Κλασικά στυλ στο εσωτερικό (21 φωτογραφίες): δημιουργώντας ένα όμορφο σχέδιο με τη βοήθεια διακόσμησης

Μέχρι σήμερα, υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ εσωτερικού χώρου. Αναπτύχθηκαν ως η εξέλιξη της ανθρωπότητας, της επιστήμης και της τεχνολογίας. Βασικά στυλ του εσωτερικού ήρθαν σε μας από την αρχαία εποχή. Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν ένα κλασικό στυλ στο εσωτερικό.

Κλασική κουζίνα

Το κλασικό εσωτερικό στυλ του διαμερίσματος περιλαμβάνει:

  • Ελληνικό στυλ.
  • Ρωμαϊκό ύφος.
  • Ρομαντικό στυλ.
  • Γοτθικό στιλ.
  • Αναγέννηση.
  • Το μπαρόκ.
  • Ροκοκό.
  • Κλασικισμός.
  • Σύγχρονη.

Όλα τα κλασικά στυλ του εσωτερικού είναι διακοσμημένα με μεγάλο αριθμό διακοσμητικών αντικειμένων (πολυέλαιοι, κουρτίνες, ειδώλια, πίνακες κλπ.). Ας μεριμνήσουμε για τα κύρια κλασικά στυλ με τη σειρά της ιστορικής τους εξέλιξης.

Αντίκες στο εσωτερικό

Ελληνικό στυλ

Η ελληνική αρχιτεκτονική είναι το πρότυπο για όλα τα στυλ εσωτερικού χώρου. Οι Έλληνες ίδρυσαν το σύστημα παραγγελίας (ένα σύστημα κολώνων και δοκών), το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της διακόσμησης του σπιτιού σε κλασικό στυλ. Το αρχαίο ελληνικό εσωτερικό χαρακτηρίζεται από ένα ελαφρύ χρωματικό σχέδιο και έλλειψη πολυτέλειας. Στοιχεία σχεδιασμού στο ελληνικό στυλ περιλαμβάνουν: μάρμαρο, τοιχογραφίες, αγγεία και αμφορείς.

Το κύριο χαρακτηριστικό του ελληνικού στυλ είναι τα ψηλά ταβάνια. Για τη διακόσμηση ενός ιδιωτικού σπιτιού ή ενός ευρύχωρου διαμερίσματος, τα ψηλά ταβάνια υποστηρίζονται από μεγαλοπρεπείς κολώνες με σκαλωσιές. Ένας μαζικός πολυέλαιος με αλυσίδες με επιχρύσωση θα γίνει το κέντρο του καθιστικού ή του γραφείου.

Ελληνικό στυλ στο εσωτερικό του διαδρόμου

Τα έπιπλα πρέπει να είναι απλά, κατασκευασμένα από φυσικά υλικά. Αποκλείεται η απολέπιση των καθισμάτων με δέρμα ή βελούδο. Τα πόδια των επίπλων είναι κοίλα προς τα έξω, που δίνει στο δωμάτιο μια αρμονία.

Τα αξεσουάρ στο ελληνικό ύφος αντιπροσωπεύονται από πίνακες ηρώων της αρχαιότητας, κεραμικά ειδώλια μυθικών ζώων, αμφορείς, ζωγραφισμένα σκεύη. Η διακόσμηση παραθύρων με ύφασμα δεν είναι τυπική. Το λινάρι και το φυσικό βαμβάκι χρησιμοποιούνται σπάνια.

Ελληνικό στυλ στο εσωτερικό του καθιστικού
Ελληνικό στιλ στο εσωτερικό του καθιστικού με τζάκι

Ρωμαϊκό ύφος

Το ρωμαϊκό στυλ συνδυάζει την πολυτέλεια, τη φινέτσα και το μεγαλείο. Χάρη στο ρωμαϊκό στυλ, οι ιταλικές καμάρες και οροφές με τη μορφή θόλου έχουν ριχθεί στην εσωτερική διακόσμηση. Το ρωμαϊκό στυλ δίνει έμφαση στη λεπτή γεύση των ιδιοκτητών του σπιτιού.

Ρωμαϊκό στυλ στο εσωτερικό του μπάνιου

Όταν η διακόσμηση ενός διαμερίσματος στην ρωμαϊκή ταπετσαρία δεν χρησιμοποιείται, οι τοίχοι ζωγραφίζονται σε ένα ενιαίο χρώμα. Κατά την επιλογή ενός χρώματος, προτιμούν ένα ελαφρύ ή ζεστό χρωματικό σχέδιο. Για να αυξήσετε οπτικά το χώρο στο στούντιο χρησιμοποιήστε λαμπρό φωτισμό. Το δάπεδο στο αρχαίο ρωμαϊκό στυλ είναι διακοσμημένο για οποιαδήποτε πέτρα.

Ρωμαϊκό ύφος στο εσωτερικό του καθιστικού

Για το σχεδιασμό της αίθουσας ή του καθιστικού στο ρωμαϊκό στυλ επιλέξτε ακριβά ιταλικά έπιπλα. Σκαλισμένα πόδια καρέκλες, καναπέδες λυγαριάς, σπάνιες ζωγραφιές είναι απαραίτητες στο εσωτερικό του υπουργικού συμβουλίου του ρωμαϊκού στυλ. Τα έπιπλα στο δωμάτιο είναι διακοσμημένα με επιχρύσωση, ένθετα με ημιπολύτιμους λίθους, ένθετα ελεφαντόδοντου.

Ρωμαϊκό ύφος στο εσωτερικό

Ρομαντικό στυλ

Το ρομαντικό στυλ διακρίνεται από τον μεσαιωνικό ρομαντισμό του. Τα ιδιωτικά σπίτια σε ρωμαϊκό στιλ μοιάζουν με ένα πανέμορφο ευρωπαϊκό κάστρο. Λόγω της σοβαρότητας, αυτό το στυλ δεν χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση ολόκληρου του σπιτιού. Ωστόσο, τα στοιχεία του ρωμαϊκού ντεκόρ συμπληρώνουν με επιτυχία το εσωτερικό του διαδρόμου σε κλασικό ύφος. Ο σχεδιασμός του δωματίου σε ρωμανική στυλ απαιτεί πολύ χώρο.

1
Ρομαντικό στιλ στο σαλόνι

Χαρακτηριστικά του ρωμανικού στυλ - μια ευρύχωρη αίθουσα, μαζικές πόρτες, ελαφρώς τραχείες γραμμές, τοιχοποιίες, η έλλειψη ταπετσαρίας, μια τεράστια σκάλα. Η ασάφεια αυτού του στυλ εσωτερικού διαλύει ένα δέντρο με ζεστούς τόνους. Τα μεγάλα χαλιά και οι τοιχογραφίες χρησιμοποιούνται ως αξεσουάρ.

Ρομαντικό στυλ σε ένα λευκό και καφέ υπνοδωμάτιο

Γοτθικό στιλ

Αυτό το μοναδικό εσωτερικό στυλ είναι γνωστό για τα βιτρό παράθυρα, ξυλόγλυπτα, μυτερά πυργίσκους. Χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό της "γοτθικής" αρχιτεκτονικής - ψηλές θολωτές οροφές. Ως εκ τούτου, για να επιτευχθεί η μέγιστη ομοιότητα με το αρχικό γοτθικό εσωτερικό σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου είναι αδύνατη. Αυτό είναι εφικτό μόνο σε ένα μεγάλο ιδιωτικό σπίτι.

Γοτθικό στιλ στο εσωτερικό του διαδρόμου

Τα υλικά για διακοσμήσεις τοίχων δεν είναι ομοιόμορφα. Συχνά χρησιμοποιούν πέτρα και ξύλο με σκούρους τόνους. Η ταπετσαρία εξαιρείται. Τα φωτεινά παράθυρα από βιτρό δημιουργούν μυστηριώδη φωτεινά εφέ σε ετερογενείς επιστρώσεις και σκάλες.

Σκαλισμένα επιχρυσωμένα πόδια του κρεβατιού, κεντημένα πυκνά κλινοσκεπάσματα με λουλουδάτο στολίδι, μαζικά ρέουσες κουρτίνες - κανονικά στοιχεία της κρεβατοκάμαρας στο γοτθικό ύφος. Ένα υπνοδωμάτιο ή ένα γραφείο σε γοτθικό στιλ μιλά για την εκλεπτυσμένη γεύση των ιδιοκτητών του σπιτιού.

Γοτθικό στιλ στο εσωτερικό του καθιστικού με τζάκι

Αναγέννηση

Αυτό το κλασικό στυλ χαρακτηρίζεται από κομψότητα, ηρεμία και απαλότητα. Τα χρώματα μεταφέρονται ομαλά από τη μια κλίμακα στην άλλη. Όλα τα στοιχεία του ντεκόρ δημιουργούν ένα ενιαίο αρμονικό στυλ του εσωτερικού.

Μελετήστε προσεκτικά το σχεδιασμό του σπιτιού σας πριν το διακοσμήσετε στο στυλ της Αναγέννησης. Ακριβώς όπως σε όλες τις αντίκες στυλ του εσωτερικού, η κύρια απαίτηση για το ντεκόρ είναι ψηλά ταβάνια. Για να τελειώσετε τους τοίχους χρησιμοποιήστε πέτρα, μάρμαρο. Συχνά οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με ζωγραφική ή ύφασμα. Στους τοίχους του στούντιο κάνουν κόγχες για την αποθήκευση αντικειμένων διακόσμησης.

Στυλ Αναγέννηση στο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας

Ένα τραπέζι με σκαλιστά πόδια, μαλακές καρέκλες, ένα τεράστιο χαλί, χοντρές κουρτίνες - ταιριάζουν αρμονικά στο εσωτερικό της αίθουσας ή στο σαλόνι με το ύφος της "Αναγέννησης". Το επιχρύσωση χρησιμοποιείται σε όλα τα έπιπλα οποιουδήποτε χρώματος. Ακριβά ιταλικά έπιπλα είναι η καλύτερη λύση.

Στυλ Αναγέννηση στο εσωτερικό της κουζίνας

Μπαρόκ

Το αρχικό στυλ "παλάτι". Χαρακτηρίζεται από οδυνηρότητα, πολυπλοκότητα και πολυτέλεια. Η αρχιτεκτονική αυτού του στυλ είναι μάλλον πολύπλοκη: λεπτές γραμμές, διακοσμημένες διακοσμήσεις, χύτευση γύψου. Ολοκληρώστε το έργο με τόξα και στήλες.

Υπνοδωμάτιο σε μπαρόκ στιλ

Το μπαρόκ περιλαμβάνει μια ετερογενή, αλλά κομψή διακόσμηση. Όταν διακοσμούν τοίχους χρησιμοποιούν υφή ταπετσαρία, ξύλινα έγχρωμα πάνελ, επιχρυσωμένο στόκος. Το ανώτατο όριο είν
αι θολωτό. Το δάπεδο είναι διακοσμημένο με κεραμικά πλακάκια με floral στολίδια.

Τα στήθη, οι βιτρίνες, τα κομψά έπιπλα με στρογγυλά πόδια συμπληρώνουν το εσωτερικό του γραφείου ή του καθιστικού. Μια στρογγυλή ξύλινη σκάλα θα είναι το επίκεντρο του μπαρόκ διάδρομο. Για να διακοσμήσετε τα παράθυρα της αίθουσας, χρησιμοποιήστε κουρτίνες κατασκευασμένες από πυκνό ύφασμα με λαμπρέκι.

Τραπεζαρία σε μπαρόκ στιλ

Ροκοκό

Σύνθετες γραμμές, μυθολογικά μοτίβα, αφθονία γυψοσανίδας και χρυσού - το θεμέλιο του ροκοκό στυλ. Το ροκοκό χαρακτηρίζεται από ένα παστέλ χρώμα. Ένα τέτοιο εσωτερικό δημιουργείται καλύτερα σε χωριστά δωμάτια.

Καθιστικό στο στυλ ροκόκο

Κατά τη διακόσμηση των τειχών πρέπει να υπάρχει περίπλοκος στόκος. Στο Rococo, το ανώτατο όριο είναι μια συνέχεια των τοίχων, επαναλαμβάνει τα σχέδια και την υφή τους. Το δάπεδο μπορεί να είναι ξύλινο ή κεραμικό.

Τα έπιπλα αυτού του στυλ θα πρέπει να είναι πολύ κομψά και δαπανηρά. Ο συνολικός σχεδιασμός των επίπλων είναι γεμάτος floral μοτίβα, όλα τα είδη των μπούκλες και γλυπτά. Πολυέλαιοι, μεγάλοι πολυέλαιοι, αρχαία σύνολα, ρολόγια με εκκρεμές - εξαιρετικά κομμάτια διακοσμητικού στιλ ροκοκό.

Κλασικισμός

Επιστροφή στην αρχαία εποχή - η κύρια περιγραφή του κλασικισμού. Και πάλι, υπάρχουν σαφή γεωμετρικά μοτίβα, αυστηρή τήρηση των αναλογιών. Ένα ιδιαίτερο μέρος στη διακόσμηση είναι ένα ελαφρύ χρωματικό σχέδιο.

Κλασικισμός στο εσωτερικό του καθιστικού με τζάκι

Οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με φυσικά ξύλινα στοιχεία φωτεινών χρωμάτων. Συχνά χρησιμοποιούνται σκαλισμένα πάνελ στον τόνο της ταπετσαρίας. Τα ράφια είναι όσο το δυνατόν πιο απλά με έναν πανέμορφο πολυτελή πολυελαίμονα. Δάπεδα στο στυλ του κλασικισμού - παρκέ.

Σε αυτό το στυλ, τα ιταλικά έπιπλα είναι κατασκευασμένα από μαόνι, το οποίο είναι καλυμμένο με εξαιρετικό πυκνό ύφασμα. Πρόσθετα διακοσμητικά αντικείμενα στο στυλ του κλασικισμού θα πρέπει να είναι ακριβά αλλά συγκρατημένα. Τα δωμάτια είναι διακοσμημένα με τοιχογραφίες, γλυπτά.

Καθιστικό στο στυλ του κλασικισμού

Σύγχρονη

Αυτό το μοντέρνο στυλ εξαρτάται από τη φαντασία σας. Κομψές μορφές, ομαλές γραμμές, ασυμμετρία, απουσία σαφών ορίων - τα κύρια χαρακτηριστικά της νεωτερικότητας. Πρότυπα λαχανικών, φυσικά υλικά, ζεστά χρώματα - συνδυάζονται αρμονικά σε ένα σύγχρονο νεωτεριστικό ύφος.

Σκάλες σε αρ νουβό στιλ

Οποιοδήποτε έργο ιδιωτικής κατοικίας ή διαμερίσματος ενός δωματίου σας επιτρέπει να ανακαλύψετε πλήρως όλα τα χαρακτηριστικά της νεωτερικότητας. Για τη διακόσμηση των τοίχων είναι κατάλληλο οποιοδήποτε μονοφωνικό υλικό. Εάν το κάλυμμα τοίχου είναι ένα ήσυχο φόντο, τότε το ανώτατο όριο πρέπει να προσελκύσει την προσοχή. Οι σχεδιαστές συμβουλεύονται να επιλέξουν ένα χρώμα αντίθεση για τη ζωγραφική της οροφής.

Ξύλινες σκάλες, αποκλειστικοί πίνακες, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα με φυτικά στολίδια αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά του Art Nouveau. Τα έπιπλα γραφείου από φυσικό ξύλο με πρωτότυπο κάλυμμα θα αποτελέσουν το κέντρο ενός ευρύχωρου στούντιο.

Υπνοδωμάτιο σε στιλ αρ νουβό
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

74 − = 72