Μεταλλικές σχάρες στα παράθυρα (56 φωτογραφίες): επιλέξτε όμορφο και ασφαλές

Εάν ζείτε στο ισόγειο σε ένα πολυκατοικία ή σε ένα συνηθισμένο σπίτι, τότε το πρόβλημα της ασφάλειας σας ανησυχεί πολύ περισσότερο από τους κατοίκους των υψηλότερων ορόφων. Μετά από όλα, οι εισβολείς μπορούν να εισέλθουν στο διαμέρισμα ενός διαμερίσματος, ντάκας ή γραφείου, όχι μόνο μέσα από την πόρτα, αλλά και μέσω των παραθύρων. Και όπως δείχνουν τα ποινικά στατιστικά στοιχεία, είναι μέσω της διείσδυσης μέσω παραθύρων και παραθύρων που βρίσκονται στον πρώτο όροφο, και οι περισσότερες κλοπές διαμερισμάτων έχουν δεσμευτεί.

Αψιδωτή μάσκα στο παράθυρο

Λευκή μάσκα στο παράθυρο

Μαύρη μάσκα στο παράθυρο

Πλέγμα στο παράθυρο σε ανατολίτικο στυλ

Πλέγμα στο πάτωμα του παραθύρου

Ασφαλίστε το σπίτι ή το γραφείο σας εγκαθιστώντας μεταλλικά συγκολλημένα ή σφυρήλατα σίδερα στα παράθυρα που εκτελούν προστατευτική λειτουργία εκτός από την προστατευτική και είναι επίσης μια διακοσμητική λειτουργία, μερικές φορές ένα πραγματικό παράδειγμα σφυρηλάτησης τέχνης. Στο άρθρο θα εξετάσουμε πώς να επιλέγουμε σωστά μεταλλικά πλέγματα στα παράθυρα και ποια είναι αυτά.

Λευκή συρόμενη μάσκα στο παράθυρο

Πλέγμα στο παράθυρο με ένα αυλάκι για λουλούδια

Διακοσμητική μάσκα στο παράθυρο

Πλέγμα στην πόρτα

1

Πλέγμα ειδώλων στο παράθυρο

Χαρακτηριστικά

Ποια χαρακτηριστικά είναι εγγενή στα μεταλλικά πλέγματα που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία των παραθύρων:

 • Το μεταλλικό πλέγμα είναι μια δομή κατασκευασμένη από ειδικό ανθεκτικό σε κρούση χάλυβα με πρόσμειξη άνθρακα.
 • Κάθε μάσκα που έχει σχεδιαστεί για την προστασία των παραθύρων έχει διάφορα βασικά στοιχεία από χάλυβα. Αυτές είναι οι γωνίες, οι σωλήνες, οι επίπεδες λωρίδες, η ενίσχυση της κατασκευής και η ράβδος σιδήρου, ως βάση ολόκληρης της κατασκευής.
 • Το πάχος της ράβδου είναι από 10 έως 20 mm. Το κανονικό μέγεθος είναι 12-16 mm. Μια ράβδος δεν είναι ποτέ κοίλη. Είναι πάντα εντελώς μεταλλικά. Μια τέτοια μονολιθική κατασκευή βελτιώνει την αξιοπιστία του προϊόντος. Οι συγκολλημένες κατασκευές είναι πάντα κατασκευασμένες από ράβδους.
 • Ο ανθρακούχος χάλυβας δεν είναι ανθεκτικός στη διάβρωση, επομένως τα πλέγματα είναι συνήθως επικαλυμμένα με επικάλυψη σε σκόνη ή, σπανιότερα, με σμάλτο. Μερικές φορές, ειδικά στην κατασκευή διακοσμητικών κατασκευών, χρησιμοποιήστε τις τεχνικές της πατίνας και ακόμη και επιχρύσωση, μπρούντζο και ασημί.
Σταθερή γρίλια παραθύρου
Σταθερή στρογγυλή μάσκα στο παράθυρο
Σκούρο μάσκα στο παράθυρο με σφυρηλατημένα στοιχεία

Μάσκα γεωμετρίας στο παράθυρο

Οριζόντια γρίλια στο παράθυρο

Τεχνικές κατασκευής

Πώς ακριβώς γίνονται μεταλλικές σχάρες στα παράθυρα; Υπάρχουν δύο κύριες μέθοδοι - σφυρηλάτηση και συγκόλληση. Διαβάστε περισσότερα:

Συγκολλημένο< /span>

Χαρακτηριστικά:

 • Είναι σαφές ότι στην περίπτωση αυτή οι ράβδοι συγκολλούνται μεταξύ τους.
 • Με τη βοήθεια αυτής της μεθόδου κατασκευάζονται κυρίως προστατευτικά πλέγματα με απλά ευθύ στοιχεία.
 • Χαμηλή επιλογή, έχει χαμηλή διακοσμητική αξία, αλλά αξιόπιστη και ανθεκτική.
 • Τα συγκολλημένα πλέγματα συχνά καλύπτονται με σμάλτο, διότι σε μη επιστρωμένη μορφή δημιουργούν μια καταθλιπτική εντύπωση.
Συγκολλημένη μάσκα στο παράθυρο
Συγκολλημένη μεταλλική σχάρα στο παράθυρο

Πλέγμα στο παράθυρο της σφυρηλάτησης τέχνης

Μεταλλικές σχάρες στα παράθυρα (56 φωτογραφίες): επιλέξτε όμορφο και ασφαλές

Μεταλλικές σχάρες στα παράθυρα (56 φωτογραφίες): επιλέξτε όμορφο και ασφαλές

Σφυρηλατημένο

 • Μια πολύ πιο διακοσμητική επιλογή, περιλαμβάνει όμορφα στοιχεία, κομψές γραμμές και αισθητική.
 • Λόγω της δυσκολίας εκτέλεσης υψηλότερης τιμής.
Όμορφο λευκό σφυρήλατο σίδερο στο παράθυρο
Σφυρήλατο μεταλλικό πλέγμα στο παράθυρο
Σφυρηλατηθεί όμορφο πλέγμα στο παράθυρο

Μεταλλικές σχάρες στα παράθυρα (56 φωτογραφίες): επιλέξτε όμορφο και ασφαλές

Πλέγμα σε μεταλλικό παράθυρο

Τύποι σχάρων

Ας δούμε, ποιες παραλλαγές μεταλλικών πλέγματος είναι διαθέσιμες σήμερα και τα χαρακτηριστικά τους:

Προστατευτικό

 • Αυτό, το λεγόμενο, συνηθισμένο πλέγμα ομοιόμορφων κυττάρων - μερικές φορές ακόμη και απωθητικό από το σχεδιασμό του εμφάνισης. Πρωτόγονο, αλλά μαζί σε αυτό και εξαιρετικά αξιόπιστο. Οι προστατευτικές γρίλιες είναι συχνά συγκολλημένες.
 • Το κύριο πράγμα εδώ δεν είναι η εξωτερική ομορφιά, αλλά η αξιοπιστία.
 • Αυτοί οι τύποι μπορούν να διακριθούν από το πάχος της μεταλλικής ράβδου και το μέγεθος των κυττάρων. Όσο μικρότερη είναι η κυψέλη, τόσο πιο αξιόπιστη είναι η προστασία. Αλλά το λιγότερο φως θα πέσει μέσα στο δωμάτιο.
 • Τα κατοικημένα διαμερίσματα, όπως ένα πλέγμα λίγα κάνουν έξω. Συχνά, σχεδιάζονται για κτίρια γραφείων, τράπεζες, αποθήκες και αρχεία.
Προστατευτικό πλέγμα από μέταλλο
Προστατευτική όμορφη μεταλλική μάσκα

Μεταλλικές σχάρες στα παράθυρα (56 φωτογραφίες): επιλέξτε όμορφο και ασφαλές

Μεταλλικές σχάρες στα παράθυρα (56 φωτογραφίες): επιλέξτε όμορφο και ασφαλές

Μεταλλικές σχάρες στα παράθυρα (56 φωτογραφίες): επιλέξτε όμορφο και ασφαλές

Διακοσμητικά

 • Το πιο όμορφο και χαριτωμένο όλων των ειδών. Μπορεί να αντιπροσωπεύσει ένα πραγματικό έργο τέχνης σφυρηλάτηση, έχουν μια ποικιλία από διακοσμητικά στοιχεία και λεπτομέρειες.
 • Τα κύτταρα εδώ είναι ακανόνιστου σχήματος, ολόκληρο το πλέγμα είναι μια ορισμένη σύνθεση και τα κύτταρα αποτελούν μέρος αυτής της σύνθεσης, υπόκεινται σε αυτό. Σε αυτή την περίπτωση, το μέγεθος των κυττάρων μπορεί να είναι αρκετά μεγάλο εάν το απαιτεί το σχέδιο.
 • Παρά το μειωμένο επίπεδο προστατευτικών λειτουργιών, τα σφυρήλατα σχάρες κοστίζουν περισσότερο από τα συγκολλημένα σχάρες. Το γεγονός είναι ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να δημιουργηθεί μια τέτοια εξαιρετικά καλλιτεχνική δουλειά από ένα πρωτόγονο πλέγμα οριζόντιας-κάθετης κατασκευής. Αυτή είναι μια δουλειά για έναν αληθινό δάσκαλο, ο οποίος έχει τις σωστές τιμές.
Διακοσμητική μάσκα στο παράθυρο
Διακοσμητική όμορφη μάσκα στο παράθυρο

Πλέγμα στη φορτωτική παραθύρων

Το πλέγμα στο παράθυρο είναι τρισδιάστατο

Το πλέγμα στο παράθυρο είναι ωοειδές

Προστατευτικά-διακοσμητικά

Η συμβιβαστική παραλλαγή, που συνδυάζει καλές προστατευτικές ιδιότητες και καλές διακοσμητικές - είναι η πιο δημοφιλής επιλογή, η οποία συνήθως επιλέγεται από τους ανθρώπους για τα παράθυρά τους.

Προστατευτική-διακοσμητική μάσκα στο παράθυρο
Προστατευτική-διακοσμητική μαύρη μάσκα στο παράθυρο

Δικτυώματα στο παράθυρο

Πλέγμα στο μισό παράθυρο

Πλέγμα στο παράθυρο σε λακωνικό σχέδιο

Τύποι ανοίγματος

Σύμφωνα με αυτό το χαρακτηριστικό του πλέγματος υπάρχουν 3 τύποι: ολισθαίνοντας, αιωρούμενος και ακίνητος. Ας εξετάσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες:

Συρόμενη

Αυτή η επιλογή έχει μια ειδική συσκευή που σας επιτρέπει να μετακινήσετε τη σχάρα εάν είναι απαραίτητο, διπλώστε το στο μισό. Η παρουσία μιας τέτοιας λειτουργίας μερικές φορές σας επιτρέπει να ανοίξετε τα παράθυρα σε ηλιόλουστες καιρικές συνθήκες και, στη συνέχεια, εγκαταστήστε ξανά τη σχάρα. Χαρακτηριστικά:

 • Με την αρχή της εργασίας μοιάζουν με οθόνη. Η πιο δύσκολη στην τεχνική έννοια της επιλογής.
 • Έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα - δεν εμποδίζει το σπάσιμο του γυαλιού και τις ζημιές στο πλαίσιο, δεν είναι κατάλληλο για σπίτια ή σπίτια όπου οι άνθρωποι δεν ζουν μόνιμα.
 • Κλειδωμένο στη κλειδαριά.
 • Σπάνια είναι διακοσμητικά, διότι ο πτυσσόμενος σχεδιασμός δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση πολλών ενδιαφερόντων στοιχείων και τεχνικών.
Λευκή συρόμενη μεταλλική μάσκα
Συρόμενες μεταλλικές σχάρες

Πλέγμα στο κιβώτιο παραθύρου

Μηχανές ταλάντευσης

Και εδώ είναι δυνατό να ανοίξουμε τις γρίλιες, αλλά μόνο με τη βοήθεια του οργώματος - όπως ένα κλείστρο. Χαρακτηριστικά:

 • Αυτή η επιλογή μπορεί να ανοίξει / κλείσει τόσο έξω όσο και μέσα. Εδώ, κάθε ιδιοκτήτης του ακινήτου φαίνεται, καθώς θα είναι πιο βολικό. Συνήθως ανοίγουν στην πλευρά του δρόμου.
 • Υπάρχουν με μία ή δύο βαλβίδες. Για τα μικρά παράθυρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μονόπλευρη κατασκευή, καλά, για μεγάλα, φυσικά, μόνο δύο φύλλα.
 • Ανοίξτε εύκολα τις βαλβίδες. Με αυτό θα αντιμετωπίσει και το παιδί, έτσι ώστε αυτή η επιλογή - το ασφαλέστερο σε περίπτωση πυρκαγιάς. Σας επιτρέπει να εγκαταλείπετε τις εγκαταστάσεις χωρίς δυσκολία.
 • Εξαιρετική για καλοκαιρινή κατοικία.
 • Προκειμένου να προστατευθεί το σπίτι, τα ταλαντευόμενα παράθυρα είναι κλειστά με ειδικές κλειδαριές.
 • Το κόστος αυτής της επιλογής είναι υψηλότερο από αυτό ενός σταθερού. Οι κανόνες πυρασφάλειας προβλέπουν υποχρεωτική εγκατάσταση σε ένα από τα παράθυρα.
Πλευρική μάσκα στο παράθυρο
Ράφι με ταλάντευση

Πλέγμα στο μπλε παράθυρο

Πλέγμα σε χαλύβδινο παράθυρο

Πλέγμα στο σωληνωτό παράθυρο

Σταθερό

Ένα άλλο όνομα είναι κωφό ή μονολιθικό. Τα πάντα είναι ξεκάθαρα - αυτή είναι η πιο κοινή και απλή μορφή - δεν προσθέτουν και δεν αφαιρούνται. Εγκατεστημένο μία φορά, θα "διακοσμήσει" το παράθυρο συνεχώς. Αλλά αυτή είναι η πιο αξιόπιστη επιλογή όλων. Στατικά συγκολλημένα ή πλαστά σχάρες είναι σχεδόν αδύνατο να ανοίξουν, να σπάσουν. Άλλα χαρακτηριστικά:

 • Επικαλύπτουν πλήρως τα ανοίγματα των παραθύρων, σταθεροποιημένα, εγκατεστημένα "για αιώνες". Οι άκρες των μεταλλικών καρφίτσες "zamorovyvayutsya" στους τοίχους, τα πλαίσια είναι συγκολλημένα σταθερά σε αυτά.
 • Αυτός ο σχεδιασμός δεν μπορεί να αφαιρεθεί ή να καταστραφεί χωρίς ειδικά εργαλεία και κατάλληλο θόρυβο.
 • Μια σημαντική αρνητική - φωτιά ασφάλεια - μετά από όλα μέσω των παραθύρων σε περίπτωση πυρκαγιάς θα είναι αδύνατο να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις.
 • Έχουν το χαμηλότερο κόστος, δεδομένου ότι είναι η ευκολότερη κατασκευή και εγκατάσταση τέτοιων τύπων σχάρων. Εγκαταστήστε το ίδιο κουτί και τα χέρια σας - με μερικές δεξιότητες και τα σωστά εργαλεία.
Πλέγμα στο μπαλκόνι
Λευκό πλέγμα με σφυρήλατα στοιχεία
Μαύρο σταθερό τρίψιμο με πλαστά στοιχεία
Μαύρη και χρυσή μάσκα στο παράθυρο

Το πλέγμα στο παράθυρο είναι στενό

Πλέγμα στο παράθυρο στο μπάνιο

Πλέγμα στο παράθυρο κάθετο

Πλέγμα στο σίδερο παράθυρο

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

91 − = 86