Κομψό ράφι για πιάτα: χαρακτηριστικά σχεδιασμού (22 φωτογραφίες)

Οι κουζίνες κάθε μεγέθους έχουν μαγική ιδιότητα. Δεν έχει σημασία πόσο στο δωμάτιο επίπλων, χρησιμοποιείται πάντα όλα. Και τα ράφια κουζίνας δεν αποτελούν εξαίρεση, αλλά δεν συμβαίνουν πολλά.

Συμβατικά, μπορούν να διακριθούν οι ακόλουθοι τύποι ράφια:

 • για ξήρανση πιάτων: ανοιχτό, ενσωματωμένο.
 • διακοσμητικά, για την αποθήκευση σκευών κουζίνας: γωνιακό, ανοιχτό, κλειστό με γυαλί.
Λευκό ράφι για πιάτα
Ξύλινα ράφια για πιάτα

Τύποι στεγνωτηρίων για πιάτα: σύντομες περιγραφές, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των μοντέλων

Είναι το ράφι για ξήρανση σκεύη που θα βοηθήσει να αντιμετωπίσει ένα βουνό πλυμένα φλιτζάνια και πιάτα, θα διατηρήσει την καθαριότητα και λάμψη των μαχαιροπίρουνα. Ένα ευρύ φάσμα μοντέλων θα επιτρέψει την επιλογή ενός προϊόντος όχι μόνο βολικό κατά τη χρήση, αλλά και συμπληρώνει το ύφος του δωματίου.

Ράφι ελεύθερου χώρου: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το ανοιχτό μοντέλο είναι κατασκευασμένο με τη μορφή ενός πλέγματος στα πόδια. Όχι όλες οι νοικοκυρές προσπαθούν να σκουπίσουν τα πλυμένα αντικείμενα. Ως εκ τούτου, μια εξαιρετική λύση για το στέγνωμα βρεγμένων προϊόντων θα είναι τα μοντέλα ράφι επιφάνειας εργασίας, που συμπληρώνονται με ένα ειδικό δίσκο για τη συλλογή τρεχούμενου νερού.

Ράφια για πιάτα στο εσωτερικό του σπιτιού
Κουτί κουζίνας στην κουζίνα

Πλεονεκτήματα: χαμηλή τιμή, ευρύ φάσμα μοντέλων (στο χρώμα, το σχήμα, το υλικό), μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε επιτραπέζιο (όπως το νερό ρέει από τα πιάτα στο τηγάνι), την ευκολία χρήσης (εύκολο να βάλει / λάβει τα πλυμένα αντικείμενα). Μειονέκτημα: τα ανοιχτά πιάτα δεν προστατεύονται από τη σκόνη, από πιτσιλιές από τον νεροχύτη (όταν το πλέγμα πλησιάζει στο νεροχύτη).

Εάν δεν θέλετε να πλένετε περιοδικά την παλέτα, μπορείτε να βάλετε μόνο ένα πλέγμα στο πλέγμα νεροχύτη.

Ράφια για πιάτα από πέτρα
Ράφια για πιάτα στο στυλ της χώρας

Ενσωματωμένα ράφια: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή της διαδικασίας ξήρανσης είναι ενδιαφέρουσα: στο ντουλάπι πάνω από το νεροχύτη ή στο συρτάρι του τραπεζιού. Τα ειδικά ντουλάπια για πιάτα μπορεί να είναι χωρίς πυθμένα, επομένως είναι τοποθετημένα μόνο πάνω από το νεροχύτη και είναι εξοπλισμένα με ένα ενσωματωμένο ράφι ραφιού για πιάτα χωρίς παλέτα. Στα συνηθισμένα ντουλάπια βάλτε το στεγνωτήριο με μια παλέτα, η οποία εκπλένεται τακτικά (έτσι ώστε το νερό να μην παραμείνει στάσιμο και να σχηματιστούν άλατα).

Συμπληρώματα: τα πιάτα δεν είναι σε σκόνη, υπάρχει μια ελεύθερη θέση στον πάγκο κοντά στο νεροχύτη. Μειονεκτήματα: το ντουλάπι πρέπει να τοποθετηθεί σε κάποια απόσταση από το νεροχύτη, τα πιάτα δεν είναι εύκολα προσβάσιμα (οι πόρτες πρέπει να ανοίγουν / κλείνουν, κάτι που είναι ιδιαίτερα δύσκολο για οικογένειες με παιδιά).

Η βασική απαίτηση για το προϊόν είναι να εξασφαλιστεί ο καλός εξαερισμός, επειδή η βραδεία και αδύναμη εξάτμιση του νερού σε κλειστό χώρο οδηγεί στο σχηματισμό μούχλας, μούχλας, ζημιών στα έπιπλα. Πρόσθετα ανοίγματα στα πλευρικά τοιχώματα του θαλάμου εξασφαλίζουν ότι το στεγνωτήριο πιάτων αερίζεται.

Ράφια για πιάτα σε παρένθεση
Ράφια για πιάτα με γάντζους

Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού των διαφορετικών στεγνωτηρίων

Οι κατασκευαστές προσφέρουν ράφια για διαφορετικά σετ πιάτων.

1
 • Οι μεμονωμένες πλάκες είναι εξ
  οπλισμένες με πιάτα, πιατάκια / σαλάτες. σε μεγάλα δίχτυα είναι δυνατόν να τοποθετήσετε επίσης κύπελλα, ποτήρια.
 • Δύο επιπέδων: τα πιατάκια και τα πιάτα στεγνώνουν στο πλέγμα του πυθμένα και κύπελλα, γυαλιά - στην κορυφή.
 • Εξειδικευμένη θέα - καθολική, καθώς σας επιτρέπει να οργανώσετε τυχόν πιάτα και υπάρχει επίσης ένα ειδικό τμήμα για τα μαχαιροπήρουνα.

Τι είδους μοντέλο θα επιλέξει η οικοδέσποινα να αποφασίσει. Εάν η οικογένεια είναι μικρή και υπάρχουν λίγα σύνολα πιάτων, τότε μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει μονόπλευρο μοντέλο. Για τις μεγάλες οικογένειες είναι πιο βολικό να χρησιμοποιείτε στεγνωτήρες δύο βαθμίδων. Κατά την επιλογή ενός ράφι, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι κούπες και τα γυαλιά στεγνώνουν καλύτερα σε ανεστραμμένη κατάσταση. Το μέγεθος της ξήρανσης έχει επίσης αξία: πρέπει να είναι ευρύχωρο, αλλά ταυτόχρονα να τοποθετείται στο τραπέζι.

Ράφια για πιάτα στην κουζίνα
Ράφια για πιάτα σε πατάρι

Υλικό ραφιού: σύντομα χαρακτηριστικά

Το ανοξείδωτο πλέγμα είναι ανθεκτικό στην υγρασία, δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Υπάρχουν μοντέλα απλού μετάλλου, καλυμμένα με ένα προστατευτικό στρώμα σμάλτου ή βαφής. Αποτελεσματική εμφάνιση χρωμίου ράφια, τα οποία μπορεί να είναι ένα φωτεινό διακοσμητικό στοιχείο της κουζίνας με το στυλ του μινιμαλισμού ή υψηλής τεχνολογίας.

Τα πλεονεκτήματα των μεταλλικών προϊόντων μπορούν να θεωρηθούν ανθεκτικότητα, ακαμψία κατασκευής, έλλειψη ιδιαίτερης προσοχής (δεν συνιστάται η πλύση λειαντικών προϊόντων). Στα μειονεκτήματα των μεταλλικών μοντέλων είναι το υψηλό κόστος προϊόντων από χρώμιο ή ανοξείδωτο χάλυβα, στα ζωγραφισμένα πράγματα που η επικάλυψη αρχίζει να ολισθαίνει με την πάροδο του χρόνου.

Ράφια για πιάτα σε ένα μινιμαλιστικό εσωτερικό
Ράφια για πιάτα με στυλ Art Nouveau

Οι πλαστικοί ξηραντές είναι αρκετά απαιτητικοί λόγω των χαμηλών τιμών και της ευρείας προσφοράς, η χρήση τους έχει θετικές και αρνητικές πλευρές. Πλεονεκτήματα: εύκολο στη φροντίδα του, το μικρό βάρος, πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν σχέδια που έχουν διαφορετικό σχήμα και χρώμα. Μειονεκτήματα: ευθραυστότητα, αδύναμη σταθερότητα (μπορεί να ανατραπεί αν δεν υπάρχει σωστή / ανομοιογενής τοποθέτηση των πιάτων).

Όταν επιλέγετε ένα υλικό, λαμβάνεται απαραίτητα υπόψη η επιλογή ξήρανσης (ανοιχτή ή ενσωματωμένη), η τοποθέτηση του ράφι ως προσωρινή θέση αποθήκευσης σκευών (μέχρι να στεγνώσει) ή μόνιμη.

Στον ανοιχτό χώρο είναι επιθυμητό να εγκατασταθούν μοντέλα που διαφέρουν όχι μόνο ως προς τη λειτουργικότητα αλλά και πολύ διακοσμητικά. Οι κουζίνες στο στιλ της Προβηγκίας, κλασική, χώρα συμπληρώνουν τέλεια την ξύλινη ξήρανση, επεξεργασμένες με μια επίστρωση με προστασία από την υγρασία (είναι προτιμότερο να τοποθετούνται τα πιάτα όλα τα ίδια τρίβονται).

Κρεμαστά ράφια για πιάτα

Διακοσμητικά ράφια για κουζίνα

Οι συμπαγείς κουζίνες είναι πονοκέφαλος για κάθε οικοδέσποινα. Μετά από όλα, σε μια μέτρια πλατεία δεν θέλετε μόνο, αλλά πρέπει να τοποθετήσετε πολλά αντικείμενα, πιάτα, μικρές συσκευές. Τα προϊόντα επίπλων πρέπει να είναι εύκολα τοποθετημένα στον τοίχο και να συμπληρώνουν τέλεια το εσωτερικό του δωματίου. Μια ποικιλία από ράφια βοηθούν να εγκατασταθούν άνετα και άνετα.

Ανοιχτά μοντέλα

Το ραφτό τοίχου διαθέτει οπτική ευκολία, λειτουργικότητα και αξιοπιστία. Η γενική αναθεώρηση και η περιορισμένη περιοχή υποθέτουν μια ακριβή διάταξη σε ένα ράφι κουζίνας από τα όμορφα προϊόντα, τα βάζα με τα μπαχαρικά, το βουτυλόχ με λάδια, κηροπήγια.

Ράφια για πιάτα με φωτισμό
Αναρτημένα ράφια για πιάτα

Πλεον
εκτήματα:

 • καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο, δεν απαιτεί ελεύθερο χώρο για το άνοιγμα / κλείσιμο των θυρών.
 • εξοικονομώντας χρόνο για την παραλαβή / διευθέτηση αντικειμένων (και μερικές φορές για αναζήτηση).
 • η δυνατότητα λήψης μη τετριμμένων σχεδιαστικών λύσεων λόγω ενός επιτυχημένου συνδυασμού με κρεμαστά ντουλάπια κουζίνας.
 • σουβενίρ, οι φωτογραφίες είναι πάντα στο προσκήνιο και θυμίζουν τους αγαπημένους τους φίλους, τα ευχάριστα ταξίδια και τα ταξίδια.
Ράφια για πιάτα στο στιλ της Προβηγκίας
Ράφια για πιάτα με στυλ ρετρό

Μειονεκτήματα:

 • το ράφι και αντικείμενα που στέκονται πάνω σε αυτό καλύπτονται εύκολα με σκόνη και αιθάλη (εάν τα έπιπλα βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια μαγειρέματος και δεν υπάρχει ισχυρή εξάτμιση στην κουζίνα).
 • Δεν μπορείτε να τοποθετήσετε μεγάλα / βαριά αντικείμενα πιάτων, οικιακές συσκευές.
Κουζίνα κουζίνας με ράφι για πιάτα

Μια υποχρεωτική απαίτηση όταν επιλέγετε ένα μοντέλο είναι ένας αρμονικός συνδυασμός του υλικού του προϊόντος με το ύφος του δωματίου, επομένως συνιστάται να ακολουθείτε τους κανόνες:

 • τα ενδιαφέροντα τιμολόγια των ξύλινων ράφια υπογραμμίζουν τη φυσικότητα, την απλότητα των εσωτερικών χώρων όπως η Προβηγκία, η χώρα, η Σκανδιναβία. Και η υφή του φυσικού ξύλου (προστατευμένη από διαφανές βερνίκι) τείνει περισσότερο προς το σχεδιασμό στο σκανδιναβικό στυλ, τη χώρα.
 • οι γυάλινες επιφάνειες θα διατηρήσουν την οπτική ευελιξία του χώρου και τα μεταλλικά ράφια θα προσθέσουν στο παιχνίδι του φωτός και θα τονίσουν το λακωνικό εσωτερικό. Παρόμοια έπιπλα - εξαιρετικά σχεδιαστικά στοιχεία για στυλ σοφίτας, υψηλής τεχνολογίας, μινιμαλισμό.
Χαλύβδινο ράφι για πιάτα

Εντοιχισμένα ράφια κουζίνας

Δεν είναι όλες οι νοικοκυρές που αγαπούν να εμφανίζουν σκεύη για να βλέπουν όλοι ή να ασχολούνται με τη σκόνη στα ράφια. Μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για ανοιχτά ράφια - κλειστά μοντέλα. Τα ράφια για την κουζίνα προστατεύονται από τυφλές προσόψεις ή πόρτες με γυάλινα ένθετα (διαφανή, ματ).

Επιτραπέζια βάση κουζίνας

Πλεονεκτήματα: τα εσωτερικά περιεχόμενα κρύβονται από τη γενική όψη, τα αντικείμενα μέσα δεν καλύπτονται πρακτικά με σκόνη / αιθάλη. Μειονεκτήματα: Για το άνοιγμα / κλείσιμο της πόρτας απαιτείται ελεύθερος χώρος,
μπορείτε να χτυπήσετε σκληρά στην ξεχασμένη ανοιχτή πόρτα (για να αποφύγετε τραυματισμούς, τοποθετούνται ειδικές προσκόλλησης στις προσόψεις).

Τα αρθρωτά ράφια με διαφανή γυαλιά μοιάζουν με βιτρίνες για πιάτα. Ο εσωτερικός φωτισμός των ράφια θα δώσει το επίσημο έπιπλο και θα το κάνει το κύριο διακοσμητικό στοιχείο του εσωτερικού.

Στεγνό ράφι για πιάτα

Για να ενημερώσετε, βελτιώστε την κουζίνα δεν είναι πάντα απαραίτητο να καταφύγετε σε ριζοσπαστικά μέτρα - να αρχίσετε την ανασυγκρότηση, να βάψετε τους τοίχους. Μερικές φορές αρκετά για να ακούσετε τις συστάσεις των σχεδιαστών, και στη συνέχεια το ράφι για πιάτα θα κάνει μια μαγική μεταμόρφωση του εσωτερικού.

Ράφι για πιάτα με χρυσά αξεσουάρ
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

46 − = 40