Οπίσθιο τοίχο στο εσωτερικό (50 φωτογραφίες): πλακάκια, ψηφιδωτά και άλλες διακοσμητικές επιλογές

Ο καθένας θέλει να κάνει το σπίτι τους όσο το δυνατόν πιο άνετο και όμορφο. Τα σύγχρονα υλικά, διάφορες υφές και χρώματα, πολλές τεχνικές σχεδιασμού και μάρκες καθιστούν δυνατή την εκτέλεση στο δωμάτιο και το διαμέρισμα όλων των τολμηρών ιδεών. Επομένως, μην τους φοβάστε - με τις τεχνικές δυνατότητες που είναι τώρα, μπορείτε να αντέξετε οικονομικά σχεδόν οποιοδήποτε σχέδιο και φινίρισμα. Για παράδειγμα, πολύ δημοφιλές τώρα είναι ο σχεδιασμός των διαμερισμάτων και των σπιτιών με τη βοήθεια ενός καθρέφτη πανί. Από τους καθρέφτες κάνουν συνθέσεις, πίνακες ζωγραφικής, πάνελ, αυτοκόλλητα, διακοσμούν με τη βοήθειά τους ολόκληρους τοίχους - και στο υπνοδωμάτιο, στο διάδρομο, ακόμα και στην κουζίνα. Στο άρθρο θα εξετάσουμε τις ιδιαιτερότητες του σχεδιασμού μιας κατοικίας με έναν καθρέφτη τοίχο, τα χαρακτηριστικά του, και σε ποιες περιοχές του σπιτιού ο καθρέφτης τοίχος φαίνεται πιο λογικό και όμορφο.

Καθρέπτες σε ένα χρυσό πλαίσιο στο εσωτερικό του καθιστικού

Η παρουσία ενός καθρέφτη καμβά είναι σε θέση να επεκτείνει οπτικά το χώρο, το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις, όλα επιτυγχάνονται, και, σε περίπτωση ανεπιτυχούς διευθέτησης των στοιχείων, να μειώσει την περιοχή του. Επομένως, η επιλογή και ο σχεδιασμός των στοιχείων πρέπει να προσεγγίζονται με προσοχή, ιδιαίτερα στο διάδρομο και στην κουζίνα, όπως και στους μικρότερους, συνήθως, διαμερίσματα.

Ένας μεγάλος καθρέφτης τοίχος στο σαλόνι
Τοίχος καθρέφτη στο διάδρομο του σπιτιού
Οπίσθιο τοίχο πλακιδίων στο μπάνιο

Η χρήση καθρεφτών στο εσωτερικό του διαμερίσματος

Ας εξετάσουμε με ποια μορφή χρησιμοποιείται ο συχνότερος καθρέφτης κατά την εγγραφή μιας κατοικίας:

 • Συχνά συναντά και κομψή εμφάνιση σε κάθε τύπο διακόσμησης δωματίου, που είναι ένα πλήρως μονολιθικό στερεό πάνελ καθρέφτη. Τέτοιες διακοσμητικές τοίχοι από ένα στερεό καθρέφτη μπορούν να παρέχουν στους ιδιοκτήτες της αξιοπρεπούς στέγασης. Σε μικρά δωμάτια - τουλάχιστον στην κρεβατοκάμαρα, ακόμη και στο διάδρομο - ο σχεδιασμός με τη μορφή ενός συμπαγή πίνακα καθρεφτών δεν φαίνεται τόσο εντυπωσιακός.
 • Αντίστοιχα πλακάκια μπορούν να διακοσμήσουν το δωμάτιο, δίνοντάς του μια κομψή εμφάνιση. Τα σωστά τοποθετημένα πλακάκια θα κάνουν το δωμάτιο πολύ ενδιαφέρον και πολυτελώς διακοσμημένο. Και αν χρησιμοποιείτε ψηφιδωτό - στερεό ή σαν πάνελ - μπορεί να κάνει από το μπάνιο σας ένα είδος δίσκου. Αυτή η κομψή υποδοχή με διακοσμητικά πλακίδια βρίσκεται στο σχεδιασμό κομψών και ενεργών διαμερισμάτων νεότητας.
 • Διακοσμητικές πόρτες ντουλάπι είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε ένα ύφασμα καθρέφτη στο σχεδιασμό των σύγχρονων διαμερισμάτων. Μια τέτοια διακόσμηση είναι μεγάλη για εκείνους που δεν επιτρέπουν στον χώρο του σπιτιού να καταλάβει ένα ξεχωριστό τείχος κάτω από τον καθρέφτη. Επίσης, μπορείτε να εφαρμόσετε με επιτυχία σε αυτή την περίπτωση και να αντικατοπτρίσετε την ταπετσαρία.
 • Οι καθρέφτες στα πλαίσια είναι επίσης μια δημοφιλής μέθοδος. Αυτή είναι η παλαιότερη έκδοση του σχεδιασμού του δωματίου. Τώρα στην πώληση μπορείτε να βρείτε διαφορετικές εκδοχές των κατόπτρων στα πλαίσια: τόσο το πάτωμα όσο και ο τοίχος, μπορείτε να αγοράσετε και χωρίς πλαίσια. Θα φαίνονται υπέροχα στο διάδρομο, στο υπνοδωμάτιο και στην κουζίνα. Όλα εξαρτώνται από το σχεδιασμό ενός συγκεκριμένου δωματίου και από τις δυνατότητες υλικών. Επιπλέον, τα πλαίσια μπορούν να είναι και πλαστικά - τα σύγχρονα υλικά μπορούν επίσης να είναι πολύ κομψά σε αυτό το σχέδιο. Ακόμα και ένας καθρέφτης τοίχος στο σαλόνι σε μια τέτοια εμφάνιση θα φανεί εξαιρετική.
Καθρέφτης τοίχου σε ένα φωτεινό υπνοδωμάτιο
Μεγάλη καθρέφτη ντουλάπα στο διάδρομο
Καθρέφτης στο καθιστικό με τζάκι
Καθρέφτης καθρέφτη στο δωμάτιο των παιδιών

Καθρέφτης στο ευρύχωρο μπάνιο
Καθρέπτης τοίχου και μπάνιο
Οπίσθια πάνελ στο υπνοδωμάτιο
Τείχος ξύλου και καθρέφτες στο σαλόνι
Καθρέφτης στο υπνοδωμάτιο
Μοντέρνο εσωτερικό με καθρέφτη
Τοίχος καθρέφτη με τραπέζι

Τοίχος καθρέφτη με τραπέζι
Μεγάλο καθρέφτη στο μπάνιο
Καθρέφτης τοίχου στην τραπεζαρία

Πώς καλύτερα να τοποθετήσετε έναν τοίχο καθρέφτη

Αν έχετε αποφασίσει αποφασιστικά ότι χρειάζεστε καθρέφτη, δεν είναι περιττό να μάθετε μερικούς κανόνες που θα σας βοηθήσουν να εφαρμόσετε αυτό το σχέδιο με τις λιγότερες υλικές και αισθητικές απώλειες:

 • Μην τοποθετείτε μεγάλα έπιπλα κοντά στον πίνακα καθρέφτη, όπως τεράστιες πλαστικές δομές - εικόνες, εγκαταστάσεις. Η αντανάκλαση των επαχθών και τεράστιων επίπλων θα κάνει το δωμάτιό σας ήδη οπτικά και πολύ μικρότερο από ό, τι πραγματικά είναι. Είναι καλύτερα εάν ο καθρέφτης αντανακλά ελεύθερο χώρο. Στη συνέχεια, φαίνεται οπτικά ότι το δωμάτιο είναι περισσότερο από δύο φορές. Αυτή η μέθοδος είναι ιδιαίτερα ζήτηση σε ένα στενό διάδρομο.
 • Αν ο καθρέφτης τοίχος αντανακλά τις πηγές φωτός, για παράδειγμα, ένας πολυέλαιος, απλίκες, άλλες λάμπες, αυτό θα κάνει το δωμάτιο πιο άνετο, το φως. Επίσης, ο σχεδιασμός αυτός θα προσθέσει χώρο στον οπτικό χώρο. Επίσης, εάν το παράθυρο αντανακλάται, αυτό θα κάνει το δωμάτιο πιο ευρύχωρο και ελαφρύ. Αλλά μόνο αν το παράθυρο είναι δεξιά ή αριστερά του καθρέφτη. Αν είναι ακριβώς απέναντι, τότε δεν θα υπάρξει παρόμοιο αποτέλεσμα.
 • Δεν είναι απαραίτητο να έχετε ένα πάνελ απέναντι από τα άλλα ή έναν τοίχο καθρέφτη απέναντι σε μερικές κατασκευές με τα ίδια στοιχεία - για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε και το μωσαϊκό και την ταπετσαρία. Μια τέτοια πολύπλοκη παραμόρφωση μπορεί να δώσει μια ανεπιθύμητη επίδραση της καμπυλότητας του χώρου. Και είναι καθαρά ψυχολογικό σε ένα τέτοιο δωμάτιο θα είναι ανεπιθύμητο να είναι - τουλάχιστον στο υπνοδωμάτιο, τουλάχιστον στο διάδρομο, τουλάχιστον στην κουζίνα. Ακόμη και οι ψευδαισθήσεις, η παραμόρφωση της αντίληψης και άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορούν να ξεκινήσουν.
 • Εάν υπάρχει ανάγκη για μια πλήρη επισκόπηση, συμπεριλαμβανομένου και του πίσω (υπάρχει τέτοια ανάγκη, για παράδειγμα, στα αποδυτήρια), σε αυτή την περίπτωση μπροστά από έναν καθρέφτη ντουλάπι τοίχου ή σε καλύτερη θέση καθρέφτες διακοσμητικό δάπεδο στο πλαίσιο. Τα πλακάκια ή τα πάνελ διακόσμησης εδώ θα είναι ακατάλληλα.
 • Δεν συνιστάται να σχεδιάζετε ένα καθρέφτη σε ένα στενό δωμάτιο ή διάδρομο. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί κανείς να επιτύχει μόνο την επίδραση μιας ακόμη μεγαλύτερης στένωσης του χώρου.
 • Οποιοδήποτε στοιχείο που
  καταστρέφει ολόκληρο τον καμβά όπως τα πλαίσια, τα ράφια, το μωσαϊκό, τα ταπετσαρία μειώνει οπτικά και παραμορφώνει το δωμάτιο στο διαμέρισμα. Επομένως, για να στερεώσετε στους τοίχους τέτοια πλαστικά και ξύλινα στοιχεία πρέπει να είναι πολύ ομοιόμορφα, αλλιώς θα βρεθείτε στο βασίλειο με καμπυλωμένους καθρέφτες.
Κομψό στρογγυλό καθρέφτη στο εσωτερικό

Κομψό στρογγυλό καθρέφτη στο εσωτερικό
Τοίχος καθρέφτη στο διάδρομο
Καθρέφτης τοίχου στο κλασικό σαλόνι
Τοίχος καθρέφτη στο διάδρομο
Πίνακας καθρέφτη για την επισήμανση της τραπεζαρίας στο εσωτερικό
Ασυνήθιστο τοίχο καθρέφτη στο υπνοδωμάτιο
Όμορφο τοίχο καθρέφτη στο μπάνιο
Τοίχος καθρέφτη στο διάδρομο
Καθρέφτης τοίχο στο μπάνιο
Καθρέφτης στην κουζίνα
Καθρέφτης καθρέφτη στο εσωτερικό
Μεγάλο καθρέφτη στο διάδρομο

Μεγάλο καθρέφτη στο διάδρομο

Πού είναι ο καλύτερος καθρέφτης στο εσωτερικό

 • Οι επιλογές καθρέφτη είναι εξαιρετικές όταν το μπάνιο χρειάζεται διακόσμηση. Με τη βοήθεια ξεχωριστών στοιχείων του πίνακα καθρέφτη, μπορείτε να επιτύχετε ένα ισχυρό αποτέλεσμα. Το καλύτερο στο εσωτερικό του μπάνιου θα μοιάζει με κεραμίδι που καλύπτεται με ένα πάτημα πατίνας. Αυτό δίνει στο δωμάτιο ένα ορισμένο τρύγο και δίνει την επίδραση της αρχαιότητας. Τα πλαίσια είναι καλύτερα να χρησιμοποιούν πλαστικό - δεν φοβούνται το νερό και φαίνονται κομψά.
 • Στο υπνοδωμάτιο, το σχέδιο καθρεφτών φαίνεται καλύτερα στο κεφάλι του κρεβατιού. Για να επιλέξετε σωστά το μέγεθος του καθρέφτη, ξεκινήστε από το μέγεθος του κρεβατιού. Ένα τεράστιο κρεβάτι βασιλικών μεγεθών είναι αρκετά "τράβηγμα" και εξίσου τεράστια εικόνα καθρέφτη. Αντίστροφα, ένα κρεβάτι μέτριου μεγέθους θα φαίνεται καλό δίπλα στον ίδιο πίνακα.
 • Μια εξαιρετική επιλογή για την κρεβατοκάμαρα θα είναι επίσης μεμονωμένα αντικείμενα στο κεφάλι του κρεβατιού, διακοσμημένα με πλαισιωμένο πλαίσιο. Και, αν η κρεβατοκάμαρα είναι σε ανοιχτόχρωμο χρώμα, τότε τα σκούρα καρέ θα γίνουν ένα κομψό ντεκόρ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για πλαίσια, ακόμη και πλαστικά, αλλά ζωγραφισμένα κάτω από ένα δέντρο.
 • Σε χώρους όπου οι επισκέπτες συγκεντρώνονται και ολόκληρη η οικογένεια περνάει χρόνο, για παράδειγμα, στα σαλόνια, στην κουζίνα, η διακόσμηση καθρέφτη πρέπει να τοποθετηθεί προσεκτικά. Επειδή σε τέτοια δωμάτια υπάρχει συχνά μια αναβίωση, το περπάτημα, η δραστηριότητα, πολλοί καθρέφτες μπορούν να δημιουργήσουν ένα αποτέλεσμα τήξης, και όλοι οι παρόντες θα γκρεμίσουν στα μάτια. Ως εκ τούτου, στο σαλόνι οι σχεδιαστές συστήνουν να τοποθετήσετε καθρέπτες πίσω από καναπέδες, πολυθρόνες.
 • Ένα εξαιρετικό μέρος όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας καθρέφτης τοίχος - μια αίθουσα εισόδου. Στο διάδρομο πο
  λλοί άνθρωποι συγκεντρώνουν ταυτόχρονα, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε καθρέφτη, οποιουδήποτε μεγέθους και σχήματος - πλακάκια διαφορετικών σχημάτων, ειδικών πάνελ και οποιουδήποτε άλλου σχεδιασμού.
Μεγάλο καθρέφτη στο υπνοδωμάτιο
Καθρέφτης στο καθιστικό με μπαρ για πρωινό
Μεγάλο καθρέφτη στο πλαίσιο στο εσωτερικό του διαδρόμου
Καθρέφτης τοίχου στην τραπεζαρία
Καθρέφτης στον τοίχο
Καθρέφτης τοίχου και καθρέφτης μπάνιου
Καθρέφτης στο υπνοδωμάτιο μετά το κρεβάτι
Πίνακας καθρέφτη στο εσωτερικό
Πλακάκια καθρέφτη στο εσωτερικό
Καθρέπτης καθρέφτη στην κουζίνα
Οπίσθια πάνελ στην τραπεζαρία

Πώς να μην το κάνετε

Πώς να μην καταχωρήσετε ένα δωμάτιο:

 • Μην τοποθετείτε σκοτεινά σκοτεινά αντικείμενα, μαύρα έπιπλα κλπ., Απέναντι από τους καθρέφτες, γεγονός που μπορεί να αυξήσει την αίσθηση της απόλαυσης από το δωμάτιο.
 • Μην τοποθετείτε τοίχο καθρέφτη στο διάδρομο απέναντι από την μπροστινή πόρτα. Είναι επίσης ανεπιθύμητο να υπάρχουν κάτοπτρα, ιδιαίτερα μεγάλα, απέναντι από το κρεβάτι.

Συμπερασματικά, προσέξτε όταν εργάζεστε με στοιχεία καθρέφτη. Τα φύλλα επικάλυψης είναι πολύ εύθραυστα, αλλά, επιπλέον, είναι επίσης πολύ επικίνδυνα. Με απρόσεκτο χειρισμό, μπορείτε να πάρετε έναν μάλλον επώδυνο και επικίνδυνο τραυματισμό. Είναι καλύτερο εάν ο τοίχος καθρέφτη τοποθετείται από επαγγελματίες. Σε αυτή την περίπτωση, θα σας εγγυηθεί μια γρήγορη και υψηλής ποιότητας κατασκευή χωρίς απώλειες και δυσάρεστες συνέπειες. Το ίδιο ισχύει αν χρησιμοποιείτε ψηφιδωτό ή ειδική ταπετσαρία.

Καλοκαιρινό κιόσκι με μεγάλο καθρέφτη
Σκούρο τείχος καθρέφτη στο διαμέρισμα
Καθρέφτης τοίχου στο σαλόνι με λευκούς τοίχους
Ένα μεγάλο μπάνιο με πολλές επιφάνειες με καθρέφτες
Καθρέφτες καθρέφτη στο διάδρομο
Παραλλαγές των καθρεφτών τοίχων στο εσωτερικό
Μεγάλους καθρέφτες στους εσωτερικούς χώρους
Καθρέφτης τοίχου στο δωμάτιο
Μεγάλο καθρέφτη στο διάδρομο
Τοίχος από καθρέφτες γύρο
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 2 = 6