Μαροκινά πλακάκια στο εσωτερικό: η κομψότητα των ανατολικών μορφών (27 φωτογραφίες)

Το μαροκινό ύφος αποκρύπτει μια ανατολική ταυτότητα, υπενθυμίζοντας όλες τις λεπτομέρειες της εσωτερικής διακόσμησης, όπου υπάρχει μυρωδιά μπαχαρικών, αλεσμένου καφέ και καπνού. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στο μαροκινό κεραμίδι, το οποίο χτυπά την ποικιλία, τη φαντασία και την ασυνήθιστη εμφάνισή του. Για πολλά χρόνια χρησιμοποιήθηκε για να διακοσμήσει τα πιο ασυνήθιστα πλούσια σπίτια, όχι μόνο στην ανατολή, αλλά και στην Ευρώπη. Αληθινοί γνώστες των μοτίβων και του ανατολίτικου στολιδιού που έχουν τα δωμάτια και τα δωμάτια της, ανεξάρτητα από το σκοπό και τη μελλοντική τους λειτουργικότητα.

Πλακάκι για ποδιά
Μαύρο και άσπρο μαροκινά πλακάκια
Διακοσμήστε τζάκι με μαροκινά πλακάκια

Ιστορικό της παραγωγικής διαδικασίας

Μέχρι σήμερα, στην κατασκευή μαροκινών πλακιδίων χρησιμοποιούνται μερικές από τις αρχαίες τεχνολογίες παραγωγής. Οι πρώτοι πλοίαρχοι που δημιούργησαν ένα τέτοιο κεραμίδι, έμαθαν αυτό το σκάφος για τουλάχιστον 8 χρόνια. Έμαθαν πώς να συνδυάσουν σωστά τη ζωγραφική του μωσαϊκού και του χεριού.

Μαροκινά πλακάκια στη διακόσμηση του μπάνιου
Μαροκινά πλακάκια στην ποδιά κουζίνας

Μια τέτοια επίπονη και μακρά εργασία εκτιμήθηκε πολύ, θεωρήθηκε αποκλειστική και έδωσε υψηλή τιμή γι 'αυτό. Στη συνέχεια, το μαροκινό κεραμίδι έγινε μόνο με το χέρι με τη χρήση πηλού και χρωματισμένου σμάλτου για διακόσμηση. Τα κεραμίδια μπορεί να έχουν διαφορετικά σχήματα και μεγέθη. Θα μπορούσαν να είναι εξάγωνα, τετράγωνα, ρόμβους, τρίγωνα και ακόμη και σταυροί.

Κατασκεύασε μαροκινά πλακάκια στο πάτωμα του υπνοδωματίου
Μαροκινά πλακάκια με μπλε σχέδια

Πρώτα απ 'όλα, οι πλοίαρχοι έκαναν έναν ορισμένο αριθμό κενών για μελλοντική δουλειά. Στη συνέχεια, ήταν επιδέξια διακοσμημένα και ζωγραφισμένα με τα απαραίτητα χρώματα. Στο τρίτο στάδιο, το κεραμίδι καλύφθηκε με σμάλτο και αφέθηκε να το φτιάξει. Στη συνέχεια κόβουν τα τελικά προϊόντα του ιδανικού σχήματος, τα οποία ως εκ τούτου έχουν διανεμηθεί στο δάπεδο ή στους τοίχους σύμφωνα με το σχεδιαζόμενο σχέδιο ή μωσαϊκό. Στερεώστε τους σε αυτή τη θέση με μια ειδική λύση υγρού πηλού. Τα έτοιμα πλακίδια στο μαροκινό ύφος εξυπηρετούν για πολύ καιρό και ήταν το κύριο στοιχείο της διακόσμησης, της πολυτέλειας και του πλούτου σε κάθε σπίτι.

Μαροκινά πλακάκια στο εσωτερικό του καθιστικού

Μαροκινά πλακάκια σε στιλ υψηλής τεχνολογίας

Χαρακτηριστικό του κεραμιδιού

Τα μαροκινά πλακάκια και το ίδιο το στυλ συνδυάζουν σήμερα πολλά σχήματα, χρώματα και υφές. Συνδυάζει ευρωπαϊκά, αφρικανικά, αραβικά και μπεμπέρ πολιτισμικά μοτίβα και ιστορικά θέματα. Μια μεγάλη επιρροή σ 'αυτό το στιλ την ίδια στιγμή είχαν οι Γάλλοι και οι Ισπανοί, οι οποίοι σήμερα με μεγάλη ευχαρίστηση χρησιμοποιούν αυτό το υλικό για να διακοσμήσουν σπίτια με το πιο διαφορετικό ύφος.

Η κύρια ώθηση όλων των μοτίβων - αυτή είναι η σωστή γεωμετρία, αν και μπορείτε να βρείτε εικόνες από φυσικά στοιχεία, ζώα και ακόμη και ανθρώπους. Υπάρχουν επίσης φανταστικές αφαιρέσεις, κοσμικές συνθέσεις, φουτουριστικά στοιχεία της φύσης και τα λουλούδια.

Μαροκινά πλακάκια γύρω από το τζάκι
Μαροκινά πλακάκια στην κουζίνα
Πλατεία Μαροκινή πλακάκια

Σήμερα, τα μαροκινά πλακάκια είναι ευπροσάρμοστα και πρακτικά. Αποτελείται από κουζίνες, μπάνια, υπνοδωμάτια, διαδρόμους, μπαλκόνια και σαλόνια. Μπορεί να τοποθετηθεί ως μεγάλες καμβάδες, και μικρά διάσπαρτα στοιχεία με τη μορφή πολλών κεραμιδιών. Αυτό είναι ένα καλό υλικό στο εσωτερικό, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σχεδιάσει ένα δωμάτιο εντελώς διαφορετικό στυλ ή πολιτισμό.

Μαροκινό μωσαϊκό
Μαροκινά διακοσμητικά μωσαϊκά τοίχων
Πλακάκια δαπέδου με μαροκινά σχέδια

Εφαρμογή πλακιδίων σε μαροκινό ύφος

Μαροκινά πλακάκια στο εσωτερικό σήμερα χρησιμοποιούν γνώστες ασυνήθιστων μορφών που έχουν έρθει, για παράδειγμα, από την ανατολή. Η ιδιαιτερότητα αυτών των τάσεων έγκειται στο γεγονός ότι μπορούν να συνδυάσουν ένα μεγάλο αριθμό τεχνικών, στιλιστικών συσκευών και διαφορετικών υλικών. Ταυτόχρονα, φαίνονται ενδιαφέροντα, μοντέρνα και κομψά. Για παράδειγμα, τα πλακάκια με μαροκινό ύφος χρησιμοποιούνται σε δωμάτια όπου υπάρχει αναταραχή φωτεινών χρωμάτων ή αντίθετα υπάρχει μονότονος τύπος διακόσμησης του δωματίου.

Μια μεγάλη ποικιλία από μοτίβα, στολίδια και χρωματισμό, κάνουν αυτό το υλικό τη βάση στην αίθουσα, παίζοντας το ρόλο του κύριου σημείου διακόσμησης στο δωμάτιο.

Μαροκινά πλακάκια στο πάτωμα της κουζίνας
Μαροκινά πλακάκια στο εσωτερικό του διαδρόμου
Πολύχρωμα μαροκινά πλακάκια

Αυτό το ανατολικό κεραμίδι μπορεί επίσης να γίνει ένα διακριτικό πανί στο πάτωμα ή σε οποιοδήποτε τοίχο, διακοσμώντας και συμπληρώνοντας τη συνολική εμφάνιση του δωματίου. Το κεραμίδι είναι ιδανικό για ένα δωμάτιο οποιασδήποτε λειτουργικότητας, αλλά χρησιμοποιείται ιδιαίτερα συχνά στην κουζίνα, όπου υπάρχει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, που αποτελείται από αρώματα και νόστιμες μυρωδιές τροφίμων και ποτών. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται από γυναίκες που έχουν μια καταπληκτική γεύση για τη διακόσμηση μιας ποδιάς στην κουζίνα. Μαροκινά πλακάκια γεμίζουν το εσωτερικό της κουζίνας με φωτεινά χρώματα, ταιριάζουν απόλυτα με τα σετ μονοφωνικών επίπλων.

Πλακάκι με ανατολίτικο μοτίβο
Γκρι Μαροκινά πλακάκια

Εάν στα ανατολικά σπίτια υπάρχουν πλακάκια παντού και σε μεγάλες ποσότητες, τότε είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το μέτρο και να το βάζουμε πραγματικά μέσα σε λογικά όρια και σε ξεκάθαρες ζώνες του δωματίου. Για παράδειγμα, ένα πολύχρωμο και ασυνήθιστο ένα τέτοιο κεραμίδι θα κοιτάξει στο τζάκι ή τη σόμπα. Οι σχεδιαστές μας εξακολουθούν να προτιμούν να διακοσμούν με τέτοια πλακάκια μόνο μικρές γωνίες στο σπίτι ή να το χρησιμοποιούν κυρίως σαν δάπεδα. Τα μαροκινά πλακάκια μπορούν να συνδυαστούν και να μην απλώσουν την εικόνα σε αντίθεση με το μωσαϊκό ή τα παραδοσιακά πλακάκια με ένα μοτίβο.

Μαροκινά πλακάκια στο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας
Τοίχος μαροκινών πλακιδίων

Υλικά Πλεονεκτήματα

Τα κεραμίδια από το Μαρόκο έχουν πολλά πλεονεκτήματα που τόσο συχνά χρειάζονται για τον σχεδιασμό του δωματίου. Μοιάζουν με αυτό:

1
  • Τα μαροκινά πλακάκια είναι εντελώς οικολογικά υλικά.
  • Είναι ανθεκτικό και ανθεκτικό ακόμη και με τη μεγαλύτερη λειτουργία.
  • το υλικό προσώπου είναι ανεπιτήδευτο κατά τοποθέτηση και περαιτέρω φροντίδα.
  • τα κεραμίδια είναι αρκετά προσιτά.
  • έχει μια ενδιαφέρουσα και ασυνήθιστη εμφάνιση.
Μαροκινό ύφος στο εσωτερικό
Μαροκινά πλακάκια στο μπάνιο
Μπάνιο ντεκόρ με μαροκινά πλακάκια

Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα καθιστούν το μαροκινό πλακίδιο δημοφιλές και δημοφιλές στις μέρες μας. Οι πιο φωτεινές αποχρώσεις του: μπλε, πράσινο, κόκκινο, μαύρο και κίτρινο, μπορούν να συνδυάσουν τέλεια και να συμπληρώσουν άλλες αποχρώσεις που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό. Ιδιαίτερα επωφελής αυτός ο συνδυασμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κουζίνα και στο μπάνιο.

Ανατολικά κεραμίδια στο μπάνιο
Πράσινα μαροκινά πλακάκια
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

48 − = 47