Κουρτίνες σε πατάρι – χωρίς βαρύτητα και φως (22 φωτογραφίες)

Loft - ένα σχετικά νέο στυλ, το οποίο κατακτά γρήγορα όλο και περισσότερους γνωστούς. Σοφίτα, στέγαση ακριβώς κάτω από τη στέγη, διακοσμημένα με σκόπιμη αδιαφορία για τέτοιες μικροδουλειές όπως η οροφή και οι τοίχοι. Αρχικά, δημιουργικοί άνθρωποι εγκαταστάθηκαν σε τέτοιες όχι πλήρως προσαρμοσμένες εγκαταστάσεις, αλλά τα πλεονεκτήματα αυτού του στυλ εκτιμήθηκαν γρήγορα από ανθρώπους με καλά κέρδη - σε συνδυασμό με κομψά έπιπλα και σύγχρονη τεχνολογία, η σοφίτα ήταν εξαιρετικά βολική.

Μπεζ κουρτίνες πατάρι

Λευκή κουρτίνες σοφίτα

Το ίδιο το δωμάτιο πρέπει να δίνει την αίσθηση της εγκατάλειψης και της παραμέλησης, ενώ υπάρχει πολύς αέρας και φως σε αυτό - επειδή είναι τύπου εργοστασίου, τα παράθυρα είναι μεγάλα και ευρύχωρα, μερικές φορές από το δάπεδο μέχρι το ανώτατο όριο, ακόμη και οι τοίχοι μπορούν να είναι παράθυρα.

Μπορεί να είναι πραγματικά ένα εργοστασιακό δωμάτιο ή μια μάλλον ακριβή απομίμηση - τα κοινά χαρακτηριστικά είναι τα ίδια.

Παράθυρα χωρίς κουρτίνες σε πατάρι

Κουρτίνες της σοφίτας στο σπίτι

Πώς να κουρτίνα και τι;

Οι κουρτίνες σε στυλ σοφίτας ως στοιχείο που φέρνει ζεστασιά και άνεση σε αυτό το στυλ δεν προβλέπονται, καθώς είναι ένα μάλλον κρύο και σκληρό στυλ. Ωστόσο, για άνεση υπάρχουν αποδεκτά δείγματα.
Για μια σαφή δημιουργία του πατάρι, τα blinds είναι βέλτιστα, τα οποία επίσης προστατεύουν από το πολύ έντονο ηλιακό φως. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για τη διατήρηση του μινιμαλισμού και της γενικής διάθεσης.

Ρωμαϊκές κουρτίνες σοφίτας

Κουρτίνες πατάρι με μια φωτογραφία

1

Κουρτίνες με ράφια

Ωστόσο, υφασμάτινες κουρτίνες είναι επίσης αποδεκτές, αλλά μην ξεχνάτε ότι κανένα κόσμημα - μαντίλες, σλιπ, κρόσσια - σε αυτό το στυλ δεν εφαρμόζονται. Οι κουρτίνες από ύφασμα στο εσωτερικό του πατάρι, ακόμη και με όλους τους περιορισμούς σχεδίασης, θα φέρουν λίγο απαλές γραμμές και άνεση.

Συνιστώνται τα παρακάτω μοντέλα κουρτίνας:

 • στενές κουρτίνες από πυκνά υλικά, τα οποία θα περικλείονται με καθαρές κάθετες κολόνες.
 • οι απλούστερες κουρτίνες σε μεταλλικά δαχτυλίδια μέχρι το πάτωμα.
 • Ρωμαϊκές κουρτίνες σε ποικίλες παραλλαγές.
 • Ιαπωνικά, παρόμοια με το πάνελ (για τα οποία αγοράζονται ειδικές γωνιές).

Κουρτίνες πατάρι στο παράθυρο κόλπο

Γκρι-μπλε κουρτίνες σοφίτας

Πώς να μοιάζει με κουρτίνες

Για τη σοφίτα στυλ που χαρακτηρίζεται από σαφήνεια και λακωνικές γραμμές, αυτό είναι ένα βιομηχανικό στυλ, αν και η εφαρμογή της για στέγαση έχει μαλακώσει τη γενική διάθεση.

 • Τα στολίδια δεν ισχύουν, οπότε δεν υπάρχουν διακοσμητικά, ριγκ και κορδέλες.
 • Οι ιστοί που χρησιμοποιούνται θα πρέπει να είναι ελαφρύς - οργανζέ, τούλι, λεπτό λινό ή βαμβακερό λινό.
 • Τα άμεσα περιγράμματα είναι η κλασσική απλότητα.
 • Τα σκοτεινά χρώματα είναι ανεπιθύμητα, καθώς μπορεί να δημιουργηθεί μια ζοφερή ατμόσφαιρα. Το ιδανικό χρώμα για αυτό το στυλ είναι λευκό (με αποχρώσεις του φωτός), παστέλ, αποχρώσεις του γκρι. Εξαιρετική εμφάνιση μεταλλικού λείου υφάσματος.

Βαμβάκι κουρτίνες σοφίτα

Καφέ κουρτίνες

Το ίδιο ισχύει για όλες τις ζώνες και τα δωμάτια

Σε αυτό το ύφος, δεν υπάρχουν χαρακτηριστικά που θα διακρίνουν τις κουρτίνες κουζίνας από τις κουρτίνες στο σαλόνι. Σε τελική ανάλυση, στην ιδανική περίπτωση η σοφίτα δεν προϋποθέτει τη διαίρεση του δωματίου σε ξεχωριστά δωμάτια - υπάρχει ένας ευρύχωρος χώρος που μπορεί να τοποθετηθεί με ζώνη με ένα συγκεκριμένο τρόπο:

 • με τη βοήθεια των μεταβάσεων χρωμάτων?
 • από μια στοχαστική διάταξη των εσωτερικών αντικειμένων?
 • κουρτίνες (ιδιαίτερα καλά για το σκοπό αυτό, ιαπωνικά κουρτίνες-πάνελ).

Οι κουρτίνες στο στυλ σοφίτας στο εσωτερικό χρησιμοποιούνται ως χωρίσματα, τα οποία εμφανίζονται και εξαφανίζονται όταν είναι απαραίτητο. Τα πάνελ σε ιαπωνικό στιλ ταιριάζουν απόλυτα με αυτό το καθήκον, αλλά απαιτούν προκαταρκτικό υπολογισμό. Κορνίζες για αυτούς κατέχουν μια μάλλον μεγάλη περιοχή, ειδικά αν υπάρχουν διάφορα πάνελ.

Κουρτίνες πατάρι στην κουζίνα

Κουρτίνες πατάρι από λινό

Περιοχή ύπνου

Οι κουρτίνες επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη το χρώμα της ταπετσαρίας και το κύριο χρώμα της ζώνης, εάν η χωροθέτηση έγινε με χρώμα. Χωρίς αντιθέσεις, με γενικό τόνο, η ιδανική επιλογή είναι ομαλή λευκή, η οποία ταιριάζει με κάθε τόνο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περσίδες, οι οποίες μπορούν να ανυψωθούν και να χαμηλωθούν εάν είναι απαραίτητο.

Μπορείτε να κάνετε κουρτίνες όχι μόνο στο πάτωμα, αλλά και με ένα περιθώριο, τότε θα βρίσκονται άνετα στο πάτωμα.

Loft στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να εκφράζεται με ένα απλό θόλο πάνω από το κρεβάτι. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε μια ξεχωριστή δομή γι 'αυτό - εάν οι δοκοί οροφής δεν είναι κρυμμένοι, οι κουρτίνες είναι προσαρτημένες απευθείας σε αυτές.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα απλό σχέδιο από ράφια ή σωλήνες.

Κουρτίνες σοφίτα στα μάτια

Κουρτίνες πατάρι με εκτύπωση

Ευθείες κουρτίνες σοφίτας

Χώρος κουζίνας

Είναι καλύτερο να εγκαταλείψουμε τις ελαφριές ελεύθερες κουρτίνες, αλλά σε μεγάλο βαθμό στον τόπο των ρωμαϊκών κουρτινών ή ρολών. Στην κουζίνα, οι πίνακες ιαπωνικού τύπου θα ταιριάζουν καλά, αλλά απαιτούν πολύ χώρο, οπότε η διάταξη των επίπλων πρέπει να είναι καλά μελετημένη. Τα χρώματα και τα σχέδια επιλέγονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις του γενικού στυλ.

Loft είναι ένα αρκετά προσιτό ύφος για τον αυτο-σχεδιασμό, η απλότητα των περιγραμμάτων καθιστά το έργο λειτουργικό και με ελάχιστο κόστος.

Γκρίζες κουρτίνες

Μπλε κουρτίνες σοφίτας

Κουρτίνες της σοφίτας στην κρεβατοκάμαρα

Για τις κουρτίνες στη σοφίτα δεν απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες - είναι ένα κομμάτι της μονοφωνικό υλικό, το άνω άκρο μπορεί να βάλει κάτω τα καψούλια - αυτό μπορεί να γίνει μόνο του ή σε ένα εργαστήριο, σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ φθηνή.

Οι ράβδοι κουρτινών μπορούν να είναι συνηθισμένοι μεταλλικοί σωλήνες, στερεωμένοι με ασφάλεια στους τοίχους.

Το ίδιο το στυλ είναι εύκολο να αναπαραχθεί - ακόμα κι αν δεν υπάρχουν παράθυρα σε όλο τον τοίχο, σωστά επιλεγμένες κουρτίνες θα δημιουργήσουν την απαραίτητη εντύπωση.

Σκούρες κουρτίνες σοφίτας

Υψηλή κουρτίνες σοφίτα

Κουρτίνες σε πατάρι

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

49 − = 42