Ξύλινη ταπετσαρία – η αρχική λύση για το σπίτι (21 φωτογραφίες)

Η σύγχρονη αγορά των δομικών υλικών ενημερώνεται συνεχώς, η οποία δεν μπορεί παρά να παραγγείλει τους γνώστες των πρωτότυπων εσωτερικών χώρων. Μαζί με συνθετικές οικονομικές επιλογές, τα προϊόντα με φυσική βάση διανέμονται όλο και περισσότερο. Ξύλινη ταπετσαρία για τους τοίχους - ένα ελκυστικό διακοσμητικό υλικό. Η φυσικότητα και η περιβαλλοντική ασφάλεια έχουν ευεργετική επίδραση στο μικροκλίμα των εγκαταστάσεων. Γι 'αυτό το είδος ταπετσαρίας είναι τόσο κατάλληλο για χρήση στο σαλόνι, κρεβατοκάμαρα, παιδικό δωμάτιο.

Ξύλινη λευκή ταπετσαρία

Χαρακτηριστικά προϊόντος

Τα ταπετσαρία από ξύλο είναι μια λεπτή σανίδα πλάτους 10-20 cm. Κατά τη συναρμολόγηση συνδέονται με τη βοήθεια του συστήματος "spike-groove". Η τεχνολογία της δημιουργίας τους αναπτύχθηκε σχετικά πρόσφατα. Οι θετικές ιδιότητές του αξίζουν την έγκριση από τους κατασκευαστές παρόμοιων προϊόντων. Οι νεώτερες τεχνικές επιτρέπουν τη χρήση διαφορετικών τύπων ξύλου στην κατασκευή καμβάδων, γεγονός που τους δίνει μια αρχική υφή, μοναδικά χρώματα και μοτίβα.

Ξύλινη απρόσκοπτη ταπετσαρία

Ξύλινη ταπετσαρία στον παιδικό σταθμό

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ξύλινη ταπετσαρία δημιουργείται από έλατο και πεύκο. Τα προϊόντα αυτά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε υψηλή υγρασία και θερμοκρασία. Κατά τη διαδικασία θέρμανσης, το υλικό απελευθερώνει ρητίνη, γι 'αυτό δεν συνιστάται η χρήση του στο σχεδιασμό σάουνων και λουτρών.

Ξύλινη ταπετσαρία στο σπίτι

Ξύλινη ταπετσαρία από δρυς

Οι πιο ανθεκτικές στις αλλαγές νερού και θερμοκρασίας είναι οι ταπετσαρίες που κατασκευάζονται από λάρινο. Το υλικό δεν εκπέμπει ρητίνη και σε μια τιμή ουσιαστικά δεν διαφέρει από τα ανάλογα ερυθρελάτης και πεύκου.

Μία από τις πιο ακριβές επιλογές για το φινίρισμα τοίχων είναι οι πίνακες που δημιουργήθηκαν από ένα αφρικανικό δέντρο που ονομάζεται abash. Το υλικό δεν θερμαίνεται και δεν εκπέμπει ουσίες.

Ανάλογα με την ποιότητα και την εμφάνιση του προϊόντος χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες:

1
 • Ο επιπλέον καμβάς δεν έχει ελαττώματα και κόμβους.
 • "A" - ένας επιτρεπόμενος ασήμαντος αριθμός κόμβων στην επιφάνεια.
 • "B" - η μπροστινή πλευρά έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κόμβους.

Η παρουσία μαύρων κόμβων είναι απαράδεκτη για οποιαδήποτε κατηγορία. Αυτό το μειονέκτημα μπορεί να εμφανιστεί στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγκατάστασης.

Ξύλινη ταπετσαρία με σχέδιο ψαροκόκαλου

Ξύλινη ταπετσαρία υφής

Πλεονεκτήματα των προϊόντων

Κάθε ταπετσαρία με ξύλινη βάση έχει πολλά πλεονεκτήματα που θα ταιριάζουν στη γεύση και τους λάτρεις των αισθητικά ελκυστικών εσωτερικών χώρων και των γνώστες της φυσικότητας:

 • Οικολογική ασφάλεια. Το φυσικό υλικό δεν απελευθερώνει τοξίνες και άλλες ουσίες που είναι επικίνδυνες για το ανθρώπινο σώμα. Ευχαριστεί το μάτι και δεν βαριέται με το χρόνο. Σε ένα δωμάτιο με αυτό το φινίρισμα, θα υπάρχει πάντα ένα ευχάριστο άνετο μικροκλίμα.
 • Η ακεραιότητα της τελικής επιφάνειας. Η αρχή της σύνδεσης των πλακών σας επιτρέπει να κάνετε το πάτωμα και τη ροή απολύτως ομαλό και απαλό. Ξύλινη ταπετσαρία από καπλαμά είναι κολλημένη στην επιφάνεια, έτσι η ποιότητα της εργασίας εξαρτάται από την ακρίβεια του πλοιάρχου.
 • Ποικιλία μοντέλων. Η εμφάνιση των προϊόντων σχηματίζεται ανάλογα με το είδος του δέντρου. Εκτός από τις οικονομικές παραλλαγές ερυθρελάτης και πεύκου, τα επιχρίσματα από τριαντάφυλλο, ασβέστη, σημύδα είναι δημοφιλή. Ανάλογα με την επεξεργασία, η ταπετσαρία γίνεται σκοτεινή ή ανοιχτή. Φυσικό μοτίβο, ανάγλυφα, σχέδια χρησιμεύουν ως φυσική διακόσμηση. Όταν δημιουργείτε ένα μοναδικό εσωτερικό, μπορείτε να αγοράσετε προϊόντα προσαρμοσμένα στις ανάγκες σας. Η διακόσμηση των τοίχων με ξύλινη ταπετσαρία αλλάζει εμφάνιση όταν χρησιμοποιούν διαφορετικούς τύπους τοποθέτησης: οριζόντια, κάθε
  τη, διαγώνια.
 • Αύξηση χαρακτηριστικών μόνωσης. Ακόμη και τα λεπτότερα δοχεία από φελλό και καπλαμά βελτιώνουν τη θερμομόνωση και την ηχομόνωση. Αυτές οι ιδιότητες ενισχύονται με την εγκατάσταση παχιών πλαισίων. Όταν χρησιμοποιείτε την τελευταία επιλογή, δημιουργείται ένα κενό αέρος μεταξύ του τοίχου και του φινιρίσματος. Εκεί μπορείτε να αποκρύψετε ηλεκτρικές καλωδιώσεις και άλλες επικοινωνίες.

Η παρουσία πολλών πλεονεκτημάτων προκάλεσε τη χρήση ξύλινης ταπετσαρίας ως τελικού υλικού.

Ξύλινη ταπετσαρία στο σαλόνι

Ξύλινη ταπετσαρία στο εσωτερικό

Μειονεκτήματα

Μαζί με τα σημαντικά πλεονεκτήματα, υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα στα ξύλινα καλύμματα. Αξίζει να τα γνωρίσετε πριν αγοράσετε τα προϊόντα:

 • Πολυπλοκότητα εγκατάστασης. Λεπτά μοντέλα καπλαμά ή καπλαμά μπορούν να κολληθούν μόνοι τους, αφού έχουν μελετήσει βίντεο και άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα. Η εγκατάσταση βαρέων πλαισίων απαιτεί ειδικές δεξιότητες. Είναι συνδεδεμένα με το κλουβί, τόσοι πολλοί άνθρωποι πρέπει να καταφύγουν σε επαγγελματική βοήθεια.
 • Το κόστος. Προϊόντα που έχουν τα προαναφερόμενα πλεονεκτήματα δεν μπορούν να καυχηθούν για φθηνότητα. Όλα τα φυσικά έχουν υψηλή τιμή. Ταπετσαρίες για εσωτερική διακόσμηση, που χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα, θα κοστίσει ένα περιποιημένο ποσό.
 • Διάρκεια ζωής. Τα προϊόντα είναι ανθεκτικά - αυτό είναι το σημαντικό τους πλεονέκτημα. Πολλοί άνθρωποι κάνουν επισκευές κάθε δύο χρόνια, οπότε σε αυτή την περίπτωση, μην αγοράζετε ακριβά ταπετσαρία. Η αντικατάσταση των πάνελ ή η αλλαγή του τύπου του φινιρίσματος είναι πολύ πιο δύσκολη από ό, τι συνήθως.

Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι κατά την εγκατάσταση πάνελ, η περιοχή του δωματίου θα μειωθεί λόγω του κιβωτίου και του πάχους των σανίδων. Πριν αγοράσετε μια ταπετσαρία από ένα δέντρο αξίζει να εξετάσετε προσεκτικά όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της απόφασής σας.

Ξύλινη ταπετσαρία γύρω από το τζάκι

Ξύλινη καφέ ταπετσαρία

Ξύλινη ταπετσαρία στο διαμέρισμα

Εφαρμογή στο εσωτερικό

Για την κόλληση σε τοίχους, κατά κανόνα, χρησιμοποιούνται ελαφρά προϊόντα από λευκούς και μπεζ τόνους. Κάντε μόνο έναν τοίχο για να τοποθετήσετε σωστά τους τόνους στο δωμάτιο. Στην τελευταία περίπτωση, η ταπετσαρία πρέπει να είναι πιο σκούρα από τους άλλους τοίχους. Τα πάνελ μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε χώρο διαβίωσης.

Το υπνοδωμάτιο

Το ιδανικό μέρος για εγκατάσταση θα είναι ο τοίχος πίσω από το κρεβάτι ή μπροστά του. Ο σχεδιασμός μπορεί να καταλαμβάνει ολόκληρο το πλάτος του τοίχου ή ένα μικρό τμήμα, που εκτελεί τη λειτουργία ενός πίνακα.

Η αρχική λύση θα είναι η συγκόλληση ταπετσαριών που μιμούνται ένα μωσαϊκό ξύλινων στοιχείων. Αυτό δίνει τη διακόσμηση του δωματίου μια ιδιαίτερη έκκληση και δυναμισμό.

Ξύλινη ταπετσαρία για καρυδιά

Διακόσμηση με ξύλινη ταπετσαρία

Ξύλινα πάνελ στον τοίχο

Επικαλύψεις με φυσικό ξύλο μοτίβο είναι κατάλληλα για οποιοδήποτε στυλ σχεδιασμού: κλασικό, χώρα, υψηλής τεχνολογίας, πατάρι, μινιμαλισμό και άλλα. Το χρωματικό σχέδιο διακόσμησης πρέπει να συνδυαστεί με κουρτίνες, κάλυμμα από κουβέρτα και άλλα στοιχεία της διακόσμησης του δωματίου.

Σαλόνι

Ταπετσαρία τοποθετείται σε οποιοδήποτε ελεύθερο τοίχο, το οποίο είναι καλά φωτισμένο. Η διακόσμηση των προϊόντων μπορεί να ποικίλει: απομίμηση κούτσουρων, φλοιός ξύλου, ηλικιωμένες σανίδες, εικόνες δέντρων και ανθοφόρα κλαδιά. Τα πάνελ χρησιμοποιούνται επίσης για την οροφή, που φέρνει την αρμονία και την άνεση στο δωμάτιο.

Ταπετσαρία για ένα δέντρο

Ξύλινη ταπετσαρία για ζωγραφική

Ξύλινη ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο

Κουζίνα

Οι επιφάνειες από φυσικό ξύλο φαίνονται καλά στην κουζίνα και στην τραπεζαρία. Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση μη υφασμένων επιχρισμάτων, αντικαθιστώντας τις συνήθεις ποδιές.

Οι ξύλινες ταπετσαρίες στο εσωτερικό χρησιμοποιούνται συχνότερα κάθε χρόνο. Φυσικά προϊόντα φαίνονται ελκυστικά, συνδυάζονται αρμονικά με διάφορα στυλ σχεδιασμού, φέρνουν άνεση και άνεση. Πληροφορίες σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε για την αγορά ταπετσαρίας.

Ξύλινη ταπετσαρία

Ξύλινη σκοτεινή ταπετσαρία

Χρυσή ξύλινη ταπετσαρία

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

50 + = 57