Κεραμικά πλακάκια για ξύλο – φυσικές υφές στο εσωτερικό (30 φωτογραφίες)

Η χρήση κεραμικών πλακιδίων με μοτίβο ξύλου στο εσωτερικό των σύγχρονων κατοικιών και διαμερισμάτων είναι μια τάση όχι μόνο δημοφιλής, αλλά και μοντέρνα. Οι κλασσικές παραδόσεις στον σχεδιασμό λύονται τώρα με τη βοήθεια νέων καινοτόμων υλικών. Τα πλακάκια δαπέδου για το ξύλο θεωρούνται τα πιο επιτυχημένα από όλες τις πιθανές λύσεις για το τελείωμα του χώρου της κουζίνας.

Θα βοηθήσει να δημιουργήσετε μια άνετη και ευχάριστη ατμόσφαιρα στο μπάνιο, θα εναρμονιστεί αρμονικά με διαφορετικά στυλ εσωτερικών χώρων στο σαλόνι, περισσότερο από κατάλληλο στο διάδρομο.

Πλακάκι για ξύλο
Πλακάκι για ξύλο

Οικολογικά καθαρό και ανθεκτικό υλικό με παραδοσιακή εμφάνιση μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο στην οικιακή ζωή αλλά και στην τελική επεξεργασία άλλων χώρων (π.χ. καταστήματα, γραφεία).

Πλακάκι για ξύλο

Πλεονεκτήματα και πεδίο εφαρμογής ενός κεραμιδιού που μιμείται ένα δέντρο

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές δημιουργούν ένα κεραμίδι που σχεδόν τέλεια μιμείται ένα δέντρο. Ένα άλλο πλεονέκτημα της εργασίας με ένα κεραμίδι κάτω από ένα δέντρο είναι οι ευρείες δυνατότητές του, η υψηλή ευελιξία. Ταιριάζει απόλυτα σε οποιοδήποτε εσωτερικό: από κλασικό και ρουστίκ στυλ (χώρα) έως υψηλής τεχνολογίας ή μινιμαλισμό.

Πλακάκι για ξύλο

Κεραμικά πλακάκια κάτω από το δέντρο είναι εντελώς φιλικό προς το περιβάλλον υλικό, δεν φοβάται τις αλλαγές θερμοκρασίας, αφθονία της υγρασίας, είναι εύκολο να το φροντίσει, είναι εύκολο να καθαριστεί. Στην επιφάνεια των κεραμικών δεν υπάρχουν παλιά κηλίδες που δεν μπορούν να πλυθούν, όπως σε ένα δέντρο. Το κεραμίδι είναι πάντα πρακτικό, η επιφάνεια του είναι πάντα άψογη.

Πλακάκι για ξύλο
Πλακάκι για ξύλο

Κεραμικά πλακίδια κάτω από ένα δέντρο σε μια ποδιά στην κουζίνα

Μια κατάλληλη λύση θα είναι η χρήση τέτοιων πλακιδίων στη διακόσμηση της σύγχρονης εκδοχής του καθιστικού, σε συνδυασμό με την κουζίνα. Στην περιοχή εργασίας, πλακάκια δαπέδου μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από το παρκέ, θα μιμηθεί το χρώμα του ξύλου στην κουζίνα, η οποία θα εφαρμοστεί στην περιοχή αναψυχής. Μπορεί να είναι ένα έλασμα που ταιριάζει με το κεραμίδι σύμφωνα με το χρωματικό σχέδιο. Σε αυτή την περίπτωση, το κεραμίδι κουζίνας θα συμπληρώσει τα πάνελ.

Πλακάκι για ξύλο

Με την ευκαιρία, αυτή η λύση θα φανεί καλή στο εσωτερικό των διαφορετικών στυλ.

Πλακάκι για ξύλο

Πλακάκι για ξύλο

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ο γρανίτης κάτω από το δέντρο για το πάτωμα. Έχει πολλά αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα:

 • αποτελείται από φυσικά, φιλικά προς το περιβάλλον εξαρτήματα.
 • έχει πολύ υψηλό βαθμό αντοχής.
 • μακρύς εξυπηρετεί?
 • Μην φοβάστε την υγρασία.
Πλακάκι για ξύλο
Πλακάκι για ξύλο

Πράγματι, κεραμικά πλακάκια γρανίτη κάτω από το δέντρο δεν φοβούνται μηχανικές βλάβες και συνεχή υγρασία. Ένας άλλος τέτοιος πάτος είναι αρκετά ανθεκτικός στην πιθανή πρόσκρουση επιθετ
ικών καθαριστικών παραγόντων. Ως εκ τούτου, είναι σκόπιμο να εφαρμόσει κεραμικό γρανίτη στο πάτωμα στην κουζίνα, στο διάδρομο. Ένα τέτοιο πλακάκι είναι με οποιοδήποτε σχέδιο, η διάταξη των λουλουδιών που μιμούνται το δέντρο, η πορσελάνη είναι πολύ εκτεταμένη.

Πλακάκι για ξύλο

Παραλλαγές των αποχρώσεων χρώματος σε ένα κεραμίδι κάτω από ένα δέντρο

Πλακάκι για ξύλο

Μαύρο πλακάκι από γρανίτη και κεραμίδια κάτω από ένα δέντρο στο σαλόνι ενός εξοχικού σπιτιού

Κεραμικά πλακίδια κάτω από το παρκέ μπορεί να δώσει οποιοδήποτε εσωτερικό στην κουζίνα ή στο διάδρομο μια αξιοσέβαστη εμφάνιση, φυσικά, αν καταφέρετε να επιλέξετε το σωστό χρώμα, η υφή είναι σημαντική. Για παράδειγμα, ένα κεραμίδι με υφή κάτω από το wenge μοιάζει πολύ κομψό.

Πλακάκι για ξύλο

Πλακάκια κάτω από το δέντρο στο πάτωμα μπορούν να έχουν μια εμφάνιση που προσομοιώνει οποιαδήποτε υφή διαφορετικών τύπων ξύλου: από τις πιο συνηθισμένες σε εξωτικές και ακριβές επιλογές. Μπορεί να είναι ελαφριά βελανιδιά, απομίμηση μαόνι, σημύδα, τέφρα, τριανταφυλλιά, σκούρο ξύλο, συνηθισμένο πεύκο. Το πιο δημοφιλές χρώμα που χρησιμοποιείται στο "ξύλινο" κεραμίδι είναι οι καφέ φως. Στην κλίμακα χρώματος, το κεραμίδι μπορεί να είναι όχι μόνο καφέ, αλλά και μαύρο ή γκρι, ελαφρύ ή σκοτεινό. Στα πιο ακριβά από όλες τις σειρές πλακιδίων μπορείτε πάντα να βρείτε τους πρωτότυπους τύπους:

1
 • τα κεραμίδια και τα εξωτερικά υλικά από πορσελάνη μπορεί να μοιάζουν με ακατέργαστες σανίδες μαζικής εμφάνισης.
 • Τα πλακάκια δαπέδου θα αντικαταστήσουν το ακριβό παρκέ τέχνης.
 • για το κλασικό ύφος μπορείτε να μιμηθείτε ένα πραγματικό παρκέ με μια ψαροκόκαλο.
 • ίσως ένας συνδυασμός πλακιδίων για ένα δέντρο, αλλά διαφορετικά χρώματα και υφές.
Πλακάκι για ξύλο

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το γυαλιστερό πλακίδιο φαίνεται πάντα πλουσιότερο, αλλά η ματ ελαφριά έκδοση φαίνεται πολύ κομψή.

Πλακάκι για ξύλο

Πλακάκια που μιμούνται το ξύλο στο εσωτερικό

Το κεραμίδι για ένα δέντρο και η παραδοσιακή υφή του μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν ένα σάουνα στο ύφος της χώρας. Κεραμική απομίμηση ενός πραγματικού ξύλινου σκάφους θα μετατρέψει το μπάνιο σε ένα είδος ζωντανό λουτρό χωριό. Για ένα μπάνιο για ένα δέντρο σε εθνικό στυλ, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε όχι μόνο τα κεραμίδια στο πάτωμα - μπορείτε να διακοσμήσετε με ένα ελαφρύτερο "δέντρο" του τοίχου, και το νεροχύτη και το λουτρό πρέπει να αγοραστεί "κάτω από την πέτρα". Μια επιτυχημένη διακόσμηση θα μετατρέψει τελικά ένα απλό μπάνιο σε μια ζεστή γωνιά.

Πλακάκι για ξύλο

Η "πλακιδωτή" έκδοση του δέντρου θα είναι κατάλληλη για τα εθνοτικά περιβάλλοντα διαφορετικών στυλ: για παράδειγμα, σε ένα μπάνιο με αφρικανικά ή και ιαπωνικά μοτίβα. Εδώ, πλακάκια δαπέδου για παρκέ συνδυάζονται με πλούσια διακοσμημένη ταπετσαρία, με πάνελ από μπαμπού. Τα διακοσμητικά κεραμίδια κάτω από την πέτρα, που θα είναι καλά σε ένα τέτοιο εσωτερικό, θα πρέπει να έχουν ένα χρώμα που αντιστοιχεί στη σκιά του δέντρου στο πάτωμα.

Πλακάκι για ξύλο

Χρησιμοποιούνται πλακάκια δαπέδου για ξύλο, τελειώνοντας τα πατώματα σε τουαλέτες, σε μπάνια, σε κάθε χώρο, διακοσμημένα σε vintage στυλ, ειδικά αν είναι οι μορφές των αρχών του περασμένου αιώνα. Στη συνέχεια, ο σχεδιασμός του μπάνιου αποφασίστηκε με τον ίδιο τρόπο όπως και τα άλλα δωμάτια του σπιτιού: τα ανώτατα όρια είναι ψηλά, οι τοίχοι είναι ελαφριές, το μπάνιο είχε παράθυρο με κουρτίνες, ένας πολυέλαιος κρεμασμένος. Πρέπει να πω ότι τα κεραμίδια στο πάτωμα δεν χρησιμοποιήθηκαν τόσο ευρ
έως όσο τώρα.

Πλακάκι για ξύλο

Αν προτιμάτε αυτό το στυλ, το κεραμίδι κάτω από το δέντρο στο μπάνιο πρέπει να τοποθετηθεί μόνο κάτω, θα πρέπει να μιμηθεί με προσοχή το ξύλινο πάτωμα.

Πλακάκι για ξύλο

Τα κεραμίδια κάτω από το δέντρο είναι επίσης πολύ δημοφιλή - αυτή η επένδυση θα δημιουργήσει μια ήρεμη, πολύ έμπειρη, ζεστή, αλλά λακωνική ατμόσφαιρα. Υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες σχετικά με αυτό το σκορ:

 • Να πλακάκια κάτω από ένα φυσικό δέντρο μόνο ένα ντους, και θα μοιάζει με μια μικρή σάουνα.
 • Αν θέλετε να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση του δαπέδου από τα διοικητικά συμβούλια - κεραμίδι για το μπάνιο και πάλι θα βοηθήσει. Τα πλακάκια δαπέδου κάτω από το παρκέ θα καλύψουν τα πιο διαφορετικά βάθρα και επίσης θα βοηθήσουν στη δημιουργία βάσης για το λουτρό. Ένα κεραμίδι κάτω από ένα ελαφρύ δέντρο σε έναν τοίχο θα συνδυάζεται τέλεια με μια σκοτεινή εκδοχή στο πάτωμα.
 • Πλακάκια που αντιγράφουν το διοικητικό συμβούλιο, είναι σκόπιμο να επισημανθούν οι διάφορες λειτουργικές περιοχές, όχι μόνο στο μπάνιο, αλλά και στην κουζίνα.
 • Η "ξύλινη" κεραμική φαίνεται υπέροχη δίπλα σε ένα απλό μονόχρωμο κεραμίδι παρόμοιας απόχρωσης, συνδυάζεται με ψηφιδωτό και συνονθύλευμα.
Πλακάκι για ξύλο
Πλακάκι για ξύλο

Η μαζική χρήση πλακιδίων ξύλου σε όλους τους τοίχους και στην επιφάνεια του δαπέδου θα κάνει το δωμάτιο σκοτεινό, ειδικά στο διάδρομο, όπου δεν υπάρχει πάντα αρκετό φυσικό φως. Ως εκ τούτου, είναι επιθυμητό να επιλέξετε το σωστό χρώμα των πλακιδίων, αραιώστε το ξύλινο φινίρισμα με τοίχους ελαφρύ, αρχική διακόσμηση.

Πλακάκι για ξύλο
Πλακάκι για ξύλο

Ένα όμορφο διακοσμητικό αποτέλεσμα δίνει ένα πλακάκι δαπέδου, η επιφάνεια του οποίου μιμείται το παλαιό ξύλο. Πλακάκια κάτω από ένα ηλικιωμένο δέντρο (καλύτερο χρώμα φωτός) θα δούμε μεγάλη στην κουζίνα, η οποία είναι διακοσμημένη σε αγροτικές στυλ: μπορεί να είναι χώρα ή provence. Το ίδιο ισχύει για κεραμίδια από πορσελάνη από πέτρα, είναι επίσης καλό σε αγροτικές στυλ.

Πλακάκι για ξύλο
Πλακάκι για ξύλο
Πλακάκι για ξύλο

Η δημοτικότητα των πατωμάτων στο ξύλο δεν πάει μακριά με το χρόνο, καθώς είναι μια κλασική παραλλαγή του εσωτερικού σχεδιασμού. Υψηλής ποιότητας ξύλινα κεραμίδια στο πάτωμα είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για το ξύλινο πάτωμα, θα κάνει το σπίτι σας πραγματικά ζεστό και άνετο.

Πλακάκι για ξύλο
Πλακάκι για ξύλο
Πλακάκι για ξύλο
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

2 + 2 =