Οροφή με φωτισμό LED: σύγχρονες επιλογές φωτισμού (56 φωτογραφίες)

Μια οροφή με κεντρικό πολυέλαιο για φωτισμό ενός δωματίου μπορεί δικαίως να θεωρηθεί ως ξεπερασμένη και άσχετη λύση για ένα μοντέρνο εσωτερικό. Μια πραγματική εσωτερική τάση είναι η χρήση πηγών φωτισμού LED, σε συνδυασμό με οροφές πολλαπλών επιπέδων σε ανάρτηση ή εντάσεις. Για τους σκοπούς αυτούς, χρησιμοποιούνται ξεχωριστές φωτεινές λυχνίες LED ή λωρίδες LED.

Διακοσμητικό φως οροφής LED
LED οροφή φωτισμού στο σπίτι

Οροφή με οπίσθιο φωτισμό LED καμπύλη

Οροφή με φωτισμό LED και δοκούς

Η οροφή με οπίσθιο φωτισμό LED είναι κλασική

Οροφή με οπίσθιο φωτισμό LED διακοσμητικό

Οροφή με φωτισμό LED

Η οροφή με οπίσθιο φωτισμό LED φαίνεται εντυπωσιακή και πρωτότυπη. Οι δυνατότητες φωτισμού LED επιτρέπουν τη χρήση ρυθμιστών και ρυθμιστών χρώματος για να αλλάξετε τη φωτεινότητα και το χρώμα του φωτισμού. Αυτό το λειτουργικό χαρακτηριστικό σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το φωτισμό για διαφορετικές ανάγκες: προσθέστε φωτεινότητα εάν θέλετε να διαβάσετε ένα βιβλίο στο σαλόνι ή, αντίθετα, να σκουρύνει το δωμάτιο για εύκολη προβολή της τηλεόρασης.

Φωτισμός LED της οροφής δύο επιπέδων

LED φώτα οροφής

Η οροφή με οπίσθιο φωτισμό LED είναι δύο επιπέδων

Οροφή με φωτισμένη γυψοσανίδα LED

Οροφή με οπίσθιο φωτισμό LED GKL

1

Οροφή με LED γαλάζιο

Οροφή με φωτισμό LED στο σαλόνι

Η χρήση LED για φωτισμό οροφής έχει μια σειρά από αποχρώσεις και χαρακτηριστικά που πρέπει να αναγνωρίζονται κατά το σχεδιασμό και το σχεδιασμό ενός σχεδίου. Οι λυχνίες LED και οι λωρίδες LED με διαφορετικούς τρόπους συνδυάζονται με οροφές κρέμονται ή τεντωμένες, κατάλληλες για φωτεινές και αποτελεσματικές λύσεις που μεταμορφώνουν το εσωτερικό.

Φωτιστικό οροφής LED από γυψοσανίδες
Οριζόντια οροφή με οπίσθιο φωτισμό LED

Οροφή με φωτισμό LED στο εσωτερικό

Οροφή με οπίσθιο φωτισμό LED σε συνδυασμό

Οροφή με φωτισμό LED στο διάδρομο

Οροφή με οβάλ οπίσθιο φωτισμό LED

Μια οροφή με φωτισμό LED στην κουζίνα

Οροφή με φωτισμό LED στο διαμέρισμα

Οροφή LED

Ψευδοροφές με φωτισμό LED

Η αναρτημένη οροφή με φωτισμό LED είναι μια δημοφιλής λύση στον σύγχρονο σχεδιασμό διαμερισμάτων και σπιτιών. Οι αναρτημένες κατασκευές είναι κατασκευασμένες από γυψοσανίδα, τοποθετημένες σε πλαίσιο κατασκευασμένο από μεταλλικό προφίλ. Το πλεονέκτημα αυτής της λύσης είναι μια σχετικά χαμηλή τιμή και η δυνατότητα δημιουργίας γεωμετρικών ογκομετρικών σχεδίων διαφόρων επιπέδων πολυπλοκότητας. Κατά την εγκατάσταση οροφής δύο επιπέδων, μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι ακόλουθες επιλογές για τη δημιουργία μιας τρισδιάστατης επιφάνειας:

  • Μια οροφή δύο επιπέδων με ένα προεξέχον κούμπωμα κατά μήκος του περιγράμματος του δωματίου είναι ιδανική για χώρους επιμήκους, ορθογώνιου σχήματος, χωρίς προεξέχοντα μέρη και μπαλκόνια με μπουλόνια.
  • Μια οροφή δύο επιπέδων με ένα εκτεθειμένο ορθογώνιο, κυκλικό ή οβάλ κουτί στο κέντρο - κατάλληλο για δωμάτια με τετράγωνο σχήμα.
  • Οροφές δύο επιπέδων με μια σειρά αυθαίρετου σχήματος (κύμα, κύκλος) που χωρίζει το δωμάτιο σε διάφορα μέρη - μια εξαιρετική λύση για την ανάγκη χώρου χωρισμού.

Σε όλες τις περιπτώσεις που περιγράφηκαν παραπάνω, χρησιμοποιείται περιμετρικός φωτισμός τοποθετημένος σε μια ειδικά προετοιμασμένη άκρη της κατώτερης βαθμίδας της οροφής. Μια τέτοια λύση θα επιτρέψει να τονίσει το σχήμα του δεύτερου επιπέδου, θα δώσει στην κατασκευή ένα ορατό όγκο και ελαφρότητα. Σε αυτή την περίπτωση, ο οπίσθιος φωτισμός χρησιμοποιείται ως διακοσμητικό στοιχείο, παίζει βοηθητικό ρόλο στο φωτισμό του δωματίου και ως εκ τούτου απαιτεί την εγκατάσταση πρόσθετων λαμπτήρων ή κεντρικού πολυελαίου.

Μπλε φως οροφής
Φωτιστικό οροφής LED σε στιλ υψηλής τεχνολογίας
Φωτιστικό οροφής με LED

Οροφή με οδήγησε φωτισμό

Οροφή με οπίσθιο φωτισμό LED σε μινιμαλιστικό στυλ

Οροφή με οπίσθιο φωτισμό με αστέρι

Οροφή με οπίσθιο φωτισμό LED πορτοκαλί

Μια παραλλαγή της χρήσης μιας λωρίδας LED τοποθετημένης σε ειδικά προφίλ αλουμινίου, ενσωματωμένη στην επιφάνεια των γυψοσανίδων, είναι δυνατή.

Για διακόσμηση, χρησιμοποιούνται οθόνες σκέδασης φωτός που παρέχουν απαλή λάμψη των LED και ομοιόμορφη εξάπλωση φωτός. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη τόσο για την κατασκευή δύο επιπέδων, όσο και για τις συμβατικές επίπεδες ψευδοροφές. Ο σχεδιασμός του προφίλ επιτρέπει την παραγωγή ορθογωνικών φωτεινών στοιχείων για το μαρκίζωμα ή την τοποθέτηση σε σχήμα στην επιφάνεια της οροφής. Όταν χρησιμοποιείτε αυτά τα στοιχεία, LED λωρίδες μπορούν να λειτουργήσουν ως κύριος φωτισμός, το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε σωστά την ισχύ των LED.

LED φωτιστικό οροφής στην κουζίνα
LED φωτιστικό οροφής στο διαμέρισμα

Η οροφή με οπίσθιο φωτισμό LED του πρωτοτύπου

Οροφή με φωτισμό LED γύρω από την περίμετρο

Οροφή με φωτισμό LED στο διάδρομο

Μια οροφή με φωτισμό LED στο στυλ ενός σαλέ

Οροφή με οπίσθιο φωτισμό LED μπλε

Οροφή με κρυφό φωτισμό LED

Οροφή με φωτισμό LED στην τραπεζαρία

Πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά των λωρίδων LED

Η χρήση της ταινίας LED για να φωτίσει την οροφή μπορεί να είναι μια ενδιαφέρουσα διακοσμητική λύση, καθώς αυτή η συσκευή έχει μια σειρά από σημαντικά λειτουργικά χαρακτηριστικά:

  • Ένα ευρύ φάσμα επιλογών για την ισχύ και τις αποχρώσεις του φωτός.
  • Η δυνατότητα προσαρμογής της φωτεινότητας με ένα dimmer?
  • Ρυθμίστε το φάσμα χρωμάτων με τον ελεγκτή RGB.

Ως οπίσθιος φωτισμός που χρησιμοποιείται για να τονίσει και να τονίσει την ένταση της οροφής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κανονική ταινία χωρίς πρόσθετες επιλογές. Αλλά αν χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα διακοσμητικό σχέδιο που μπορεί να γεμίσει δωμάτια με το φως διαφορετικών αποχρώσεων ή με τη λειτουργία της προσαρμογής της φωτεινότητας του φωτισμού, τότε αξίζει να επιλέξετε τις κορδέλες με τη δυνατότητα σύνδεσης επιπρόσθετων ελεγκτών και άλλου εξοπλισμού.

LED-οροφή φωτισμού στο διαμέρισμα
Φωτιστικό οροφής LED

Οροφή με φωτισμό LED στο διαμέρισμα στούντιο

Οροφή με φώτα LED

Οροφή με διακεκομμένο φωτισμό LED

Τεντωμένες οροφές με οπίσθιο φωτισμό LED

Οροφές - ένα πραγματικό δώρο Θεού για τον σχεδιαστή, από το φιλμ PVC επιτρέπει να κάνει την επιφάνεια οποιασδήποτε πολυπλοκότητας, πολυεπίπεδη, με γεωμετρικά ή ασύμμετρες αντικείμενα οποιουδήποτε σχήματος, για να δημιουργήσει αιχμηρές ή στρογγυλεμένες γωνίες, χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό των διαφορετικών χρωμάτων και υφές. Οροφές με φωτισμό LED είναι πολύ δημοφιλής στο σχεδιασμό των διακοσμητικών και σύγχρονο εσωτερικό.

Φωτιστικό οροφής με LED
LED φώτα οροφής σε μινιμαλιστικό ύφος

Οροφή με φωτισμό LED στο μπάνιο

Οροφή με ενσωματωμένο οπίσθιο φωτισμό LED

Οροφή με οπίσθιο φωτισμό LED κίτρινο

Όταν επιλέγετε έγχρωμα διαλύματα, αν επιλέγονται δύο ριζικά διαφορετικές αποχρώσεις, θα πρέπει να χρησιμοποιείται το σκούρο χρώμα για την τελική επεξεργασία της κατώτερης βαθμίδας και το χρώμα φωτός για την ανώτερη βαθμίδα. Αυτό θα δημιουργήσει μια αίσθηση ελαφρότητας, θα αυξήσει οπτικά το ανώτατο όριο.

Οι ενδεικτικές λυχνίες του ξενοδοχείου κάτω από την οροφή μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορα διακοσμητικά εφέ, ένα από τα οποία είναι το ανώτατο όριο στο στυλ του αστραφτερού ουρανού. Υπάρχουν πολλές επιλογές για αυτή τη λύση σχεδιασμού:

  • Οι λυχνίες LED τοποθετούνται κάτω από την επιφάνεια της οροφής, από σκοτεινό ή μαύρο αδιαφανές γυαλιστερό φιλμ. Περαιτέρω, η επιφάνεια οροφής κάτω από το LED διατρυπάται έτσι ώστε να δημιουργούνται ακέραιες ακμές, και εισάγεται ένας ειδικός κοπτικός κρύσταλλος στην προκύπτουσα οπή. Το φως διαθλάται στο κρύσταλλο και χτυπάει την λάμψη στο γυαλιστερό φιλμ.
  • Κάτω από μια ημιδιαφανή οροφή με φωτοεκτύπωση, που απεικονίζει ένα χώρο διαστήματος ή μέρος του αστικού ουρανού, τοποθετούνται LEDs διαφορετικής φωτεινότητας. Όταν είναι ενεργοποιημένη, δημιουργείται ανομοιογενής φωτισμός μεμονωμένων τμημάτων του φιλμ με ένα μοτίβο και λόγω της ημιδιαφαν
    ούς επιφάνειας, η αστραφτερή εμφάνιση μιμείται οπτικά τη λάμψη των αστεριών. Προσθέστε μια πρόσθετη γοητεία αυτού του σχεδιασμού μπορεί να χρησιμοποιήσει τη φωτεινότητα και τρεμοπαίζει τα LED, έτσι ώστε το φόντο να φαίνεται ζωντανό και ρεαλιστικό.

Οι παραπάνω σχεδιαστικές λύσεις είναι αρκετά προσιτές, παρά την εντυπωσιακή εμφάνιση των τελικών κατασκευών. Το ανώτατο όριο "αστρικό ουρανό" ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό κάθε δωματίου, ιδιαίτερα σχετικό με τον παιδικό σταθμό ή την κρεβατοκάμαρα. Τέτοια σχέδια κατασκευάζονται σε δύο επίπεδα, με τον οπίσθιο φωτισμό τοποθετημένο κάτω από το επάνω επίπεδο, που περικλείεται σε κουτί που εκτείνεται κατά μήκος του περιγράμματος. Στο κουτί μπορούν να εγκατασταθούν τα συνηθισμένα φώτα του κεντρικού φωτισμού του δωματίου.

Φωτισμός LED της αρχικής οροφής
Φωτισμός οροφής LED γύρω από την περίμετρο

Τεντωμένη οροφή με οπίσθιο φωτισμό LED

Duplex ταβάνια, καθώς και την αναστολή και μπορεί να εξοπλιστεί με φωτισμό, τονίζοντας το περίγραμμα του πρώτου επιπέδου, παρόμοια με την αναστολή του σχεδιασμού δομή και τεχνολογικές λύσεις. Εάν ένα μόνο στρώμα επιλέγεται από την ταινία οροφή ημιδιαφανές, φωτισμός περίγραμμα μπορεί να ρυθμιστεί άμεσα κάτω από την επιφάνεια, σε απόσταση 5 εκατοστών από τον τοίχο, όπως απαιτείται διακοσμήσει ένα κόμβο πλίνθο μεταξύ της οροφής και του τοιχώματος. Αυτό φωτισμού παραλλαγή φαίνεται πολύ πρωτότυπο, δημιουργεί μια αίσθηση που αιωρούνται στον αέρα της οροφής, οπτικά αυξάνοντας το ύψος του δωματίου.

Πλαίσιο πλακόστρωσης με οπίσθιο φωτισμό LED

Ο περίγραμμα φωτισμός είναι καλά συνδυασμένος με παγωμένες ταινίες από PVC, δεν δημιουργεί περιττό φωτισμό, αποσπά την προσοχή και κατανέμει ομοιόμορφα το φως στην επιφάνεια της οροφής. Επιπλέον, εάν ο οπίσθιος φωτισμός είναι εγκατεστημένος στο κουτί με μια θέση, η ματ ταινία μπορεί να παίξει το ρόλο του καθρέφτη, αντανακλώντας τις δυσάρεστες στιγμές της θέσης της ταινίας LED.

LED φωτιστικό οροφής στο διάδρομο

Η αρχική λύση μπορεί να είναι μια τεντωμένη οροφή με φωτισμό LED με τη μορφή ταινιών που τρέχουν κάτω από την επιφάνεια του φιλμ σε αυθαίρετες κατευθύνσεις. Απευθείας διασταυρώσεις, διασταυρώσεις ή παράλληλες γραμμές δημιουργούν μια φουτουριστική εμφάνιση και προσδίδουν στην επιφάνεια μια πρωτότυπη εμφάνιση. Κατά την εγκατάσταση, είναι απαραίτητο να κατανέμετε ομοιόμορφα την ταινία, διαφορετικά θα υπάρχουν υπερβολικά φωτισμένες ή σκοτεινές περιοχές της επιφάνειας, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την αισθητική και την άνεση του δωματίου. Αυτή η παραλλαγή φωτισμού συνδυάζεται καλά με φωτισμό εσωτερικού τοίχου, λαμπτήρες δαπέδου και επιτραπέζιου φωτισμού.

LED φωτιστικό οροφής στο υπνοδωμάτιο

Τεντωμένη ή ψευδοροφή από γυψοσανίδα με οπίσθιο φωτισμό LED - είναι πάντα μια πρωτότυπη λύση και μια νέα ματιά στην εσωτερική συσκευή. Πολλές επιλογές και δυνατότητες χρήσης ταινίας LED ή μεμονωμένων LED θα σας επιτρέψουν να επιλέξετε κάτι ενδιαφέρον για οποιαδήποτε διάταξη και οποιοδήποτε στυλ.

LED οροφή φωτισμού στο διαμέρισμα στούντιο

Κατά την επιλογή, πρέπει να καταλάβετε εκ των προτέρων τι περιμένετε από τον οπίσθιο φωτισμό, εάν θα εκτελεί μόνο διακοσμητικές λειτουργίες ή θα παίζει ρόλο βοηθητικού φωτισμού. Αυτό θα σας επιτρέψει να επιλέξετε τον κατάλληλο εξοπλισμό φωτισμού και να κάνετε μια οροφή από 2-3 επίπεδα βολικά και αρμονικά να συμπληρώσετε την κατάσταση του δωματίου. Θα πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε ότι όλα τα έργα, από το σχεδιασμό έως την εγκατάσταση, θα πρέπει να εμπιστεύονται έμπειροι επαγγελματίες, οι οποίοι θα εξασφαλίζουν την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα του κατασκευασμένου οροφή.

Χώρος Ζώνης LED Φωτιστικό Οροφής
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

6 + 3 =