Κρεβάτι με ράφι: μη τυποποιημένες λύσεις για ύπνο (21 φωτογραφίες)

Το μη τυποποιημένο εσωτερικό δεν σημαίνει πάντοτε τη χρήση ορισμένων νεότευκτων υλικών ή την αγορά αντικειμένων συγγραφέων γνωστών σχεδιαστών. Για να ενσωματώσετε το δημιουργικό περιβάλλον αρκεί να συνδυάσετε οικεία και οικεία αντικείμενα με ενδιαφέροντα και ασυνήθιστα. Προϋπόθεση είναι η διατήρηση της λειτουργικότητας των πραγμάτων και η ευκολία χρήσης τους. Για μια κρεβατοκάμαρα είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ορθολογικά το χώρο για την τοποθέτηση ενός κρεβατιού και της περιοχής γύρω από αυτό.

Οι κατασκευαστές προσφέρουν διάφορες λύσεις για το θέμα της συμπαγούς τοποθέτησης κρεβατιών και επίπλων στο υπνοδωμάτιο.

Λευκό κρεβάτι με ράφι στο κεφαλάρι

Κρεβάτι με ράφι στο κεφαλάρι

Ράφια, στερεωμένα στον τοίχο πάνω από το κεφαλάρι ή τοποθετημένα απευθείας στο κεφάλι του κρεβατιού, μπορούν εύκολα να αντικαταστήσουν τα κομοδίνα.

Ράφια τοίχων

Τα μοντέλα τοίχων μπορούν να χρησιμοποιηθούν απλά ως διακοσμητικό στοιχείο του εσωτερικού του υπνοδωματίου (ως στάση για φωτογραφίες, αναμνηστικά). Αν και ορισμένα προϊόντα μπορούν εύκολα να βάζουν περιοδικά, τηλέφωνο, φορητό υπολογιστή. Μια εξαιρετική λύση είναι να βάλετε μια λάμπα που θα ανάβει τις σελίδες των βιβλίων πολύ καλύτερα από το μοντέλο που είναι εγκατεστημένο στην κομοδίνα.

Όταν ασφαλίζετε το ράφι, είναι σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή απόσταση από το κρεβάτι στη δομή. Η καλύτερη λύση για την επίλυση του προβλήματος - καθισμένη στο κρεβάτι σε μια άνετη θέση (μισή συνεδρίαση ή ξαπλωμένη), σηκώστε το χέρι σας επάνω. Αν το ράφι χρησιμοποιείται μόνο ως διακόσμηση, τότε μπορεί να στερεωθεί πάνω από το σηκωμένο χέρι.

Μαύρο κρεβάτι με ράφι

Ξύλινο κρεβάτι με ράφι

Από προϊόντα με βάση το τοίχο μπορείτε να δημιουργήσετε μια όμορφη σύνθεση, με ορισμένα μοντέλα που χρησιμοποιούνται ως διακοσμητικά και άλλα - για συγκεκριμένες πρακτικές απαιτήσεις.

Τα σύγχρονα ράφια δεν συνδέονται πλέον μόνο με το ξύλο. Τα γυάλινα σκεύη φαίνονται αβλαβή και χωρούν εύκολα σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Οι επιλογές για τη χρήση τους καθορίζονται από το πάχος του γυαλιού, τη μέθοδο προσάρτησης.

1

Καναπές κρεβάτι με ράφι

Κρεβάτι με ράφι σανίδων

Ράφια ενσωματωμένα στο κεφαλάρι

Αναμφισβήτητα, τα ράφια τοίχου είναι διακοσμητικά και άνετα για τη διακόσμηση του υπνοδωματίου. Ωστόσο, αν οι μισθωτές επιθυμούν να αναδιατάξουν συχνά τα έπιπλα, τότε τα ράφια δεν μπορούν εύκολα να μετακινηθούν. Μια έξοδος σε παρόμοια κατάσταση είναι ένα κρεβάτι με ράφια στο κεφαλάρι (ενσωματωμένο). Οι κατασκευαστές προσφέρουν τόσο ενδιαφέροντα και μη τυποποιημένα μοντέλα που δεν θα είναι δύσκολο να βρεθεί ένα προϊόν.

Η πιο δημοφιλής επιλογή είναι ένα κεφαλάρι με ράφι για όλο το πλάτος ενός διπλού κρεβατιού ή ενός μονόκλινου. Οι δομές μπορούν να τοποθετηθούν ακριβώς πάνω από την κεφαλή του κρεβατιού ή στις πλευρές. Ορισμένα ειδικά μοντέλα ράφια γίνονται με τη μορφή της συνέχισης μιας κουκέτας και χρησιμοποιούνται ως κομοδίνα. Είναι βολικό να τοποθετηθούν σε λάμπες, διακοσμητικά αντικείμενα (φωτογραφίες, ειδώλια).

Τα ράφια είναι ανοιχτά (είναι βολικό να βάζετε βιβλία, διακοσμητικά αντικείμενα) ή κλειστά. Η άνετη χρήση των κλειστών ράφια θα παρέχει συρόμενες πόρτες.

Κρεβάτι με ράφι από γυψοσανίδα

Ράφι στο κεφάλι του κρεβατιού

Κρεβάτι με μια θέση

Εάν υπάρχει μια θέση στο κεφάλι του κρεβατιού, τότε είναι αρκετά δυνατό να το εξοπλίσουμε με ράφια. Για να τονίσουμε αυτή την περιοχή του δωματίου, αρκεί να επισημάνουμε το άνοιγμα με ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Η θέση μπορεί να έχει ύψος στην οροφή ή να βρίσκεται μέχρι το μέσο του τοίχου. Σε κάθε περίπτωση, μια τέτοια διακοσμητική περιοχή παρέχει πολλές επιλογές για τη διάταξη των αρθρωτών ράφια.

Ανάλογα με την περιοχή της θέσης, μπορεί να προσαρμοστεί για την αποθήκευση βιβλίων, αναμνηστικών, φωτογραφιών. Στο στάδιο της επιλογής των διαστάσεων της θέσης, μπορείτε να επιλέξετε το πλάτος της δομής περισσότερο από το κεφάλι του διπλού κρεβατιού. Σε αυτή την περίπτωση, τα ξεχωριστά ράφια είναι εξοπλισμένα με συρόμενες πόρτες και σχηματίζεται ένα πλήρες κτίριο μεγάλης κλίμακας. Αν οι πόρτες είναι κατασκευασμένες από γυαλί, η κατασκευή δεν θα φαίνεται δυσκίνητη και δεν θα είναι δύσκολο να βρεθούν βιβλία ή πράγματα.

Επικεφαλής του κρεβατιού με ράφι

Κρεβάτι με ράφια

Μια μη τυποποιημένη παραλλαγή ενός χώρου ύπνου μπορεί να θεωρηθεί καναπές-κρεβάτι με ράφια. Σε παρόμοια προϊόντα τα ράφια τοποθετούνται κάτω από τα υποβραχιόνια. Και υπάρχουν πολλές επιλογές για έπιπλα. Ένας καναπές-κρεβάτι με ράφι είναι κατασκευασμένος σε ίσια ή γωνιακή μορφή. Ανάλογα με την περιοχή του δωματίου, μπορείτε να παραλάβετε μοντέλα που έχουν ράφια στις πλευρές τους ή είναι εξοπλισμένα επιπλέον πίσω από το πίσω μέρος του προϊόντος. Ο καναπές-κρεβάτι με ράφια είναι άνετος και εργονομικός.

Καφέ κρεβάτι με ράφι

Λουκέτο με ράφι

Μετασχηματιστής κρεβατιών

Αυτά τα μοντέλα επιτρέπουν σε ένα προϊόν να συνδυάζει διάφορα έπιπλα (καναπέ, κρεβάτι, ράφια). Αυτές οι δομές δεν μπορούν να ονομαστούν ευρέως διαδεδομένες, οι οποίες οφείλονται κυρίως στο υψηλό κόστος τους, αν και τα πλεονεκτήματα των κλινών με μηχανισμούς ανύψωσης επαρκούν:

  • ένα ευρύ φάσμα μοντέλων?
  • η μετατροπή του δωματίου ανάλογα με την ώρα της ημέρας στο υπνοδωμάτιο ή στο σαλόνι (πολύ σε ζήτηση για στούντιο διαμερίσματα)?
  • απλή λειτουργία της συσκευής για την ανύψωση / μείωση των στοιχείων της κατασκευής, η οποία εξασφαλίζει την άνετη χρήση των επίπλων (οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά μπορούν εύκολα να αντιμετωπίσουν).
  • διευθέτηση πλήρους ξεκούρασης σε μικρά υπνοδωμάτια. ένα θετικό χαρακτηριστικό - η πλευρική επιφάνεια προστατεύει τον ύπνο από τον κρύο τοίχο.
  • ενσωματωμένα κουτιά (κάτω από το στρώμα) σας επιτρέπουν να βάζετε τα πράγματα εκεί (κουβέρτα, μαξιλάρι). Η παρουσία αυτών των χώρων αποθήκευσης μπορεί να καταστήσει δυσκολότερη την κατασκευή.
  • πολύ πιο εύκολο να καθαρίσετε το δωμάτιο.

Είναι πολύ βολικό για ένα δωμάτιο παιδιών να εγκαταστήσετε μια οριζόντια δομή (εγκάρσια αρθρωτή). Σε αυτά τα προϊόντα, το κρεβάτι με το ράφι αυξάνεται σε πλάτος της προβλήτας. Στην κλειστή κατάσταση το προϊόν έχει τη μορφή συμβατικού θώρακος. Στο ράφι είναι πολύ βολικό να τοποθετήσετε βιβλία και φωτογραφίες. Μπορείτε να βάλετε την τηλεόραση. Το κρεβάτι ενός τέτοιου παιδιού με ένα ράφι είναι βολικό να το εγκαταστήσετε στο νηπιαγωγείο, διότι θα είναι ενδιαφέρον τόσο για τα αγόρια όσο και για τα κορίτσια.

Μια μη τυποποιημένη παραλλαγή είναι ένας μεταφορέας κρεβάτι-μετασχηματιστής, ο οποίος συνδυάζει τις λειτουργίες ενός χώρου ύπνου και ενός πίνακα εργασίας. Ο μετασχηματισμός πραγματοποιείται μέσω της λειτουργίας του μηχανισμού περιστροφής και κλίσης.

Τα μειονεκτήματα τέτοιων μοντέλων μπορούν να θεωρηθούν ως υψηλό κόστος και πολυπλοκότητα για να επιλέξετε μια επιλογή για ένα μη τυποποιημένο δωμάτιο.

Κρεβάτι με ράφι

Κουκέτες

Για τους κατασκευαστές παιδικών δωματίων προσφέρουν ένα άνετο μοντέλο επίπλων - κρεβάτι-σοφίτα. Μην συγχέετε αυτό το σχέδιο με ένα κουκέτα. Η ιδιαιτερότητα της κατασκευής του προϊόντος είναι ότι σε ύψος περίπου 1 - 1,7 m από το δάπεδο υπάρχει ένα κρεβάτι. Υπάρχει τραπέζι ή ράφια κάτω από το κρεβάτι.

Μια τέτοια κατασκευή με χώρο εργασίας θεωρείται η ιδανική επιλογή για τη διακόσμηση ενός παιδικού δωματίου. Αναρριχώντας στο κρεβάτι του σοφίτα και πηγαίνοντας κάτω, τα παιδιά λαμβάνουν ένα επιπλέον κομμάτι των κινήσεων, αναπτύσσουν δεξιοτεχνία και συντονισμό και το πιο σημαντικό - είναι πολλά θετικά και χαρούμενα συναισθήματα.

MDF κρεβάτι με ράφι

Κρεβάτι με μια θέση στο κεφαλάρι

Πλαστικό κρεβάτι με ράφι

Κατά την αγορά ενός στοιχείου, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στις ακόλουθες αποχρώσεις:

  • Η ασφάλεια του μοντέλου εξαρτάται από τη σταθερότητα της κατασκευής, την αξιοπιστία των συνδετήρων, την απόσταση μεταξύ της κάτω περιοχής εργασίας και του κρεβατιού.
  • τα βήματα θα πρέπει να είναι καλά στερεωμένα, είναι επιθυμητό να παρέχεται κάποια αντιολισθηρή επικάλυψη για την επιφάνεια της βαθμίδας.
  • εάν τα μικρά παιδιά πρόκειται να κοιμούνται στην κούνια-σοφίτα, τότε είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε προστατευτικές φούστες. Αυτό το μέτρο θα αποτρέψει την πτώση των μωρών κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Όταν αγοράζετε ένα κρεβάτι σοφίτας με χώρο εργασίας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι η περιοχή εκπαίδευσης δεν θα φωτιστεί επαρκώς, οπότε είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε έναν επιτραπέζιο λαμπτήρα επαρκούς ισχύος.

Κρεβάτι στο βάθρο με ράφι

Κρεβάτι με ράφι στο πλάι

Γκρι κρεβάτι με ράφι

Μοντέλα από κρεβάτια κατάλληλα για παιδιά διαφορετικής ηλικίας

Για τα παιδιά από δύο ετών, το κρεβάτι είναι σχετικά χαμηλό (σε ύψος 0,8-1 m από το επίπεδο του δαπέδου). Κάτω από το κρεβάτι μπορεί να βρίσκεται: μια περιοχή παιχνιδιού, ένα ντουλάπι για ρούχα, ράφια για παιχνίδια, βιβλία. Βέλτιστη επιλογή - μοντέλα με συρόμενο μέρος. Δηλαδή, τη στιγμή του ύπνου, όλα τα συστατικά της δομής (τραπέζι, ράφια, κιβώτια) εύκολα να γλιστρήσει κάτω από το κρεβάτι.

Η κρεβατοκάμαρα για ένα παιδί ηλικίας άνω των πέντε ετών έχει ήδη επικεντρωθεί στη διευθέτηση ενός πλήρους χώρου εργασίας. Η περιοχή κοντά στο τραπέζι είναι εξοπλισμένη με βιβλιοθήκες. Το κρεβάτι είναι εγκατεστημένο σε υψόμετρο 1,3-1,6 m πάνω από το πάτωμα.

Φωτεινό κρεβάτι με ράφι

Κρεβάτι με ράφι συρταριού

Κρεβάτι με ράφι και συρτάρι

Στα μοντέλα εφήβων, ο χώρος ύπνου τοποθετείται σε ύψος 1,6-1,8 m πάνω από το πάτωμα. Αυτά τα σχέδια σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε όχι μόνο ένα χώρο εργασίας στο κάτω μέρος, αλλά και ράφια, ντουλάπες για ρούχα.

Όταν αγοράζετε έπιπλα, πρέπει να προτιμάτε τα προϊόντα από ξύλο. Όταν επιλέγετε ένα σχέδιο, είναι επιθυμητό να αγοράσετε μοντέλα ήρεμων παστέλ αποχρώσεων. Ιδανική επιλογή - η υφή του φυσικού ξύλου. Ανάλογα με το εσωτερικό του παιδικού δωματίου και τη θέση του (βόρεια ή νότια πλευρά), μπορείτε να επιλέξετε κρεβάτια φωτός ή σκούρες αποχρώσεις.

Η ποικιλία των σχεδίων κρεβατιών καθιστά δυνατή τη δημιουργία ενός άνετου υπνοδωματίου σε ένα συμπαγές δωμάτιο ή σε δωμάτια σε συνδυασμό με ένα καθιστικό. Η σωστή επιλογή μοντέλου θα σας βοηθήσει να ενσωματώσετε ένα κομψό εσωτερικό, το οποίο θα είναι επίσης άνετο για ξεκούραση και πλήρη ύπνο.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

90 − = 84