Κουρτίνες στο στυλ ενός καφέ: ένας ασυνήθιστος σχεδιασμός της αγαπημένης σας κουζίνας (29 φωτογραφίες)

Οι κουρτίνες στο στυλ της καφετέριας πήραν το όνομά τους λόγω της εμφάνισης σε χώρους δημόσιας εστίασης, όπου χρησιμοποιούνται συχνότερα. Στους εσωτερικούς χώρους, διακοσμούν τα παράθυρα της κουζίνας, τραπεζαρία, μερικές φορές μπάνιο ή τουαλέτα. Λόγω του ασυνήθιστου σχεδιασμού, τέτοιες κουρτίνες δεν καλύπτουν το παράθυρο από το λαμπερό ηλιακό φως, αλλά προστατεύουν από την εμφάνιση περαστικών από το δρόμο, προσφέροντας στο δωμάτιο μια άνεση.

Κουρτίνες καφέ στο μπαλκόνι
Κουρτίνες στο ύφος ενός καφέ με λουλούδια

Ειδικά χαρακτηριστικά

Το κύριο χαρακτηριστικό των κουρτίνων καφέ είναι η έντονη διακοσμητικότητά τους, καθώς καλύπτουν μόνο το παράθυρο στα μισά του δρόμου. Αλλά αυτό είναι αρκετό για να παρέχει πρόσβαση στον ήλιο και να δίνει έμφαση στο όμορφο πλαίσιο του παραθύρου.

Κουρτίνες σε ρουστίκ ύφος

Κουρτίνες καφέ στην πόρτα

Είναι αποδεκτό να συνδυάζονται κουρτίνες με λαμπρεκίνες που καλύπτουν την κορυφή του παραθύρου με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει ένα κενό μεταξύ τους. Οι ανώτερες κουρτίνες μπορούν να τοποθετηθούν είτε παράλληλα προς το κάτω μέρος, χωρίς να τους αγγίξουν, είτε να πέσουν στο περβάζι του παραθύρου. Χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο, μπορείτε να τερματίσετε το σχεδιασμό, διατηρώντας τη φρεσκάδα και την ευελιξία της εικόνας του εσωτερικού. Για επιπλέον διακόσμηση, οι κουρτίνες είναι διακοσμημένες με γάντια, βούρτσες ή πινελιές σε τόνο.

Κουρτίνες στο στυλ ενός καφέ σε ένα διπλό φύλλο
Κουρτίνες στο ύφος ενός καφέ από βαμβάκι

Για να κρεμάσετε τις κουρτίνες στο γείσο, χρησιμοποιούνται διάφοροι τύποι συνδετήρων: στις οπές, τους μεντεσέδες, τους δακτυλίους και τις οπές, τα άγκιστρα και τις πλεξίδες. Ως υποστήριξη, χρησιμοποιείται επίσης μια γραμμή αλιείας, στην οποία οι κουρτίνες είναι κλειστές από την άκρη.

Κουρτίνες καφέ σε στυλ χώρας
Κουρτίνες καφέ στο κλουβί

Κουρτίνες στο στυλ ενός καφέ στα δαχτυλίδια

Λόγω του γεγονότος ότι μια μικρή ποσότητα υλικού χρησιμοποιείται για να κάνει κουρτίνες του καφέ, διακρίνονται από τη διαθεσιμότητά τους. Οι προσεγμένες νοικοκυρές μπορούν να αφήσουν το υπόλοιπο υλικό που βρίσκεται στο ντουλάπι, αναπνέοντας νέα ζωή σε αυτά.

Καφέ καφέ κουρτίνες
Σύντομες κουρτίνες στο εσωτερικό της κουζίνας

Οι κύριες ποικιλίες

Ανάλογα με το είδος του ραπτικού και τη μέθοδο προσάρτησης, υπάρχουν διάφοροι τύποι κουρτίνες στο στυλ ενός καφέ. Τα κυριότερα είναι τα εξής:

  • «Screen», που χαρακτηρίζεται από τη στερέωση του ιστού επί δύο χορδές ή μαρκίζα σε ύψος από δύο έως πέντε εκατοστά πάνω από την επιφάνεια του περβάζι?
  • "Κλεψύδρα" - οι κουρτίνες συνδέονται με τις προηγούμενες, αλλά στη μέση είναι διακοσμημένες με φωτεινή διακοσμητική στερέωση.
  • "T-shirt" - οι κουρτίνες αναρτώνται πάνω στα μανδάλια από ύφασμα, ραμμένα με τη μορφή στράπλες t-shirt? η ανώτερη άκρη μπορεί να γίνει τόσο από το κύριο ύφασμα των κουρτινών όσο και από την αντίθεση με το χρώμα.

Ο τύπ
ος των κουρτινών επιλέγεται σύμφωνα με το γενικό στυλ του εσωτερικού χώρου, συμπληρώνεται ή επικεντρώνεται στο άνοιγμα του παραθύρου.

Lacy κουρτίνες σε στυλ καφέ
Κουρτίνες στο ύφος ενός καφέ στην κουζίνα
Κουρτίνες από ένα καφενείο με ένα λαμπρέκι

Χώροι κατάλληλοι για χρήση

Κουρτίνες καφέ συμπληρώνουν ιδανικά το εσωτερικό των χώρων με μια μικρή διάταξη. Ως εκ τούτου, οι σχεδιαστές τους χρησιμοποιούν ενεργά σε κουζίνες, μπάνια και τουαλέτες.

Κουρτίνες καφέ κατασκευασμένες από λινάρι
Κουρτίνες στο ύφος ενός καφέ με παπαρούνες

Άλλα δωμάτια όπου μπορείτε να εφαρμόσετε κουρτίνες στο στυλ ενός καφέ είναι:

  • Το υπνοδωμάτιο. Εάν τα κρεμάσετε στα ανοίγματα παραθύρων της κρεβατοκάμαρας, έχοντας εκδώσει πρόσθετα στοιχεία, το δωμάτιο θα μοιάζει με μια απομονωμένη γωνία, στην οποία είναι ευχάριστο να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα.
  • Παιδικό δωμάτιο. Καλές κοντές κουρτίνες στο δωμάτιο του παιδιού, ειδικά αν παίρνετε ένα υλικό που απεικονίζει τους αγαπημένους σας χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων. Αυτό θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός ειδικού κόσμου στην αίθουσα που δεν θέλετε να φύγετε.
  • Τραπεζαρία. Το δωμάτιο είναι παραδοσιακά ο τόπος συγκέντρωσης όλων των οικογενειών, θα λάμψουν με νέα χρώματα, είναι απαραίτητο να δοθεί η δέουσα προσοχή στην διακόσμηση του παραθύρου.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακές είναι οι κουρτίνες του καφέ ως στοιχείο εσωτερικών χώρων στο στιλ της Προβηγκίας ή της χώρας. Οι περιοχές αυτές, οι οποίες ενσωματώνουν την έννοια της απλότητας και να επιστρέψει στην αγκαλιά της φύσης, είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς χωρίς παράθυρα, διακοσμημένα απλά και απαλά.

Κουρτίνες καφέ σε στιλ αρτ νουβό
Κουρτίνες σε στυλ καφέ
Κουρτίνες από οργαντά σε στυλ καφέ
Πρωτότυπες κουρτίνες στο στυλ ενός καφέ

Επιλογή υφάσματος

Κατά την επιλογή καφετέριες κουρτίνες, καταρχάς, πρέπει να προσδιορίσετε τον τύπο του υφάσματος και τον χρωματισμό του. Για τη διακόσμηση ένα μικρό δωμάτιο, το παράθυρο όπου ακτίνες του ήλιου πέσει σπάνια επιθυμητό να χρησιμοποιηθεί ένα ελαφρύ κουρτίνα μονού στρώματος. Αυτά φωτίζουν οπτικά το δωμάτιο, δίνοντάς του την ελαφριά έλλειψη.

Ριγέ κουρτίνες καφέ
Κουρτίνες καφέ στο εσωτερικό της κουζίνας στο στυλ της Προβηγκίας

Αντίθετα, εάν το άνοιγμα του παραθύρου είναι επαρκώς φωτισμένο, οι κουρτίνες πρέπει να επιλεχθούν στην επένδυση. Δεν προστατεύει μόνο από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, αλλά παράλληλα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του υφάσματος, προστατεύοντάς τον από την καύση.

1
Κουρτίνες στο στυλ ενός καφέ με κουκουβάγιες για ένα νηπιαγωγείο
Κουρτίνες καφέ στο εσωτερικό της κουζίνας-τραπεζαρία

Ο χρωματισμός πρέπει να επιλεγεί ή σε αντίθεση με το γενικό υπόβαθρο του δωματίου ή σε συνδυασμό με αυτό. Κουρτίνες καφέ σχεδιασμέ
να για την κουζίνα ή την τραπεζαρία, παραδοσιακά ραμμένα από το ύφασμα με σχέδια με τη μορφή λουλουδιών, φυσικά αντικείμενα, ζώα, γεωμετρικές και αφηρημένες μορφές. Για να διακοσμήσετε το μπάνιο, τα πολύχρωμα υφάσματα με διαφορετικά έγχρωμα διαλύματα χρησιμοποιούνται συχνότερα.

Κουρτίνες καφέ για ένα γωνιακό παράθυρο
Κουρτίνες στο ύφος ενός καφέ στο μπάνιο

Για τα παιδιά, είναι σκόπιμο να μαζέψετε ένα ύφασμα χωρίς σήμανση χωρίς άφθονα φωτεινά χρώματα, ώστε να μην κουράσετε τα μάτια του παιδιού με πολλά χρώματα. Αυτός ο ίδιος κανόνας είναι επίσης κατάλληλος για υπνοδωμάτια των οποίων τα παράθυρα πρέπει να κουρμίζονται με κουρτίνες παστέλ αποχρώσεις.

Κουρτίνες στο ύφος ενός καφέ με κεντήματα
Κουρτίνες στην κουζίνα

Οι κουρτίνες στο στυλ των καφετεριών έχουν σχεδιαστεί για να τονίζουν την άνεση του σπιτιού. Σωστά προσαρμοσμένα στο χρωματικό σχήμα και τον τύπο της ραπτικής, κρύβουν τις ατέλειες των μικρών διαμερισμάτων, δίνοντας το εσωτερικό του φινίρισμα.

Κίτρινες κουρτίνες στην κουζίνα
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 3 = 11