Κουρτίνες χάντρες σε μοντέρνο εσωτερικό: οι κανόνες κατασκευής και συνδυασμού (25 φωτογραφίες)

Για να φέρετε στοιχεία πολυτέλειας στο εσωτερικό, δεν χρειάζεται να αγοράζετε ακριβά έπιπλα ή αξεσουάρ: μερικές φορές η διακόσμηση από τον εαυτό σας μπορεί να αλλάξει δραματικά το ύφος του δωματίου. Οι αρχικές διακοσμητικές κουρτίνες από χάντρες μπορούν εύκολα να συναρμολογηθούν στο σπίτι τους, δεν χρειάζονται ειδικές δεξιότητες εδώ, μόνο η ακρίβεια, η επιμονή και η υπομονή είναι αρκετές.

Κουρτίνες λευκών χαντρών
Διακοσμητική κουρτίνα από χάντρες

Γιατί τα έτοιμα εργοστασιακά μοντέλα δεν είναι δημοφιλή; Η απάντηση έγκειται στο κόστος τέτοιων προϊόντων: συχνά η αγορά πρώτων υλών είναι πολύ φθηνότερη και η ίδια η διαδικασία κατασκευής είναι ελκυστική για όσους επιθυμούν να ενσωματώσουν προσωπικά τις εξαιρετικές ιδέες σχεδίασης. Μην ξεχνάτε ότι δεν είναι πάντοτε σκόπιμο να χρησιμοποιείτε πράγματα που προέρχονται από τη γραμμή συναρμολόγησης. Και γιατί να αγοράσετε κάτι που μπορείτε να συναντήσετε με τους γείτονες;

Κουρτίνα από ξύλινες χάντρες
Τυφλός χάντρες στο στυλ του εθνο

Επισκόπηση δημοφιλών προϊόντων

Για να συναρμολογήσετε μια κομψή μουσουλίνη, αρκεί να αγοράσετε ή να βρείτε κάτι από την ακόλουθη λίστα:

 • χάντρες από ακρυλικό, πλαστικό, πέτρα, κρύσταλλο, γυαλί, ξύλο και κόκκαλα.
 • διακοσμητικοί κρύσταλλοι.
 • όλα τα μικρά αντικείμενα στα οποία μπορείτε να δημιουργήσετε οπές, για παράδειγμα, πλαστικά παιχνίδια, αναμνηστικά, ξύλινες ράβδους, μεταλλικούς δακτυλίους και αιχμές, καρύδια.
 • γυάλινες χάντρες και χάντρες.
Τυφλή κουρτίνα από κόκκινες χάντρες

Εάν θέλετε να κάνετε κάτι ενδιαφέρον, μπορείτε να συνδυάσετε διαφορετικά χρώματα και υφές, το κύριο πράγμα είναι ότι το αποτέλεσμα δεν φαίνεται επιτηδευμένο και άγευστο. Ένα σημαντικό σημείο: αρχικά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η κουρτίνα θα διακοσμήσει το σπίτι, και να μην παρεμβαίνει ελεύθερα σε αυτό για να κινηθεί γύρω.

Τυφλή από κρύσταλλα χάντρες

Οι κουρτίνες με χάντρες με σπείρωμα μπορούν να έχουν διαφορετικά σχέδια:

 • υπό μορφή καμάρας.
 • με τη μορφή μιας σύνθετης ασύμμετρης σύνθεσης.
 • ομαλή κρυστάλλινη βροχή, φτάνοντας στο πάτωμα ή πέφτοντας πάνω του.
 • καμπύλο ημικύκλιο.
 • αρχική οθόνη με στολίδι.
Τυφλώνει από τις χάντρες πάνω από το κρεβάτι

Τομείς προτεραιότητας εφαρμογής

Όταν εισάγετε κουρτίνες στο εσωτερικό, πρώτα απ 'όλα, τα ανοίγματα παραθύρων έρχονται στο μυαλό. Αλλά στην περίπτωσή μας, οι δυνατότητες χρήσης είναι εξαιρετικά ευρείες: με μια εξειδικευμένη προσέγγιση, μπορείτε να διακοσμήσετε αποτελεσματικά οποιαδήποτε ζώνη σε ένα διαμέρισμα ή ένα εξοχικό σπίτι. Έτσι, αξίζει να σκεφτούμε:

 • Το προϊόν μπορεί να εγκατασταθεί στην πόρτα, η οποία είναι μια δίοδος. Τα νήματα μπορούν να συναρμολογηθούν προσεκτικά και στις δύο ή στην μία πλευρά, έτσι ώστε να μην εμποδίζουν τη δίοδο.
 • διακόσμηση μπαλκονόπορτες, τοίχους και κόγχες.
 • διακόσμηση πολυελαίων.
 • περιμετρικά κουρτίνες λόγω του διαχωρισμού των μεγάλων χώρων σε μικρές λειτουργικές περιοχές.
 • προσθήκη ελαφρών κλωστοϋφαντουργικών κουρτινών.

Τα θεωρούμενα μοντέλα θεωρούνται καθολικά, διότι θα είναι κατάλληλα σε υπνοδωμάτια, μπάνια, σαλόνια, κουζίνες.

Τυφλή χάντρες στο εσωτερικό του διαμερίσματος

Ανάλογα με το βα
σικό υλικό που επιλέξατε, μπορείτε να ανατρέξετε σε μία από τις παρακάτω λύσεις στυλ:

 • Οι γυάλινες κουρτίνες (τόσο μονοφωνικές όσο και χρωματιστές) είναι κατάλληλες για εκλεκτικές και οπισθοεξαρτήσεις.
 • αστερίες, κοχύλια, χρωματιστές πέτρες θα ευχαριστήσουν τους λάτρεις των θαλάσσιων τάσεων?
 • κουρτίνες από ξύλινες χάντρες φαίνονται εξαιρετικά στο εσωτερικό με την οικολογική και τη χώρα κλίση?
 • οι γνώστες των λουλουδιών και των καρδιών θα είναι κατάλληλοι για λάτρεις του ρομαντισμού.
Τυφλή από τις χάντρες στις σκάλες
Κουρτίνες χάντρες σε στυλ θαλάσσης

Όταν επιλέγετε μια αρμονική λύση χρώματος, πρέπει να λάβετε υπόψη όχι μόνο τη συμβατότητα των αποχρώσεων αλλά και την ιδιαιτερότητα του δωματίου:

 • σε βόρειες αίθουσες χαμηλού φωτισμού είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ζεστά χρώματα, ειδικότερα, μπεζ, πορτοκαλί, χρυσό, πράσινο.
 • Είναι καλύτερο να διακοσμήσετε ένα παιδικό δωμάτιο με μια χαρούμενη κλίμακα, για παράδειγμα, κόκκινα, γαλάζια, κίτρινα πινέλα.
 • αν τα μέλη των νοικοκυριών μαστίζονται από υπερβολικό φωτισμό στα νότια δωμάτια, είναι προτιμότερο να μετατραπούν σε κρύες αποχρώσεις - λιλά, μπλε, μοβ.

Εάν θέλετε να κάνετε εσωτερικές κουρτίνες χάντρες με την επίδραση του τρεχούμενου νερού, οι σχεδιαστές συστήνουν τη χρήση διαφανών στοιχείων με άνισα διάμετρο, καθώς και την εισαγωγή προϊόντων σε σχήμα σταγόνας.

Τυφλή από τις χάντρες στο παράθυρο
Παράθυρο τυφλό από χάντρες

Κανόνες φροντίδας μιας εσωτερικής σύνθεσης

Τόσο τα έτοιμα εργοστάσια όσο και τα οικιακά μοντέλα δεν χρειάζονται ειδική συντήρηση, χρειάζεται μόνο να τα καθαρίζετε από καιρό σε καιρό από τη σκόνη. Εάν υπάρχουν σοβαρές βρωμιές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακό πανί και ένα ήπιο διάλυμα σαπουνιού. Εξαιρέσεις είναι μόνο οι ξύλινες συνθέσεις, οι οποίες πρέπει να σκουπιστούν με ένα ελαφρώς υγρό πανί και μετά με μια στεγνή πετσέτα χαρτιού.

1
Τυφλή κατάτμηση των χαντρών
Τυφλή από τις χάντρες στην πόρτα

Τι θα χρειαστεί να εργαστείς;

Για να συλλέξετε επιτυχώς και γρήγορα τις κουρτίνες από τις χάντρες από μόνοι σας, πρέπει να κάνετε μια σειρά από χειρισμούς εκ των προτέρων:

 • μετρήστε τις παραμέτρους του ανοίγματος ή του τμήματος στον τοίχο, οι οποίες θα διακοσμηθούν με διακοσμήσεις αέρα.
 • επιλέξτε την αξία και τα βασικά χαρακτηριστικά, την εξωτερική εκτέλεση των σφαιριδίων, σχεδιάστε ένα σκίτσο, το οποίο θα βοηθήσει στον υπολογισμό της απαιτούμενης ποσότητας υλικών?
 • εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα φορητό πλακιδίων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά σχήματα, για παράδειγμα, σχεδιασμένα για διασταυρούμενες ραφές.
 • Προσδιορίστε τον βολικό τρόπο στερέωσης.
 • να αγοράζουν υλικά με αποθεματικό σε περίπτωση απώλειας ή γάμου.

Για να κρεμαστούν ομαλά οι σπείρες κουρτινών, στο τέλος κάθε στοιχείου είναι απαραίτητο να παρέχεται ένα βάρος, για παράδειγμα, ένα σφαιρίδιο μεγαλύτερο ή ίδιο μέγεθος, αλλά από ένα διαφορετικό υλικό. Συνήθως, για την αλιεία, αγοράζεται μια γραμμή, οι παραμέτρους των οποίων εξαρτώνται από τη φύση του επιλεγμένου υλικού: όσο πιο σύνθετη είναι η σύνθεση, τόσο πιο δύσκολο θα είναι. Μια εξαιρετική βάση μπορεί να χρησιμεύσει ως νήματα από μετάξι ή νάιλον, πλεκτά κορδόνια, στέκα, ελαστικό, μεταλλικό σύρμα.

Κουρτίνα από διαφανείς χάντρες
Κουρτίνα από πολύχρωμες χάντρες

Είναι ενδιαφέρον να δούμε κουρτίνες σχοινιού, καθώς και μοντέλα που κατασκευάζονται από σατέν κορδέλες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, χρησιμοποιούνται μεγάλα στοιχεία και τα βιδώνουν σε σημαντική απόσταση το ένα από το άλλο. Για να διορθώσετε τις λεπτομέρειες στη βάση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις τρεις τεχνικές:

 • με τη χρήση ειδικών μεταλλικών σφιγκτήρων, δηλαδή πρεσσών, στερεώνονται κοντά στα στοιχεία και σφίγγονται με πένσες.
 • κόμπους και στις δύο πλευρές των χάντρες.
 • Με το σχηματισμό του βρόχου, η γραμμή διέρχεται δύο φορές μέσα στο κανάλι και σφίγγεται.

Οι δύο πρώτες επιλογές είναι οι πιο αξιόπιστες, υπάρχουν εγγυήσεις ότι το σχέδιο δεν θα μειωθεί στο μέλλον. Στην τρίτη περίπτωση, τα στοιχεία παραμένουν κινητά, μπορείτε να διορθώσετε το στολίδι, αλλά οι πιθανότητες είναι καλές ότι η χρήση του νοικοκυριού θα χάσει τυχαία την αρχική ιδέα.

Τυφλό δίχτυ από χάντρες
Τυφλή από τις χάντρες στην κρεβατοκάμαρα

Πώς να φτιάξετε και να διορθώσετε;

Σκέφτοντας πώς να φτιάχνετε κουρτίνες από χάντρες, καταρχάς, πρέπει να επιλέξετε τον πιο βολικό τρόπο για να στερεώσετε τη δομή στο παράθυρο ή την πόρτα. Ειδικότερα, μπορεί να είναι γείσο σε συνδυασμό με ειδικά κουρτίνα. Συχνά είναι δυνατόν να συναντηθούν ράφια με τρύπες, μέσω των οποίων περνάει μια γραμμή αλιείας. Εάν θέλετε να διορθώσετε κάθε έτοιμο νήμα ξεχωριστά, είναι καλύτερο να σφυροκοπήσετε στην καρέκλα ένα γραφικό χαρτικά με όμορφα καπέλα. Το πιο κινητό θεωρείται ο πρώτος τρόπος - στην περίπτωση αυτή, η κουρτίνα μπορεί να αφαιρεθεί γρήγορα και να μετακινηθεί σε ένα πιο βολικό μέρος.

Τυφλό χάντρες στο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας
Τυφλές χάντρες από γυαλί

Για παράδειγμα, μπορείτε να πάρετε τη σύνδεση rack και στη βάση της να εξετάσει τα στάδια της συναρμολόγησης του προϊόντος:

 • Η βάση για τα μοντέλα που είναι τοποθετημένα στην πόρτα πρέπει να υπερβαίνει το πλάτος ανοίγματος των εκατοστών κατά 10. Η απόσταση μεταξύ των οπών πρέπει να είναι 1,5 φορές μεγαλύτερη από τη διάμετρο του μεγαλύτερου χρησιμοποιούμενου σφαιριδίου. Η απόσταση από τα άκρα του πλαισίου είναι 5-6 cm.
 • Για να γίνει ακριβές το σχέδιο, πρέπει πρώτα να σχεδιάσουμε ένα σκίτσο με τη σήμανση των χρωμάτων, τη σειρά των χαντρών και την απόσταση μεταξύ τους.
 • κόβει ένα κομμάτι αλιευτικής γραμμής του αναγκαίου μήκους και εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί βρόχος ή κόμβος για τη στερέωση εξαρτημάτων, πρέπει να υπάρχει αποζημίωση τουλάχιστον 60 cm.
 • η συναρμολόγηση των κουρτινών πρέπει να ξεκινά από το κάτω μέρος, δηλαδή, η πρώτη θα πρέπει να στοιβάζει τα βάρη, και στη συνέχεια να ακολουθεί το επιλεγμένο σχέδιο.
 • Καθώς γεμίζουν, οι γραμμές αλιείας συνδέονται με την σιδηροτροχιά, μετά την ολοκλήρωση της εργασίας, η σύνθεση τοποθετείται στο άνοιγμα.

Κουρτίνες χάντρες - η αρχική προσθήκη, η οποία μπορεί να χωρέσει με επιτυχία στις εγκαταστάσεις οποιουδήποτε στυλ. Μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων, μια πλούσια ποικιλία από υφές και υλικά, επιτρέπουν την έμφαση τόσο στο μινιμαλιστικό όσο και στο πολυτελές βασιλικό εσωτερικό.

Σχέδιο στην κουρτίνα των χάντρες
Κουρτίνα από χάντρες από μαργαριτάρια

Για να χρησιμοποιήσετε τις μοναδικές κουρτίνες χάντρες στο εσωτερικό, αξίζει να το κάνετε με τα χέρια σας - αυτό απαιτεί μόνο ελεύθερο χρόνο, όμορφο σκίτσο και φθηνά υλικά. Μια μοναδική σύνθεση θα ευχαριστήσει τον πλοίαρχο και την οικογένεια για χρόνια!

Ζώνη με κουρτίνα από χάντρες
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

3 + 3 =