίπλων και η σωστή τους διάταξη, μέσω της οποίας γίνεται μονολιθική, σαν να είναι ένα με το δωμάτιο. Τα έπιπλα από το κέλυφος σαν να μεγαλώνουν από τους τοίχους, καθώς και τα τραπέζια και τα μαλακά έπιπλα μεγαλώνουν βαθμιαία στο πάτωμα Αυτή η επίδραση επιτυγχάνεται με τη χρήση σαφών γεωμετρικά ορθών γραμμών και σχημάτων, καλά, λόγω της έκθεσης ενός πρωτεύοντος χρώματος.

Ελάχιστο έπιπλα στο δωμάτιο με το στυλ του κονστρουκτιβισμού

Στον προπολεμικό χρόνο, οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τα έπιπλα ως πολυτέλεια. Και για ένα λόγο, επειδή ήταν διακοσμημένο όσο καλύτερα μπορούσαν, με όλα τα είδη γλυπτών και το πιο εκστατικό κόσμημα. Οι κονστρουκτιβιστές αυτής της εποχής προσέφεραν μια εντελώς διαφορετική άποψη των αντικειμένων επίπλων, απορρίπτοντας όλα όσα αφορά την αισθητική πλευρά, άφηναν μόνο τον άμεσο σκοπό τους. Δεδομένου ότι η παραγωγή εκείνης της εποχής ήταν πιο υπερφορτωμένη, δεδομένου ότι μετά τον πόλεμο και τις επαναστάσεις, πολλοί άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους, για να μην αναφέρουμε την οικογενειακή πλευρά της οικονομίας. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι χρειάζονταν τα πιο βασικά πράγματα: χρειάζονταν μια καρέκλα, ένα τραπέζι και ένα κρεβάτι. Η μαζική παραγωγή έγινε δυνατή μόνο μετά από μια παγκόσμια αλλαγή στην ίδια την παραγωγή, χωρίς γυψομάρμαρο και διακοσμητικές λεπτομέρειες. Τα έπιπλα γίνονται απλά έπιπλα. Και έφερε μόνο ένα λειτουργικό φορτίο. Στον σύγχρονο κόσμο, ο κονστρουκτιβισμός αναγνωρίζεται εύκολα από αμέτρητα ράφια κατά μήκος των τοίχων και των εκτεθειμένων δομών.

Ασπρόμαυρο καθιστικό με στυλ κονστρουκτιβισμού
Καφέ και γκρι έπιπλα στο εσωτερικό με το στυλ του κονστρουκτιβισμού
Λευκά ράφια στο στυλ του κονστρουκτιβισμού
Μαύρο και άσπρο έπιπλα στο μπάνιο με το στυλ του κονστρουκτιβισμού

Οροφή

Ο σύγχρονος εποικοδομητισμός δεν διαφέρει πολύ από την στυλ της δεκαετίας του 1920 και της δεκαετίας του 1930, το κύριο σύνθημά του ακούγεται ακόμα σαν «μινιμαλισμός και αυστηρότητα». Αλλά εδώ το ανώτατο όριο έχει υποστεί ορισμένες τροποποιήσεις. Σε εκείνες τις ημέρες, δεν μπορούσε να καυχηθεί για μια οροφή τέντωμα ή οροφή από γυψοσανίδα, τόσο πιο πολυεπίπεδο. Αλλά στην πραγματικότητα, δεν αποτελεί έκπληξη, επειδή η πρόοδος δεν έχει φτάσει ακόμα στον τότε εποικοδομητισμό.

1
Μαύρο ανώτατο όριο στην κουζίνα με ένα νησί στο ύφος του κονστρουκτιβισμού
Κόκκινο, γκρίζο και λευκό χρώμα στο σαλόνι με το στυλ του κονστρουκτιβισμού
Λευκή οροφή στο σαλόνι με το στυλ του κονστρουκτιβισμού
Πολύχρωμη οροφή στο σαλόνι με το στυλ του κονστρουκτιβισμού
Λευκή οροφή στο σαλόνι-τραπεζαρία με το στυλ του κονστρουκτιβισμού

Για ποιον είναι κατάλληλο αυτό το στυλ στο εσωτερικό;

Σε ένα διαμέρισμα με αυτό το στυλ των ιδιοκτητών δεν χρειάζεται να ξεκουραστεί, ο κονστρουκτιβισμός αντίθετα ρυθμίζει και μάλιστα εμπνέει τη ροή εργασίας. Επιπλέον, η κατάσταση θα σας οδηγήσει σταδιακά στην επιθυμία για αυτογνωσία και την ανάπτυξη προσωπικών ποιοτήτων και χαρακτηριστικών χαρακτήρα.

Πισίνα σε ένα σπίτι με το στυλ του κονστρουκτιβισμού

Ο επόμενος τύπος ανθρώπων για τον οποίο το στυλ του κονστρουκτιβισμού είναι κοντά είναι σπουδαίοι ερευνητές, ανήσυχοι πειραματιστές ή επιστήμονες. Το τεράστιο πλεονέκτημα αυτού του πειράματος είναι το χαμηλό κόστος του.

Το στυλ λειτουργεί καλά σε δωμάτια οποιουδήποτε μεγέθους, ακόμα και στα μικρότερα. Το βασικό του πλεονέκτημα - είναι λακωνικό και απλό, αυτές οι απλές ιδιότητες θα σας επιτρέψουν να αναπνέετε τη ζωή στον πλησιέστερο και πιο φτωχό χώρο, γεμίζοντας την εικόνα του με το φως και την άνεση.

Μοντέρνα κουζίνα με νησί στο ύφος του κονστρουκτιβισμού
Λευκό μπάνιο στο στυλ του κονστρουκτιβισμού
Φωτεινή πινελιές στο σαλόνι με τζάκι στο στυλ του κονστρουκτιβισμού
Μαύρη και λευκή μοντέρνα κουζίνα με στυλ κονστρουκτιβισμού

Συμπέρασμα

Φυσικά, το ύφος του κονστρουκτιβισμού κάτω από το βάρος των αιώνων μεταμορφώθηκε, όχι μόνο ψευδοροφές, αρθρωτά και ενσωματωμένα έπιπλα, πλάσμα και τηλεοράσεις LCD εμφανίστηκαν. Αλλά τι μπορώ να πω, όλος ο εξοπλισμός έχει υποστεί μια τέτοια αναμόρφωση, ότι μερικές φορές δεν είναι πλέον αναγνωρίσιμη. Αλλά το στυλ του κονστρουκτιβισμού παρέμεινε αμετάβλητο, το κύριο πράγμα δεν είναι τίποτα περιττό, χωρίς κορδέλες και τόξα.

Λευκή κουζίνα με το στυλ του κονστρουκτιβισμού
Φωτεινό σαλόνι με το στυλ του κονστρουκτιβισμού
Ασπρόμαυρο δωμάτιο με το στυλ του κονστρουκτιβισμού
Γκρίζο-καφέ καθιστικό με το στυλ του κονστρουκτιβισμού
Πολυθρόνα στο ύφος του κονστρουκτιβισμού από πολυστρωματικό κόντρα πλακέ
Γκρίζο-καφέ καθιστικό-τραπεζαρία με κίτρινες προεκτάσεις στο στυλ του κονστρουκτιβισμού
Γκρι, λευκό και καφέ στο εσωτερικό του καθιστικού
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 33 = 36