Κουρτίνες με λουλούδια: 10 απλοί κανόνες χρήσης στο εσωτερικό (23 φωτογραφίες)

Η εκτύπωση λουλουδιών είναι μια αρκετά κοινή διακόσμηση για το σπίτι, έτσι κουρτίνες με λουλούδια χρησιμοποιούνται επιτυχώς σε πολλά στυλ και εσωτερικές λύσεις.

Πριν από λίγες δεκαετίες, τα λουλούδια σε κουρτίνες και κουρτίνες θα μπορούσαν να γίνουν με ύφανση των χρωματιστών νημάτων. Η σύγχρονη τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα εκτύπωσης στο ύφασμα, το οποίο σας επιτρέπει να επεκτείνετε το φάσμα των κουρτινών με λουλούδια σε απίστευτο μέγεθος.

Κουρτίνες με λουλούδια στο εσωτερικό του σπιτιού
Κουρτίνες με λουλούδια σε φιλικό προς το περιβάλλον εσωτερικό

Στυλ που χρησιμοποιούν κουρτίνες με floral στολίδια

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι φυτικές κουρτίνες μπορούν εύκολα να χωρέσουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Δεν χρειάζεται να χάσετε χρόνο κατά την επιλογή, να σκάψετε σε καταλόγους και να δείτε φωτογραφίες στο Διαδίκτυο. Η γνώμη αυτή είναι εσφαλμένη. Οι κουρτίνες λουλουδιών είναι πολύ δύσκολο να επιλέξουν για ένα υπάρχον σχέδιο ή για ένα δωμάτιο που πρέπει να επισκευαστεί. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να καθοριστεί το ύφος του εσωτερικού χώρου. Είναι αυτή που θα σας πει ποιο διακοσμητικό λουλουδιών θα γίνει αναπόσπαστο μέρος του σχεδίου.

Κουρτίνες με μοβ λουλούδια
Κουρτίνες με μπλε λουλούδια

Χώρα στυλ: χώρα και provence

Τα ρολά για λουλούδια φέρνουν πάντα ένα άγγιγμα ρομαντισμού και τρυφερότητας, το οποίο είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα τέτοιων μορφών όπως η χώρα και η προέλευση. Σε αυτούς τους εσωτερικούς χώρους είναι ευπρόσδεκτη μόνο η χρήση ποικιλίας φυσικών διακοσμητικών σε οποιοδήποτε σχήμα και μεγέθη.

Για να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον ζεστού φωτισμού, διακοσμήστε το παράθυρο με κουρτίνες παστέλ αποχρώσεις με εκλεκτή floral εκτύπωση. Αυτή η λύση μοιάζει πολύ ωραία στο σαλόνι και το υπνοδωμάτιο, όπου η ηρεμία, η άνεση και ο ήλιος πρέπει να βασιλεύουν. Κάντε μερικά μαξιλάρια στον τόνο των κουρτινών, και το εσωτερικό σας θα φανεί πολύ αρμονικό και διασυνδεδεμένο.

Κουρτίνες με λουλούδια στο σαλόνι

Το στυλ της χώρας είναι επίσης αντιπροσωπευτικό της κατεύθυνσης του χωριού, πράγμα που σημαίνει ότι οι φυτικές εκτυπώσεις σε ένα τέτοιο εσωτερικό είναι αυτό που ο γιατρός πρότεινε. Για να διακοσμήσετε το παράθυρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλές κουρτίνες, οι οποίες μπορούν επίσης να διακοσμηθούν με χρώματα στον τόνο των κουρτινών. Αυτό θα ενισχύσει μόνο το γενικό συναίσθημα της εγγύτητας με τη φύση, προσθέστε ένα άγγιγμα της ελαφρότητας και της βελτίωσης.

Κουρτίνες από βαμβάκι με λουλούδια
Κουρτίνες με χρυσάνθεμα

Κομψό βικτοριανό ύφος

Το κλασσικό αγγλικό ύφος προτείνει επίσης την παρουσία παρόμοιων σχεδίων στο κουρτίνα των παραθύρων. Για την αποτελεσματική συνέχιση της γενικής γραμμής, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τις κουρτίνες με μεγάλα τριαντάφυλλα. Οι Άγγλοι είναι πολύ λάτρης της βασίλισσας των λουλουδιών και χρησιμοποιούν την εικόνα της παντού. Εάν δεν σας αρέσουν τα τριαντάφυλλα, χρησιμοποιήστε ένα πανί με ένα σχέδιο από άλλα φυτά, αλλά η εκτύπωση πρέπει να είναι ρηχή. Η καλύτερη λύση για βικτοριανούς σχεδιαστές στυλ θεωρούν ουδέτερα χρώματα που δεν υπερφορτώνουν τη συνολική εικόνα του εσωτερικού.

Floral Blinds σε στυλ χώρας

Κουρτίνες με κόκκινα λουλούδια στο εσωτερικό του καθιστικού

Επιλέξτε ύφασμα για κουρτίνες

Το μέγεθος και οι αποχρώσεις του floral print πρέπει να ανταποκρίνονται αυστηρά όχι μόνο στο επιλεγμένο στυλ, αλλά και στη λειτουργική φύση της αίθουσας.

Σαλόνι

Το σαλόνι χρησιμοποιεί υφάσματα που τονίζουν τη διακόσμηση των τοίχων και των έπιπλα που περιβάλλουν. Καθορίστε το κεντρικό στοιχείο του εσωτερικού και με βάση αυτό επιλέξτε το χρωματισμό των κουρτινών. Σύμφωνα με τους κανόνες διακόσμησης, πρέπει να διαφέρει απότομα από τις αποχρώσεις του κύριου ντεκόρ. Αν το δωμάτιο είναι ήδη κορεσμένο με λουλούδια, το κουρτίκι παραθύρου μπορεί να εκτελεστεί σε ουδέτερη περιοχή.

Λευκά κουρτίνες με λουλούδια
Κουρτίνες με παπαρούνες στο εσωτερικό

Το υπνοδωμάτιο

Ένα υπνοδωμάτιο είναι ένα δωμάτιο στο οποίο οι άνθρωποι αποσυρθείτε από τα αδιάκριτα μάτια, πράγμα που σημαίνει ότι στο εσωτερικό του δωματίου κάθε λεπτομέρεια πρέπει να τονίσει αυτό το χαρακτηριστικό του δωματίου.

Σύμφωνα με τους κανόνες διακόσμησης, οι κουρτίνες με λουλούδια θα πρέπει να εκτελούνται σε μια ενιαία στυλιστική λύση με κάλυμμα κρεβατιού και μαξιλάρια. Δεν έχει σημασία τι στολίδι θα γεμιστεί σε κουρτίνες - μεγάλες ή μικρές - το κύριο πράγμα είναι να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα χαλάρωσης και κατευνασμού. Στο υπνοδωμάτιο δεν θα πρέπει να υπάρχουν πολλά χρώματα, οπότε το κουρτίνα για τα παράθυρα επιλέγεται σύμφωνα με έναν από τους ήδη υπάρχοντες στους εσωτερικούς τόνους.

Κουρτίνες λουλουδιών στο εσωτερικό του Art Nouveau
Κουρτίνες με παστέλ χρώματα

Κουζίνα

Για την κουζίνα, σύντομες κουρτίνες με φωτεινό, μεγάλο, λουλουδάτο στολίδι είναι τέλειες. Το χρώμα του υφάσματος εξαρτάται από την περιοχή του δωματίου. Σε ένα μικρό δωμάτιο είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ανοιχτά χρώματα, για ένα μεγάλο δωμάτιο δεν υπάρχουν ειδικοί κανόνες.

1
Κουρτίνες με εκτύπωση λουλουδιών

Συστάσεις για την επιλογή κουρτινών

Το Drapery για τα παράθυρα επιλέγεται όχι μόνο βάσει των παραπάνω συμβουλών. Υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξετε:

  • Κουρτίνες με λουλούδια στο εσωτερικό είναι ένας αρμονικός συνδυασμός μεγαλοπρέπειας και απλότητας. Αν το παράθυρο είναι διακοσμημένο με πολλές πτυχές σε συνδυασμό με ένα μεγάλο λουλουδάτο στολίδι, είναι ωφέλιμο να γράφετε τέτοιες ομορφιές μόνο σε ένα ειδικά σχεδιασμένο μικρό σχεδιασμό. Και αντίστροφα, για τους πλούσιους και πολυτελείς εσωτερικούς χώρους αξίζει να επιλέξετε μοντέλα χαμηλού κλειδιού.
  • Εάν στον απέναντι τοίχο έχετε ένα πολύχρωμο πάνελ, κουρτίνες του ίδιου στυλ μπορεί να βαρύνει πολύ το εσωτερικό. Για να δημιουργήσετε ένα αρμονικό στυλ, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε αποχρώσεις άμμου, κρέμας ή φιστικιών.
  • Πυκνές κουρτίνες από λινό με floral print - μια εξαιρετική λύση για τα υπνοδωμάτια, στην οποία θα πρέπει να βασιλεύει η ατμόσφαιρα της ιδιωτικής ζωής και της ειρήνης.
  • Το λουλούδι στο κουρτίνα των παραθύρων επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη τη διακόσμηση των τοίχων.
  • Οι σχεδιαστές συνιστούν το συνδυασμό λουλουδιών κουρτίνων με ταπετσαρία σε λωρίδες.
  • Το Organza είναι η καλύτερη λύση για τα παράθυρα που βρίσκονται στη βόρεια πλευρά.
Κουρτίνες με floral εκτύπωση στο στιλ της Προβηγκίας
Εκτύπωση λαχανικών στις κουρτίνες
Γκρι κουρτίνες με λουλούδια

Τι πρέπει να είναι το σχέδιο;< /h2>

Δεν είναι λιγότερο σημαντικό κριτήριο κατά την επιλογή κουρτίνες για το σπίτι είναι ένα σχέδιο. Έτσι, για παράδειγμα, ένα μικρό κόσμημα είναι ιδανικό για δωμάτια με μικρό ελεύθερο χώρο. Μια μικρή εκτύπωση μπορεί να επεκτείνει οπτικά το δωμάτιο.

Μεταξωτές κουρτίνες με λουλούδια
Μπλε κουρτίνες με floral μοτίβο

Τα μεγάλα λουλούδια είναι η ιδανική λύση για ευρύχωρες τραπεζαρίες και καθιστικά. Τέτοιες κουρτίνες υπογραμμίζουν ευνοϊκά τα ψηλά ταβάνια και τα ασυνήθιστα ευρύχωρα παράθυρα.

Κουρτίνες με floral μοτίβο στην κρεβατοκάμαρα
Τούλι με κεντημένα λουλούδια

Προτιμάτε το ιαπωνικό ύφος; Το μυστήριο της Ανατολής μπορεί να μεταφερθεί χρησιμοποιώντας κουρτίνες με μια εικόνα ενός κερασιού της Ανατολής. Αυτό το δέντρο ανθίζει στην αρχή του έτους, επομένως στο σπίτι σας θα υπάρχει πάντα μια άνοιξη διάθεση, ένα πνεύμα ρομαντισμού και μια επιθυμία για κάτι ιδανικό και καθαρό. Για να ενισχύσετε το αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε την οργανζά. Τα λουλούδια Sakura δεν πρέπει να είναι γεμισμένα, αλλά όμορφα κεντημένα με χρωματιστά νήματα.

Σχέδιο λουλουδιών στις κουρτίνες

Μέχρι σήμερα, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός παραλλαγών στο θέμα "floral print στο σχεδιασμό των παραθύρων." Σε μια τέτοια ποικιλία είναι σημαντικό να επιλέξετε αυτές τις κουρτίνες που ταιριάζουν καλύτερα και αρμονικά στο εσωτερικό του δωματίου. Σύμφωνα με τους παραπάνω κανόνες, μπορείτε πάντα να επιλέξετε την τέλεια επιλογή για το σπίτι σας.

Ιαπωνικά Κουρτίνες με Λουλούδια
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

58 − 57 =